Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ALUMEXX N.V. AEX:ALX.NL, NL0012194724

  • 1,400 16 apr 2024 14:36
  • +0,020 (+1,45%) Dagrange 1,370 - 1,400
  • 2.110 Gem. (3M) 14K

Kopen allemaal, Cees Smit zegt het !!

200 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Pitmans 20 januari 2016 20:32
    Uiteindelijk bij heel klein volume toch nog 10 centjes lager.

    Dat was natuurlijk een tradertje die probeert misbruik te maken van het sentiment en dan goedkoop over te nemen van paniekverkopers.

    Gelukkig maar dat hier genoeg volhardende beleggers zijn die de stukken al jaren op de plank hebben liggen, wachtend op betere tijden.

    Die stukken zullen de tradertjes toch maar mooi nooit krijgen.

    Ooit komt het goed !

    Ik mis ridder Theo, Maus, geluidje, AHAHAHAHAHans & Sammie, Femke, Lucas D en positive vibrations.

    En natuurlijk Joep W! , onze erfgenaam.
  2. forum rang 5 ramptoerist 23 mei 2016 19:00
    quote:

    lucas D schreef op 4 juni 2013 08:50:

    [...]
    A:
    Die omgekeerde reverse split geeft al aan dat het bedrijf toekomst ziet voor zichzelf.
    B:
    Een man als G.S. word vaak geringschattend beoordeeld, toch heeft deze man een blad uit de grond gestampt. En er word naar hem geluisterd!
    C:
    Interesse van in het bedrijf neemt gaandeweg toe, en dat het bedrijf niet met de eerste de beste in zee gaat(met dank aan G.S.) word ook als krachtig ondernemen gezien.
    D:
    Niet onbelangrijk G.S. heeft een belang in het bedrijf genomen wat een grote aantrekkende werking heeft op beleggers en de interesse in het bedrijf voor samenwerking en overname door derden een impuls geeft.

    Dit zijn kenmerken die een hogere koers in gang zetten.
    ik ga deze maar eens inlijsten.
  3. forum rang 5 ramptoerist 26 juni 2017 17:35
    Nou ja zeg ! Wie hebben we daar, onze Cees !

    Directeur Cees Smit noemt sluiting fonds een zware maatregel.

    (ABM FN-Dow Jones) De Autoriteit Financiële Markten heeft eind vorig jaar een curator benoemd bij de Nederlandse vermogensbeheerder Today's Tomorrow, nadat ernstige twijfels waren gerezen over waarderingen in een beleggingsfonds. Dit maakte de toezichthouder maandag bekend.

    Begin deze maand maakte de AFM al bekend dat Today's Tomorrow zijn GFH Paraplufonds daarom een half jaar geleden moest sluiten, wat directeur Cees Smit maandag "een zware maatregel" noemde.

    De twijfel over de waardering was begin juni nog niet weggenomen, meldde de beurswaakhond.

    De op 19 december benoemde 'stille' curator moet erop toezien dat Today's Tomorrow rekening houdt met belangen van deelnemers in het GFH Paraplufonds bij de afwikkeling van het fonds, dat kan worden overgedragen aan een andere beheerder of worden geliquideerd.

    De benoeming wordt pas een half jaar na dato bekendgemaakt, nadat Today's Tomorrow bezwaar maakte tegen de publicatie van de stap. Dat bezwaar is nu ingetrokken, waardoor het besluit onherroepelijk is geworden.

    Directeur Cees Smit van Today's Groep, die de For Tomorrow-fondsen beheert, zei maandag tegen ABM Financial News nog steeds een verschil van mening te hebben met de AFM over de kwestie.

    Het gaat om een belegging van het GFH Paraplufonds in een illiquide obligatiefonds, waarvan een deel van de uitstaande leningen was uitgeleend aan onderdelen van GFH. Deze vervlechting zou een juiste waardering van het fonds volgens de AFM bemoeilijken.

    Smit, die het fonds naar eigen zeggen niet zelf in elkaar zette maar het als een bestaande structuur overnam van GFH, zegt nog steeds achter de keuze te staan voor een illiquide fonds, ten behoeve van extra rendement.

    "Wat we niet wisten is dat het fonds onderhuids was gerelateerd aan de GFH Groep. Als we dat hadden geweten hadden we er nooit in belegd", aldus de belegger, die ook regelmatig commentaar geeft op de beurzen voor ABM Financial News.

    Het sluiten van het fonds door de AFM noemde Smit niettemin een erg zware maatregel. Hij tekende daarbij aan dat ook banken obligatiefondsen aanbiedt waarin een obligatie van die bank zelf zit. "Alleen is dat dan wel bekend."

    De vermogensbeheerder is nu bezig om het GFH-fonds onder te brengen bij een andere partij. Dit is volgens hem in het beste belang van de participanten. Zij hebben geen belang bij liquidatie van het fonds, omdat ze het als pensioenbelegging gebruiken, en bij uitkering een groot deel van het geld aan de belastingdienst zouden moeten afdragen.

    Het meest getroffen is een klein deel van de participanten die in de uitkeringsfase zit en die nu al een half jaar geen uitkeringen ontvangt. Andere beleggingsfondsen die Today's Tomorrow beheerd worden door de kwestie niet geraakt, zei Smit.

    Value8 uitgestapt

    Het beursgenoteerde fonds Value8 had een meerderheidsbelang in Today's Vermogensbeheer en ForTomorrow, maar zag vorig jaar af van het plan om deze samen te voegen met IEX Group, de uitbater van beleggerswebsites. Volgens Cees Smit was die beslissing al genomen voordat de AFM-kwestie eind vorig jaar ging rollen.

    Uit de voorlopige jaarcijfers van Value8 bleek in mei dat het belang in Today's in het vierde kwartaal van vorig jaar werd verkocht. De desinvestering wacht nog wel op een verklaring van geen bezwaar van de AFM.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires

    June 26, 2017 11:23 ET (15:23 GMT)
  4. forum rang 5 ramptoerist 11 juli 2018 20:35
    quote:

    lucas D schreef op 4 juni 2013 08:50:

    A:
    Die omgekeerde reverse split geeft al aan dat het bedrijf toekomst ziet voor zichzelf.
    B:
    Een man als G.S. word vaak geringschattend beoordeeld, toch heeft deze man een blad uit de grond gestampt. En er word naar hem geluisterd!
    C:
    Interesse van in het bedrijf neemt gaandeweg toe, en dat het bedrijf niet met de eerste de beste in zee gaat(met dank aan G.S.) word ook als krachtig ondernemen gezien.
    D:
    Niet onbelangrijk G.S. heeft een belang in het bedrijf genomen wat een grote aantrekkende werking heeft op beleggers en de interesse in het bedrijf voor samenwerking en overname door derden een impuls geeft.

    Dit zijn kenmerken die een hogere koers in gang zetten.
    Ook deze parel was er nog. De laatste zin maakt het ook af. Kenmerken.
  5. forum rang 4 Pitmans 10 september 2018 20:06
    Nog wel, maar z'n handeltje begint steeds meer op te drogen, gezien de strekking van dit bericht, ook vandaag gebracht :
    www.iexprofs.nl/Column/283709/Detlef-...

    "Ook wakkert het bij sommige fondshuizen de angst aan dat het voor de Europese Commissie nu welletjes is en het een einde maakt aan het fenomeen prestatievergoeding".
    Zou Mountainshield hierop al een voorschotje hebben genomen en daarom gestopt zijn met positief fondsrendement te halen en voortaan genoegen te nemen met de reguliere beheersvergoeding van 2,55% ?
  6. forum rang 5 ramptoerist 20 maart 2019 09:26
    Nou ja zeg !
    uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocum...

    De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de bekende belegger Cees Smit en zijn fondshuis Today's Tomorrow beboet. De toezichthouder neemt het Today's kwalijk dat het zijn vergunning 'volledig uit handen' heeft gegeven aan een andere beheerder. Deze partij stak vervolgens miljoenen euro's in teakhout en andere beleggingen, die grotendeels waardeloos bleken te zijn. FD
  7. forum rang 4 Pitmans 10 februari 2021 17:10
    Boete voor beleggingsfonds Today's Tomorrow en bestuurder Smit

    Gepubliceerd op 10 februari 2021 16:33 | Views: 949

    Artikel
    Reacties

    AMSTERDAM (ANP) - Beleggingsfonds Today's Tomorrow (TT) heeft een boete van 30.000 euro gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Bestuurder Cees Smit moet 62.500 euro betalen. TT had een paar jaar terug een beleggingsfonds op zijn naam laten registeren, maar gaf het beheer uit handen aan een Luxemburgse branchegenoot die het fonds alleen als stroman gebruikte. Volgens de toezichthouder heeft TT daarmee zijn vergunning als het ware uitgeleend, wat niet is toegestaan.

    Bij het beheer van het fonds zouden de regels stelselmatig zijn overtreden. Zo waren er volgens de AFM ernstige tekortkomingen in het beloningsbeleid en de cliëntdossiers. Smit was destijds enig bestuurder en dagelijks beleidsbepaler van TT.

    De kwestie rond TT speelde al in het najaar van 2012. Toen sloot het bedrijf een samenwerkingsovereenkomst met een Luxemburgse branchegenoot die in Nederland een beleggingsfonds op de markt wilde brengen. Het fonds, dat niet bij naam wordt genoemd, zou TT daarvoor nodig hebben, omdat het zelf in Luxemburg geen akkoord kreeg om er nog een te registeren.

    TT en Smit legden de opgelegde boete eerder voor aan de hoogste bestuursrechter. Die besloot eind juni 2020 om de boete van Smit te verlagen van 125.000 euro naar 62.500 euro. Daarmee werden de boetes onherroepelijk, zo meldde de AFM woensdag. Eerder werd de vergunning van TT al ingetrokken.
  8. forum rang 4 Hammer 14 februari 2024 14:32
    Ik vind het vrij ongepast dat u deze draad over slecht beleggen nu weer naar boven haalt. Want Alumexx is een serieus bedrijf, het timmert goed aan de weg, heeft de boel op de rit, de accountant is gevonden, enz enz. Oftewel: als je hier nu niet instapt dan heb je er niets van begrepen.

    Met het schaamrood op de kaken, gemaskeerd door een papieren zak over mijn hoofd (met twee uitgeknipte ooggaten natuurlijk) moet ik melden dat ik geen positie heb ik deze klimmaterialen kiosk.
  9. wieweet 14 februari 2024 22:46
    Zat even het draadje terug te lezen. Wat een geweldige tijd. Ridder teo, maus en Kwirk etc Wat te denken aan onze grootste vriend Aristocaat , wat mis ik hem. Idem..John en zijn verwanten

    Ik was met mijn vrouw afgelopen vrijdag in putten. Wij een visje eten. Mijn ogen viel op een reclame bord bij een huis er recht tegen over. Ik zie daar warempel het huis van V Poorter . De relatie coach. Ik moest zo lachen, en mijn vrouw maar afvragen wat er zo lachwekkend aan was. Kon haar natuurlijk niet het hele verhaal vertellen van wat ik allemaal op het Web kalk, lees en meemaak. Binnen een paar weken moet ik weer die kant op. Zal wel een mooie foto maken voor het 8 maart feestje.

    Vrgr
  10. forum rang 4 Pitmans 15 februari 2024 09:27
    quote:

    Hammer schreef op 14 februari 2024 14:32:

    Ik vind het vrij ongepast dat u deze draad over slecht beleggen nu weer naar boven haalt. Want Alumexx is een serieus bedrijf, het timmert goed aan de weg, heeft de boel op de rit, de accountant is gevonden, enz enz. Oftewel: als je hier nu niet instapt dan heb je er niets van begrepen.
    Nee hé ho ! Ik heb het hier dan ook niet over de prestaties en het imago van onderhavig beursfonds. Net als wieweet heb ik deze draad teruggelezen en zag dat ome Cees zijn advies gaf bij een koers van 43 cent. Moet je eens kijken waar we nu staan !
    Wat me dan weer tegenvalt zijn de weinig empathische reacties op mijn beleggersverdriet. Er is geen enkele logica te ontdekken in een daling van een short op een forse daling van de onderliggende waarde, maar daar wordt blijkbaar soepeltjes overheen gelezen.
    Overigens zit ik short, omdat de logica van de hoge koersen van de laatste maanden mij totaal ontgaat. Ik zal het maar eens aan AI gaan vragen, want die schijnen alles te weten. En heel erg winstgevend te zijn. Voor alle sectoren. Miljarden en miljarden. Echt geen idee waarom.
  11. forum rang 4 Pitmans 15 februari 2024 09:39
    quote:

    wieweet schreef op 14 februari 2024 22:46:

    het huis van V Poorter
    Was even kwijt dat V Poorter ook met de Vivenda's van doen had, maar inderdaad, tis waar.

    Viel me al googelend op dat V Poorter zich op zijn linkedin po(o)rtretteert als 29%-eigenaar van Lavide Holding. De schrik sloeg mij om het hart, want dat kon toch niet waar zijn ?
    En inderdaad, belang is samen met de partyboot al in 2019 vertrokken. Voor het laatst gezien bij de Europoorter.

    Gezien mijn vorige post en de traumatische ervaring die daarmee samenhangt, kunt u een nader tipje van de sluier oplichten omtrent de huidige verblijfplaats van V Poorter ? Ik zou zomaar psychoanalytische ondersteuning npdig kunnen hebben om deze voortgezette teleurstelling te boven te komen.
  12. forum rang 4 Hammer 15 februari 2024 09:57
    Ik had niet over uw melding van het persoonlijk financieel leed heen gelezen. Ik kon mij geen redenen bedenken hoe zulks tot stand komt waarop ik besloot de frase van uw betoog hopelijk ongemerkt aan mijn laatst te lappen. In die zin is mijn opzet kennelijk glansrijk mislukt hoewel ik het nog steeds graag onder het tafelkleed zou willen vegen.

    AI heb ik ook veel over gehoord en gelezen. Ik zou de adviezen en aanbevelingen van dit met hoorns, hoeven en drietand uitgeruste gedrocht eveneens in de wind willen slaan. Het is niets meer dan een hype die vanzelf weer overwaait. De beste adviezen vind je nog altijd op Facebook, Tiktok of Instagram. En op startpagina.nl vind je ook een hoop informatie.
200 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links