Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Accountant Tesla vertrekt al na maand

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. taurus86 7 september 2018 16:54
    De "zwarte Zwaan" heet Tesla ? In Mei/Juni circuleerde een bericht in Amerika, dat de markt verrast zou worden met een deconfiture van een bedrijf dat toen nog een torenhoge waardering had. Veel Amerikanen wezen toen naar Amazon, nou dat sprookje is nog springlevend, maar Amerikanen die de Tesla gaan omschrijven als een "standaard auto met veel aan elkaar verbonden accu's" zou dat kunnen gelden als 'breaking point'?
  2. [verwijderd] 7 september 2018 18:30
    Tesla moet volgende jaar een grote schuld aflossen en als Elon Musk zijn ambitie voor dit jaar niet weet waar te maken... dan zal Elon Musk met de pet rond moeten gaan om de schuld af te lossen.

    Als je hierbij bedenkt dat Tesla wellicht nog veel kapitaal nodig gaat hebben om zich verder te ontwikkelen, dan is het niet zo heel moeilijk om te begrijpen waarom "de shorts" zelfs hardop durven te speculeren op een faillissement.

    Het inmiddels gebroken imago van Musk kan hierbij uiteindelijk de doorslag gaan geven.

    PS. In dit perspectief heb je aan hoge verkoopcijfers wellicht ook heel weinig als je bedenkt dat n.a.v. de Q2 update nog werd gemeld dat Tesla in Q2 ongeveer $10.000 verloor per verkochte auto. De kosten zijn tot zeer recent eigenlijk veel te hard gestegen t.o.v. de omzet... bovendien is het eigenlijk een farce om te denken dat Tesla met haar luxe wagen-park bezig zou zijn om het CO2 probleem in de auto-industrie aan te pakken (de productie van de accu weegt voorlopig ook veel te zwaar in termen van CO2 productie).
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links