Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 14,694 25 apr 2024 17:35
  • +0,024 (+0,16%) Dagrange 14,550 - 14,768
  • 8.552.536 Gem. (3M) 11,3M

ING SEPTEMBER 2018

724 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 37 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 @monkeytail 7 september 2018 09:40
    Wat een opgeklopte roddel!! Een werkachterstand is normaal in hoogtijdagen. ING heeft te snel willen reorga niseren, daardoor lopen ze nu achter. Verder is er in de normale bedrijfsvoering niets aan de hand. Waar is een bank waar alles gladjes verloopt? Snelle groei wreekt zich, maar met ING is in feite niks aan de hand. Geen rotte appel als je het mij vraagt. Wel ongenadig afgestraft, waardoor het aandeel op een prijsniveau is aanbeland dat het aasgieren (lees: activistische beleggers) wakker maakt. Ik sluit me gaarne bij hen aan.
  2. TTT7 7 september 2018 09:53
    quote:

    @monkeytail schreef op 7 september 2018 09:40:

    Wat een opgeklopte roddel!! Een werkachterstand is normaal in hoogtijdagen. ING heeft te snel willen reorga niseren, daardoor lopen ze nu achter. Verder is er in de normale bedrijfsvoering niets aan de hand. Waar is een bank waar alles gladjes verloopt? Snelle groei wreekt zich, maar met ING is in feite niks aan de hand. Geen rotte appel als je het mij vraagt. Wel ongenadig afgestraft, waardoor het aandeel op een prijsniveau is aanbeland dat het aasgieren (lees: activistische beleggers) wakker maakt. Ik sluit me gaarne bij hen aan.
    Oneens. Dit heeft te maken met kostenbesparingen en niet genoeg investeren in compliance.
    Het probleem dat ING heeft is margedruk. Stijgende kosten en negatieve rentes.
    Ze willen een goede ROE en houden daarvoor al het aandelenkapitaal behoorlijk laag (te laag naar mijn mening).
    Tegelijkertijd zijn ze te sterk in de kosten gaan snijden.

    De problemen die zich nu openbaren gaan afgezien van de boete(s) hogere kosten met zich meebrengen. Dat gaat de marge(s) verder onder deuk zetten.

    Het duurt nog even voordat de depositorente omhoog gaat, wellicht een jaar. Italie en Turkije zijn er nog.

    De koers startend met een 10 komt er aan.
  3. forum rang 4 @monkeytail 7 september 2018 10:03
    Totale niet mee eens Real1. ING is 50% meer waard dan de huidige koers. Kostenbesparingen leveren juist méér op en maximaliseren winst terwijl bank doorgroeit. Winst per klant stijgt doordat kosten dalen en aangesloten klanten snel toenemen. Vliegwiel voor ING. De problemen die ING had en heeft zijn te overzien en ten dele dateren die uit het recente verleden. Ik zie op het rentefront geen verschil met andere banken. Behalve een inzakkende koers de laatste tijd.
  4. [verwijderd] 7 september 2018 10:03
    Uit De Telegraaf:

    Een tuchtrechtzaak tegen de top en medewerkers van ING noemt Van Mierlo ’een belangrijke toets voor de betekenis van de bankierseed’. Iedere medewerker in de financiële sector, ook commissarissen en bestuurders, moeten deze beroepseed sinds 2015 afleggen. „Een berisping, boete of al dan niet tijdelijks beroepsverbod voor de top en medewerkers van ING is zeker mogelijk”, aldus Van Mierlo, die in 2008 de basis legde voor de huidige bankierseed in zijn boek ’Gepast en ongepast geld’.

    Ook is strafrechtelijke vervolging van de betrokken ING-ers nog steeds mogelijk, stelt hij: „Het openbaar ministerie zegt geen mogelijkheden te zien voor een strafrechtelijke vervolging, maar die is er wel. ING is door meerdere toezichthouders (DNB en ECB) gewezen om onvolkomenheden in haar controles en heeft daar zelfs boetes voor gekregen. Zo’n boete ontsnapt niet aan de aandacht van de raad van bestuur. Het nalaten van betere controles is een onrechtmatige daad. Een onrechtmatige daad is namelijk niet alleen iets wat je bewust doet, maar ook iets wat je bewust nalaat. ING heeft bewust nagelaten haar controles op witwassen en ongebruikelijke transacties uit te voeren. Dat is ook strafbaar.”

    Verzaken

    Het verweer van ING dat afdelingen onder de raad van bestuur van elkaar niet wisten wat ze deden, snijdt in de ogen van Van Mierlo geen hout: „Iedere individuele medewerker heeft de bankierseed moeten afleggen. Dat geeft iedereen een objectieve taal, maar ook de bevoegdheid en de plicht om onregelmatigheden binnen de bank aan te kaarten. Wie daar geen gebruik van maak, verzaakt aan zijn eed.”

    Alle commissarissen en bestuurders van alle financiële instellingen zijn al sinds 2010 verplicht om de bankierseed af te leggen: „Degenen die daar lacherig over deden, zijn de eersten, die er tegenaan lopen. Dat zag je ook in de bouwfraude. De grootste zondaars waren de mensen die tijdenlang principieel weigerden hun beroepsverklaring af te leggen. Ik kijk daarom met belangstelling naar de aanpak van de commissarissen en de bestuurders. Daar moet de toon gezet worden.”

    Sinds 2015 leggen niet alleen 80.000 medewerkers van banken de bankierseed af, maar ook medewerkers van verzekeraars, beleggingsinstellingen, pensioenfondsen en tussenpersonen. In België is op dit moment een wetsvoorstel aanhangig om ook daar de bankierseed in te voeren. Sinds vorig jaar kennen ook accountants in navolging van de bankierseed een eigen beroepseed.
  5. [verwijderd] 7 september 2018 10:13
    quote:

    ischav2 schreef op 7 september 2018 09:57:

    Hoe kun je met deze recente wetenschap een salarisverhoging eisen van 50% terwijl je eindverantwoordelijk bent voor misstanden. Het zou Hamers sieren door zelf op te stappen.
    Mee eens.... hij moet nu echt opstappen! Dit is toch niet te geloven, 2 miljoen is al teveel. Artikel geeft gewoon aan dat wij onze eigen Deutsche Bank hebben.... dit gaat weer veel onzekerheid met zich meebrengen....mij is wel duidelijk dat Hamers geen idee heeft wat er speelt en als hij dat wel heeft te weinig actie heeft ondernomen er wat aan te doen.
    Real1 zal wel gelijk krijgen....koers zal binnenkort wel met EUR 10 beginnen.....wat een drama aandeel dit jaar
724 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 37 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links