Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Vastned AEX:VASTN.NL, NL0000288918

  • 22,250 19 apr 2024 17:35
  • +0,150 (+0,68%) Dagrange 22,150 - 22,450
  • 6.009 Gem. (3M) 9,7K

Forum Vastned geopend

2.233 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 112 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 am1993 4 september 2018 15:36
    quote:

    opa schreef op 4 september 2018 14:51:

    Ik verveelde mij een beetje en kwam uit op dit, [ komt eigenlijk zelden voor :) ]
    Ik weet niet als je er veel waarde aan moet hechten .

    www.iex.nl/Column/283440/VastNed-Reta...

    Beste OPA, eigenlijk niet, want dit loopt ver achter de ontwikkelingen aan. Statistieken staan, zoals ik al eerder aangegeven heb, ver oversold, maar ja, zoals het altijd g gaat met beleggen, komt de koers vaak ergens anders uit dan dat je hem verwacht. Voordeel van oversoldposities is, dat het neerwaarts potentieel beperkt is.
  2. Marco19 4 september 2018 21:31
    Nu ca 25% onder NAV...veel vastgoedfondsen krijgen klappen. Dit zijn koersen van voor de aandeleninkoop.
    Dit speelt bijvb een VH prima in de kaart mocht hij plannen hebben. Er wordt nu een restant belang van JP morgen op de markt gegooid. Bij geen grote koper krijgen we de huidige situatie. Ga toch overwegen om saldo vrij te maken uit een andere belegging om verder in te kopen voor LT. Zit er nu gemiddeld in voor €37.20
  3. [verwijderd] 5 september 2018 19:01
    Ik denk dat ik morgen verlies neem het lijkt wel dat iedereen er uit wil , volgens mij staat het aandeel binnen een paar weken op 30 euro.
    En een wijze les heb ik geleerd , blijf van die gokmiddelen [ rotzooi ] af, koop gewoon het aandeel en je hebt maar papieren verlies.
    Leuke avond allemaal .
  4. forum rang 4 junkyard 5 september 2018 19:41
    quote:

    Marco19 schreef op 5 september 2018 18:53:

    Ben wel benieuwd naar de strategie van andere beleggers.bijkopen of cut your Losses?
    Stilzitten als je geschoren wordt, is mijn advies. Mijn positie is naar de lange termijn portefeuille geschoven. Fundamenteel is er afgelopen maand bijna niets veranderd, verkopen overweeg ik dus niet.

    Instap d.m.v. derivaten kan natuurlijk een ander verhaal zijn.

    Het zou mooi zijn als Vastned iets positiefs kan melden, bijvoorbeeld dat aandelen zijn ingekocht of dat dit pand is verhuurd (nu verantwoordelijk voor 1/3e leegstand in Spaanse portefeuille):

    belbex.com/en/details/calle-serrano-3...

    Exorbitante huur, ruim 1,1 miljoen per jaar (= ruim 6 cent huurinkomsten per aandeel), dit pand zal een boekwaarde hebben van zo'n 30 miljoen (yield +/- 3,0%).

    Tijdens halfjaarcijfers op 1-8-2018 werd gemeld:

    Wij zijn in onderhandeling met verschillende kandidaat huurders voor de verhuur van dit pand gelegen aan de Calle de Serrano 36.

    Deze onderhandeling zou nu wel eens afgerond mogen zijn.
  5. forum rang 6 am1993 6 september 2018 12:03
    quote:

    Marco19 schreef op 5 september 2018 18:53:

    De daling blijft maar doorgaan. Meer dan 25% onder NAV. Am1993 heb je de grote partij turbo’s nog?
    Ben wel benieuwd naar de strategie van andere beleggers.bijkopen of cut your Losses?
    Ik heb ze nog steeds uit de lagere serie met SL op € 32,14. De € 35,29 serie is uitgestopt, dus dat leverde een cash - verlies op van ruim € 9K.
    Op de grote partij turbo,s in de € 32,14 serie heb ik inmiddels een papieren verlies van circa € 16K.
    Kan me niet voorstellen, dat de € 32,14 nog geraakt gaat worden, want we zitten nu al op niveaus van eind 2013 en begin 2017, toen van Herk begon met het aankopen van diens 25% (2017/2018). Op het huidige niveau van circa € 34 zitten we zowat 40% onder de NAVV waarde. Dat is ongekend, maar mede het gevolg van de tegenvallende overname van Westfield door UR. Tevens speelt een rol, dat de waarde van mindere kwaliteit van de winkelcentra buiten de steden, sterk achteruit gaat. Dat heeft geleid tot een sterk negatief sentiment, waarbij blijkbaar geen onderscheid gemaakt wordt tussen de verschillende partijen. De kwalitatief goede en exclusieve panden in de binnensteden die het speerpunt van Vastned zijn, worden alleen maar meer waard. Helaas geldt momenteel nog, dat die waardevermeerdering bijna wegvalt tegen de afboekingen op de paar nog in bezit zijnde winkelcentra, die niet tot de core business behoren. Wordt daar wat van verkocht, dan neemt de waarde van de rest weer toe en betekent dat een positieve impuls voor de koers.
    Beleggers gaan er nu ook aan voorbij, dat ze op dit niveau alleen al een dividendrendement realiseren van 6%, nog afgezien van het extra rendement bij koersherstel, hetgeen zomaar (tot bijvoorbeeld een koers van € 40) zowat 20% extra kan bedragen. Noem mij maar een fonds waar dat net zo is om in te beleggen.
    Een en ander is voor mij geen enkele reden om mijn turbo's te verkopen.
    Ik ben er van overtuigd, dat Vastned medio 2019 van de markt verdwijnt door een overname tegen een koers die wel eens rond de € 45-47 zou kunnen liggen.
    Wie rustig wil slapen koopt NU Vastned en legt ze op de plank. Ik zit vol met turbo,s en heb helaas geen diepe zakken (meer).
    Nu verkopen is karakteristiek voor het gedrag van de particuliere belegger die moedeloos wordt van de koersdaling en in plaats van bijkoopt, gaat verkopen. Particulieren verkopen op de laagste koers en kopen op de hoogste.
    En een oude beurswijsheid zegt, dat als het bloed door de straten loopt je juist moet bijkopen. Vastned lijkt me nu toch wel genoeg gedaald. Maar ja, dat zei ik ook al toen ze nog op € 46 stonden:).
  6. Marco19 6 september 2018 13:00
    Hoi Am1993, dank voor je reactie. Interessant om je opinie te lezen. Hoe kom je bij 40% onder NAV? Ik kom maar tot 25%. Wel lef hoor om voor ca €50k in turbo’s te gaan.

    Ik ga maar voor de LT. Wat geld vrijmaken en een aankoop doen en dan (voor mij) LT. Beetje dividend opstrijken en hopen op een bieding. Ben van mening dat deze koersen wel interesse uitlokt van andere partijen...zou het zo kunnen zijn door de extra vpb heffing dat het MT team van vastned besluit om biedingen te gaan overwegen? Wellicht dat VH naar aandeelhouderswaarde gaat ‘duwen’....?
  7. [verwijderd] 6 september 2018 13:05
    Eigenlijk geen tijd .
    Ik ben van mening verkoop die rotzooi turbo,s en koop ze terug als het aandeel weer zin heeft om te stijgen .
    En ga er niet op uit dat enkele grote inkopers weer voor dit aandeel kiezen.

    En wordt niet verliefd op een fonds , dit is de mening van enkele beursplein 5
    profs.

    Am dat moet jij toch ook weten, als belegger van de jaren 80 meen ik.

  8. forum rang 6 am1993 6 september 2018 14:14
    quote:

    opa schreef op 6 september 2018 13:05:

    Eigenlijk geen tijd .
    Ik ben van mening verkoop die rotzooi turbo,s en koop ze terug als het aandeel weer zin heeft om te stijgen .
    En ga er niet op uit dat enkele grote inkopers weer voor dit aandeel kiezen.
    En wordt niet verliefd op een fonds , dit is de mening van enkele beursplein 5
    profs.
    Am dat moet jij toch ook weten, als belegger van de jaren 80 meen ik.
    Weet ik OPA. Ben ondertussen aardig "gepokt en gemazeld" zoals u weet en soms zak je met je belegging door het ijs. Het zij zo en vandaar de m.i. veilige aankoop van de turbo,s € 32. Ik dacht dat € 35 ook "redelijk veilig" zou zijn, maar dat bleek dus niet het geval. Jammer dan.
    Ik heb voorheen in van alles gehandeld zoals je weet, maar nu, als pensionado, toch een heel stuk voorzichtiger geworden. Je verdient het niet meer bij, zal ik maar zeggen, dus safety first.
    Wie weet wordt ik wel 120 en dan moet er ook nog "brood op de plank" zijn:).
    Zoals al gemeld op dit forum ben ik na lang selecteren, zo medio 2017, op Vastned uitgekomen, vanwege goede verhouding koers/NAV/intrinsieke waarde, goed management, m.i. goede strategie op het juiste moment ingezet en ook een beetje "van Herk", die toen net begonnen was met kopen. Begonnen met inkopen turbo's op een koers van circa € 37 en paar ritjes gemaakt richting € 40-42. Heb ik op dit forum over bericht. Heb hier ook over bericht dat ik na laatste verkoop dit jaar (mei/juni) met verbazing naar mijn saldo heb zitten kijken. Ik had toen (door die turbo's) zowat 50% rendement gemaakt op mijn gehele belegd vermogen in zowat één jaar. Is hierboven allemaal na te lezen.
    Turbo's moet je kopen als de koers daalt, dus daar ben ik zo rond de € 40 mee begonnen en daarna steeds bijgekocht. Ten tijde van het ING - rapport zat ik al aardig vol, maar daarna toch steeds bijgekocht. Zit nu dus vol en blijf lekker zitten waar ik zit. Kan altijd slechter weet ik, maar ik vind dit koersniveau heel sterk overdreven.
    Onbekend en angst maakt onbemind, maar ik heb nog alle vertrouwen in Vastned. Zéker nu op dit koersniveau. Een pareltje vind ik het nog steeds.
2.233 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 112 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Vastned boekt nog weinig vorderingen met desinvesteringen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links