Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Trump slaat nog geen deuken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Reacties

456 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 1 september 2018 19:15
    quote:

    fred12345 schreef op 1 september 2018 14:26:

    Trump is een maffiabaas...maakt misbruik van zijn positie van het belangrijkste land...velerlei andere landen en personen worden beschimpt en afgeperst. Een schande voor de wereld.
    Velerlei andere landen, behalve Rusland , want daar zitten zijn 2 bazen. Vladimir Putin en diens baas Semyon mogilevich.

    In 2011 wezen Barack Obama en Robert Mueller erop , dat er internationaal een misdaadorganisatie is.
    Deze infiltreert in de bovenwereld, in de zakenwereld, in de bestuurlijke wereld, in de juridische wereld en in de journalistieke wereld. Met doel om ongestraft een kleine groep alle weelde op aarde aan zich toe te bedelen.

    In hun speech gaven zij de naam:
    Transnational Organized Crime.

    Op 1 April 2015 ondertekende Barack Obama Executive Order(presidentieel decreet) nr 13694.
    Het doel van deze order is:

    to freeze and seize global mob money.

    In de US is er een wet genaamd RICO. (racketeer influenced corrupt organization)
    Het was heel moeilijk de maffia in de US aan te pakken. Door deze wet in te voeren , is ieder lid van de maffiagroep, medeschuldig aan de gepleegde misdrijven en kan dan veroordeeld worden.

    In de US kan je een bedrijf oprichten onder de rechtsvorm van een LLC (limited liability company). Bij deze rechtsvorm mag de eigenaar anoniem blijven. Dus oa in Panama was er een bedrijf , waar je zo'n LLC kon aanvragen. Alleen het kantoor daar , heeft de namen van de echte eigenaar, maar maakt die verder niet bekend.

    Echter toen kwamen de Panama Papers en later de Paradise Papers. Men wist een aantal eigenaren van de LLC's.
    De geheime diensten konden zien ,welke LLC's zaken met elkaar deden. Maar dank zij deze Papers ook welke personen er met elkaar verbonden zijn.Niet alle LLC's zijn opgericht om zwart geld van de maffia te verplaatsen, maar toch wel een groot aantal. De geheime diensten kunnen nu precies zien wie met wie verbonden is en welke bedragen er rondgaan. Jaren hebben zij er over gedaan om het wereldwijde corrupte netwerk in kaart te brengen en de organisatie structuur te analyseren. Dit beeld is zo goed als compleet.

    Alleen het feit , dat Trump president is, betekent dat zij voorzichtig dit zaakje moeten aanpakken. Er is nlk een politiek geladen probleem. En justitie wil geen politiek bedrijven, of daarvan verweten te worden.

    Eerst heeft Mueller een aantal personen aangeklaagd ( inmiddels al 35). De afgelopen 2 weken zij er weer drie dominostenen van het Trumpkamp omgevallen. 1 David Pecker, hoofd van AMI(American media inc), die smeuïge verhalen over Trump heeft, maar ze niet publiceerde in overleg met Trump. Immunity gekregen voor een getuigenis die hij wil gaan doen. 2 Allen Weisselberg , CFO van de Trumporganisatie, volledig bekend met alle betalingen en ontvangsten van Trump. immunity gekregen voor een getuigenis die hij wil afleggen.# Samuel Patten, voormalig medewerker van Manafort(die al een veroordeling heeft en eind september weer een proces krijgt aangespannen) een Guilty plea, onder de belofte alle info die hij heeft over Manafort, Kilimnik , Firtash, Deripaska en Cambridge Analytica. Met name geldbedragen en de beïnvloeding van de US verkiezingen door Cambridge Analytica via de sociale media.

    De verwachting is , dat Mueller komende week een aantal personen zal aanpakken. Hij zit in ieder geval al dicht op Trump en zijn twee zonen en dochter en schoonzoon. Welke domino stenen gaan er omvallen en hoeveel, en wanneer?

    Dankzij de enorme mega computers , waarover de inlichtingendiensten beschikken is het veel makkelijker het uitgebreide corrupte netwerk in kaart te brengen.

    Mueller en de inlichtingen diensten, onderzoeken niet alleen de collusion met Rusland tijdens de verkiezingscampagne in 2016.

    Mueller s werkwijze is:follow the money. Door bankrekeningen en tegenwoordig de cryptomunt betalingen(de laatste zijn openbaar op het internet te volgen, alleen je moet de cijfercode weten waar een persoon of bedrijf bij hoort)te onderzoeken. Bankrekeningen kunnen in ieder land opgevraagd worden. Wil een bank niet meewerken, dan is er een wet die er voor zorgt dat rekeningen van die bank niet meer de garantie van de US heeft en dat die bank dan failliet gaat.

    Mueller kijkt ook naar 9/11. wie of welk bedrijf is short gegaan voor 9/11 met grote bedragen. Mocht dit leiden
    naar een bepaalde groep of land dan is het duidelijk , dat zij op de hoogte waren van de actie van AlQaeda.En mogelijk AlQaeda gesteund hebben.

    Mueller kijkt ook naar de huizen crisis 2008/2009. Welke personen, instellingen zijn daar de oorzaak van, en hebben deze personen contacten gehad met een bepaalde groep of land. En welke personen of instellingen of bedrijven hebben geprofiteerd van de huizencrisis. Na de crisis is er een subsidie programma in gang gezet om gedupeerde huiseigenaren financiele steun te geven. Daarvan is geprofiteerd , door een aantal personen en vastgoed bedrijven. Zij kochten massaal huizen goedkoop op , en streken tegelijkertijd de subsidie op.Dit was tegen de richtlijnen in en strafbaar.

    Mueller kijkt ook naar Bataclan. Zijn er voor Bataclan personen of bedrijven met grote bedragen short gegaan?
    Als dit terug te voeren is naar een bepaalde groep of land , dan was deze op de hoogte van de actie van ISIS. Maar het zou ook kunnen , dat zij ISIS gesteund hebben in hun actie.Is deze groep of land ook short gegaan voor 9/11?

    Dan kun je gaan denken aan een structurele aanval op de westerse wereld.

    Mueller kijkt ook naar de (financiele) rol van Saudi Arabie, Verenigde Arabische Emiraten, China ,Rusland en Netanyahu, voor de verkiezingen van 2016 in de US tot en met nu. En daar is veel gebeurd. Het eerste staatsbezoek van Trump was aan Saudi Arabie en dat heeft alles met geld te maken. Normaal zou een US president zijn eerste staatsbezoek aan een Westerse bondgenoot zijn.

    Mueller kijkt ook naar het witwassen van geld van de internationale misdaad organisatie. Dit gebeurt in de casino s , in Trump Towers , bij hedge fondsen, venture capitalists, bij vastgoed, bij jachten, bij juwelen.

    Mueller kijkt naar alle activiteiten van de transnational crime group: traficking(internationale handel in vrouwen en jonge meisjes voor de sex Industry en mensen om ze te laten werken voor schandalig laag loon),wapenhandel, drugshandel,smokkelwaar,
    Mueller heeft alle informatie. En is bezig dit enorm groot internationaal web te ontmantelen.

    Mueller gaat op basis van, freeze and seize the global mob money, enorme geldbedragen, huizen en andere bezittingen confisqueren.

    Wat de gevolgen zijn voor de financiele markten is moeilijk in te schatten. Bijv geconfisqueerde aandelen hoeft de US treasuries niet direct op de markt te dumpen. Hopelijk is er een plan om dit geleidelijk te doen om de markten niet te veel te verstoren.Dit geldt ook voor de huizenmarkt, waar het zwarte geld de huizenmarkt onbetaalbaar duur heeft gemaakt voor de gewone man.

  2. RFK54 1 september 2018 21:05
    quote:

    Eykpunter schreef op 1 september 2018 00:04:

    Ik heb een account bij Lynx geopend en heb geld van Binck daarheen overgeheveld. Ingewikkeld platform, maar telefonische hulpdienst die adequaat en vlot helpt.
    Ja Trader Work Station (TWS) is inderdaad in het begin ingewikkeld. Maar als je het eenmaal door hebt wil je niet anders meer.

  3. forum rang 6 NewKidInTown 1 september 2018 21:16
    quote:

    Pomper schreef op 1 september 2018 19:48:

    He luchtschip, kap met die enorme lappen tekst, heeft niemand behoefte aan
    Zo is dat, die luchtschip begrijpt nog niet dat lappen tekst van meer dan 10 woorden niet meer kunnen tegenwoordig. Beter weinig tekst en vooral plaatjes erbij.
  4. forum rang 10 luchtschip 1 september 2018 21:59
    quote:

    Bertussie schreef op 1 september 2018 21:25:

    [...]

    Voor een update in het weekend vind ik het wel interessant.

    @ luchtschip, Vanwaar je grote interesse in / volgen van Mueller ??
    Rusland is bezig met de ondermijning van de Amerikaanse democratie, en de enige , die dit kunnen tegenhouden ,zijn de geheime diensten (om het probleem te duiden) en Justitie (dus Mueller) om te zorgen dat Amerika een rechtsstaat blijft.

    Ik probeerde dit probleem de afgelopen tijd voorzichtig naar voren te brengen, mede omdat de US pers ernstig gehinderd werd om goede verslaggeving te doen. De US pers is al jaren op de hoogte van Trump's banden met de mafia, maar brengt dit niet naar buiten. Pas nu ,na Mueller's stappen, komt de pers voorzichtig met de waarheid.
    In ieder geval Rachel Maddow op MSNBC en ook CNN is deze richting gaan volgen.

    Nu het in de pers komt, zijn mijn posts ook niet meer nodig.

    Grote kans , dat deze week Mueller met nieuwe aanklachten komt. De domino stenen gaan vallen, het net sluit zich. Je zult verbaasd staan over de wijdverbreide corruptie , die boven water komt.
  5. Sem_7 1 september 2018 22:03
    quote:

    snuf13 schreef op 1 september 2018 21:27:

    Ik ben enorm benieuwd in deze maand september naar een aantal dingen:

    - Rente
    - Italie
    - Turkije
    - Handelsoorlog

    Gebeurt daar niets mee, dan gaan we hard omhoog........

    Gebeurt daar wel iets mee.................
    Hoe zit het met Oktober, November, December ?

    En 2019 ?

    Hoe denk je daar over.....

    Beleggen is vooruit kijken dat weet je toch ;)
  6. forum rang 6 NewKidInTown 2 september 2018 01:11
    quote:

    snuf13 schreef op 2 september 2018 00:16:

    Het is te hopen dat Italie gaat kraken....... dan de Lira een smakker naar beneden..... en dat de handelsoorlog zwaar wordt opgevoerd......

    Als de boel dan nog niet naar beneden dondert, dan weet ik het niet meer!!
    Kijktip:

    www.tvgids.tv/tv/de-achtste-dag/20867774

    "In 2008 klapte het Europese financiële stelsel bijna in elkaar. Aan de hand van de reddingsoperatie van FORTIS/ABNAMRO nemen Europese leiders van toen ons mee naar de zeven spannendste dagen van 2008. Op 'de achtste dag', delen ze hun diepste inzichten, frustraties en angsten over de crisis. Onder andere Jean-Claude Trichet, Wouter Bos, Jan Peter Balkenende, Nout Wellink en Yves Leterme blikken terug: hoe ging het eraan toe in de achterkamers van de macht? En waar staan we nu, tien jaar later?

    Kunnen we rustig gaan slapen? Dat is nog maar de vraag, aldus Bos en Trichet. "Een van de grootste redenen van de crisis waren de hoge schulden. Nu zijn ze nog hoger dan in 2008. De risico's op een grote crisis zijn nu misschien nog wel groter dan voor 2008."

    Datum Ma 3 september 2018
    Tijd 20:25 tot 22:00
    Zender NPO 2
456 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links