Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,730 24 apr 2024 17:35
  • +0,210 (+3,80%) Dagrange 5,550 - 5,735
  • 524.733 Gem. (3M) 317,5K

TOMTOM AUGUSTUS 2018

1.528 Posts
Pagina: «« 1 ... 71 72 73 74 75 ... 77 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Pieterbell 30 augustus 2018 14:24
    quote:

    Agatan schreef op 30 augustus 2018 14:10:

    Dat is ook een overweging waar ik tegen aan zit te hikken. Is echter een scenario dat ik niet on short notice verwacht. Het zou na al die jaren echter wel voor de welverdiende positieve reuring zorgen. Op een ander level was het KPN dat ook op het vinkentouw zat met onze Mexicaanse vriend (America Movil met Carlos Slim) als potentiele koper. Had daar met Wies steeds aardige gedachtenwisselingen over het telecom gebeuren. Verkochten toen op juiste moment. Komt niet altijd voor.
    (Wies het staat weer op 2.14 maar je zal nu niet meer zo snel toehappen denk ik!!)
    Hallo Agatan,
    @KPN, ook in mijn portefeuille te vinden in die tijd en sedert deze morgen weer aan 2,145. Aandeel is door de steun gezakt maar biedt met 13 cent dividend een fraaie 6% op jaarbasis..

    De verlosser bij @TT komt zonder vooraankondiging en kan vanavond al op de stoep staan maar inderdaad ook nog maanden zo niet jaren op zich laten wachten.
    Wat dat betreft zitten er hiaten in de navigatie van @TT!!

    Succes........Peter
  2. [verwijderd] 30 augustus 2018 15:02
    quote:

    ketchup of catch-up schreef op 30 augustus 2018 10:45:

    [...]

    verstandig en denk de juiste keuze voor risk/reward

    het is afwachten op dat ene persbericht en dan is het ook gelijk einde oefening.

    voor nu hangt het aandeel rond het niveau van NIBC in afwachting op en mogelijke gegadigden weten allen dat TT enkel maar duurder kan worden.
    Confirmatie bij volgend kwartaal dat de ingezette trend voor beter doorzet is het aandeel niet meer tegen te houden, nu is het nog vrij makkelijk te sturen, dat is straks over.

    Tijd is in het nadeel van mogelijk kopers voor de toko, het aandeel is al niet meer te koop, je kunt nu onmogelijk een belang van 10 of 15 % opbouwen zonder dik over de notering te betalen.
    En toch rapen ze volgens mij al maanden iedere dag wat aandelen op....we gaan dan eerst omhoog, om vervolgens met bijna geen aandelen weer terug te zakken. Ook zie je dat, als de aex daalt. TomTom zakt meestal bijna niet of stijgt zelfs, omdat er dan juist door de verkoopdruk meer opgevangen kan worden.....mijn idee....succes!!!!!
  3. [verwijderd] 30 augustus 2018 15:10
    quote:

    sniklaas schreef op 30 augustus 2018 13:30:

    [...]Hallo SB,
    Sitatie van een bod hebben we nog niet meegemaakt bij @TT en veel zal afhangen van het soort bieding.

    Komt er een kaper die ongevraagd een bod doet van 50% op de huidige koers blijf ik inderdaad zitten, is wellicht het breekijzer waarop het aandeel gaat bewegen.

    Maar komt er een deelname van bijvoorbeeld een @BOSCH met instemming van de founders voor een % of 10 zal veel afhangen van de prijs van deze deelname.
    Samen met de founders is er dan een absolute meerderheid en de kans dat een andere partij er met de buit vandoor gaat is dan verkeken.

    Bij een 'private' onderneming is het lastig in de keuken kijken en kunnen 'bevriende' aandeelhouders op een andere manier worden beloond waardoor wij particulieren aandeelhouders het nakijken hebben.

    In zo'n geval halveer ik wellicht mijn positie bij een koers van 14,15,16 euro zodat de resterende stukken 'gratis' in portefeuille zijn en kijk dan verder de kat of kater uit de boom!

    Maarja eerst maar eens in een dergelijke situatie terecht zien te komen en wat mij betreft liever vandaag dan morgen en mijn voorkeur heeft het kaper scenario!!

    Succes........Peter
    Ik zie dat eerder een Microsoft doen...evt baidu.....maar Microsoft blijft nr 1 voor mij....
  4. [verwijderd] 30 augustus 2018 16:22
    TomTom (TOM2) und Elektrobit (EB) arbeiten gemeinsam an einer Demonstration, die ein Electronic Horizon-System für Fahrerassistenzfunktionen und autonome Fahrzeuge, veranschaulichen soll. Das System wird TomTom AutoStream und Elektrobits EB robinos Predictor kombinieren.

    TomTom AutoStream ist ein cloudbasiertes System, das die neuesten Kartendaten aus der TomTom Cloud in das Fahrzeug überträgt. Die fahrzeuginterne Electronic Horizon-Lösung mit dem Namen EB robinos Predictor verwendet diese Kartendaten, um vorausschauenden Fahrerassistenzfunktionen präzise und aktuelle Streckeninformationen bereitzustellen. Automobilhersteller können damit sowohl Sicherheit als auch Komfort beim automatisierten Fahren verbessern.

    Willem Strijbosch, Head of Autonomous Driving bei TomTom: „Unsere Zusammenarbeit mit Elektrobit ermöglicht es uns, automatisierte Fahrfunktionen mit der neuesten High-Definition-Map zu betreiben. Gleichzeitig können wir die Komplexität und die Markteinführungszeit für unsere Kunden reduzieren.“

    Martin Schleicher, Executive Vice President und Head of Business Management bei Elektrobit: „Wenn es um autonomes Fahren geht, ist Zuverlässigkeit oberstes Gebot. Wir freuen uns, gemeinsam mit unserem langjährigen Partner TomTom eine hochmoderne Lösung zu liefern, die es den Automobilherstellern ermöglicht, ihre Fahrzeuge mit präziseren automatisierten Systemen auszustatten, indem sie hochgenaue Karten nutzen.“

    Das gemeinsame Projekt kombiniert TomTom AutoStream und EB robinos Predictor mit dem Ziel, eine einfach zu bedienende Demonstrations-, Evaluierungs- und Entwicklungsplattform für den Automobilmarkt zu etablieren.

    traktuell.at/a/software-fuer-automati...
  5. forum rang 7 ketchup 30 augustus 2018 16:59
    quote:

    Agatan schreef op 30 augustus 2018 14:10:

    Dat is ook een overweging waar ik tegen aan zit te hikken. Is echter een scenario dat ik niet on short notice verwacht. Het zou na al die jaren echter wel voor de welverdiende positieve reuring zorgen. Op een ander level was het KPN dat ook op het vinkentouw zat met onze Mexicaanse vriend (America Movil met Carlos Slim) als potentiele koper. Had daar met Wies steeds aardige gedachtenwisselingen over het telecom gebeuren. Verkochten toen op juiste moment. Komt niet altijd voor.
    (Wies het staat weer op 2.14 maar je zal nu niet meer zo snel toehappen denk ik!!)
    het moet wel eens gebeuren en KPN heeft na Carlos Slim geen sponsor meer gehad, PostNL heeft die nog wel, maar ook daar moet het geen jaren gaan duren, dan moet je gewoon afhaken, want zowel de Post als de Telecom sector zitten gewoon al jaren in zwaar weer

    dan is TT echt een veel betere kanskaart, omdat die juist in een enorm gevraagde sector zit

    ook de auto industrie moet oppassen niet te verslappen, de verkopen zijn nog prima, maar het imago ( vooral van de Duitse Industrie) is kapot, zelfs in Duitsland
    en nu dit gedonder met Musk, daar waar Tesla ondanks de enorme kapitalen die het verdampt wel een zeer goed imago had, ook dit kraakt nu.

    Ford en GM, ondanks al hun inspanningen worden toch gezien als een soort van dinosaurussen en we weten waar die eindigen , als een karkas in een Museum.

    moet toch zeggen, zie mijn lijstje in off topic draadje van de Big 4 in Amerika, de enige die ik niet heb is AMZN, maar die performen allen toch ongelofelijk, durf gewoon geen winst te nemen, want het ontbreekt me nu wel aan lef als je ze hier zou laten gaan en ze dippen niet om er dan 10% hoger weer in te stappen.

    ik blijf dus maar zitten.
  6. Pieterbell 30 augustus 2018 17:23
    quote:

    Tomtom10 schreef op 30 augustus 2018 17:04:

    Aex stijgt terug van min 0,5% naar 0,18% ....TomTom daalt van 8,93 naar 8,85...en dat gebeurd iedere keer...
    ben toch blij met die dalingen, het merendeel van ons particulieren belegger (ook jij neem ik aan) is koper en verkoopt enkel z'n stukken op een goudgerande koers.
    Des te lager de aankoop des te groter deze goudgerande verkoopwinst.
  7. [verwijderd] 30 augustus 2018 17:37
    quote:

    sniklaas schreef op 30 augustus 2018 17:23:

    [...]ben toch blij met die dalingen, het merendeel van ons particulieren belegger (ook jij neem ik aan) is koper en verkoopt enkel z'n stukken op een goudgerande koers.
    Des te lager de aankoop des te groter deze goudgerande verkoopwinst.
    Das waar, maar gezien dit koerspatroon, denk ik dat er al langer een koper aan het verzamelen is.....
  8. [verwijderd] 30 augustus 2018 17:48
    quote:

    Gesloopt door HG schreef op 30 augustus 2018 17:44:

    De hele dag moeizame omzet maar in de eindveiling zomaar ineens 55 k om de zaak eens flink te drukken.

    Dit heet volatiliteit volgens Goddijn, volgens mij heet dit anders.

    Prettige avond.

    Dit heet bewust drukken, koers manipulatie, stijging tegen houden!
    Het is duidelijk als je naar de 3 maands grafiek kijkt.
    Koers moet opvallend genoeg rond het huidige niveau blijven.
  9. [verwijderd] 30 augustus 2018 17:57
    quote:

    RickBreda schreef op 30 augustus 2018 17:48:

    [...]
    Dit heet bewust drukken, koers manipulatie, stijging tegen houden!
    Het is duidelijk als je naar de 3 maands grafiek kijkt.
    Koers moet opvallend genoeg rond het huidige niveau blijven.
    Ja, de professionals wordt geen strobreed in de weg gelegd die lobbyen zich helemaal het schompus om het bedrog in stand te houden bij de zogenaamde toezichthouders.
    En daarom zal Jan particulier altijd op achterstand blijven.
  10. forum rang 7 ketchup 30 augustus 2018 18:00

    ja, geef jullie beide gelijk, dit begint echt op te vallen, ook omdat het nu al zolang speelt - verder valt ook de activiteit in de optie markt weg

    dit doet toch erg vermoeden dat er iets groots zit aan te komen, men wil het aandeel compleet dood hebben voor interesse en als dat zo is dan kan diegene niet te lang meer wachten, want als bij Q3 nogmaals de confirmatie echt daar is dat de trend doorzet voor beter is het aandeel niet tegen te houden.

    het is nu nog even door de frustratie bijten, duurt niet lang meer.
  11. [verwijderd] 30 augustus 2018 18:07
    quote:

    ketchup of catch-up schreef op 30 augustus 2018 18:00:

    ja, geef jullie beide gelijk, dit begint echt op te vallen, ook omdat het nu al zolang speelt - verder valt ook de activiteit in de optie markt weg

    dit doet toch erg vermoeden dat er iets groots zit aan te komen, men wil het aandeel compleet dood hebben voor interesse en als dat zo is dan kan diegene niet te lang meer wachten, want als bij Q3 nogmaals de confirmatie echt daar is dat de trend doorzet voor beter is het aandeel niet tegen te houden.

    het is nu nog even door de frustratie bijten, duurt niet lang meer.
    Mee eens, dit kunnen ze nu met deze lage omzetten nog tegen houden, maar met goed nieuws, gaat dat niet meer kunnen. Dus laat maar komen die overname/deelname....
1.528 Posts
Pagina: «« 1 ... 71 72 73 74 75 ... 77 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links