Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,936 19 apr 2024 14:53
  • +0,056 (+0,57%) Dagrange 9,540 - 9,956
  • 685.560 Gem. (3M) 1,8M

Air France - KLM Augustus 2018 - Nieuwe topman/vrouw deze maand?

147 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Derealiteit 30 augustus 2018 12:21
    Nieuwe stakingen bij luchtvaartmaatschappij Air France lijken een kwestie van tijd. De Franse vakbonden geven aan nieuwe acties voor te stellen aan het personeel vanwege "onverantwoord gedrag" van de leiding van Air France-KLM.
    De Franse bonden wijzen erop dat na het vertrek van Air France-KLM-topman Jean-Marc Janaillac, die zich stukbeet op een eigen loonvoorstel, het personeel niet heeft gestaakt en de hele zomer door heeft gewerkt. Dat is voor luchtvaartmaatschappijen een belangrijke periode.

    Tegelijkertijd claimde het tijdelijk bestuur van de luchtvaartcombinatie geen mandaat te hebben voor salarisonderhandelingen. Bij zusterbedrijf KLM kon zonder dat er een topman van de luchtvaartcombinatie was, wel door worden onderhandeld over een nieuwe cao.

    Ook halen de bonden het salaris van de nieuwe topman Ben Smith aan, dat fors hoger ligt dan dat van Janaillac. Sowieso zijn niet alle bonden blij met de aanstelling van Smith omdat hij geen Fransman is.

    Nieuwe topman begint volgende maand
    Met de dreiging voeren de bonden de druk op Smith fors op. De Canadees begint komende maand bij Air France-KLM. Bij zijn vorige werkgever Air Canada sloot hij een langjarig akkoord met zowel de piloten als het cabinepersoneel.

    Het Air France-personeel wil salarisverhoging omdat er al jaren sprake van een nullijn is. Zij eisen een loonsverhoging van 5 procent.

    De top van Air France stelt een geleidelijke loonsverhoging voor, maar dat lost volgens de bonden het bestaande probleem niet op dat de koopkracht van het personeel al jaren afneemt. Eerder dit jaar staakte het personeel van Air France al diverse keren wat de luchtvaartmaatschappij circa 400 miljoen euro kostte.
  2. Erwin L 30 augustus 2018 16:25
    quote:

    pierre645 schreef op 30 augustus 2018 15:41:

    Belachelijk, dat een gerucht een daling van 8% teweegbrengt. Het is niet leuk meer om aandeelhouder te zijn zo!!

    De koersdaling volgt niet op een gerucht maar op een mededeling van de (ontevreden) vakbonden die duidelijk voor "de harde lijn" kiezen en de druk op het management opvoeren. Misschien was de koers de afgelopen weken wel iets te hard opgelopen gezien het feit dat er nog lang geen oplossing van het arbeidsconflict in zicht was? Mogelijke stakingen gaan hoe dan ook heel erg veel geld kosten. Dat nog los van de reputatieschade.
147 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links