Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,225 19 apr 2024 17:35
  • -0,016 (-1,29%) Dagrange 1,212 - 1,238
  • 1.717.700 Gem. (3M) 2,2M

PostNL Augustus 2018 | Paid to wait

3.760 Posts
Pagina: «« 1 ... 154 155 156 157 158 ... 188 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Go Go Go ! 21 augustus 2018 23:14
    quote:

    jaapaap schreef op 21 augustus 2018 17:10:

    [...]

    Neen

    Het bod is neergelegd bij het ministerie van Henk Kamp.

    Met de UPD in de hand, heeft hij de biedingen direct laten mislukken.

    RvB en RvC konden niets anders meer doen dan afwijzen formeel. Met intrekking van de UPD staat of stond het beursgenoteerde postbedrijf op omvallen. Immers zij konden niets meer.

    Kamp had dan de kaart van staatsovername tegen 0 cent kunnen uitspelen onder de noemer
    nutsbedrijf. Te belangrijk voor het dagelijks leven.
    En dit zijn zaken die mensen, ook op dit forum, nog steeds niet willen inzien.

    Daarom gaven Causeway en FMR aan "niet in te beleggen, overheid heeft een te grote macht"
    Goh Jaapaap, volgens mij heb ik deze al een keer zien langskomen. In onderstaande posting mijn reactie op de staatsovername destijds.

  2. forum rang 5 Go Go Go ! 21 augustus 2018 23:14
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 22 juni 2018 12:20:

    [...]

    Ik denk dat ik begin te begrijpen wat je bedoelt te zeggen. Mag ik het als volgt onderstaand proberen samen te vatten ?

    We hebben een schuldenvrije, private en beursgenoteerde onderneming, waarin de overheid geen direct financieel belang heeft (in de vorm van aandelen). Er wordt interesse getoond door een andere partij, maar om haar moverende argumenten, al dan niet valide, vindt de overheid een overname niet gewenst. Daarbij gaat diezelfde overheid het voortbestaan van de gehele onderneming bewust aantasten door de bijl te zetten in het verdienmodel van de onderneming. Dit op een deel van de bedrijfsactiviteiten, waarbij zij als overheid weet (of althans behoort te weten) dat er geen partijen zijn, die de bewuste bedrijfsactiviteiten over kunnen nemen. Onder het dreigement van een ineenstortende infrastructuur, welke infrastructuur zij van nationaal belang acht, start zij of dreigt zij met onteigening door nationalisering. Daarbij andere onderdelen van de onderneming meesleurend. Zonder vergoeding of tegen geringe vergoeding voor kapitaalverschaffers. Bewust slopen door de overheid derhalve.

    Dit soort zaken gebeuren m.i. in dictatoriaal geregeerde bananenrepubliekjes of communistische enclaves.

    Jaapaap denkt nog steeds dat een staatsovername/onteigening van PostNL had kunnen spelen. Zie een aantal postings hierboven. Dit was destijds mijn antwoord. Jaapaap heeft daar destijds ook niet meer op gereageerd.

    De aangehaalde post heeft betrekking op de destijds gemaakte opmerking van Jaapaap over onteigening.


  3. forum rang 5 Go Go Go ! 21 augustus 2018 23:22
    quote:

    jaapaap schreef op 21 augustus 2018 17:49:

    [...]

    sluit lekker je ogen en denk alleen aan het bod van 5,75 euro.

    nee best forumlid, een nationalisatie was een hele grote mogelijkheid, dat de overheid dit besluit zou nemen mbt postnl, als men op de biedingen was ingegaan.
    En tegen deze achtergrond moest de RvB en RvC een besluit nemen en moest men denken aan de diverse shareholders waaronder aandeelhouders.

    SNS zeker ook een indianenverhaal
    abnamro ook zeker.
    @Jaapaap,

    Ik hoop dat je in wilt/kunt zien (door het lezen van mijn bovenstaande posting) dat de rol van de overheid op het reilen en zeilen van PostNL als onderneming van een geheel andere orde is dan destijds bij SNS en ABNAMRO.

  4. Hansbeleg 22 augustus 2018 00:06
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 21 augustus 2018 23:56:

    @Jaapaap,

    Ik verzoek je om een reactie te geven op het door mij gestelde inzake nationalisering "om niet". Dus tegen de door jou genoemde 0 eurocent.

    Voor iedereen voor nu welterusten gewenst !

    Natuurlijk kon een nationalisatie tegen nul euro niet gedaan worden. PostNL wilde geen overname en de overheid ook niet. Vervolgens gaven ze elkaar de schuld en wasten hun handen in onschuld.
    Jaapaap begrijpt nog steeds niet dat de belegger is genaaid en wil niet inzien dat een overname voor ons veel beter zou zijn geweest. Die discussie heb ik al diverse malen gevoerd.
    Maar zelfs bij deze koers snapt Jaapaap het nog steeds niet, Herna heeft het verprutst en krijgt het niet meer op het niveau van het potentiele bod van bpost. Ze heeft verzaakt, gefaald, gegokt en verloren. Maar net zoals Jaapaap te eigenwijs om het in te zien en toe te geven.
  5. [verwijderd] 22 augustus 2018 08:07
    quote:

    jaapaap schreef op 21 augustus 2018 17:10:

    [...]

    Neen

    Het bod is neergelegd bij het ministerie van Henk Kamp.

    Met de UPD in de hand, heeft hij de biedingen direct laten mislukken.

    RvB en RvC konden niets anders meer doen dan afwijzen formeel. Met intrekking van de UPD staat of stond het beursgenoteerde postbedrijf op omvallen. Immers zij konden niets meer.

    Kamp had dan de kaart van staatsovername tegen 0 cent kunnen uitspelen onder de noemer
    nutsbedrijf. Te belangrijk voor het dagelijks leven.
    En dit zijn zaken die mensen, ook op dit forum, nog steeds niet willen inzien.

    Daarom gaven Causeway en FMR aan "niet in te beleggen, overheid heeft een te grote macht"
    Dit is gewoon gelul. Op deze manier had PostNL niet hoeven reageren op het bod.
  6. forum rang 5 Cerburus 22 augustus 2018 09:12
    lol alle woorden uit hun verband rukkende, maar met de wetenschap dat de allereerste Bpost gesprekken op initiatief van PostNL zijn gestart. Kun je het dus samenvatten dat PostNL op dat moment aanstuurde op complete nationalisatie, of zou het zo simpel zijn dat niet alle stakeholders (nouja eigenlijk maar 1 de overheid) gewoonweg niet waren meegenomen in deze plannen en keihard op de rem heeft getrapt. Zonder trouwens ook maar 1 aandeel te bezitten :P Nee gaat lekker..enfin is een lang verleden goed om te vergeten. Laten we maar focussen op ons eigenkracht verhaal (lees: hoe gaat de overheid ons helpen met de regelgeving) want puur op eigenkracht is ca 50% het Bpost bod onze waarde en volgens short is dit nog duur betaald. Ben benieuwd of we de komende 12 maanden is gaan zien waarom short er zo van overtuigd is waarom 3,- nog veel te veel is. Ik houdt mijn hart vast.

  7. forum rang 4 Toekomstbeeld 22 augustus 2018 09:12
    En dit was ter info de email die ik had gestuurd.

    Verzonden: dinsdag 14 augustus 2018 14:18

    Onderwerp: PostNL

    Geachte mevrouw Verhagen, en geachte heren Berendsen en Nooitgedagt,

    U schrijf ik aan als zijnde de hoofdverantwoordelijken voor de huidige teleurstellende waarde taxatie door de markt van PostNL.

    Ik heb, zoals elk kwartaal, de cijfers en presentaties doorgespit. De conclusie die ik al enige tijd trek blijft onveranderd dezelfde: het management van PostNL blijft fundamenteel volharden in alles wat haaks staat op de bedrijfseconomische wetten. En dat vind ik jammer.

    Ik doel hier niet op de initiële onderschatting/arrogantie, in de jaren 2011 tot 2015, ten aanzien van de impact van de vele kleine spelers in de brievenmarkt. Ik doel hier niet op de gemaakte inschattingsfout dat PostNL ooit geld zou kunnen verdienen in de markten Italië en Duitsland.

    Achteraf makkelijk praten, ik ben blij dat het besluit is genomen om de bleeders Duitsland en Italië te verkopen. Over de afgelopen 6 kwartalen samen 27 mln euro negatief aan UCOI bijgedragen, CAPEX ongeveer 20 mln en dan nog de overnamesom om de Postcon partners uit te kopen. De cashburn wordt hopelijk dit jaar nog gestopt. Weg ermee, zo snel mogelijk.

    Nee, waar ik op doel is uw structureel foute aanpak dat de marktleider in een autonoom sterk groeiende markt als Parcels, stuurt op marktaandeel. Normaliter schrijven de economische wetten voor dat in een krimpende markt er gestuurd moet worden op marktaandeel, en in een groeiende markt op marge/winst bijdrage.

    In een krimpende markt het vuur aan de schenen leggen bij de concurrenten, en bij een autonoom groeiende markt kapitaliseren op het al bereikte marktaandeel. PostNL lijkt maar 1 doel voor ogen te hebben en dat is marktaandeel behoud / uitbreiding. Zonder oog dat er nu geoogst moet worden. Dat er reserves opgebouwd moeten worden. Gezien de daling van de UCOI bijdrage per euro omzet van 12 cent per euro omzet in Q2 2017, naar slechts 0,093 cent per euro omzet in Q2 2018, is de kosten explosie een teken dat er teveel op marktaandeel gestuurd wordt. Het is mij duidelijk dat de operationele leverende organisatie bij lange na niet in staat is om maar zelfs de autonoom groeiende markt rendabel bij te houden. Hierbij vrees ik dat de marketing/sales organisatie bij PostNL op volle toeren draait en daarmee de typische bottlenecks (mens/machine/ICT) in de leverende organisatie alleen maar verergerd.

    Het openen van nieuwe en grotere distributiecentra zal op termijn weer lucht geven, maar dat brengt me gelijk bij een volgende typisch issue wat zich vaak voordoet bij marktleiders die geen reserves hebben opgebouwd in de goede tijden. Er zijn talloze voorbeelden waarbij marktleiders geen plan B hadden op het moment dat de markt stagneerde en er plotseling sprake was van structurele overcapaciteit. Die waren heel snel marktleider af. U weet er alles van gezien de ontwikkelingen in de mail business.

    Mijn boodschap is dat dit ook heel snel kan plaatsvinden bij Parcels. Klantenloyaliteit zal laag blijken te zijn indien klanten het moeilijk zouden gaan krijgen.

    Daarom nu slechts 1 versnelling lager en iets minder snelheid. Kosten in marketing en sales iets trimmen (stop op binnenhalen van nieuwe klanten tenzij ze hogere prijzen accepteren), en daarmee de operationele organisatie iets meer rust gunnen om de zaken op orde te krijgen.

    De winst zal stijgen en daarmee het nu zeer ongezonde geconsolideerde Eigen Vermogen.

    PostNL Parcels gaat niet goed. Iedereen ziet het, en iedereen begint te begrijpen waarom. De Parcels worden relatief zwaar gewaardeerd in de taxaties. De afwaarderingen door analisten en credit rating agencies zijn een kwestie van tijd. De shortende partijen, de markt loopt erop vooruit. .

    U zult zich dit alles ook beseffen en derhalve een compleet overbodige mail/boodschap.

    Ik hoop dat u uw belofte alsnog waarmaakt dat PostNL op eigen kracht meer waard zou worden dan het prima bod van Bpost. Waardecreatie ligt in niemand anders handen dan de uwe.

    Dank u voor uw tijd.

    Met vriendelijke groeten, Xxxxx
3.760 Posts
Pagina: «« 1 ... 154 155 156 157 158 ... 188 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links