Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,730 24 apr 2024 17:35
  • +0,210 (+3,80%) Dagrange 5,550 - 5,735
  • 524.733 Gem. (3M) 321,3K

TOMTOM AUGUSTUS 2018

1.528 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 77 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Topper 17 augustus 2018 15:31
    Als we naar de nieuwsberichten van dit jaar kijken dan is naast de positieve Q1 en Q2 cijfers alleen het bericht over Apollo interessant. Nu maar weer wachten op de Q3 cijfers en de eerste bekendmakingen van HD deals met autofabrikanten. Voor wat betreft samenwerkingen met tech bedrijven valt er denk ik weinig spannends meer te melden. Aangezien ze met de meesten al een samenwerking hebben.

    januari 2018
    - Bosch en Continental nemen een 5% belang in Here
    - TomTom voert nieuwe boekhoudregels in
    - TomTom maakt zijn HD-routekaarten en een nieuwe service, genaamd TomTom AutoStream, beschikbaar in Apollo, Baidu's platform voor autonoom rijden. De dienst wordt behalve met Baidu ook gelanceerd met Zenuity
    - Demonstratie gegeven van wat het oplevert als TomTom's HD-kaarten worden gekoppeld aan cameratechnologie en GPS-data van het zogeheten Drive Data Platform van Qualcomm. De samenwerking met die Amerikaanse chipsmaker wordt eveneens verder uitgebreid, aldus TomTom.
    - TomTom MotionQ aan het publiek getoond. Het bedrijf omschrijft die vernieuwing als ,,een rijconcept gericht op het comfort van passagiers in zelfrijdend vervoer
    februari 2018
    - TomTom lanceert nieuwe product line voor fleetmanagement
    - Cijfers 2017: 903 miljoen omzet (waarvan B2B omzet voor eerst meer dan Consumer), automotive order intake meer dan 400 miljoen euro, 16% groei in Telematics, geen concrete update over Sports . Outlook 2018 van 800 miljoen euro
    - TomTom on street parking service beschikbaar
    - TomTom lanceert Audio Traffic
    - TomTom levert kaarten en software aan Finse wagenparkbeheerder Vinka
    - TomTom werkt samen met Elektrobit
    maart 2018
    - TomTom breidt contracten met Kia en Hyundai uit (connected car services)
    - TomTom's Real-Time Electric Vehicle Service beschikbaar in Noord Amerika
    - Verkoopgeruchten TomTom (Reuters)
    april 2018
    - Q1 cijfers: omzet 192 miljoen, bruto marge 70 procent, 10 cent winst, handhaven outlook, samengestelde groei B2B t/m 2020 verlaagd van 15% naar 12,5%
    mei 2018
    - TomTom lanceert nieuwe producten (TomTom Camper / TomTom Go Basic)
    - Iets kleiner belang FIL in TomTom (van 3,07 naar 2,91)
    - TomTom heeft voorsprong op HERE vanwege samenwerking Baidu (volgens NIBC)
    juni 2018
    - Deal tussen TomTom en Toyota (TomTom Navigation App beschikbaar voor bestuurders van Toyota's in Argentinië, Brazilië en Paraguay)
    - Nieuw hoofd investor relations bij TomTom
    - TomTom gaat What3Words ondersteunen
    - TomTom gaat samenwerken met Trivago (levering kaartdiensten)
    - TomTom meld nieuwe overeenkomst met Alteryx (kaarttechnologie integreren in zelfbedieningssysteem)
    - Apple gaat zijn navigatie app vernieuwen. TomTom en Apple blijven samenwerken
    juli 2018
    - TomTom volledig eigenaar van Afrikaanse tak
    - Kwartaalresultaten: TomTom verhoogt de omzet en winstverwachting voor 2018 (van 800 miljoen naar 825 miljoen, van 25 cent per aandeel naar 30 cent per aandeel)
  2. [verwijderd] 17 augustus 2018 15:59
    quote:

    Sunshine Band schreef op 17 augustus 2018 15:21:

    [...]
    Waarom? Komt wel vaker voor dat q3 cijfers in oktober bekend worden hoor.

    Heb je je shortpositie nog niet gesloten voor het weekeinde?
    Voor de duidelijkheid ik bedoelde dat de heertjes aan de Theems nog even de tijd hebben om te lopen klooien, ik verwacht zelf persoonlijk niets tot aan die tijd,maar ik hoop dat ik mij vergis.
  3. forum rang 7 ketchup 17 augustus 2018 19:29

    de board van Tesla moet Musk op non actief zetten als ze de toko willen beschermen, dit is een bloedbad, zowel long als shortspelers gaan claims indienen , de claims 'moeten' richting Musk en niet richting Tesla.

    Banken gaan moeilijk doen en dan kan de Toko omvallen en niemand gaat het oprapen, de auto industrie barst van leedvermaak, die zien liever vandaag als morgen Tesla verdwijnen.

    Apple kan het kopen, maar die doen het wel via de curator, of ze moeten bij Tesla een deal maken met de Chinezen, maar dat laat Amerika niet toe, er mag geen knowhow van West naar Oost.

    ze hebben straks geen keuze meer en moeten het dan van de beurs halen zodat er geen publiek geld meer in de toko zit, maar wie gaat dat durven financieren, met een paar miljard $ claims boven de toko ?

  4. Topper 17 augustus 2018 20:11
    quote:

    ketchup of catch-up schreef op 17 augustus 2018 19:29:

    de board van Tesla moet Musk op non actief zetten als ze de toko willen beschermen, dit is een bloedbad, zowel long als shortspelers gaan claims indienen , de claims 'moeten' richting Musk en niet richting Tesla.

    Banken gaan moeilijk doen en dan kan de Toko omvallen en niemand gaat het oprapen, de auto industrie barst van leedvermaak, die zien liever vandaag als morgen Tesla verdwijnen.

    Apple kan het kopen, maar die doen het wel via de curator, of ze moeten bij Tesla een deal maken met de Chinezen, maar dat laat Amerika niet toe, er mag geen knowhow van West naar Oost.

    ze hebben straks geen keuze meer en moeten het dan van de beurs halen zodat er geen publiek geld meer in de toko zit, maar wie gaat dat durven financieren, met een paar miljard $ claims boven de toko ?

    Ha Wies huidige koersdaling bij Tesla is toch ok voor jou? of heb je de positie deels aangepast na de tweets?

    Dan TomTom en aandeelhouderswaarde, dit is het lijstje:

    04-01-2016 = 11,65 euro
    02-01-2017 = 8,58 euro (-26,35%)
    02-01-2018 = 8,18 (-4,66%)
    17-08-2018 = 8,54 (+4,40%)

    Sinds 2015 zit ik long. Sinds dit jaar ook via verkoop van putopties (om zo toch wat extra rendement te maken). Ik zelf ben dit jaar toch weer negatief verrast door het koersverloop van TomTom. Helemaal na het aandeleninkoopprogramma (tegen 9,28 gemiddeld) vorig jaar en de high naar 9,96. De daling is vervolgens ingezet na bekendmaking van de verkoop van het belang van Flevo. De cijfers lijken in ieder geval voor het eerst echt op een verbetering en ondersteunen de gemaakte transitie. Als aandeelhouder worden we daar echter nog niet voor beloond. Het is wel ongelooflijk moeilijk geduldig te blijven zeg. Koers wederom ruim onder de 9 had ik niet verwacht.
    Het hele Reuters verhaal is compleet verdwenen. Of acht jij het reëel dat er toch nog wat speelt op de achtergrond?

  5. forum rang 7 ketchup 17 augustus 2018 20:20

    Tesla zit ik short en hoop op een koers van onder de 200$ , maar ik ben niet uit op een ondergang van Tesla of Musk, maar dit is nu compleet out of control
    Shortfondsen hebben fortuinen verloren op de move en tweets van Musk. maar ook longspelers
    Dit gaat helemaal fout en de board van Tesla moet zich distantiëren van de tweets van Musk, ze zullen het bedrijf moeten beschermen en ik vrees dat Musk daarvoor op het offerblok moet

    TT , denk dat het Reuters bericht geen hoax was, denk ook dat er een koper is voor TT, maar of dit zich gaat vertalen naar een openbaar bod of dat men onderhandelt op vriendschappelijke basis dat weet ik niet

    Voor mij is het volkomen logisch dat er interesse is aan deze afbraak waardering voor een geschoond TT, maar dat geeft mij nog geen gelijk (zeg t maar even bij)

    Nog mijn dank voor je regelmatige opsommingen, super
  6. forum rang 7 ketchup 18 augustus 2018 09:28

    indien Waymo echt tegen een 175 miljard waardering gaat en Intel betaald 15 miljard voor MBLY en investeerders vinden HERE aantrekkelijk aan 3,5 miljard euro, want bij een eventuele beursgang kan die ook aan 15 miljard

    en als je dan ziet dat een Garmin een Verizon beide aan 12 maand high noteren en je breekt TT open en
    men waardeert Telematics aan 1 miljard euro ( 50% van Fleetmatics )
    dan heb je als rest Traffic, Cash plus en krijg je de Kaarten voor onder 1 miljard, want dat is de waarde die TT krijgt aan de beurs

    dan is het godsonmogelijk dat niemand daar interesse voor heeft, of TT is de grootste mind-fuck aan de beurs en het is eigenlijk geen reet waard en gaat dadelijk compleet ingehaald worden.
    je hoeft geen overname te doen om een belang op te bouwen, maar niemand toont ook maar enige interesse in dit bedrijf noch voor wat ze heeft, noch voor waar ze aan de beurs staat voor koers en dat bestaat niet als je het afzet tegen sectorgenoten.

    het kan niet anders zijn dat er een plan in de maak is en dat kan met of zonder goedkeuring van de zittende grootaandeelhouders, ik denk het eerste

    het is te bizar voor woorden, Waymo aan wellicht 175 miljard, MBLY aan 15 miljard, HERE aan 3,5 miljard en TT's voorsprong door techniek kaartenfabriek aan nog geen miljard, dat zet TT met haar super trooper AutoStream kaartenfabriek helemaal niet in the big league voor aanzien qua waardering, het zit eerder in dezelfde league als AND en dat is een scam van 20 miljoen euro

    nou ik geloof er geen moer van, dit aandeel gaat geplukt worden, of het is één grote mind-fuck van de familie Goddijn en wij zijn de champignons niet de champions van alle fora hier op IEX

    zo mijn bijdrage voor t weekend
    enjoy
  7. forum rang 4 holenbeer 18 augustus 2018 10:46
    Ook interessant om Nvidia te volgen. Zijn gisteren op de Q2-cijfers serieus gezakt, vooral vanwege de outlook mbt chips voor cryptomining. Als die nog wat verder terugzakken geeft dat een mooie koopgelegenheid. Als ze in de toekomst nieuwe gebieden als automotive en wat er nog meer aan zit te komen gaan ontginnen, hebben ze die crypto-omzet helemaal niet nodig.
    Ik denk al 2 jaar, dat kan toch niet zo doorgaan met Nvidia, maar tot nu toe wel dus.
    Vier jaar geleden kon je ze kopen onder de 20 dollar, zijn daarna ruim 13 keer over de kop gegaan.
  8. forum rang 6 tatje 18 augustus 2018 11:18
    Ha Ketchup,

    Trouwens de ketchup van Heinz vind ik het lekkerste.
    Heinz van WB, die eigenlijk veel meer aandelen Apple wil hebben.

    ""het kan niet anders zijn dat er een plan in de maak is en dat kan met of zonder goedkeuring van de zittende grootaandeelhouders, ik denk het eerste ""

    Ik denk dat het niet kan zonder toestemming van de grootaandeelhouders.

    Waarom.

    De founders 103,797,826 44.1%
    Free Float 127,196,668 54.1%
    Treasury Shares 4,324,022 1.8% geen stemrecht !
    Total shares outstanding* 235,318,516 100.0%

    Als de founders een minderheidsbelang geven, dan aan een partij die iets betekent voor Tom Tom en die Tom Tom nog wel een tijd zelfstandig wil zien, dus loyaal is.

    10% minderheidsbelang zal dan voor de founders stemmen, dat zijn 23,5 miljoen aandelen.
    Niemand kan bewijzen dat de Fam de Pont, de eigenaar van Flevo uit Tom Tom aandelen is gestapt of ze naar prive heeft gebracht.
    5 kinderen en ieder een 1% en niemand weet het.
    Zijn ze naar prive dan zijn ze ook loyaal aan de founders.
    In 2013 had Tom Tom 221 miljoen aandelen en in 2018 235 miljoen.
    Vermeerdering is van verzilverde opties.
    Zeg jij maar hoeveel aandelen op de beurs zijn gekomen en hoeveel er nog in handen zijn van medewerkers, die loyaal zijn en hoeveel niet.

    Ik zeg niet dat ik het weet, waant ik weet het niet.

    Je hebt dik een half miljard naar de kl.ten geholpen met sports.
    Je hebt misschien wel in al die jaren minimaal een miljard in SDC geïnvesteerd , zonder opbrengsten.

    Tegenover SDC staat nog geen inkomsten, maar de verwachtte inkomsten zijn HEEL groot.

    Automotive Enterprise 1e HJ 2018

    Omzet 172,4
    Ebitda 43,2
    ebit - 19

    Afschrijvingen op activa en goodwill ( D en A ) dus 1e HJ 62,2

    Dit zal ook weer minimaal geïnvesteerd zijn !

    Ik denk dat die afschrijvingen en investeringen in die grootte zullen blijven.

    Dus als dat de nieuwe melkkoe wordt, dan moet de omzet flink omhoog.

    Die omzet gaat ook flink omhoog, 2019 2020 zullen we de eerste tekenen zien. ( Tom Tom op twitter : leading the way with autonomous driving )

    De goodwill op tele atlas is vorig jaar al helemaal genomen als impairment bij consumer :-)

    Maar je hebt ook weer gelijk, alles kan in deze rare wereld.

    Trouwens nu blijkt PND een melkkoe en sports een bleeder.

    Waarom heeft Tom Tom sports en PND al die jaren SAMEN onder de noemer consumer gebracht.

    Waarom Enterprise ( licensing ) en automotive onder 1 dak.

    Sports
    PND en hard ware.
    Telematics
    Automotive
    Enterprise.

    Dan was de weerstand van de aandeelhouders veel groter geweest.

    Ik geloof ook, dat er een partij heeft geklopt bij Tom Tom, maar tussen kloppen en een vijandige overname is een groot verschil.

    Ik denk, gewoon mijn mening, dat de founders, met steun van een eventueel minderheidsbelang, eventuele aandelen van de fam de Pont en de aandelen van alle medewerkers, tegen de 60% hebben.

    Ik zou dan geen vijandige overname durven.

    Ik zeg niet dat ik gelijk heb, maar je hebt ook geen harde bewijzen, dat het niet zo is.

    Zelf jatten van de beurs, als je op twitter de volgende slogan hebt staan.

    ""TomTom is shaping the future, leading the way with autonomous driving, smart mobility and smarter cities.""

    Spannend, welke kant het opvalt :-)

    De zon schijnt, de Binck bank tour komt bijna langs de deur.

    Prettig weekend allemaal :-)

  9. forum rang 6 boem! 18 augustus 2018 11:43
    quote:

    ketchup of catch-up schreef op 18 augustus 2018 09:28:

    indien Waymo echt tegen een 175 miljard waardering gaat en Intel betaald 15 miljard voor MBLY en investeerders vinden HERE aantrekkelijk aan 3,5 miljard euro, want bij een eventuele beursgang kan die ook aan 15 miljard

    en als je dan ziet dat een Garmin een Verizon beide aan 12 maand high noteren en je breekt TT open en
    men waardeert Telematics aan 1 miljard euro ( 50% van Fleetmatics )
    dan heb je als rest Traffic, Cash plus en krijg je de Kaarten voor onder 1 miljard, want dat is de waarde die TT krijgt aan de beurs

    dan is het godsonmogelijk dat niemand daar interesse voor heeft, of TT is de grootste mind-fuck aan de beurs en het is eigenlijk geen reet waard en gaat dadelijk compleet ingehaald worden.
    je hoeft geen overname te doen om een belang op te bouwen, maar niemand toont ook maar enige interesse in dit bedrijf noch voor wat ze heeft, noch voor waar ze aan de beurs staat voor koers en dat bestaat niet als je het afzet tegen sectorgenoten.

    het kan niet anders zijn dat er een plan in de maak is en dat kan met of zonder goedkeuring van de zittende grootaandeelhouders, ik denk het eerste

    het is te bizar voor woorden, Waymo aan wellicht 175 miljard, MBLY aan 15 miljard, HERE aan 3,5 miljard en TT's voorsprong door techniek kaartenfabriek aan nog geen miljard, dat zet TT met haar super trooper AutoStream kaartenfabriek helemaal niet in the big league voor aanzien qua waardering, het zit eerder in dezelfde league als AND en dat is een scam van 20 miljoen euro

    nou ik geloof er geen moer van, dit aandeel gaat geplukt worden, of het is één grote mind-fuck van de familie Goddijn en wij zijn de champignons niet de champions van alle fora hier op IEX

    zo mijn bijdrage voor t weekend
    enjoy
    AB @Wies.

    Glashelder betoog en niets tegen in te brengen of het moet zijn dat alle bedrijven die je noemt hun geschatte/overname waardering te danken hebben aan de te verwachten baten in de toekomst.
    TT heeft telkenmale aangegeven niet geinteresseert te zijn in een overname en op eigen kracht die baten te willen ophalen.
    Een kw van 80* voor een substantieel groeiend bedrijf in winst en omzet is normaal te noemen indien dat bedrijf opereert in een oververhitte sector. In de huidige 170* op basis van aflopende omzet en gelijkblijvende winst van 5 cent zit al enorm veel vertrouwen in die veel betere toekomst van TT opgesloten.
    Ik schat in, dat TT dit jaar een EPS zal tonen van 30 cent met een afnemende omzet naar 855 mio.
    Volgend jaar wordt de omzet weer boven de 900 mio gezet met een EPS van 50 cent.
    De koersontwikkeling van TT zal de komende jaren alleen maar bepaald worden door TT's zelfstandige prestaties.
    Substantiele omzetverhoging zit er niet in voor volgend jaar maar substantiele verbetering van de EPS is al bijna een gegeven.
    Indien TT een EPS kan tonen van 50 cent volgend jaar met een kleine omzetstijging moet een EPS van minimaal 70* haalbaar zijn ofwel een koers 35 euro.

    Indien in de jaren daarna ook de omzet substantieel(meer dan 15%) zal stijgen zal dit zijn weerslag hebben op de kw die men bereid is te betalen omdat de winst disproportioneel groeit gegeven het SAAS model.
  10. forum rang 6 tatje 18 augustus 2018 11:55
    Je zou zeggen, als er echt interesse gaat komen voor Tom Tom, dan moet dat uit de VS of China komen.

    www.telegraaf.nl/financieel/2447285/c...

    Met de eerste zin van Martin Martin ben ik het niet eens, met de tweede wel :-)

    Substantiele omzetverhoging zit er niet in voor volgend jaar.

    Maar substantiele verbetering van de EPS is al bijna een gegeven.
    Indien TT een EPS kan tonen van 50 cent volgend jaar met een kleine omzetstijging moet een EPS van minimaal 70* haalbaar zijn ofwel een koers 35 euro.

    Bij de derde keer EPS zal je wel K/W bedoelen.
  11. forum rang 6 tatje 18 augustus 2018 14:45
    quote:

    martinmartin schreef op 18 augustus 2018 14:16:

    Inderdaad Tatje heel terecht opgemerkt een KW van 70*.

    Ik ben nog op zoek waar jij het niet mee eens bent in mijn eerste zin.
    Kan jij dat nader verklaren?
    Ik kom op 845 voor 2018 en 2019 zet jij boven de 900 miljoen.

    Misschien moet ik aan het woord substantieel een ander percentage koppelen, dan rond de 6 a 7%.

    Dus dan heb jij gelijk.
1.528 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 77 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links