Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Brunel International AEX:BRNL.NL, NL0010776944

  • 9,980 19 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 9,840 - 9,980
  • 59.469 Gem. (3M) 63,9K

Brunel 2018

948 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 48 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. BASF en BAYER kopen 14 augustus 2018 12:25
    Groeiversnelling bij Brunel

    BEURS VANDAAG, UPDATE
    door Martin Crum
    gepubliceerd 14 aug 2018 om 09:00

    Groeiversnelling bij Brunel

    Brunel heeft flink te lijden gehad van de malaise in de olie- en gasindustrie. Dat resulteerde in een voor het bedrijf uitzonderlijke situatie van rode cijfers. De halfjaarcijfers laten zien dat Brunel die periode overtuigend achter zich heeft gelaten.

    H1-cijfers in vogelvlucht
    De Q1-cijfers lieten al een aardig herstel zien, de H1-cijfers laten een stevige groeiversnelling zien. Zo klom de omzet over Q2 met een forse 17% tot €221 miljoen, daar waar in Q1 de omzet nog een plus liet zien van 9%.

    De halfjaaromzet is uitgekomen op €435 miljoen (plus 13%) en de Ebit (bedrijfsresultaat) sprong met 148% omhoog tot €11 miljoen. Een indrukwekkende verbetering, maar hierbij moet wel worden bedacht dat de vergelijkingsbasis erg gunstig is: de 1H17-cijfers waren ronduit slecht.

    Conclusie
    Het herstel bij Brunel krijgt vorm, de resultaten zitten stevig in de lift. Tegelijk geldt dat de markt hier al flink op is vooruitgelopen. De stevige cijfers vormen dan ook geen aanleiding de taxaties te wijzigen (lees: verhogen).

    Brunel mikt op een omzet tussen de €875 en €925 miljoen FY18 en een Ebit tussen de €32 en €38 miljoen. Daar blijft netto minder van over dan gebruikelijk: Brunel kampt met een verhoogde belastingdruk van circa 40% voor FY18 en dat impliceert een nettowinst in de range van €20 á €23 miljoen.

    Brunel levert waar beleggers al op vooruit waren gelopen: een stevig herstel van zowel omzet als resultaten. Het degelijk gefinancierde bedrijf kan met een gerust hart aangehouden worden.
  2. bekeken 14 augustus 2018 15:13
    Wat mij betreft waren de cijfers alleszinds redelijk. De omzet viel mee ten opzichte van de verwachtingen, en laat duidelijk de aangekondigde groeiversnelling zien. Het bedrijfsresultaat viel wel tegen en was met € 4.1 mln zo'n € 2 mln lager dan de schatting van bv ING, die uitging van € 6.3 mln.

    Hier zijn wel wat nuances bij te maken: 1) we zitten aan het begin van de opgaande cyclus voor Brunel, die sterk afhankelijk is/was van de energiesector en grote projecten; 2) er is fors geïnvesteerd om Brunel minder afhankelijk te laten zijn van de energiesector; 3) veranderende wetgeving; 4) eenmalige kosten gerelateerd aan de Volvo Ocean Race.

    Ook vorig jaar waren een aantal specifieke ontwikkelingen die toen de resultaten onder druk hebben gezet, zoals de rommelige wetgeving in Nederland rond freelancers en ZZP-ers, die toen druk op de resultaten in Nederland hebben gezet.

    Op kwartaalbasis zijn de resultaten niet altijd even makkelijk te beoordelen door seizoenpatronen, meer of minder werkdagen etc. waardoor bruto en EBIT marges nogal door elkaar kunnen lopen.

    Dat betekent dat ook analisten er op kwartaalbasis flink naast kunnen zitten, maar om deze cijfers op basis daarvan slecht te noemen gaat mij toch iets te ver.

    Wat mij betreft is er een duidelijke trend in het herstel te zien en op basis van de guidance, gaat die ook in de tweede jaarhelft doorzetten. Geduld is een schone zaak. En oh ja, normaliter is Brunel wel conservatief met zijn vooruitzichten. Ik ga er voor het gemak maar vanuit dat dat ook opgaat voor de nieuwe CEO.
  3. [verwijderd] 14 augustus 2018 21:51
    Was even dubben wat te doen; verkopen, niets doen, bijkopen.
    Naar mijn mening is de daling zwaar overdreven, en zal er de komende weken weer gestaag bijgekocht worden. In september, als iedereen weer back is, verwacht ik dat sommige zgn experts Brunel weer als kanshebber zullen aanprijzen.
    Ik heb dan ook gekozen voor de meest agressieve en riskante benadering, nl. flink bijkopen. Ik heb mijn aantal calls met de helft uitgebreid. Allen expireren in maart. Mocht de koers nog verder dalen, koop ik nog een beetje bij.
    Succes en geduld, alle zittenblijvers. Eind dit jaar ziet het er vast geheel anders uit, en dan in positieve zin.
  4. [verwijderd] 15 augustus 2018 08:27
    quote:

    stroopraket schreef op 14 augustus 2018 22:29:

    Ik ben het met alrob eens, heb er ook nog wat turbo'tjes bijgekocht, maar wel beperkte hoeveelheden. De toekomst zal het uitwijzen of het nut heeft gehad.
    Precies, en soms moet je wat extra risico lopen, want zonder risico geen winst.
    Succes!
  5. Föhn 15 augustus 2018 13:45
    quote:

    Diegy schreef op 15 augustus 2018 13:27:

    Morgen forse koersdoel verlagingen en er gaat weer 5% van de koers af. Sentiment op de beurs verslechterd ook nog eens.
    Ik zit niet in Brunel maar wat ben je ook een vieze parasiet. Haal je hier nu echt voldoening uit? Ik zal wel weer een ban krijgen nu maar ik kan gewoon kijken nar het rijtje dalers en ja hoor daar ben je weer. Een stinkende aasgier die door de IEX blijkbaar wordt geapprecieerd getuige het feit dat ze je er nog steeds niet afgeflikkerd hebben
  6. DeHardeWerker 15 augustus 2018 18:57
    quote:

    Diegy schreef op 15 augustus 2018 16:45:

    Vrijdag laatste uurtje van de handel gaat er een extra enorme sell off op de beurzen komen en paniek. Let maar op
    Wordt jij niet heel erg misselijk van je zelf, door steeds maar weer dit soort berichten te plaatsen bij fondsen die hard naar beneden gegaan zijn ?

    En zo dra jij ze weer gekocht hebt, dan komen de tegenovergestelde berichten weer van jou. Zooooooooo doorzichtig, bah.
  7. BASF en BAYER kopen 15 augustus 2018 22:08
    quote:

    DeHardeWerker schreef op 15 augustus 2018 18:57:

    [...]

    Wordt jij niet heel erg misselijk van je zelf, door steeds maar weer dit soort berichten te plaatsen bij fondsen die hard naar beneden gegaan zijn ?

    En zo dra jij ze weer gekocht hebt, dan komen de tegenovergestelde berichten weer van jou. Zooooooooo doorzichtig, bah.
    Net zo een nare onruststoker als Moneymaker_BX
  8. [verwijderd] 16 augustus 2018 21:57
    quote:

    stroopraket schreef op 16 augustus 2018 09:33:

    Vanmorgen Brunel op 13,00 rond. Erg dicht bij de stop-loss van 12,65 van mijn turbo'tjes.... Hiervandaan moet ie alleen nog maar omhoog gaan hoor.
    ik denk, dat het leed nu wel geleden is. Ik ben ook uitgekocht. Blut. Dus nu maar wachten op betere tijden. Het laatste uurtje maakte vandaag veel goed.

    Maar het blijft link met die stoplosses. Ik heb een sprinter long van PostNl met stoploss op 2.77, en de koers naderde die op nog geen 2%. Hefboom nu ongeveer 40, haha, maar is nu elke dag billenknijpen. Morgen 2% eraf en ik ben de sigaar.
    Succes!
  9. [verwijderd] 17 augustus 2018 22:30
    Ik denk, dat de daling nu wel achter de rug is. Voorlopig even zijwaarts en dan is het wachten op wat positief nieuws zodat de koers weer herstellen kan. Zal wel enige maanden duren. Misschien wel pas na publicatie van de volgende kwartaalresultaten. Ik heb de tijd, verkoop niets en wacht simpel af.
    Alleen een overname kan op korte termijn deze koers doen herstellen.
    Maar daar wachten sommigen, waaronder ik, al jaren op.
    Tenslotte wordt en blijft Brunel al jarenlang tevergeefs overnamekandidaat genoemd. Dat zou nu een bod van ongeveer 16.00 opleveren. en daar gaat de grootaandeelhouder uiteraard niet akkoord mee. Dus ook nu zal dat bod wel niet komen.
    Maar ja je weet nooit. Vedior, USG, gingen al voor. Uitzenders blijven gewilde prooien.
948 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 48 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Management Brunel lijkt wat overvallen door mindere markt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links