Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 23,040 24 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 23,000 - 23,560
  • 200.737 Gem. (3M) 241K

Augustus 2018: Cijfer mee met AMG

1.212 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 61 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. rendement_zoeker 13 augustus 2018 13:33
    Ik blijf het zeggen. In de periode eind januari t/m april hadden we een zelfde koersverloop. Toen waren er ook allemaal verhalen over overnames. Die was er toen niet en zal er nu ook niet zijn. Verkoop van de lithiumplant zou naar naar mijn mening (tnx DZR) een meesterzet zijn! Werkkapitaal direct op orde en zijn we niet meer onderhevig aan de grillen van de lithiumdiscussie.
  2. [verwijderd] 13 augustus 2018 13:35
    quote:

    Umi1 schreef op 13 augustus 2018 11:38:

    [...]

    De guidance was 1,5 à 2M voor FeV... Dat men in Q1 & Q2 bij op die 2M uitkwam lag aan de stijging van Nickel & Molybdeen. Die prijzen zijn niet meer verder gestegen & die van FeV wel, vandaar dus dat ik eerder uitga van $ 1,5M Ebitda. Daarnaast zal men weer net iets meer betalen voor de 'spent catalysts' (contractueel bepaald dacht ik) & dalen zo de marges lichtjes als de goedkopere inventory is omgezet naar FeV (oa vandaar de stijging in het werkkapitaal). Dit fenomeen is er echter pas als FeV prijzen stabiliseren.

    werkkapitaal; vergeet niet dat bij een recessie de metaalprijzen normaal gezien dalen & het werkkapitaal terug gunstig wordt. Dus dan zal men mogelijks (tijdelijk) hoge FCF's draaien, terwijl de onderliggende cashflows waarschijnlijk zwak zullen zijn. Dat geeft ook een vertekend beeld.

    Als je geen rekening houd met Net Debt/Cash kan je beter de term 'marktcap' gebruiken ipv 'EV', kwestie van uzelf/anderen niet te verwarren. Ikzelf reken ook tov de marktcap. Gezien de interesten hier al in rekening zijn gebracht, houdt je al rekening met een mogelijke schuld.
    Daarnaast verwacht ik ook het eerste jaar ook geen noemenswaardige schuld.
    Maar na 2019 staan er mogelijks nog zwaardere investeringen op het plan; LCE 1/2, 100% FeV, Criterion,... Dat in combinatie met een ramp up van de eerste expansie fases (en mogelijks verdere stijging van het werkkapitaal) kan wel voor een schuld zorgen... Ik zeg wel 'kan'.

    Heb je bij het berekenen van die 'peer-multiples' rekening gehouden met het werkkapitaal? Kan een serieus vertekend beeld geven (zoals je al weet). SQM & FMC groeien sterk, dus dat werkkapitaal zal wel stijgen, maar de belegger kijkt naar de onderliggende cashflows & nog beter die van de toekomst...
    Dat AMG harder zal groeien dat de 3 groten durf ik niet te stellen...

    Uw vernieuwde Mcapex lijkt me idd realistischer.

    ivm spodumene prices; Albemarle hangt af van long term LCE prices, niet van spodumene prices.
    AMG's spodumene contract prices hangen af van CIF china.
    LCE contract prices & LCE China groeien naar elkaar toe. Ik verwacht wel eerder dat de trend dalende zal zijn de komende jaren. Maar 10à12k is voldoende voor AMG om zeer winstgevend te zijn.
    Er staat wel duidelijk in die presentatie "at current market prices @ +- 1000$/ton" die ten tijde van presentatie op hun hoogtepunt waren.
    Voor spodumene prijzen kijk je beter naar Pilbara & andere Hard rock miners.

    Fev: bedankt voor de toelichting.

    Working capital moet je inderdaad met een korreltje zou nemen. Ik probeer een normaal verloop hiervan in de toekomst te rekenen. Voor AMG is dit stijgen met 20mil/jaar (door verdere groei van het bedrijf).
    Bij Albemarle en SQM zijn deze eerder positief hoor!

    Ivm lithium prijzen, wacht ik gewoon netjes een update van AMG zelf af. Binnen enkele maanden weten we perfect hoeveel AMG er aan verdient. Nadien kan de markt enorm schommelen. Welke richting het uitgaat, weet niemand. Ik hou in mijn base scenario gewoon rekening met dezelfde prijzen. Er komen een pak nieuwe mijnen bij die gaan produceren, maar langs de andere kant ziet de demand er na 2020 ook enorm goed uit. We zullen zien!
  3. Umi1 13 augustus 2018 14:00
    Het voordeel is dat analisten momenteel enkel (gedeeltelijk) rekening houden met SP1, SP2 & FeV 30%. Naargelang die projecten online komen & gaan bijdragen gaan de koersdoelen omhoog.
    & dan spreek ik nog niet over FeV 100%, JV Criterion, Lithium 1 & 2...

    binnen 4 jaar zie ik een koers tussen 70 & 180 euro
    bij die laatste moet alles meezitten;
    - huidige FeV aanhouden & de marges van de huidige business op peil blijven,
    - LCE 1 draaien (LCE 2 ook of bijna opgeleverd) en prijzen 14k bedragen,
    - JV criterion draaiende zijn,
    - 100% FeV uitbreiding ook draaiende zijn.

    Dus er is nog steeds veel potenitieel. Al acht ik dat laatste scenario weinig waarschijnlijk. De waarheid zal wss in het midden liggen...
  4. [verwijderd] 13 augustus 2018 14:24
    quote:

    Umi1 schreef op 13 augustus 2018 14:00:

    Het voordeel is dat analisten momenteel enkel (gedeeltelijk) rekening houden met SP1, SP2 & FeV 30%. Naargelang die projecten online komen & gaan bijdragen gaan de koersdoelen omhoog.
    & dan spreek ik nog niet over FeV 100%, JV Criterion, Lithium 1 & 2...

    binnen 4 jaar zie ik een koers tussen 70 & 180 euro
    bij die laatste moet alles meezitten;
    - huidige FeV aanhouden & de marges van de huidige business op peil blijven,
    - LCE 1 draaien (LCE 2 ook of bijna opgeleverd) en prijzen 14k bedragen,
    - JV criterion draaiende zijn,
    - 100% FeV uitbreiding ook draaiende zijn.

    Dus er is nog steeds veel potenitieel. Al acht ik dat laatste scenario weinig waarschijnlijk. De waarheid zal wss in het midden liggen...
    En dan zit je nog met een meer dan waarschijnlijke recessie daar tussen...
    Denk je dat er een LCE 2 gaat komen? LCE1 gaat normaal toch voor na 2020 zijn he? (2021-2022)
  5. [verwijderd] 13 augustus 2018 22:48
    De conference call nog eens grondig aan het inspecteren.
    Wat mij nog opviel en hier niet duidelijk vermeld is:

    De ebidta was misschien wel hoog in Q2, het had nog een pak hoger kunnen zijn moesten de basis operationele activiteiten geen tegenvallers gekend hebben.
    In 2017 droegen de engineering tak en Silicon metal business respectievelijk het 2de en 3de meeste bij aan de winst (vanadium op nr 1).
    Maar deze 2 delen vielen serieus tegen in Q2 2018.
    Silicon metal: winst viel volledig weg door problemen met electroden. Dit drukte de ebidta naar eigen schatting met $3mil Dit probleem zou dit jaar opgelost moeten zijn. (in Q3 nog niet volledig)
    Engineering: ebidta werd hier ook met zo'n $3mil gedrukt in Q2. De komende kwartalen zal het stabiliseren. Quote van Heinz: lower revenue in the heat treatment services division, as automotive customers transition to new engine programs. Ook de hogere personeelskosten om aan de grote orders te kunnen voldoen, zorgde voor een lagere winst. Niet echt negatief dus... Spijtig dat analisten dit negatief verwoorden.
    De winst zou komend kwartaal al terug normaliseren, maar er is nog beter nieuws. De productiefaciliteiten worden serieus vergroot, omdat de vraag zo hoog is. Vanaf 2019 (eerder 2de helft) zullen we hier terug een mooie winstgroei zien!
    De ebidta van de engineering tak zal in 2019 en later fors verbeteren.


    Misschien moet ik deze 2 puntjes dan ook maar opnemen in mijn berekeningen :)
  6. [verwijderd] 13 augustus 2018 22:57
    Wat inderdaad het belangrijkste is uit de CC, zijn de uitspraken over een vanadiumuitbreiding.
    Er zou dus ipv een uitbreiding van de faciliteit met 30% extra productie een totaal nieuwe faciliteit bij kunnen komen dat de productie verdubbelt!!!
    De manier waarop Heinz erover sprak, duidt aan dat hier op korte termijn een persbericht over verwacht kan worden.

    Normaal gezien komt er in het huidige kwartaal al nieuws over die toelating van de uitbreiding. Het is goed mogelijk dat tegelijk de beslissing om een nieuwe plant op te starten, zal worden meegedeeld.
    In 2020 een verdubbeling van de vanadiumproductie? Goed mogelijk!
    En dat is dan nog zonder de uitkomsten van de samenwerking met Criterion... Dit zal eerder iets voor 2022 en beyond zijn denk ik dan.

    Er staat ons de komende maanden heel wat bevredigend nieuws te wachten.
    September: lithium fase 2 update en investment decision lithium fase 3.
    Op korte termijn nieuws over de vanadiumuitbreiding (niet te onderschatten!)

    Hold on!
  7. Umi1 14 augustus 2018 00:55
    quote:

    Topperke schreef op 13 augustus 2018 14:24:

    [...]
    En dan zit je nog met een meer dan waarschijnlijke recessie daar tussen...
    Denk je dat er een LCE 2 gaat komen? LCE1 gaat normaal toch voor na 2020 zijn he? (2021-2022)
    Heinz is er 100% van overtuigd...
    Als in September de goedkeuring komt voor het project verwacht ik dat men binnen dit en 2 jaar kan starten met het converten naar LCE. Mogelijks wacht men met de bouw van LCE 2 tot de productie van LCE 1 bevredigend is.

    Nog iets vreemd wat me opviel is dat Heinz de vorige kwartalen zelfverzekerd over Li2CO3 productie sprak, maar nu spreekt hij van "Lithium chemical"...
    LiOH was eerst uitgesloten vanwege "moeilijk te transporteren". Maar men ziet in de markt meer vraag naar LiOH (zie CC Albemarle), dit wordt gebruikt voor de higher density batterijen (krijgen nu meer subsidie in China).

    Heinz tijdens de laatste CC;
    "When we are selling under a long-term spodumene agreement, those prices are negotiated and contractually certain, and nothing is changed on that. The only contractual happenings in the lithium area, as I mentioned, are the finalization of EPC contracts for spodumene 2 and for carbonate 1 -- oh no, not carbonate. Downstream 1, chemical 1"

    Voor de duidelijkheid EPC contract = Engineering, Procurement & Construction
  8. [verwijderd] 14 augustus 2018 08:48
    Thanksk voor de toelichting, Umi1! AB!
    In september staat er ons echt wel veel te wachten. Nieuws dat de enorme groei de komende jaren moet blijven doorzetten. Heel bevredigend voor aandeelhouders.
    Geloof jij op heel korte termijn (zomer-herfst 2018) al meer nieuws over een nieuwe vanadiumplant?
1.212 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 61 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links