Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ACOMO AEX:ACOMO.NL, NL0000313286

  • 17,760 18 apr 2024 14:54
  • -0,020 (-0,11%) Dagrange 17,700 - 17,840
  • 7.239 Gem. (3M) 19,8K

Acomo H2 2018

155 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 maci 8 augustus 2018 13:12
    quote:

    Pierre1 schreef op 8 augustus 2018 10:49:

    Onze gebeden worden gelukkig gehoord waarschijnlijk n.a.v. volgend advies vandaag.
    Amsterdam Commodities: verhoogd naar hold - Kepler Cheuvreux

    FredVries: Dank voor de nuttige link van agritraders
    Vergat je het koersdoel "per ongeluk" te melden? Dat staat er toch echt bij.
    "Amsterdam Commodities (+3,2%) ligt er goed bij nadat Kepler Cheuvreux het advies verhoogde naar hold van reduce. Het koersdoel ging daarentegen naar beneden van €21 naar €20. Voor beleggers is het glas vandaag halfvol."
    Bron: IEX.

    Er zit dus al een bonus op de doelstelling.

    Verder verbaast het me niet zoals ik al op 2 Aug. meldde dat er een advies zou aankomen.
    "Ons" helpt "Ons" lijkt het.
  2. [verwijderd] 8 augustus 2018 21:31
    Amsterdam Rubber veranderde in het jaar 2000 haar naam in Acomo. De onderneming vond zichzelf opnieuw uit als handelaar in voedingsingrediënten, waarin rubber niet meer paste. Daarom werden de resterende aandelen in 2010 verkocht aan Tong Teik. Meneer Oei Hong Bie, eigenaar van Tong Teik, verkocht zijn bedrijf vrijwel onmiddellijk door aan Kincol Holdings, eigendom van een paar oud-grondstoffenhandelaren.

    Om hun relaties een illusie te geven van de lange historie van hun bedrijf werd in 2016 besloten de naam Tong Teik te wijzigen in RCMA, de oude naam van Acomo.

    Lees de rest van het artikel hier: agritraders.blogspot.com/2018/08/van-...
  3. forum rang 5 maci 9 augustus 2018 18:18
    Uit het MAANDBERICHT OVER JULI 2018 van het Addvalue Fund:

    "Amsterdam Commodities, handelshuis in specerijen, noten, eetbare zaden, thee en voedingsingredie¨nten, boekte lagere resultaten in het eerste halfjaar 2018. Lage handelsprijzen in een aantal belangrijke productgroepen en focus op de korte termijn onder afnemers vanwege de onzekere uitkomst van besprekingen met betrekking tot invoerheffingen in diverse landen, leidden tot een 11% lagere nettowinst in vergelijking met dezelfde periode van 2017. Dit resultaat wordt door de Raad van Bestuur niettemin betiteld als ‘solide onder uitdagende marktomstandigheden’ en toont de kracht van de deskundigheid van de handelsteams, de wereldwijde diversiteit van de portfolio en de solide posities in de waardeketen, met een voortdurende focus op het toevoegen van waarde.
    In de eerste vier maanden van het halfjaar was de US dollar aanmerkelijk zwakker ten opzichte van de euro in vergelijking met H1 2017. De gemiddelde €/US$ wisselkoers van 1,210 in H1 2018 was 11,7% zwakker dan in H1 2017 (1,083). Dit had een negatief effect op de gerapporteerde omzet (- € 15,5 miljoen) en nettowinst (- € 0,7 miljoen).
    Met uitzondering van de kleine divisie Voedingsingredie¨nten, waar een onveranderd EBIT-resultaat van € 1,75 miljoen werd gerealiseerd, boekten alle segmenten lagere resultaten in vergelijking met dezelfde, zeer gunstige, periode een jaar geleden. Specerijen en noten zag de EBIT met 14% afnemen van € 14,2 miljoen naar € 12,2 miljoen, terwijl Eetbare zaden een daling van bijna 18% noteerde van € 8,0 miljoen naar € 6,6 miljoen.
    Werkmaatschappij Van Rees (handelshuis in thee) zag de EBIT met ruim 21% afnemen naar € 2,3 miljoen (H1 2017:
    € 2,9 miljoen). Het management geeft traditioneel geen prognose voor het jaarresultaat van de Groep gezien de onvoorspelbaarheid van de handelsactiviteiten.
    Wij vermoeden dat H2 2018 minder zwak zal zijn dan de eerste jaarhelft, waarbij de gunstige valuta-omrekening in het voordeel van Acomo speelt. Per saldo taxeren wij een winst per aandeel 2018 van € 1,25 (2017: € 1,33), waaruit een dividend van € 1,00 per aandeel kan worden uitgekeerd. Tegen de huidige beurskoers van € 20,- wordt daarmee 16x de getaxeerde winst voor het lopende boekjaar betaald voor de aandelen Acomo en komt het dividendrendement op een aantrekkelijke 5,0%."

    Acomo komt niet voor in de "samenstelling portefeuille" van het fonds. Dat kan betekenen dat ze het geheel of gedeeltelijk hebben verkocht, zodat ze het hebben ondergebracht in "Overige 5 participaties".

    Verder meldt men:
    "Vooruitzichten
    Onze portefeuille is de afgelopen tweee¨neenhalve maand geconfronteerd met een golf van winstnemingen. Daarvoor zijn niet zo zeer bedrijfsspecifieke oorzaken aan te wijzen als wel een brede verslechtering van het algemene marktsentiment. De dreigende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China/West-Europa, alsmede de politieke spanningen in Europa (Italie¨, Duitsland, UK – Brexit) hebben beleggers in een defensieve positie gedwongen.
    Deze toenemende onzekerheid is aanleiding om de toekomstige economische perspectieven terughoudender in te schatten. Bijgevolg is de voorspelbaarheid van (de groei van) de bedrijfswinsten aanmerkelijk verslechterd. In een dergelijk extern (beurs)klimaat is een koerscorrectie een logisch gevolg.
    Zolang zich echter geen escalatie in de externe omstandigheden aandient, is een voortzetting van de gunstige omzet- en winstgroei – zeker op de kortere termijn – alleszins aannemelijk.

    Het tweede deel van de rapportage van halfjaarcijfers, waarbij TKH Group en Brunel International op dinsdag 14 augustus de aftrap geven, zullen wat dit betreft een nadere indicatie geven.
    Op de inmiddels sterk verlaagde beurskoersen, is de waardering van onze portefeuille ontegenzeglijk uiterst attractief geworden. Per eind juli noteerde de portefeuille tegen een gewogen K/W-verhouding 2018 van 13,7x en bedraagt het gewogen bruto dividendrendement circa 3,9%.
    Het spreekt voor zich dat wij onze getaxeerde winsten voortdurend up-to-date houden en reeds enigszins neerwaarts hebben aangepast in het licht van afgenomen consumenten- en producentenvertrouwen. Wij gaan geleidelijk onze ruime liquide positie inzetten om optimaal te profiteren van de huidige aantrekkelijke waarderingen ter beurze."

  4. buy&hold-style 21 augustus 2018 10:23
    Wellicht is het Acomo forum wat stil door gebrek aan hijgende en puffende (dag)traders in dit prachtige bedrijf. Te weinig liquide, geen opties. Ik vind het een zegening. Acomo is inmiddels mijn grootste positie, naast HAL. Heb mijn positie verder uitgebouwd bij de huidige koerszwakte. Ik geloof erg in het LT verhaal van Acomo, hun unieke positie, de toenemende vraag naar gezonde en niche voeding. Momenteel gaan commodities (noten/zaden/thee etc) naar mijn idee door het lage gedeelte in de prijscyclus, toekomstige / genormaliseerde hogere prijzen zullen een positief effect hebben. Daarom extra ingestapt met de bedoeling om niet meer te verkopen.
  5. Baarsjes 21 augustus 2018 20:00
    Morgen maar weer eens door de € 20.50 gaan zou goed zijn.
    Ik beschouw het ook als een spaarpotje met mooi dividend opbrengst.
    Twijfelde wel bij de € 24.50 (nog niet zo lang geleden) om er met een deel uit te stappen, maar dat zal nu wel weer even gaan duren voor deze koers op de borden komt.
155 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Jaarcijfers van Acomo verdienen een pluim

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links