Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Steinhoff een mooie kans

17.282 Posts
Pagina: «« 1 ... 121 122 123 124 125 ... 865 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 augustus 2018 08:12
    quote:

    Jager63 schreef op 9 augustus 2018 17:09:

    In de afgelopen 30 jaar een vermogen van 3 ton er doorheen gejaagd; grotendeels op de beurs. Verder gelukkig ook nog wat prive. Naast Steinhoff heb ik ook nog Pharming, Transenterix en het onvolprezen Altice.

    De schuldsanering lonkt; het zal rust geven.
    En niet te vergeten, sinds kort, RoodMicrotec!!
  2. [verwijderd] 10 augustus 2018 10:17
    De daling van afgelopen tijd wordt voornamelijk veroorzaakt door het probleemkindje Matressfirm in the US. Deze zaak is door Steinhoff 2 jaar geleden gekocht voor een premie van maar liefst 100%. Nu 2 jaar later staat deze zaak op de afgrond van een faillisement.

    Man, Man Wat een mismanagement zeg, niet alleen frauderen ze de boel bij elkaar, ze verspillen ook nog eens 4 miljard euro aan een waardeloze overname.
  3. [verwijderd] 10 augustus 2018 10:46
    Bron: www.fool.de/2018/08/10/steinhoff-kaem...

    vertaling:

    De standstill-overeenkomst is slechts één stap op een lange weg terug naar de normaliteit bij Steinhoff International Holdings (WKN:A14XB9). Voor aandachtige aandeelhouders zijn er altijd kleine puzzelstukjes die het totaalbeeld aanvullen. Hier is een update met een aantal van hen.
    Voortgezette expansie in Polen
    Het zustermerk Poundland voor de rest van Europa, Dealz, is sinds dit jaar ook actief op de Poolse markt, waar de meeste producten 5 Zloty kosten in plaats van 1 pond of 1,50 euro. Polen lijkt een vruchtbare bodem te zijn voor Steinhoff.

    De lokale meubelketen Abra Meble is ook op zoek naar andere locaties om te huren en Pepco, de discounter voor huishoudelijke producten en kleding, is op zoek naar snelle expansie in heel Oost-Europa vanuit Polen.
    Een voorbeeld van een duidelijke synergie tussen de verwarring van merken binnen de Steinhoff-groep is het kledingmerk Pep&Co. Van de shop-in-shops die momenteel worden uitgerold bij Poundland en Dealz España tot Pepco Estonia, zijn dezelfde collecties te vinden, zodat het ordervolume toeneemt en de eenheidsprijzen dalen. Dit maakt het mogelijk om de beste prijs te bieden en toch winstgevend te blijven.
    De activiteiten in Azië en de Stille Oceaan hebben de storm doorstaan
    In maart werd gezegd dat de activiteiten in het Verre Oosten waarover Australië zeggenschap had, gericht konden zijn op een beursgang. In mei zou de concurrerende meubelketen Nick Scali Furniture contact hebben opgenomen met de pers voor een gedeeltelijke overname. In juni was er ook sprake van een naamsverandering. Hoewel het belang van de regio voor Steinhoff relatief klein is, heeft de Groep er in totaal 10.000 medewerkers, verspreid over een handvol lokale winkelketens en productiebedrijven.
    Enkele dagen geleden verscheen in het Australian Financial Review een rapport over de regionale manager Michael Ford en zijn ervaringen van de afgelopen maanden. Hierdoor waren de lokale banken in december zeer nerveus en in sommige gevallen zelfs failliet. Het bedrijf daar is operationeel winstgevend en volgens Ford uitstekend gepositioneerd. Vandaag is de situatie weer tot rust gekomen. Het is eerder de concurrent Myer Holdings die daar met grote problemen te kampen heeft.

    In Amerika staat de hut nog steeds in brand
    In Oostenrijk, waar voorheen de Europese onderneming gevestigd was, werden de tenten al na de verkoop van verlieslatend bedrijf Kika-Leiner ontmanteld. Nu wordt het beheerd vanuit Engeland, wat zeker een paar duizend per maand bespaart en ook nauwere contacten met enkele van de grotere schuldeisers mogelijk maakt. Het andere probleemkind, Mattress Firm, ligt echter nog steeds onder het dak.
    Om de slingerende matrassenfabrikant en retailer weer op de rails te krijgen, heeft AlixPartners inmiddels herstructureringsspecialisten in dienst genomen. Het doel is enerzijds na te gaan hoe de vastgoedwaarden staan en anderzijds hoe de liquiditeit kan worden gewaarborgd. De holding mag niet langer zonder meer fondsen inbrengen.
    Waarschijnlijk zullen verdere sluitingen van winkels en andere kostenverlagende maatregelen plaatsvinden. Zelfs de aanvraag van een insolventieprocedure wordt naar verluidt in overweging genomen om een nieuw bevel vreedzaam te kunnen regelen. Ik betwijfel echter of er een betere manier is om het bedrijf weer op de rails te krijgen. Het is echter duidelijk dat veel afhangt van de uitkomst van dit verhaal voor de holding. Het kan weer een tegenslag zijn, maar het kan ook de volgende opleving zijn.
    Een dividend zorgt voor ongelooflijke verwondering
    De aankondiging van het uitkeren van dividend op Steinhoff preferente aandelen heeft bij sommige waarnemers spontaan verontwaardiging gewekt. Hoe kan dat als kredietverstrekkers moeten vrezen voor hun geld en werknemers voor hun werk? Geen twijfel, op het eerste gezicht lijkt dit een ander scheef getal.
    Maar je blijft leren over het Steinhoff netwerk. Het blijkt dat er een derde Steinhoff Aktiengesellschaft is, Steinhoff Investments Holdings, waaronder alle Afrikaanse dochtermaatschappijen, waaronder Steinhoff Africa Retail, de autodealer Unitrans Automotive en andere dochtermaatschappijen en investeringsvehikels zijn gegroepeerd.
    De activiteiten in Afrika zijn winstgevend en stabiel, maar de Groep heeft geen volledige toegang tot de activa die daar geconcentreerd zijn. Een makkelijke manier om geld in te zamelen is te beslissen over dividenduitkeringen. Sinds de uitgifte van 6,5 miljoen preferente aandelen in 2005 in het kader van een onderhandse plaatsing moeten deze nog steeds bij voorkeur worden uitgegeven - pas dan zullen de eigenaars van de gewone aandelen aan de beurt zijn.
    Er is nog veel te doen
    Er zijn al enkele ernstige problemen opgelost, maar de situatie bij Mattress Firm en de lopende juridische procedures blijven voor onzekerheid zorgen. Daarnaast zou men natuurlijk graag willen weten welke belangrijke herstructureringsmaatregelen en verkopen nog op de agenda staan.
    Ondanks enkele lichtpuntjes, zoals de Oost-Europese activiteiten of de pan-Europese uitbreiding van Pep&Co, mag men niet de illusie koesteren dat de koers van het aandeel, die ver onder de boekwaarde ligt, in de nabije toekomst zal veranderen.

    The Motley Fool
  4. Smakkie 11 augustus 2018 06:21
    Bijna daghoog gesloten en groen het weekend in. Ik verwacht toch echt dat het nu tot de (omzet)cijfers op 31/ 8 up gaat. Herstructurering gaat in volle vaart. Maar je weet maar nooit met steinhoff. Was wel een opmerkelijke dag vandaag. Van -15 naar +4. Prima dag voor de handelaren maar ook prima nieuwe bodem voor de long.
  5. [verwijderd] 13 augustus 2018 16:59
    quote:

    Bonus500 schreef op 11 augustus 2018 08:04:

    Blijf vertrouwen houden in een goede afloop.
    Heb liever een goede oploop, blijft nu hangen net boven de 0,13. Zal te maken hebben met de onzekerheden van claims en de matrassenfabriek. Wachten is op wat beter nieuws. De beweging van het aandeel loopt synchroon met het enthousiasme van dit forum ;-)
  6. [verwijderd] 14 augustus 2018 12:35
    www.4investors.de/php_fe/index.php?se...
    vertaling:
    14.08.2018 (www.4investors.de) - De rust rond de Steinhoff Interational zal nog niet zijn hersteld. Op dit moment wordt de terugtrekking van de SDAX-groep uit Oostenrijk via de pers bekendgemaakt - nog steeds, moet ik zeggen, omdat de verplaatsing van het hoofdkantoor van twee belangrijke Europese dochterondernemingen van Oostenrijk naar Groot-Brittannië al op 3 augustus door het Nederlands-Zuid-Afrikaanse bedrijf zelf was aangekondigd, maar we meldden dat - in tegenstelling tot de afgelopen dagen - niemand daar echt in geïnteresseerd leek te zijn.

    Het nieuws over de verhuizing van de twee dochterondernemingen is van doorslaggevend belang voor de toekomst van Steinhoff International, maar hoe symbolisch de terugtrekking ook moge zijn, het is geen grote stap in de komende herstructurering van de miljardengroep. Ook hier ontbreekt het de beleggers aan de beslissende informatie, waardoor de onzekerheid hoog blijft.

    Technisch belangrijke merken voor het aandeel Steinhoff

    Dit blijkt ook uit de koers van het aandeel Steinhoff International. Na de eerste aflossing van de standstill overeenkomsten van de Groep met haar schuldeisers, steeg het aandeel Steinhoff aanvankelijk tot 0,247 euro, maar daalde vervolgens opnieuw aanzienlijk in waarde. Gisteren schommelde het aandeel tussen 0.131 euro en 0.14 euro, met 0.134 euro en meer dan 4 procent min op dagelijkse basis. Als gevolg daarvan waren de Steinhoff-aandelen niet in staat om grafisch relevante prijsaanduidingen te testen.

    Een stabiele stijging van het aandeel Steinhoff tot boven de hordes van 0.148/0.152 euro, de tussentijdse hindernis van 0.165/0.168 euro en 0.177/0.180 euro zou een mogelijke opwaartse beweging van het aandeel kunnen zijn. Er zouden dan nog meer technische belemmeringen bestaan rond 0,197/0,202 euro en rond 0,219/0,225 euro onder het recente hoge herstel (0,247 euro). Nieuwe verkoopsignalen op de steunen aan 0,121/0,125 euro kunnen er daarentegen voor zorgen dat het Steinhoff-aandeel verder daalt in de richting van de 10 cent en ook terug naar een historisch dieptepunt van 0,071/0,075 euro.

  7. RaymondH1974 15 augustus 2018 06:28
    Van een Duits forum:

    Das sind die nächsten Termine hier oder hab ich was vergessen?

    15.08.2018: (Update?) Verkauf der PropCos. Benko kann zu jeder Zeit bis zum 15.08.2018 vom Kaufvertrag für Kika/Leiner Immobilien zurücktreten. Kein unwichtiger Termin für den 17.08.2018.
    17.08.2018: Update Hemisphere Restrukturierung: Erstellung der für die Umsetzung der Hemisphere-Restrukturierung erforderlichen Unterlagen.

    31.08.2018: Trading Update Q/3. Nur Umsatzzahlen. Umsätze der Held-for-sale Gesellschaften (POCO,
    Kika/Leiner, Impuls/Puris und ggf. weitere) fließen nicht ins Tradig Update ein, daher
    geringere Umsätze zu erwarten.
  8. [verwijderd] 15 augustus 2018 15:10
    quote:

    Jager63 schreef op 9 augustus 2018 17:09:

    In de afgelopen 30 jaar een vermogen van 3 ton er doorheen gejaagd; grotendeels op de beurs. Verder gelukkig ook nog wat prive. Naast Steinhoff heb ik ook nog Pharming, Transenterix en het onvolprezen Altice.

    De schuldsanering lonkt; het zal rust geven.
    Wat een post......

    Wat is er in die 30 jaar dan allemaal mis gegaan op de beurs, ben je gewoon ooit op een verkeerd moment ingestapt, of heb je precies in de verkeerde fondsen gezeten?
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 augustus 2018 15:12
    quote:

    Jager63 schreef op 9 augustus 2018 17:09:

    In de afgelopen 30 jaar een vermogen van 3 ton er doorheen gejaagd; grotendeels op de beurs. Verder gelukkig ook nog wat prive. Naast Steinhoff heb ik ook nog Pharming, Transenterix en het onvolprezen Altice.

    De schuldsanering lonkt; het zal rust geven.
    Zoveel geld verliezen kan alleen als je werkt met derivaten of met geleend geld.
17.282 Posts
Pagina: «« 1 ... 121 122 123 124 125 ... 865 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 0,00%
EUR/USD 1,0720 +0,21%
FTSE 100 8.040,38 0,00%
Germany40^ 18.061,80 -0,15%
Gold spot 2.319,91 +0,16%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links