Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,241 18 apr 2024 17:38
  • -0,077 (-5,84%) Dagrange 1,230 - 1,298
  • 2.916.414 Gem. (3M) 2,2M

PostNL Augustus 2018 | Paid to wait

3.760 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 188 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Toekomstbeeld 6 augustus 2018 08:33
    quote:

    Erik9400 schreef op 6 augustus 2018 08:30:

    Vorige week had ik pech met altice, ben nu bang voor opening postnl.

    In de VS mag je verlies maken zolang je verhaal goed is maar in nl straffen ze aandeel direct af

    Q3 kan alleen beter worden dus maar bijkopen :-(
    Als je schrijft dat Q3 beter wordt dan heb je het bericht niet gelezen of niet begrepen.
  2. forum rang 6 prinszicht 6 augustus 2018 08:34
    Nou, lekker hapje hoor... dat Post & ParcelNL. Zonder buitenlandse briefjes. Goed ook van de heer Nooitgedacht om dat bij dit incompetente management af te dwingen. Hij heeft tegen de kinders gezegd: “niet meer mee spelen”. HV keek beteuterd. Geen buitenlandse reisjes meer.

    En dan nog wel nog meer briefjes kopen in NL? Ja voor 50 miljoen euro. Maximaal 6 keer de winst.

    Maar nu zijn we overnamerijp. Ik geef er maximaal 2 miljard voor op een heel goede dag. Das 4,30 per aandeel. Ofwel diefstal uit de knip van de burger. VVD hupsakee!
  3. forum rang 4 zalwel 6 augustus 2018 08:35
    Als je de hulp van de overheid nodig hebt om de boel te veranderen dan moet je ook met deze cijfers komen. Dit is wat we nodig hebben ondanks dat het voor het gevoel slecht lijkt is dit precies wat er moest komen om de toekomst in het positieve te laten komen. Goed gedaan. De shorters zullen ook begrijpen dat er nu geen afscheid meer genomen gaat worden van aandelen onder de 3 met een dividend hield van 7% plus. Blijven nadenken en niet luisteren naar kees de kort lees toekomstbeeld. Klopt wat kees zij maar de AEX index op hoogste koers.
  4. forum rang 4 Toekomstbeeld 6 augustus 2018 08:35
    quote:

    zalwel schreef op 6 augustus 2018 08:24:

    Toekomst beeld is net als kees de kort op de radio hij heeft gelijk met de cijfers maar begrijpt niet wanneer je moet kopen. Je koopt voor de toekomst verwachting en dat is nu op 3 euro of iets lager.
    80% van mijn porto is aangekocht op 3,02 tot 3,05
  5. pff 6 augustus 2018 08:38
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 6 augustus 2018 07:58:

    Ze hebben maar liefst 20 miljoen euro afgeboekt op zie bold gemarkeerd. Dat was in Q2 2017 slechts 1 miljoen. Is dit een teken van creatief boekhouden om op een verlies van 1 mln in het kwartaal te kunnen komen?

    Wat een ratten!

    Kleine footnote bij de cijfers:
    Opmerking: onderliggende cijfers zijn exclusief eenmalige posten in Q2 2018 (€ 2 miljoen voor reorganisatie en € 20 miljoen voor projectkosten, afwaardering voor vaste activa en schikkingen) en in Q2 2017 (€ 8 miljoen voor reorganisatie en € 1 miljoen voor projectkosten).
    Dat is nodig, omdat HV het van de overheid verliest en op eigen kracht niet kan. We weten allemaal dat HV met een negatief bericht moest komen.
  6. Petex 6 augustus 2018 08:41
    quote:

    Ritageld schreef op 6 augustus 2018 08:34:

    Het lijkt allemaal tactiek binnen de strategie om PNL "meer" winstgevend te maken. De druk op de politiek is nu maximaal. Ondertussen is kw3 ook alweer voor de helft voorbij. Kw3 zal daarom ook niet veel worden. Hoog spel wat HV speelt. Het moet en kan blijkbaar niet anders.
    inderdaad.
    Koers zal echt niet positief reageren, zeker nu er een hoop mensen op de verkoopknop gaan drukken en shorters hier behoorlijk "lol" aan gaan beleven.
    Bekijk je het echter lange termijn, dan verwacht ik zelfs nog dit jaar positieve wendingen voor PostNL/ de benodigde overnames na uitspraken politiek.
    Op dat moment wil iedereen ze weer hebben en lopen we vlot naar de reeds afgegeven koersdoelen die hoger liggen.
    Ik bekijk dit aandeel zeker langere termijn en liggen prima op de plank.
    Indien ik nog geld heb wat ik langere tijd kan missen, dan koop ik op de waarschijnlijk aanstaande flinke dip, zeker nog bij.
    Succes!
  7. [verwijderd] 6 augustus 2018 08:41
    quote:

    pff schreef op 6 augustus 2018 08:38:

    [...]

    Dat is nodig, omdat HV het van de politiek verliest en op eigen kracht niet kan. We weten allemaal dat HV met een negatief bericht moest komen.
    Klopt, dit is het straattheater waar we naar kijken.

    Verkoop internationaal is ook goed getimed. Het wordt nu een pure NL play en die mag de overheid wel eens helpen.
  8. Geefgas 6 augustus 2018 08:47
    Ik kan inhoudelijk niets aan discussie toevoegen aangezien er een aantal echt kundige mensen al hun inschatting hebben gegeven. Wel jammer dat er inderdaad weer zo veel waardeloze reacties zijn van aasgieren, trollen en ander gespuis die vanuit de veiligheid van hun eigen computer proberen te jennen en te kleineren.

    De koers? Volgens mij zijn we minimaal twee keer eerder gesteund door de 2,90 euro. Zou dat vandaag ook de grens zijn waar we tegenaan vechten?

    Op zich wordt wederom de dividend belofte wel waar gemaakt als ik het goed lees, en ook richting toekomst?
    Dat betekent 0,24 uitgekeerd gedurende dit jaar, en vanwege progressieve belofte 0,25 volgend jaar. Wat vervolgens waarschijnlijk met een 0,01 p.j. oploopt.

    Laten we die 7% dividend rendement eens vasthouden. Mind you, je krijgt bij de bank momenteel 0.03%!
    Op basis van die 0,25 van volgend jaar is dan een koers gerechtvaardigd van ongeveer 3,50.

    Bij 3,00 euro praten we al over ruim 8% dividend.

    Ervan uitgaande dat de dividend belofte stand blijft houden. Kan iemand mij vertellen of ik het verder verkeerd zie?

  9. forum rang 4 Toekomstbeeld 6 augustus 2018 08:50
    quote:

    zalwel schreef op 6 augustus 2018 08:35:

    Als je de hulp van de overheid nodig hebt om de boel te veranderen dan moet je ook met deze cijfers komen. Dit is wat we nodig hebben ondanks dat het voor het gevoel slecht lijkt is dit precies wat er moest komen om de toekomst in het positieve te laten komen. Goed gedaan. De shorters zullen ook begrijpen dat er nu geen afscheid meer genomen gaat worden van aandelen onder de 3 met een dividend hield van 7% plus. Blijven nadenken en niet luisteren naar kees de kort lees toekomstbeeld. Klopt wat kees zij maar de AEX index op hoogste koers.
    Weet niet precies waar je op doelt maar tot nu toe ben ik enige die alles maar dan ook echt alles goed heb voorspeld: nettoverlies, Postcon+Nexive blokkken aan het been, omzet en UCOI voor Q2 verwachtingen vond ik al te hoog.
    Ben er door verguisd door bepaalde opportunistische lieden.

    Wat de koers van vandaag betreft.....kan alle kanten op. Ik zit long en zwaar ook. Ik zit ook deze rit weer uit dus ik verkoop niet maar vloek wel!

    Ik hoop dat men echt heel snel die twee bleeders in het buitenland slijt. Het voordeel is vanaf nu dat men daar nu per direct kan stoppen met het doen van allerlei investeringen (cash burn stoppen!).

    En ik hoop dat de politiek asap de postdialoog uitkomst gaat implementeren. Mijn gedachte hierover is dat dit nog weleens voor eind september in kannen en kruiken kan zijn. Dit gezien de opmerking de timing in de presentaties mbt de lopende rechtszaak.

    De zon zal eens gaan schijnen in dit aandeel.

  10. Geefgas 6 augustus 2018 08:53
    En nog een vraag aan de deskundigen.

    Zou het verkopen van internationale activiteiten wellicht ook een rol kunnen spelen in goedkeuring krijgen van europa voor overname Sandd? Ik kan me voorstellen dat eventuele kruisbestuiving naar internationaal voor europa erg gevoelig ligt. Dus als in de ogen van europa PostNL door overheid wordt geholpen en met die hulp internationaal de concurrentie aangaat? Dan kun je beter die internationale tak kwijt zijn. Daarbij is voor eventuele internationale consolidatie (lees overname van PostNL) het ook handig om internationaal niet tegen issues aan te lopen (hoewel je dat dan ook prima kan verkopen als het zover is, dus dat lijkt me niet een valide argument).
  11. Hansbeleg 6 augustus 2018 08:54
    Slechte cijfers, maar wel de goede richting ingeslagen. Eindelijk gaan we afscheid nemen van DLD en It, dat betekent dat de ROI nu toeneemt.
    Geen grote business meer aanhouden met 0 rendement.

    De Postzegel mag 14% omhoog en consolidatie is alleen nog maar een kwestie van tijd. Dus het bleeden van Post wat minder worden.

    Het bedrijf wordt dus leaner (de ballast gaat overboord) en krijgt straks meer marktmacht zonder Sandd. Voor de toekomst allemaal beter dan nu. Zo worden we ook weer veel aantrekkelijker als overnamekandidaat voor bijv UPS. Maar vandaag kennelijk weer een hele zure appel.

    Een klein voordeel vandaag is misschien nog, dat als de shorters dit gaan zien als een terugkoop kans de koers iig nog iets ondersteunt wordt.
3.760 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 188 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links