Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,233 24 apr 2024 17:35
  • -0,008 (-0,64%) Dagrange 1,228 - 1,245
  • 1.157.272 Gem. (3M) 2,2M

PostNL Augustus 2018 | Paid to wait

3.760 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 188 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Toekomstbeeld 6 augustus 2018 08:11
    quote:

    gpjf schreef op 6 augustus 2018 08:03:

    Kan iemand al iets van de futures zien op Post.nl want bij iex monitor lijken ze nog te slapen, lijkt mij
    Op dit moment nog 3,25 euro tijd 8:06 uur maar ik verwacht dat men moeite zal hebben met de koersvorming bij opening. Er is zoveel info waar de handel nu mee te maken heeft om in te schatten wat de upside en downside is van alle uitspraken.

    Ik verwacht een sterke daling maar we weten niet hoe men Postcon+Nexive gaat beoordelen.

    Die 750 mln euro aan jaaromzet die weggezet gaat worden levert nu een kwartaal verlies van 8 mln euro. Ben benieuwd hoe men dat gaat wegen in de koersvorming.
  2. [verwijderd] 6 augustus 2018 08:12
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 6 augustus 2018 08:06:

    [...]

    Helaas Accuboor. Outlook alles naar beneden. Wat ze nu aan nieuwe cijfers rapporteren is als het ware zonder Postcon en Nexive. Dus voor 2020 had men 25 mln aan UCOI bijdrage ingeschat voor Postcon en Nexive. Die halen ze er nu uit. Idem dito 2019.

    Men noemt het nu de UCOI uit voortgezette activiteiten.

    Dat betekend ook een compleet verstoord beeld voor de komende periodes. Want de werkelijke totaal resultaten zijn de som van:
    A. UCOI uit voortgezette activiteiten (Mail NL + pakketten incl Spring)
    B. UCOI uit Postcon+Nexive

    Ze hebben al een 2017 restatement in een excel file bijgevoegd.

    25mln adjustment because of technical reasons is het enige wat ik heb kunnen vinden. Omhoog of omlaag staat er niet bij.
  3. Moneyball 6 augustus 2018 08:13
    Heb hier op het forum meerdere keren onderbouwd waarom ik het management incompetent vond en onbegrip geuit over het feit dat HV er nog zat. Het feit dat nu afscheid wordt genomen van Duitsland en Italië getuigd daar weer van. Begrijp me niet verkeerd; de beslissing om afscheid te nemen van beide landen juich ik toe. Prima beslissing. Maar het was van den gekke dat men ooit beide toko’s is gaan kopen en na jaren modderen pas nu tot het inzicht komt dat het ‘m niet wordt. Als ik het positief bekijk: Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Als ik het negatief bekijk: HV en Pim hebben het verkoop en vele vele miljoenen vernaggeld.

  4. [verwijderd] 6 augustus 2018 08:16
    quote:

    Xynix schreef op 6 augustus 2018 08:01:

    Tja, als Herna de kaart wil spelen dat PostNL naar de verdommenis gaat als er nu niet snel boter bij de vis komt bij het versoepelen van de wurggreep rond postbezorging, dan is dit wel de ultieme move.

    Afstoten van International maakt het bedrijf "hapklaar".

    Hebben we allemaal meer aan op de langere dan op de korte termijn.
    Precies internationaal eruit is natuurlijk erg goed nieuws. Pimmetje en Herna kregen het toch niet winstgevend en dan beter eenmalig een boekverliesje en daarna geen negatieve impact meer op de ucoi en ebitda.
  5. [verwijderd] 6 augustus 2018 08:17
    quote:

    Moneyball schreef op 6 augustus 2018 08:13:

    Heb hier op het forum meerdere keren onderbouwd waarom ik het management incompetent vond en onbegrip geuit over het feit dat HV er nog zat. Het feit dat nu afscheid wordt genomen van Duitsland en Italië getuigd daar weer van. Begrijp me niet verkeerd; de beslissing om afscheid te nemen van beide landen juich ik toe. Prima beslissing. Maar het was van den gekke dat men ooit beide toko’s is gaan kopen en na jaren modderen pas nu tot het inzicht komt dat het ‘m niet wordt. Als ik het positief bekijk: Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Als ik het negatief bekijk: HV en Pim hebben het verkoop en vele vele miljoenen vernaggeld.

    Niet alleen het management maar ook de aandeelhouders
  6. forum rang 4 Toekomstbeeld 6 augustus 2018 08:20
    quote:

    Accuboor schreef op 6 augustus 2018 08:07:

    Nee man de bleader internationaal gaat er eindelijk uit.

    En de outlook FY18 is met 10mln verhoogd.

    Alle negatieve zaken van voor de postdialoog zitten nog in deze cijfers (50-70 ACM impact AMM).

    Gewoon het interim dividend van 0,07 opstrijken deze maand en in mei2019 het slotdividend van 0,17 en dan afwachten wanneer Sannd wordt overgenomen. Binnen 1-2 weken hebben wij het briefje met het voorstel van Mona in de bus.

    Onjuist. De bandbreedte was 160 tot 200 mln. Nu 160 - 190.

  7. forum rang 4 zalwel 6 augustus 2018 08:21
    Alles zit er in negatiever dan dit zal het niet worden oppakken die aandelen. Dit weten de shorters ook dus die zullen vol gaan kopen vandaag. Dus meelopen en omhoog die koers. Gaat iedereen verassen. Dit zijn van die dagen cijfers shit maar outlook hoopvol. Kopen dus. Kopen als het slecht gaat en verkopen als alles zeer goed lijkt.
  8. forum rang 5 Go Go Go ! 6 augustus 2018 08:23
    Zo ... nu is zelfs een burgemeesterspost voor HV in Appingedam in rook opgegaan.

    Het besluit om International in de verkoop te doen is genomen, maar wat kost dit weer een geld. Hoe is het mogelijk dat zo velen hier de gevaren van International in hebben gezien, maar het management er blind voor leek te zijn. Dank ook aan Jan Bos voor bewezen diensten. Ik begrijp nu dat cynische lachje een heel stuk beter.
  9. forum rang 6 prinszicht 6 augustus 2018 08:23
    quote:

    manuss schreef op 6 augustus 2018 07:46:

    PostNL duikt in rode cijfers

    Door ANP PRODUCTIES

    in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - PostNL heeft in het tweede kwartaal verlies geleden. Het bedrijf heeft nog altijd veel last van de krimp op de postmarkt en er werden minder kosten bespaard dan voorzien. ,,Vanwege het tempo waarmee de postvolumes dalen, is snel politiek ingrijpen nodig om consolidatie mogelijk te maken'', zo waarschuwt topvrouw Herna Verhagen in een toelichting.

    Onder de streep kwam PostNL 1 miljoen euro tekort, waar een jaar eerder nog 29 miljoen euro winst werd gemaakt. Dat de besparingen later uitkwamen had te maken met vertraging met de invoering van nieuwe regels en aanpassingen in het operationele proces. De opbrengsten gingen wel met 2 procent vooruit, tot 851 miljoen euro. Er werden immers wel heel veel meer pakketjes bezorgd.

    De krimp op de postmarkt speelt PostNL al langer parten. Vandaar dat al er al een tijdje wordt gepraat over bijvoorbeeld een mogelijk samengaan met rivaal Sandd. PostNL kondigde tevens aan om zijn Italiaanse en Duitse dochters Nexive en Postcon te gaan verkopen.
    Dit zegt ongeveer alles. Ik zat er naast. Opnieuw de treur kaart. Wel in lijn met de afgelopen 2 jaar na Bpost. Ik had gedacht dat ze de monoloog zou gebruiken voor een opbeurend verhaal. Maar nee! Ze zijn namelijk echt heel zielig en gaan bijna ten onder aan een heel kleine concurrent in NL.

    Je ziet nu steeds duidelijker de (VVD) leugen tot uiting komen. HV mocht niet van Kamp en Rutte en beloofde ons meer op eigen kracht. Ze heeft sindsdien niet 1 dag als ceo geleverd. Behalve aan de “vrinden” met grote belangen die dit elke keer lijken te weten. 7 procent short was niet voor niets op winstwaarschuwing nummer 3 of 4 sinds afwijzen Bpost.

    Het kan dus het mag. Keihard de boel voorliegen. En dat voor maar 1,5 miljoen per jaar. Knap hoor. Moet de ceo van ING eens doen. Dan heb je maatschappelijke ophef.

    Verder ben ik benieuwd of we vandaag een afbouw of opvouw short krijgen. Ze ruiken bloed.
  10. forum rang 4 Toekomstbeeld 6 augustus 2018 08:23
    quote:

    Accuboor schreef op 6 augustus 2018 08:12:

    [...]
    25mln adjustment because of technical reasons is het enige wat ik heb kunnen vinden. Omhoog of omlaag staat er niet bij.
    Accu, zie mijn uitleg van eventjes hiervoor. Heeft niets met IFRS te maken.

    Men heeft de outlook voor alle jaren naar beneden bijgesteld. Men heeft de geschatte positieve UCOI voor Postcon+Nexive nu geëlimineerd uit de ambitie en outlook.

    De omzet + UCOI cijfers zijn vanaf nu excl Postcon en Nexive. Dezelfde truc die men ook in 2015 uithaalde toen men had besloten om Whistl te verkopen.

  11. williedevil 6 augustus 2018 08:26
    Niet zo emotioneel reageren mensen, dit is geen slecht nieuws. Iedereen behalve een paar mensen hier op het forum heeft dit allang zien aankomen.
    Kon niet uitblijven. Naar mijn mening zit dit al in de koers verwerkt.
    Dat neemt niet weg dat de koers in eerste instantie heftig zal reageren, maar wil het nog wat worden met PostNL, is dit wel eens stap waar ze zich door zullen moeten worstelen. Ik vind het moedig wat er gedaan is, op weg naar een zonniger toekomst. Het enige onbekwame in dit geheel is dat dit veel eerder had gedaan moeten worden.
  12. forum rang 4 Xynix 6 augustus 2018 08:27
    Vrouwen met een V (van vrouw) als beginletter van hun achternaam bewijzen de vrouwenemancipatie en de glazen plafond discussie geen dienst.

    Zie ook het drama verhaal van Corinne Vigrieux van TomTom. In haar eentje, met haar hobby's, verantwoordelijk voor 150-200 miljoen weggemoffelde verliezen en hele slechte invloed op het strategisch profiel. Maar goed, die wordt nu "ongevaarlijk" bezig gehouden, hoewel ze niet "mans" genoeg is om nu af te zien van bezoldiging.
  13. alida1 6 augustus 2018 08:28
    quote:

    williedevil schreef op 6 augustus 2018 08:26:

    Niet zo emotioneel reageren mensen, dit is geen slecht nieuws. Iedereen behalve een paar mensen hier op het forum hebben dit allang zien aankomen.
    Kon niet uitblijven. Naar mijn mening zit dit al in de koers verwerkt.
    Dat neemt niet weg dat de koers in eerste instantie heftig zal reageren, maar wil het nog wat worden met PostNL, is dit wel eens stap waar ze zich door zullen moeten worstelen. Ik vind het moedig wat er gedaan is, op weg naar een zonniger toekomst. Het enige onbekwame in dit geheel is dat dit veel eerder had gedaan moeten worden.

    ja, volgens mij wordt er nu korte pijn genomen.
3.760 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 188 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links