Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 23,280 23 apr 2024 17:35
  • -0,240 (-1,02%) Dagrange 22,960 - 23,520
  • 117.898 Gem. (3M) 242,8K

Augustus 2018: Cijfer mee met AMG

1.212 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 61 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Snirp 2 augustus 2018 15:55
    quote:

    Umi1 schreef op 2 augustus 2018 15:32:

    OHIO 30% kan mss verdubbeld worden :D

    (nog niet 100% zeker) als het zeker is, wordt het bekend gemaakt;

    heeft niets te maken met Criterion (die plannen gaan ook door, ze zijn samen aant screenen))
    Niet een verdubbeling van 30%, maar zelfs een uitbreiding van 100%.:D Wel betekent dit een flinke Capex, maar zover ik heb begrepen heeft Heinz zijn zinnen hierop gezet, wat betekent dat dit sowieso gaat gebeuren.
  2. Umi1 2 augustus 2018 16:05
    quote:

    Snirp schreef op 2 augustus 2018 15:55:

    [...]

    Niet een verdubbeling van 30%, maar zelfs een uitbreiding van 100%.:D Wel betekent dit een flinke Capex, maar zover ik heb begrepen heeft Heinz zijn zinnen hierop gezet, wat betekent dat dit sowieso gaat gebeuren.

    Dat bedoelde ik ja :)
    zou ipv debottlenecking (de 30% dus) een volledig nieuwe plant zijn...
    & idd Heinz zijn zinnen staan er op!
  3. Snirp 2 augustus 2018 16:09
    De conference call van zojuist is afgelopen en er zijn toch wel wat interessante punten aangesneden, namelijk:

    - Order backlog van AMG Engineering is in 9 jaar nog nooit zo hoog geweest
    - Full year EBITDA of engineering zal gelijk zijn aan het voorgaande jaar. Tweede helft van 2018 zal dus wel wat worden ingehaald.
    - Ramp-up lithium on schedule
    - Over fase 3 lithium chemicals(carbonate) komt in september meer informatie
    - Criterion negotiations are progressing well.
    - Bij de schatting van 40-50% increase EBITDA is rekening gehouden met enorm veel factoren die mis kunnen gaan. Het is dan ook, zoals we natuurlijk wel weten, een zeer conservatieve schatting. Zij staan bekend om deze terughoudendheid en als zij een scherpere schatting doen en het valt tegen, dan is de schade veel groter.
    - De supply chain van lithium is redelijk lang en gaat via China, wat betekent dat er wat vertraging zit in de revenue recognition. De verwachting is dat de eerste revenue van lithium in Q4 zal worden verwerkt.
    - Vanadium expansion van 30% zou zogenaamd bottlenecking zijn, wat betekent dat ze een deel van de fabriek aanpassen, zodat er 30% meer geproduceerd kan worden. Zoals Umi1 al aankondigde, zijn er duidelijke plannen om het groter aan te pakken, door een geheel nieuwe faciliteit bij te bouwen. Dit betekent een verdubbeling van de productiecapaciteit van vanadium. Dit staat overigens volledig los van de Criterion deal. Een nieuwe faciliteit betekent wel dat de capex erg hoog zal zijn, maar ik verwacht dat ze hiervoor ook begin dit jaar een nieuwe lening hebben afgesloten. Heinz lijkt vastbesloten te zijn om deze nieuwe faciliteit te realiseren.
    - Er wordt nagedacht over verdere groeimogelijkheden, waarbij tantalum schijnbaar erg interessant is. Heinz grapte erover, maar impliceerde volgens mij eigenlijk dat er duidelijke plannen zijn om verder downstream te opereren in tantalum.

    Als iemand anders nog belangrijke punten heeft gehoord, die ik heb gemist, dan hoor ik dat graag!

    Al met al een zeer interessante conference call, waarvan ik zeker een big smile en meer vertrouwen krijg.
  4. Umi1 2 augustus 2018 16:09
    Er staat véél te gebeuren de komende maanden.
    - Spodumene 1
    - Lihtium downstream
    beiden nieuws voor eind september

    & dan zijn er nog Criterion & de Vanadium expansion(verdubbeling) die beiden vrij concreet klinken...

    Ik heb dan toch besloten bij te kopen. Heb daarvoor een deel Greenyard buitengegooid want cash staat op 0... (met 40% winst op enkele weken tijd :D)
  5. forum rang 7 bezinteergebelegt 2 augustus 2018 16:28
    quote:

    Bobo schreef op 2 augustus 2018 16:16:

    Uiteraard ab's voor het goede en snelle werk van Snirp en Umi. Dank daarvoor.
    Zeker. Ook AB aan gehangen.

    Nu maar zien of het wil terug klauwen naar 50 plus de komende weken.

    Zo, nu weer een paar slokken nemen want het is me toch warm.
  6. de bolle 2 augustus 2018 17:23
    Hup, er in dacht u voorbeurs op deze galacijfers. Ho, er weer uit, dacht u echter na tien minuten handel. Waarom? Een poging tot duiding. Er zijn namelijk nog twee grote getallen in de AMG rapportage, die u niet in dit rijtje vindt. U moet ze zoeken. Paul van de beleggersdesk heeft ze gevonden. Dit is één:

    De kleinere divisie Engineering waar bewerkingsovens worden gemaakt kon niet overtuigen, een kleine tegenvaller. Het bedrijfsresultaat liep daar zelfs terug met ruim 30% naar $5,5 miljoen door hogere kosten.

    En dit is twee en hoe. Is dit ook de reden dat AMG fors onderuit gaat?

    Enige echte tegenvaller is de operationele cashflow die ruim $1 miljoen negatief uitvalt. Een gigantische toename van het werkkapitaal is hiervan de voornaamste reden. AMG expandeert fors dus een toename van het werkkapitaal is niet gek, maar dit is buitenproportioneel.

    Cashflow is tenslotte het heilige der heilige op de beurs. Paul kan niet meteen aan de cijfers aflezen hoe het werkkapitaal is opgebouwd. Vraag is dus of bij AMG de boel uit de klauwen loopt, of dat dit doelbewust beleid is om de extreme en snelle groei van het bedrijf in goed banen te leiden.

    Gelet op het trackrecord van CEO Heinz Schimmelbusch weet hij precies wat hij doet, ofwel dit komt wel goed. Het is wel een aandachtspuntje bij de volgende rapportages. Sluit ik af met mijn gebruikelijke grafiek van beursfondsen.

    Oranje: koers
    Blauw: 12 maands verwachte winst per aandeel
    Groen: 12 maands verwachte omzet
    Paars: 12 maands verwacht dividend per aandeel
    Rood: 12 maands verwachte koerswinstverhouding

    U ziet hoe ongelooflijk cyclisch AMG is. Dit is vandaag niet nieuw. Bovendien liggen alle grondstoffen- en staaljongens vandaag beroerd - bij ons ziet u ArcelorMittal en Aperam dalen - en daarom neig ik te denken dat die cashflow de boosdoener is bij AMG.
    www.iex.nl/Column/281691/Liveblog-AMG...
  7. Umi1 2 augustus 2018 17:33
    'enkele' conference call notes...

    - Zonder die 1 malige (Braziliaanse?) tax (geen cash tax dus zoals al gezegd) zou de EPS uitkomen op $ 0,73 p.a
    - Repayment van subsidies bij Silicon, komt door EU (zogezegd Duise staatsteun aan het bedrijf als ik het goed heb) & men onderhandelt nog met de overheid hierover, daarom willen ze het juiste bedrag nog niet vermelden. Niet duidelijk of dat ook op cashniveau al in de cijfers zit? Ik gok van niet vermits ze normaal gezien in Q3 pas het juiste bedrag weten.
    - FY Ebitda 2018 voor Engineering zou gelijk blijven met niveau 2017. Dus in H2 zal men nog wat bijbenen.
    - Ze verwachten dat ze de ' tax loss carry forward' (voor tax vermindering) opgebruiken in 2018. Vanaf 2019 zal de effective tax rate 20à25% zijn daar. een stuk hoger dan de 16 & 19% (Q1 & Q2)
    - Bij Super alloys (Chrome) ging de marge omhoog, uitbreidingen van de laatste jaren hebben daar een positief effect -> laatste 2 jaar is de productie verdubbeld.
    - Timing issue Bij Tantalum & Niobium door de trucker-staking in Brazilië, 1 maand achter met leveringen. Niet zeker of de revenue recognition daar nu ook achterloopt zoals bij lithium in de toekomst (zie hier beneden of bij Snirp's reactie)
    - TiAl groeide weer sterk & ook grain refiners, ...
    - Engineering zijn ze aan het uitbreiden in Hanau, expansie voltooid vanaf 2019 onwards ? (als ik het goed hoorde)
    - lithium ramp up verloopt zoals gepland
    - SP 2 plannen gaat richting completion, voor eind september. & ook de Downstream LCE plannen zullen dan bekend gemaakt worden.
    - Philip Nghoto (ABN) zegt dat ze te conservatief zijn... die $ 200M wordt 'met gemak' geklopt zegt ie; Waarom Heinz grapt dat hij net doet alsof het MGMT een eenvoudige taak heeft :)
    - Spodumene; revenue recognition duurt even, betalingen gebeuren pas als het product in China is (delay), wss pas in Q4 als ik het goed begreep? (zoals ik eerder al aangaf voor Q2; eerst product opslaan & pas bij een grote hoeveelheid verscheept men... dat duurt eventjes)
    - Verder stelt hij dezelfde vraag als ik deze morgend aan IR stelde ... (heb nog geen antwoord gehad) -> Gross profit van Silicon is bijna 0, terwijl die vorig kwartaal nog 'de moeite' was. Het antwoord heb ik helaas niet volledig gehoord .
    Q3 zou ook nog 'slow' zijn (problemen met electrodes dacht ik?)
    - Working capital outflow; H2; WCR will be flat bij huidige prijzen. They don't expect a reversal. (alweer dezeflde vraag, die Nghoto is een goede analist )
    - Criterion; ze zijn samen de 'opportunities' wereldwijd aan het screenen.
    - Ohio expansion van 30% valt mss weg & wordt dan een verdubbeling!!!
    - Capex guidance; $ 85M à $ 90M voor FY 18 (waarvan $ 20M à $ 30M naar SP2 zouden gaan)
    - Tantalum; verschillende rapporten zouden alluderen op een daling van de Tantalum-prijzen. -> We have a very strong view on the market; Heinz verwacht zelfs 'price increases'.
    - 'HC Stark' werd verkocht aan nippon mining, goede zaak zegt Heinz; 'it improved the financial position of Stark'. Het is een goede klant van AMG. Roskill zou geschreven hebben dat AMG ook geïnteresseerd was vanwege verticale integratie, Heinz ontkent dit; not interested, we are no acquisition company, organic growth... Stark werd verkocht aan 9,5x Ebtida, om bij AMG een investering erdoor te krijgen moet het aan strenge voorwaarden voldoen, 3x Ebitda is de huidige norm, dat is onmogelijk bij overnames... Daarmee zegt hij niet dat overnames compleet uitgesloten zijn.
    -> downstream Tantalum; constantly analyzing the valuestream; but it's expensive to go downstream. Alle downstream producers gebruiken trouwens Furnaces van AMG Engineering...
    - GAM legal dispute; NO!!! NO COMMENT ! -> can't comment on the expansion in GAM, we're still a shareholder...
    - Lithium prices; spodumene LT; nothing has changed
    - Vanadium; 100% uitbreiding ipv 30%
    Er zijn 2 fases in het proces, de eerste is de roasting, de 2de de melting;
    De debottlnecking is gericht op de roasting fase & zou 30% extra volumes realiseren.
    Voor de 100% uitbreiding zou het om een nieuwe plant gaan & dus een hogere Capex.
    Heinz is duidelijk VOOR een nieuwe plant.
    Ze zijn het nog aan het analyseren & als die 'analyse' voltooid is, rapporteren ze de details.
    - Vanadium; impact van inventory/ nieuwe aanvoer (?) op de marges/Ebitda; Hun 'afname fee' 'zou stijgen, vanwege de hogere FeV-prijzen. An impact is there, but not very large zegt Heinz.
  8. Umi1 2 augustus 2018 17:36
    quote:

    de bolle schreef op 2 augustus 2018 17:23:

    Enige echte tegenvaller is de operationele cashflow die ruim $1 miljoen negatief uitvalt. Een gigantische toename van het werkkapitaal is hiervan de voornaamste reden. AMG expandeert fors dus een toename van het werkkapitaal is niet gek, maar dit is buitenproportioneel.

    Cashflow is tenslotte het heilige der heilige op de beurs. Paul kan niet meteen aan de cijfers aflezen hoe het werkkapitaal is opgebouwd. Vraag is dus of bij AMG de boel uit de klauwen loopt, of dat dit doelbewust beleid is om de extreme en snelle groei van het bedrijf in goed banen te leiden.

    Ik corrigeer de cashflows voor 'working capital requirements' omdat die stijging niet recurrent is.
    CFO zei ook dat die de rest van het jaar stabiel zou blijven, ook indien huidige hoge prijzen zouden aanhouden...
  9. forum rang 5 Hoppschwiiz 2 augustus 2018 17:41
    Ondanks de hitte, hier een poging om alle complotdenkers iets bij te brengen:
    Stel je bent een institutionele belegger en je mag, zeg, 1 Mrd investeren op de beurs in aandelen. Dat ga je verdelen over regio’s in de wereld, vervolgens ga je dat, eventueel ook per regio, verdelen over sectoren (bv olie, financials, healthcare, food, it, luchtvaart, chips, grondstoffen etc, etc,...) Vervolgens ga je kijken waar elke regio, maar ook elke sector zich bevindt in de economische cyclus. Vervolgens doe je een analyse van de belangrijkste spelers per sector. (Ook rekening houden met het feit dat in een sector vroeg-cyclische en laat-cyclische bedrijven zitten)
    Hierna maak je een keuze en gaat paketten aandelen kopen van je favorieten. En nu komt het: je gaat ook short (jawel! boeven zijn het!) in die regio’s en sectoren en individuele bedrijven waarvan jij denkt dat ze zwaar overpriced zijn, het gaan verliezen van de concurrentie, te zwaar geleveraged zijn, verzin maar wat.
    En waarom? Omdat je uit veel kandidaten gekozen bent om het ingelegde kapitaal goed te laten renderen, maar ook om de risico’s te beperken. Je hebt nl een hoop risico’s, te weten marktrisico’s (wereldwijd en/of regionaal), sector risico’s (plotseling hoge kerosineprijs is slecht voor airlines) en risico’s bij individuele bedrijven (een hoge leverage met een plots sterk stijgende rente is slechter dan conservatief gefinancierd zijn) etc, etc.
    Je gaat dus niet, zoals u en ik stomweg aandelen kopen op basis van beperkte kennis en informatie (met gelukkig uitzonderingen als Umi1 en Snirp). Nee je gaat tegelijkertijd je risico’s beperken door bijvoorbeeld short te gaan in de volgens jouw berekeningen minder goden, sectoren en regio’s). Dit is natuurlijk afhankelijk van je mandaat. Niet iedereen mag short gaan van z’n investeerders en zal dan met futures, etf’s en/of opties z’n risico’s afdekken.
    Geloof me, alleen maar speculatief short gaan wordt gedaan door gokkers (en die kunnen groot zijn) en overmoedige particulieren. Waarom? Kijk maar naar de lijstjes: er is veel en veel meer long kapitaal. Als gok is het kansloos. Maar je kunt af en toe mazzel hebben (de Staatsloterij winnen bijvoorbeeld). Succes!
  10. Umi1 2 augustus 2018 18:20
    quote:

    Hoppschwiiz schreef op 2 augustus 2018 17:41:

    Niet iedereen mag short gaan van z’n investeerders en zal dan met futures, etf’s en/of opties z’n risico’s afdekken.
    Geloof me, alleen maar speculatief short gaan wordt gedaan door gokkers (en die kunnen groot zijn) en overmoedige particulieren. Waarom? Kijk maar naar de lijstjes: er is veel en veel meer long kapitaal. Als gok is het kansloos. Maar je kunt af en toe mazzel hebben (de Staatsloterij winnen bijvoorbeeld). Succes!
    Dank voor de uitleg, hopelijk heeft men er iets aan!

    Kijk nu bvb. naar David Einhorn's fonds; greenlight capital.
    Een beetje vergane glorie lijkt het maar goed... De arme man zit short in Tesla & dat zal pijn doen vandaag, al snap ik z'n short case in dit geval wel! Gezien de negatieve cashflows, hoge waardering & productieproblemen, verloop...
    Bij Netflix had hij onlangs (net op tijd) afgebouwd, weliswaar met groot verlies. Ook shorters verbranden zich dus...
    De man noemt zichzelf een 'value belegger' (dat probeer ik zelf ook te zijn), maar ook hij heeft dus shortposities...
    YTD zit hij wel met een verlies van 18% !!! Ik moet u niet zeggen dat dit een zéér slecht resultaat is, zeker voor een zogenaamd value belegger.

    Hier kan je z'n laatste shareholders letter lezen; Zeker doen als je een shorter wil begrijpen!!
    seekingalpha.com/article/4192993-gree...

    Een verstandig investeerder (naam kwijt) zei ooit dat hij aandelen beter had leren waarderen doordat hij short seller is geweest. Hij leerde in die korte periode véél meer dan in z'n lange periode als analist (of dergelijke)?
    Als je long wil gaan, moet je als shorter denken. De beste boswachters zijn nog stroper geweest zeggen ze hier....
    Wat zijn de negatieve punten/zwaktes/... van het bedrijf? Als je geen enkele reden vindt om short te gaan zit je veilig, of heb je niet hard genoeg gezocht...
    AMG is cyclisch, dus dat punt zal men altijd hebben om short te gaan...

    btw Bij de grote Lithiumstocks bvb. zijn de shortposities nog veel groter dan hier.
  11. forum rang 7 Just lucky 2 augustus 2018 19:01
    quote:

    Umi1 schreef op 2 augustus 2018 17:36:

    [...]

    Ik corrigeer de cashflows voor 'working capital requirements' omdat die stijging niet recurrent is.
    CFO zei ook dat die de rest van het jaar stabiel zou blijven, ook indien huidige hoge prijzen zouden aanhouden...
    Als het werkkapitaal de rest van het jaar stabiel op dit hoge niveau blijft, dan heb je toch bij Q3 hetzelfde verhaal met een negatieve casflow?
1.212 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 61 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links