Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina - Augustus 2018

245 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. CoWijk 2 augustus 2018 09:12
    Dit valt vies tegen. Op personeelsverloop na is het een goednieuwsshow.
    Begin juni tikte hij ook de 2 euro aan en dat was zonder positief nieuwsgeving.
    Wordt het wachten tot er een bank een buy-advies aangeeft?

    Ik was positief gestemd dat hij toch de 2.10 (koersdoel NIBC als ik me niet vergist) wel zou aantikken vandaag... dat zie ik nu niet direct meer gebeuren.
  2. stockmarket 2 augustus 2018 09:58
    NIBC verwacht een netto-instroom aan personeel voor 2018.

    Ordina heeft over het tweede kwartaal een sterk herstel van het operationeel resultaat laten zien bij een goede, doorlopende stijging van de omzet. Dit concludeerde NIBC in een analyse van de cijfers van de ICT-dienstverlener.

    Analist Johan van den Hooven had zelf een stijging van de omzet met 4,5 procent in de ramingen staan, waar Ordina een groei van 4,8 procent rapporteerde.

    Van den Hooven is wel van mening dat de uitstroom aan personeel nog altijd aan de hoge kant is. Hij verwacht dat Ordina op basis van wervingscampagnes in staat moet zijn voor de rest van het jaar een netto-instroom aan direct personeel te realiseren, waarbij er per saldo meer personeel bij komt dan weggaat. Dit is nodig om te kunnen profiteren van de goede marktomstandigheden waar momenteel sprake van is.

    NIBC schat in dat Ordina's waardering een korting bevat van 15 tot 20 procent ten opzichte van zijn concurrenten en met herstel in resultaten acht Van den Hooven deze korting niet gerechtvaardigd.

    NIBC heeft het aandeel Ordina op Kopen staan met een koersdoel van 2,10 euro.

    Ordina noteerde donderdag op een rood Damrak 1,7 procent lager op 2,00 euro.
  3. forum rang 8 Wilbar 2 augustus 2018 10:33
    'Omzetgroei bij Ordina zwakjes'
    Gepubliceerd op 2 aug 2018 om 10:10

    AMSTERDAM (AFN) - De omzetgroei bij Ordina valt licht tegen, zeggen analisten van ING. Verder waren de gepubliceerde resultaten van de ICT-dienstverlener min of meer in lijn met de verwachtingen.
    ,,We hadden gehoopt op een lichte verdere versnelling van de groei, maar dat gebeurde niet'', aldus de kenners bij ING. De opbrengsten kwamen in het tweede kwartaal uit op 87,6 miljoen euro, 4,8 procent meer dan in het tweede kwartaal van vorig jaar. Ordina verdiende in Nederland vooral meer geld met overheidsopdrachten.
    Volgens de analisten van de bank toont het operationeel resultaat wel dat Ordina nog steeds erg gedisciplineerd de kosten in controle houdt. De concurrentie op de markt wordt in de tweede helft van het jaar waarschijnlijk wel wat zwaarder, zegt ING verder. Daarnaast blijft de krapte op de arbeidsmarkt een uitdaging voor Ordina, zoals het bedrijf zelf ook al aangaf. ,,Ordina zal de instroom aan krachten moeten verhogen om in staat te zijn sneller te groeien.''
    Het advies blijft staan op buy, met een koersdoel van 2,30 euro. Het aandeel Ordina stond donderdag na ongeveer een uur handelen 1,5 procent lager op 2,01 euro.
  4. forum rang 6 pietje-2005 2 augustus 2018 11:12
    Uit het stukje van Crum, hierboven; ook wel iets vreemds en zorgelijks:
    "Minder te spreken zijn wij over de ontwikkeling van het werkkapitaal. Ordina betaalt zelf netjes op tijd zijn facturen, maar opdrachtgevers zijn traag. Dat zorgt voor een fors oplopend werkkapitaal. Zo fors dat het bedrijf moest bijlenen."
    Dat moet slimmer kunnen, met goede afspraken in de contracten?
    Succes
  5. forum rang 5 hvasd2 2 augustus 2018 11:40
    quote:

    pietje-2005 schreef op 2 augustus 2018 11:12:

    Uit het stukje van Crum, hierboven; ook wel iets vreemds en zorgelijks:
    "Minder te spreken zijn wij over de ontwikkeling van het werkkapitaal. Ordina betaalt zelf netjes op tijd zijn facturen, maar opdrachtgevers zijn traag. Dat zorgt voor een fors oplopend werkkapitaal. Zo fors dat het bedrijf moest bijlenen."
    Dat moet slimmer kunnen, met goede afspraken in de contracten?
    Succes
    Dat is de Belgische inslag van de CEO. Veel klanten binnen halen en daartussen zitten onvermijdelijk klanten tussen met een slechte betaal discipline.
245 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links