Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

MDxHealth nieuws 2018

3.273 Posts
Pagina: «« 1 ... 110 111 112 113 114 ... 164 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 DWB Happy 31 juli 2018 10:56
    quote:

    Ronn. schreef op 31 juli 2018 10:46:

    [...]

    Op de eindfactuur is MRI met voorsprong de duurste behandeling!
    Kan je dat ook cijfermatig onderbouwen?

    Wat kost een prostaat MRI scan
    Wat kost SelectMDx

    Daarnaast heb ik je het al eerder uit proberen te leggen, de vernieuwde MRI scan wordt tegenwoordig altijd ingezet bij een verhoogde PSA.

    Het is niet alleen de prostaat die ze scannen, ze kunnen ook gelijk zien of er eventueel uitzaaiingen zijn.

    De vernieuwde MRI scan is inderdaad een onderdeel van de behandeling, de SelectMDx test niet, maar kan wel een hulpmiddel zijn in het traject.

    Een selectmdx test stelt vast dat er brand is, maar nog steeds weet niemand de exacte locatie van de brandhaard.
  2. [verwijderd] 31 juli 2018 12:48
    quote:

    DWB Happy schreef op 31 juli 2018 10:53:

    [...]

    Kan je dat ook cijfermatig onderbouwen?

    Wat kost een prostaat MRI scan
    Wat kost SelectMDx

    Daarnaast heb ik je het al eerder uit proberen te leggen, de vernieuwde MRI scan wordt tegenwoordig altijd ingezet bij een verhoogde PSA.

    Het is niet alleen de prostaat die ze scannen, ze kunnen ook gelijk zien of er eventueel uitzaaien zijn.

    Jij kijkt altijd naar de kostprijs voor de klant, de restwaarde die de klant nog moet betalen, compleet verkeerd denkend, zo zit het wereldje niet in elkaar DWB. Het is de overheid die beslist of er iets terugbetaald wordt en tegen welke waarde, mocht je de totale kostprijs zien van één MRI scan en neem daar het gedeelte van die de overheid terugbetaald, dan is de MRI met straatlengten de duurste

    Ziekenhuizen investeren miljoenen om zo een MRI toestel te hebben en dan kijken ze altijd naar de meest gesofisticeerde toestellen deze moeten ook afbetaald worden an dat gaat niet met vijfhonderd euro per scan gebeuren.

    Ik zou het op prijs stellen mocht je na al die maanden dat je uw MRI verhaal probeert te verkopen eens een duidelijk beeld weergeeft over de werkelijke kost van een MRI, geen gedeeltelijke die uw verhaal als een fabeltje laat overkomen!
  3. forum rang 4 DWB Happy 31 juli 2018 17:04


    Je begrijpt het nog steeds niet, de vernieuwde MRI scan wordt altijd ingezet!

    Bij een verhoogde PSA
    Of bij een positieve uitslag van een MDX test

    Ik vermoed toch dat huisarts/Urologen eerst een goedkope PSA bloed test a 10 euro blijven doen, en men daarna de keuze gaat maken of een MDXtest of een vernieuwde MRI scan.

    Maar nogmaals, in beide gevallen volgt er altijd een MRI scan, waarom dan kiezen voor een langere durend traject (14 dagen) wat ook nog extra geld kost?

    Voorheen zou een MDX test inderdaad voordelen opgeleverd hebben, maar door de intrede van de vernieuwde MRI scan zijn die voordelen nagenoeg teniet gedaan.

    Na een negatieve uitslag van een MDX test hoefde men namelijk geen biopsies meer te doen, de test gaf immers aan dat er geen kankercellen aanwezig zijn.

    Maar hetzelfde geldt voor een vernieuwde MRI scan, alleen met het verschil als er dan wel tumoren gezien worden ze dan ook gelijk precies kunnen vaststellen waar ze moeten prikken.

    De MDxHealth test bieden de patiënten/urologen/verzekeraars duidelijk GEEN voordeel, maar kan wel als extra hulpmiddel ingezet worden om bijvoorbeeld vast te stellen of de patiënt weer helemaal schoon is.

    Daarnaast de MDXhealth test is een test om te ontdekken of iemand wel of geen prostaatkanker heeft.

    Een vernieuwde MRI test doet hetzelfde, alleen is die vernieuwde MRI test
    ook een zeer belangrijk onderdeel van de verdere behandeling geworden.

    Een MDXtest kan een brand detecteren, maar nooit de precies brandhaard,
    en dat is nu precies het grote voordeel wat een MRI scan wel kan.

    En dit is wat je op dit moment ook overal leest, zowel zorgverzekeraars en ziekenhuizen in Nederland zetten zwaar in op de vernieuwde prostaat MRI scan,
    in vele ziekenhuizen is deze manier van diagnosticeren en behandelen
    versneld ingevoerd.

    Wetende dat de testen van MDX health ruim 10 jaar geleden in Nederland bedacht en uitgevonden zijn, en deze nog steeds niet vergoed worden,
    geeft aan dat ze er weinig of geen voordelen van inzien.

  4. forum rang 4 DWB Happy 1 augustus 2018 00:23

    Werkwijze Radboudumc

    Diagnostiek prostaatkanker vernieuwd.

    www.radboudumc.nl/nieuwsberichten/201...

    Dit is ook interessant:

    www.zgt.nl/patienten-en-bezoekers/onz...

    Welke verdere verbeteringen zijn er te verwachten in de diagnostiek?
    "Een echt interessante ontwikkeling is een nieuwe urinetest, de Select MDx-test, mede ontwikkeld in het Radboudumc. Voor deze test is het nodig dat er prostaatcellen in de urine terechtkomen. Om dit te bevorderen, masseert de uroloog enkele minuten via de endeldarm de prostaat. De eerste urine met de losgekomen cellen wordt opgevangen en onderzocht op aanwezigheid van meerdere prostaatkanker specifieke genen en hun onderlinge verhouding. Die is bij gezonde mannen anders dan bij mannen met prostaatkanker.

    Als de uitkomst van de test goed is, is de kans zeer klein dat iemand een agressieve vorm van prostaatkanker heeft. Alle patiënten die bij ons door de MRI-scanner gaan, krijgen ook de nieuwe urinetest.

    Een net afgerond onderzoek –de 4M-studie– gaat over dit traject in de loop van dit jaar gegevens opleveren. Op grond daarvan kunnen we gaan bekijken wanneer de MRI-scanner en wanneer de Select MDx-test moet worden ingezet."


    3 jaar op de markt, ontwikkeld ook in het UMC, vele patiënten zijn getest door MDX zelf, maar toch is men nu nog steeds aan het uitzoeken wanneer ze de test wel of niet inzetten!

    Het wordt steeds duidelijker dat er geen grote markt is voor SelectMDx,
    Maar SelectMDx kan in sommige gevallen wel ingezet worden als onderdeel van het onderzoek of behandeling.

    De markt steek veel anders in elkaar dan wat MDX ons voorspiegeld.
  5. forum rang 4 DWB Happy 1 augustus 2018 00:44


    Ronn.

    Dus in Nederland volgt na een verhoogde PSA waarde een MRI scan en ze testen nu ook gelijk de Select MDx-test.

    Dus precies wat ik al een hele lange tijd vermoede, geen dure test eerst, maar eerst een goedkope psa bloedtest.

    Wat is het grote verschil, 2 op de 10 mannen hebben een te hoge PSA waarde,
    oftewel 80% van de mannen vallen af en hoeven niet verder getest te worden dus geen dure MRI scan of een dure Select MDx-test.

    Oftewel de markt voor een Select MDx-test is daardoor 80% kleiner dan wat MDxHealth ons wil laten geloven.

    En dan is het nog steeds geen uitgemaakte zaak dat ze na de MRI scan voortaan
    ook standaard een Select MDx-test inzetten, op dit moment zijn ze dat nog aan het onderzoeken.
  6. forum rang 4 DWB Happy 1 augustus 2018 17:48
    quote:

    Sir Piet schreef op 1 augustus 2018 16:24:

    Zo te zien staat het op doorbreken.
    Dat had je goed gezien Piet, ABtje:)

    Naar aanloop cijfers zal het wel flink gaan stijgen, iedereen vertrouwt erop
    dat Jan Groen het helemaal gaat maken in 2018¿

    Hij zou een update geven naarmate het jaar vordert, hij neemt er wel weer ruim de tijd voor:)
  7. Nickname 1 augustus 2018 21:17
    Beste DWB Happy,

    Na je post van gisteren nodig je mij nu toch echt uit eens te reageren op jouw comments.

    Indien een man na een verhoogde PSA-test met een uitslag tussen de 3-10 ng/ml - het zgn. grijze gebied - een SelectMDX test laat uitvoeren, kunnen wij op basis van gepubliceerde studie-data en een NPV (negative predictive value) van 98-99,6%, indien de test een negatieve uitslag geeft (positief voor de man dus), wel degelijk belangrijk besparen op verdere diagnostische tools. Met andere woorden, het is in dat geval niet nodig om bijvoorbeeld een relatief dure mpMRI scan uit te laten voeren. Daarnaast biedt het voorkomen van onnodige invasieve biopsies grote gezondheidsvoordelen.

    Als de SelectMDx-uitslag positief is betekent dit dat er een zeer grote kans is dat er sprake is van een “high-grade” prostaatkanker die zeker behandeld dient te worden, maar met hulp van een mpMRI en een biopt gelokaliseerd moet worden. SelectMDX zorgt er dus voor dat alleen dié mannen geselecteerd worden met een hoge kans op een “high-grade” prostaatkanker.

    Op basis van het in het toonaangevende tijdschrift European Urology 2017 gepubliceerde artikel van P.C. Moldovan et al; What is the negative Predictive Value of mpMRI in Excluding Prostate Cancer at Biopsy? A Systematic Review and Meta-analysis from the European Association of Urology Prostate Cancer Guidelines Panel, kan gesteld worden dat indien alle mannen met een PSA tussen de 3-10 ng/ml een mpMRI zouden ondergaan, 40-56% van deze mannen onnodig deze procedure zouden ondergaan omdat ze, óf geen prostaatkanker hebben, dan wel een zéér laag risico op een “high-grade” prostaatkanker lopen.

    Daarnaast toont dit artikel aan dat de NPV van mpMRI van 82-88% een groot aantal vals-negatieve resultaten geeft. Anders gezegd, indien de mpMRI-uitslag negatief is voor “high-grade” prostaatkanker, kan dat tóch betekenen dat de uitslag niet correct is en er dus toch sprake kan zijn van een “high-grade” prostaatkanker. Je kan met mpMRI dus significante prostaatkanker bij patiënten missen. Dit met alle gevolgen van dien.

    Conclusie
    Wat voor veel urologen in Europa dus reeds standard practice is, is het volgende; na een verhoogde PSA-test wordt een SelectMDX-test ingezet. Indien SelectMDx negatief is, wordt er geen mpMRI en biopt van de prostaat uitgevoerd. Indien SelectMDx positief is doet men (onder geleide van mpMRI) een biopt.

    Een ander voordeel van het eerst doen van een SelectMDx-test is dat indien je bij iedereen een mpMRI uitvoert, je naast het feit dat je dus “high-grade” prostaatkanker kan missen (hopelijk hierboven goed door mij uitgelegd), je ook veel niet significante prostaatkanker opspoort en daarmee overbehandeling van deze niet significante prostaatkanker stimuleert. Naast het maken van extra kosten (mpMRI, biopten, behandelingen van niet-significante prostaatkanker) maak je mannen met een niet significante prostaatkanker ten onrechte ongerust en bombardeert ze direct ten onrechte tot patiënt.

    Bovendien is het zo dat een mpMRI en een biopsie door de meeste mannen als onprettig worden ervaren en dat door de veelal lange wachttijden de patiënt en zijn familie onnodig lang in grote onzekerheid blijven. Daarnaast treden bij 18-20% van de mannen na de biopsie complicaties op van bloedingen tot infecties. Drie procent van de gebiopteerde mannen moet in verband met deregelijke complicaties zelfs worden opgenomen in het ziekenhuis.

    DWB Happy, mocht je na het lezen van mijn uitleg nog steeds vragen en opmerkingen hebben nodig ik je hierbij van harte uit voor een gesprek bij mij op kantoor in Nijmegen en kunnen wij onder het genot van een kopje koffie eventuele verdere onduidelijkheden nader toelichten.

    Met vriendelijke groet,

    Jan Groen
  8. [verwijderd] 1 augustus 2018 21:45
    quote:

    Barend-B schreef op 1 augustus 2018 21:39:

    Hè kijk nou eens, we hebben hier een ‘Sijmen de Vries VS De Zwarte Ridder’ 2.0!
    Nou moet je ook de ballen hebben om te gaan DWB.
    Ik ken zijn antwoord al...
    'Beste Jan Groen, ook jij begrijpt het niet...'

    Ik ben wel benieuwd of Jan Groen ook een toelichting wil geven op de commerciële ambitie voor 2018. Het is nu maand 8. Aandeelhouders mogen toch onderhand wel eens weten welk omzetniveau wordt nagestreefd door MDXH.
  9. JACKY CHAN 1 augustus 2018 22:12
    quote:

    Barend-B schreef op 1 augustus 2018 21:39:

    Hè kijk nou eens, we hebben hier een ‘Sijmen de Vries VS De Zwarte Ridder’ 2.0!
    Nou moet je ook de ballen hebben om te gaan DWB.
    .....zou hij het lef hebben om Jan Groen in de ogen te kijken? Prachtige reactie trouwens van de CEO.
  10. forum rang 4 DWB Happy 1 augustus 2018 23:53
    quote:

    Jan Groen schreef op 1 augustus 2018 21:17:

    Beste DWB Happy,

    Na je post van gisteren nodig je mij nu toch echt uit eens te reageren op jouw comments.

    Indien een man na een verhoogde PSA-test met een uitslag tussen de 3-10 ng/ml - het zgn. grijze gebied - een SelectMDX test laat uitvoeren, kunnen wij op basis van gepubliceerde studie-data en een NPV (negative predictive value) van 98-99,6%, indien de test een negatieve uitslag geeft (positief voor de man dus), wel degelijk belangrijk besparen op verdere diagnostische tools. Met andere woorden, het is in dat geval niet nodig om bijvoorbeeld een relatief dure mpMRI scan uit te laten voeren. Daarnaast biedt het voorkomen van onnodige invasieve biopsies grote gezondheidsvoordelen.

    Beste Jan Groen,

    Eindelijk heb ik U toch weten te triggeren of is het irriteren:), om U te bewegen om hier op dit forum meer duidelijkheid te verschaffen.

    Nu heb ik even bovenstaande bericht van U eruit gelicht.
    Vraag, waarom zet het Radbout UMC en de verzekeraar VGZ zo hoog in op de vernieuwde MRI scan?
    Waarom niet in eerste instantie op de SelectMDX test die zelfs ontwikkeld is met medewerking van het Radbout UMC?

    Het is overduidelijk dat daar en in de rest van Nederland het nog steeds geen "standard practice" is om de SelectMDX test in te zetten.

    Verder de vraag wat kunnen MDxHealth beleggers verwachten, welke vooruitzichten kunt U die bieden?

    Sinds eind 2016 zijn er zo’n 34% meer aandelen bijgekomen, dit terwijl de resultaten daarna niet veel verbetert zijn tov 2016 of nagenoeg gelijk gebleven zijn, ondanks dat het verkoopteam zelfs nog uitgebreid is.

    Zoals het er nu naar uitziet wbt de cash burn 2018<>2019 zou het huidige kas geld reiken tot eind 2019, duidelijk dat er voor eind 2019 weer een emissie geplaatst zal gaan worden.

    Verwacht U nu tussentijds flink betere resultaten die deze verdere verwatering van het aandeel kunnen compenseren in een gelijkblijvende of zelfs hogere koers?

    Waarom zou een particuliere belegger MDxHealth aandelen moeten kopen, wat heeft U die te bieden op de korte en langere termijn?
    Gaat U de aandeelhouders blij maken in de toekomst?

    "Verdere onduidelijkheden" kunt U beter delen met alle beleggers en niet alleen door mij uit te nodigen op de koffie.

    ""Elke dag een kopje koffie drinken kan het risico op prostaatkanker verkleinen met 11 procent.""
  11. forum rang 4 DWB Happy 2 augustus 2018 01:20
    Herstel

    __
    "Verdere onduidelijkheden nader toelichten" kunt U beter doen naar alle beleggers en niet alleen door mij uit te nodigen op de koffie.
    ___

    Verder vind ik Uw uitleg een standaard uitleg, verkooppraatje over MDX Select,
    overduidelijk een geweldig goede test, daar zijn we het allemaal al jaren over eens.

    Maar ook al is het product nog zo goed, waar het de beleggers toch om draait is dat het ook massaal goed verkocht gaat worden.

    U predikte in 2016 nog het volgende "Wij hebben de markt geïnformeerd dat wij tegen eind 2017, begin 2018 uit de rode cijfers zijn."

    Wanneer verwacht U nu uit de rode cijfers te komen? Gaat het nog lukken voor 2022?

  12. forum rang 4 DWB Happy 2 augustus 2018 01:39

    Nog een vraag aan Jan Groen,

    Waarom schrijft het Andros mannenkliniek dit op hun website:

    ""Nadelen van een biomarker-test
    De SelectMDx biomarker-test kent ook beperkingen. Wanneer de test geen kanker signaleert blijkt dit in een vijfde van de gevallen ten onrechte. Geen enkel onderzoek is immers waterdicht.""

    Deze informatie strookt niet met de resultaten die MDxHealth communiceert.

    www.andros.nl/prostaatkanker/biomarke...
3.273 Posts
Pagina: «« 1 ... 110 111 112 113 114 ... 164 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links