Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,180 16 apr 2024 09:48
  • -0,120 (-0,52%) Dagrange 22,960 - 23,220
  • 45.812 Gem. (3M) 374K

FUGRO - Juli t/m December 2018

3.632 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 182 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 SAHR-0310 1 augustus 2018 07:37
    Bodemonderzoeker Fugro voert omzet op

    Gepubliceerd op 1 aug 2018 om 07:32 |

    Fugro (31 jul)

    12,335 +0,120 (+0,98%)

    LEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro heeft in de eerste helft van dit jaar een hogere omzet in de boeken gezet. Het bedrijf profiteerde van groei bij zijn diensten aan de offshore windsector, infrastructuur- en gebouwenmarkt en van het geleidelijke herstel in de olie- en gasindustrie.

    De totale omzet ging met 3 procent omhoog tot 797,4 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. Autonoom dus exclusief de effecten van wisselkoersen, overnames en desinvesteringen steeg de omzet met 16,6 procent. Voor heel 2018 rekent het bedrijf op omzetgroei op eigen kracht. Het bedrijfsresultaat (ebitda) exclusief bijzondere posten klom naar 56,7 miljoen euro, van 46,6 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2017.

    De orderportefeuille voor de komende twaalf maanden staat op 943 miljoen euro. Fugro kondigde aan in november met een strategische update te komen.

  2. [verwijderd] 1 augustus 2018 08:39

    Keurige cijfers hoor. En geen e woord. Wel een potentiele o woord ;-)
    Vooral de positieve operationele winstmarge is positief te noemen met in het achterhoofd houdend, dat er nog projecten zijn uitgevoerd die bijna tegen kostprijs zijn aangenomen in de (olie) crisisperiode. Ops winstmarge = 0,5 procent, en komt van een negatieve marge van 3,3 procent in 2017(!)...
  3. Zellem 1 augustus 2018 08:49
    CEO Loseth zal met name de commerciële slagkracht van Fugro moeten verbeteren. Gewoon weer mooie prijzen vragen voor het uitzonderlijke werk dat Fugro verricht voor klanten. En anders niet. Dit gaan we horen in November bij de strategie update. Voor nu is slechts één ding belangrijk: géén emissie. De veronderstelling van een emissie is de bodem onder de positie van alle shorters. Die wordt nu weggetrokken. Hup Fugro!!!
  4. forum rang 4 JvH 1 augustus 2018 08:54
    quote:

    Zemmel schreef op 1 augustus 2018 08:49:

    CEO Loseth zal met name de commerciële slagkracht van Fugro moeten verbeteren. Gewoon weer mooie prijzen vragen voor het uitzonderlijke werk dat Fugro verricht voor klanten. En anders niet. Dit gaan we horen in November bij de strategie update. Voor nu is slechts één ding belangrijk: géén emissie. De veronderstelling van een emissie is de bodem onder de positie van alle shorters. Die wordt nu weggetrokken. Hup Fugro!!!
    Maar hoe groot is de kans op een emissie nu nog eigenlijk?
  5. forum rang 4 JvH 1 augustus 2018 08:56

    Fugro groeit weer maar is nog niet winstgevend
    Fugro lijkt zich langzaam te ontworstelen aan de tijden van malaise. Na jaren van krimpende resultaten is de omzet in het eerste halfjaar gestegen, en zijn de marges iets verbeterd. Maar de operationele kasstroom na investeringen is nog steeds negatief en het bedrijf blijft verlieslatend.

    Het Fugro-hoofdkantoor in Leidschendam.
    Het Fugro-hoofdkantoor in Leidschendam.Harold Versteeg | Hollandse Hoogte
    Als dienstverlener aan de olie- en gassector had Fugro de afgelopen jaren zwaar te lijden onder de gedaalde olieprijs. Het bedrijf dat bodems in kaart brengt en voor het gros van zijn inkomsten leunt op de olie- en gasindustrie, werd keihard getroffen omdat oliemaatschappijen drastisch in de kosten sneden.

    Ommekeer
    Gevolg: Fugro werd verlieslatend. Er werden meer dan 3000 mensen ontslagen en het lukte ternauwernood om binnen de bankconvenanten te blijven. Het bedrijf werd een spookrijder op de beurs. Waar de AEX sinds september 2013 met 50% steeg, daalde de koers van Fugro in diezelfde periode met 75%.

    Spookrijder
    Waar de AEX sinds september 2013 met 50% steeg, daalde de koers van Fugro in diezelfde periode met 75%.

    Maar nu is ommekeer aanstaande, zegt de nieuwe topman Øystein Løseth. In het tweede kwartaal is de omzet 'substantieel gestegen'. Wel kampt het bedrijf nog met de naweeën van de crisis, toen het contracten aanging tegen afbraakprijzen. 'In de offshoremarkt zien we enig prijsherstel. Maar de hele markt kampt nog met overaanbod, dus er is nog steeds een uitdagend prijsklimaat.' Anders gezegd: de prijzen zijn nog steeds laag.

    Verlies
    De omzet steeg in de eerste helft van 2018 fractioneel naar €797 mln, tegen €774 mln in de eerste helft van vorig jaar. Het bruto bedrijfsresultaat (ebitda) steeg ook, naar €57 mln, van €47 mln in de eerste zes maanden van vorig jaar. En het verlies is meer dan gehalveerd. In de eerste zes maanden van dit jaar belandde Fugro voor €41 mln in de rode cijfers, tegen een verlies van €96 mln in dezelfde periode vorig jaar.

    Werkkapitaal
    Fugro is onderverdeeld in drie divisies. Daarvan is 'Marine' veruit de belangrijkste. Op zogeheten vergelijkbare basis was de omzetgroei daar 23%. Juist door die snelle groei zijn de kosten ook toegenomen.

    Daarom is de operationele kasstroom na investeringen is nog altijd negatief, want het werkkapitaal is opgelopen. Dat staat nu op 14,6% van de omzet, tegen 12,6% aan het einde van het eerste helft van vorig jaar. Zonder het gestegen werkkapitaal zou het bedrijf wel een positieve kasstroom hebben gehad.

    Beter
    ‘Oliebedrijven zijn steeds meer aan het investeren om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen’• Topman Øystein Løseth over de gunstige vooruitzichten voor Fugro, een dienstverlener aan veel olie-en gasbedrijven.
    Maar Fugro verwacht dat het beter wordt. 'Oliemaatschappijen zijn steeds meer aan het investeren om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen', stelde Løseth. Dus: in het tweede halfjaar voorziet Fugro een groei van de omzet en minder werkkapitaal. Dat moet resulteren in een nipt positieve winstmarge: het bedrijf zal dus net boven break even draaien. Daarnaast zijn de schulden niet opgelopen en zal de schuldratio tegen het einde van het jaar ook verbeteren..

    In november wordt daar meer duidelijk over. Dan presenteert Løseth de nieuwe strategie. De topman uit Noorwegen zit er dan een halfjaar en de markt zal reikhalzend uitkijken naar zijn vergezichten, want over Fugro bestaat in de markt bitter weinig consensus.

    Bommetje
    Zo gooide analist Thijs Berkelder van ABN Amro een maand geleden een bommetje, toen hij zijn eerste rapport over Fugro publiceerde. Daarin zinspeelde hij nadrukkelijk op een mogelijke aandelenemissie. Bij de uitgifte van nieuwe stukken verwatert het belang van de zittende aandeelhouders. Volgens Berkelder is de balans van Fugro nog steeds te zwak en hij verlaagde het koopadvies van ABN Amro naar een verkoopadvies, wat een vrij uitzonderlijke zet is onder analisten. Fugro verloor die dag 8%.

    Verdeeldheid
    De analist van ABN adviseert het aandeel Fugro te verkopen. Want: de balans is te zwak en er lonkt mogelijk een emissie. Het bedrijf zal de komende jaren meer geld kwijt zijn aan het onderhoud van schepen en machines.

    De analist van ING adviseert het aandeel Fugro te kopen. Want: de balans ziet er goed uit en er is helemaal geen extra kapitaal nodig. Het bedrijf zal profiteren van een markt die herstelt.

    ING analist Quirijn Mulder counterde een week later door Fugro juist een koopadvies te geven. Volgens hem ziet de balans er goed uit en heeft Fugro helemaal geen extra kapitaal nodig. Zelfs als de olieprijs aan het einde van dit jaar instort, komt het bedrijf niet in de problemen, schreef Mulder. Geschraagd door dat onderzoek herstelde de koers zich enigszins.

    Overigens meende ook Berkelder van ABN dat Fugro de bankconvenanten niet zal schenden.

    Convenanten
    Enkele jaren geleden kwam het bedrijf daar bijzonder dicht bij. De nettoschuld ten opzichte van het bedrijfsresultaat (net debt/ebitda) kwam in 2016 uit op 2,9. Dat is op het randje, want bij 3,0 is het convenant geschonden. Deze ratio geeft aan in hoeveel jaren de schuld kan worden terugverdiend. Wordt die termijn langer dan drie jaar, dan moet Fugro dus gaan onderhandelen met de banken. En dat is slecht voor het bedrijf.

    Door uitgifte van een converteerbare obligatie in de herfst van 2016, zakte de terugbetaalfactor naar 1,8. Maar de schulden zijn nu toch weer toegenomen, onder meer vanwege de negatieve kasstroom. De nettoschuld ten opzichte van het bedrijfsresultaat stond aan het einde van het eerste halfjaar op 2,5.

    Daarmee is de schuldratio de voorbije maanden niet gestegen. Fugro verwacht een verbetering van deze ratio als de resultaten van het bedrijf in de tweede helft van 2018 nog verder aantrekken.
  6. BASF en BAYER kopen 1 augustus 2018 09:01
    1-8-2018 07:29:06

    Fugro boekt hogere omzet en bedrijfsresultaat

    (ABM FN-Dow Jones) Fugro heeft in de eerste zes maanden van 2018 een licht hogere omzet en aangepast bedrijfsresultaat geboekt. Dit bleek woensdag voorbeurs tijdens de publicatie van de halfjaarcijfers van de bodemonderzoeker.

    "In het tweede kwartaal nam de omzetgroei aanzienlijk toe dankzij de sterke groei bij offshore winst, groei in de bouw en infrastructuur en een geleidelijk herstellende olie- en gasmarkt", zei CEO Øystein Løseth.

    "Oliemaatschappijen beginnen hun investeringen te verhogen om aan de toekomstige vraag te voldoen. In de offshore windmarkt, waarin Fugro sterke posities heeft, profiteren we van grote projecten in de Noordzee, de Verenigde Staten en Azië", voegde de topman toe.

    Fugro boekte in de eerste zes maanden van 2018 een bedrijfsresultaat, exclusief eenmalige items, van 56,7 miljoen euro, in vergelijking met 46,6 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste EBIT steeg van een verlies van 25,3 miljoen euro naar een winst van 4,0 miljoen euro. Onder de streep resteerde nog wel altijd een verlies van 40,5 miljoen euro. Dit was echter flink beter dan het verlies van 96,4 miljoen euro vorig jaar.

    De omzet van Fugro steeg van 774,3 miljoen euro vorig jaar naar 797,4 miljoen euro het afgelopen halfjaar. Op vergelijkbare basis steeg de omzet met 16,6 procent.

    Het orderboek voor de komende twaalf maanden bedroeg eind juni 943,0 miljoen euro, tegen 963,6 miljoen euro eind maart 2018 en 971,2 miljoen euro ultimo juni dit jaar.

    De schuldratio lag op 2,5 en zal richting het jaareinde verbeteren, zo verwacht de bodemonderzoeker.

    Gesteund door een sterk orderboek, verwacht Fugro een vergelijkbare omzetgroei en een licht positieve EBIT-marge. De bodemonderzoeker verwacht ook een positieve kasstroom uit operationele activiteiten na investeringen, "hoewel dit afhankelijk zal zijn van de omzetgroei en de gerelateerde behoefte aan werkkapitaal aan het einde van het jaar." De investeringen zullen naar verwachting circa 80 miljoen euro bedragen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. [verwijderd] 1 augustus 2018 09:07
    quote:

    ff_relativeren schreef op 1 augustus 2018 00:17:

    [...]En toch zijn de shortposities indentiek. In de Column op IEX, en op Shortsell.
    Als je kijkt op shortsell.nl/short/Fugro , dan zie je in de 1e alinea een zin die in blauw gedrukt is. Er staat : Klik hier om deze posities wel te laten zien.
    Dank voor je uitleg/correctie; suf van me. Excuus aan Kamp van IEX.
3.632 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 182 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links