Nieuws

VanMoof start unieke crowdfundingcampagne

Via Oneplanetcrowd om geld op te halen voor de internationale groei van het bedrijf.

Deze week is VanMoof een grote crowdfundingcampagne gestart via Oneplanetcrowd om geld op te halen voor de internationale groei van het bedrijf. Dat schrijft het Nederlandse fietsenbedrijf in een persbericht.

In eerste instantie was de campagne alleen open voor fans. De afgelopen week hebben meer dan 30.000 VanMoof-berijders de mogelijkheid gekregen om te investeren in het bedrijf vanaf 250 euro. Dat haalde zo’n 500.000 euro op.

Investeringen

De campagne volgt kort na de eerste externe investering in VanMoof. Vorige deed Slingshot een investering van 4 miljoen euro. Hierdoor kan VanMoof de ontwikkeling van hun fietsen versnellen. Ook wil het bedrijf spoedig in nieuwe landen uitbreiden door Flagship Stores te openen in Parijs, Londen, Kopenhagen en San Francisco.

Het bedrijf, dat in 2009 werd opgericht, heeft al flagship stores in Amsterdam, Berlijn, Brooklyn, Taipei en Tokio. De visie van VanMoof is een fiets voor de stad van morgen maken. Daarvoor hebben ze de fiets van onnodige onderdelen te ontdaan, essentiële punten verbeterd en slimme technologie geïntegreerd.

Campagne

Bij de campagne van VanMoof gaat het om een converteerbare lening. Dit betekent dat u een lening verstrekt die op een later moment omgezet kan worden in aandelen. De rente over de lening is 6%, dit wordt per kwartaal uitbetaald.

De campagne op Oneplanetcrowd wordt uitgevoerd, blijft open tot 13 november en heeft als doelbedrag 1 miljoen, met een limiet van 2,5 miljoen euro. De campagne is hier te vinden

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’