Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 28,140 15 apr 2024 17:37
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 28,100 - 28,640
  • 89.376 Gem. (3M) 80,1K

Waar beleggen jullie nog meer in

4.691 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 235 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Lingus 20 juli 2018 22:06
    Vervolg toelichting van mijn porto.

    Marinus 1,9% van porto. Gekocht in januari, ik denk op basis van een analistenrapport. Speculatief. Staat nu op ca 10% in de plus. Belangrijkste product is ganaxolone, in Fase 2, voor de behandeling van een zeldzame erfelijke vorm van pediatrische epilepsie. Fase 2 leverde bemoedigende resultaten. Binnenkort start een Fase 3 studie (recruiting) met totale looptijd van 3 jaar. Lijkt te concurreren met Sage Therapeutics' product brexanolone. Sage heb ik niet in porto, is wat duurder als je kijkt naar price/book. Beide bedrijven lijken de neurologische toepassingen te verdelen.

    Johnson & Johnson 1,9% van porto. Gekocht in juni 2017. Koers doet niet veel maar is ook een dividendaandeel. Brengt portorisico wat omlaag.

    NVIDIA 1,9% van porto. Gekocht in januari. Groeiaandeel, profiteert ook wat van de cryptogekte. 11% in de plus. Mag blijven.

    Merck 1,9% van porto. Gekocht in augustus 2017. Groei/dividend. 6% in de plus. Brengt stabiliteit in porto.
  2. Hans Igor 21 juli 2018 13:20
    Geachte Lingus, bedankt voor de zeer goede uiteenzetting wat betreft de motivatie bepaalde aandelen wel of niet aan te schaffen.
    Heeft u ook een reden ProQR (nog) niet in de portefeuille op te nemen? Als het hen lukt het syndroom van Usher te behandelen/genezen, dan heeft men daar goud in handen, is jmho. Ben benieuwd naar de uwe.
  3. forum rang 4 harvester 21 juli 2018 18:23
    quote:

    Hans Igor schreef op 21 juli 2018 13:20:

    Geachte Lingus, bedankt voor de zeer goede uiteenzetting wat betreft de motivatie bepaalde aandelen wel of niet aan te schaffen.
    Heeft u ook een reden ProQR (nog) niet in de portefeuille op te nemen? Als het hen lukt het syndroom van Usher te behandelen/genezen, dan heeft men daar goud in handen, is jmho. Ben benieuwd naar de uwe.
    Ook ik heb Proqr.
    Was naar de bijeenkomst geweest eerder dit jaar en heb toen bijgekocht op ongeveer USD 3.10. Ik ben daar overtuigd geraakt van de kansen.

    Heb mij wel wat verbaasd over de snelle stijging daarna.
    Had die pas in q4 verwacht.
    Ben benieuwd of wij nieuws gaan krijgen en wat dat met de koers gaat doen.
  4. forum rang 4 Lingus 21 juli 2018 21:13
    Vervolg van de toelichting van mijn porto. Ik moet Pokerface bedanken voor zijn vraag om toelichting. Het dwingt me om nog eens goed naar elk component van mijn porto te kijken en ik nader de categorie aandelen die niet al te goed performen en moet hier en daar misschien besluiten er eentje uit te gooien.

    Portola Pharmaceuticals, 1,8% van porto. Gekocht in mei dit jaar. Koers heeft nog weinig gedaan. Ik hou ze minimaal tot volgend jaar mei. Zit voornamelijk in de complexe bloedstollingbusiness. Heeft twee anticoagulantia met potentie kort in de markt. Verkoop in USA en later in Europa moet nog goed op gang komen. Voldoende cash, goede partnering. Er zijn wat pro's en contra's, die goed uitgelegd worden in dit artikel: smithonstocks.com/portola-update-and-...

    Celyad, 1,8% van porto. Gekocht in plukjes vanwege de volatiliteit tussen oktober vorig jaar en januari dit jaar. Koers tot nu toe teleurstellend, ik sta bijna 40% in de min. Toch hou ik ze vanwege de enorme potentie die blijkbaar door te weinig beleggers gezien wordt: Met zijn gepatenteerde NKG2D receptor heeft Celyad een juweel in de hand dat zijn effectiviteit in AML en colorectale kanker al bewezen heeft en bijna universeel toepasbaar lijkt tegen kanker.

    Merus, 1,8% van porto. Gekocht in september vorig jaar. Koers nu ongeveer terug op het aankooppunt. MCLA-128 is in Fase 2, werkt remmend op een van de stimulansen van bepaalde soorten gemetastaseerde borstkanker. Veelbelovend waarschijnlijk, maar om concept van de behandeling goed te begrijpen moet je de kankercelbiologie begrijpen. Te complex voor mij. Binnen twee maanden besluit ik: kopen of houden.

    Ra Pharmaceuticals, 1,7% van porto
    Gisteren gekocht op een Outperformbericht van een analist van BMO met price target van ca 2x de huidige waarde. Semi-impulsief. Snelle blik op cashpositie, partnering (Merck), laatste nieuws (headlines), pipeline, focus en price/book, leek allemaal in orde. Het verdere inlezen komt later wel. Zo doe ik dat soms ook.
    Er moest wel ook meteen iets verkocht worden, want anders staat de cash in het rood en dat is een harde grens voor mij. Imprimis ging eruit. Had 6 maanden niets gedaan. Klein winstje van ca 5% gepakt.
  5. forum rang 4 Lingus 21 juli 2018 21:20
    quote:

    Woudsehoeve schreef op 21 juli 2018 13:20:

    [...]

    De GPU's doen niks meer in het geweld van de ASIC's dus ik denk niet dat ze daar nog voordeel van hebben.
    Ha Woudsehoeve. Dank je wel voor je reactie. Jij bent beter thuis in die materie weet ik. Zonder cryptomining als motor verwacht ik wel dat NVIDIA blijft doorgroeien met de nog steeds groeiende game-industrie. Hoe denk jij daarover?

    Sorry, beetje off topic, maar ik ben toch benieuwd naar het antwoord.
  6. forum rang 4 Lingus 21 juli 2018 21:50
    quote:

    Hans Igor schreef op 21 juli 2018 13:20:

    Geachte Lingus, bedankt voor de zeer goede uiteenzetting wat betreft de motivatie bepaalde aandelen wel of niet aan te schaffen.
    Heeft u ook een reden ProQR (nog) niet in de portefeuille op te nemen? Als het hen lukt het syndroom van Usher te behandelen/genezen, dan heeft men daar goud in handen, is jmho. Ben benieuwd naar de uwe.
    Beste Hans Igor, dank voor je reactie. ProQR heb ik jaren terug bekeken, ik vond het toen niet overtuigend. De enorme koersdaling in 2015 was voor mij een bevestiging dat ik er voorlopig af moest blijven.

    Bij het zoeken naar kansrijke biotechbedrijven beperk ik me niet tot de bedrijven in het Nederlandse taalgebied maar ga ik af op nieuwsberichten, meestal op SeekingAlpha. Dat geeft toegang tot inmiddels duizenden biotechbedrijven met tienduizenden studies. Bij het kiezen van aankoopdoelen slurp ik alle soorten informatie, price targets, plotselinge stijgingen, aankopen van insiders, succesverhalen enzovoorts.

    Een benadering die ik het laatste jaar soms kies is de ziekte centraal zetten en dan uitzoeken wat de kansrijke studies zijn, wie de concurrenten zijn en wat zij doen. Zo heb ik laatst uitgezocht wat er gaande is rondom Alzheimer en kwam tot de conclusie dat daarin studies voornamelijk falen en dat de benaderingen die tot nu toe gekozen zijn misschien geheel verlaten moeten worden. Ik koop voorlopig niets dat bezig is met Alzheimer.

    Onlangs heb ik het speelveld rondom NAFLD/NASH uitgezocht, daar zijn twee aankopen op gevolgd (Genfit en Galmed, zie eerder bericht in deze draad).

    Terug naar ProQR. Op het eerste gezicht ziet het er interessant uit. Ik moet er wel verder induiken om er een oordeel over te kunnen geven. Bij QR-110 tegen LCA denk ik: Editas is daar ook mee bezig. Van Usher weet ik dat het een erfelijke ziekte is die doof- en blindheid op jeugdige leeftijd veroorzaakt. Verschrikkelijk syndroom, lastig aan te pakken omdat de genetische afwijking op meerdere punten zit en er zit ook variatie in de afwijkingen. Ik voeg ProQR toe aan mijn todo lijstje.
  7. [verwijderd] 21 juli 2018 21:59
    Voor me portefeuille kijk ik naar de lange termijn. hierbij kijk ik voornamelijk naar trends zoals internet of things, lithium en sectoren die nog een groei kunnen maken. hoe hoger de EBIT/EBITDA hoe beter. Ik handel op zeer korte termijn. Ik stap dus regelmatig uit bedrijven om dan aandelen of turbos te kopen of verkopen. na een bepaalde stijging wissel ik de turbos in voor aandelen. licht eraan hoe het sentiment het doet. Gedeelte van me portefeuille is echt voor de lange termijn en waar ik geloof. Gedeelte is meer gok portefeuille. Hieronder de lijst:

    Galapagos: zeer veel potentie. spreekt voor zich. op dit moment turbos op sl 69 en 79. nu goed voor 25% van me portefeuille.

    AMG: ik verwacht veel van de q2 cijfers begin augustus. Doelstelling is om in 2020 een bruto marge van 200 miljoen te behalen. Ze kunnen de 200 miljoen dit jaar al halen. prijzen van speciaal metalen blijft stijgen. na de stijging van vorige week me turbos ingeruild voor aandelen. Betreft ruim 15 procent van me portefeuille.

    ASML: Zeer mooi groei aandeel. Heeft zich al zeer bewezen. eerste orders voor de nieuwe generatie EUV machines zijn al binnen. Op dit moment aandelen. heb me turbos na de q2 cijfers ingeruild. verwachting komen jaren tussen de 200 a 250. ASML is ongeveer net zo groot als AMG. Ruim 15 procent van me portefeuille.

    BESI: afgelopen maand flink afgestraft. rond de 21 euro aandelen bijgekocht. lijkt mij een mooie koopkans. zolang ze de omzet op pijl kunnen houden dan gaat de koers binnen een half jaar a een jaar naar de 30 euro. BESI betreft 11 procent van me portefeuille.

    PostNL: Koers zeer koopwaardig. Pakketen doet het zeer goed met bijna alleen maar dubbelcijferige groei. Postdialoog ligt open. Dit bied ruimte naar de 4 euro als dit goed wordt opgepakt. Nu aandelen in het bezit. Betreft 10% in portefeuille.

    Kendrion: Draait prima resultaat. Id een kleiner fonds met wat minder votaliteit. Bedrijf zit in de techniek, dit staat me wel aan. voornamelijk in portefeuille voor wat risicospreiding. Alleen aandelen in het bezit. Is maar 6 procent van portefeuille.

    Pharming: Kan alle kanten opgaan. Verwacht een minimale stijging naar de 1,55 a 1,60. dan even beslissen wat ik er mee doe. Heb ze gekocht op 1,42. dus ben er relatief laat in gestapt. Betreft aandelen en maakt 4 procent van portefeuille.

    Nu de kleinere aandelen/turbos in me portefeuille. Bestaat in totaal ongeveer 10 procent uit van me portefeuille. Ze zitten tussen de 0,5 a 2%. Ga ze niet specifiek toelichten. Sommige zijn speculatief/Op de gok genomen. Andere omdat ik iets van een bepaalde sector wil hebben: turbos ABN Amro, ING, ASMI, Unibail Rodamco, Tesla Short en Adyen Short. Daarnaast aandelen Signfy, probiodrug en Accsy.

    Ik hoor graag wat jullie er van vinden en of jullie nog tips of aanvullingen hebben op me portefeuille.

  8. forum rang 4 Lingus 21 juli 2018 22:21
    quote:

    Xiaufight schreef op 21 juli 2018 21:59:

    Adyen Short.
    Adyen shorten is dapper. Het lijkt me wel terecht, veel te duur. Maar of de meerderheid van de beleggers dat ook zo ziet? Je neemt meer risico's maar dat is een keuze. Spannender maar het zou mij te veel afleiden, het vraagt te veel tijd.
  9. [verwijderd] 21 juli 2018 22:28
    Klopt. Is wel een risico. Kijk voornamelijk naar de fundamentele analyse. hou bijvoorbeeld het liefst een k/w van 15 aan. Wil nog wel eens gaan tot de 30 zoals bij ASML. Galapagos is natuurlijk een ander verhaal maar dat ter zijde. Daarom vind ik dat Adyen echt te hoog is gewaardeerd. Vroeg of laat zal de koers dalen. Zie als voorbeeld Wessanen gisteren. Zat er toen ook short in maar nu verkocht met een leuk winst was ook een gok. Dus of een daling in de komende tijd of de omzet/winst zal zal hard stijgen dat het de koers rechtvaardigt.
  10. forum rang 4 Lingus 21 juli 2018 22:34
    quote:

    Xiaufight schreef op 21 juli 2018 22:28:

    Klopt. Is wel een risico. Kijk voornamelijk naar de fundamentele analyse. hou bijvoorbeeld het liefst een k/w van 15 aan. Wil nog wel eens gaan tot de 30 zoals bij ASML. Galapagos is natuurlijk een ander verhaal maar dat ter zijde. Daarom vind ik dat Adyen echt te hoog is gewaardeerd. Vroeg of laat zal de koers dalen. Zie als voorbeeld Wessanen gisteren. Zat er toen ook short in maar nu verkocht met een leuk winst was ook een gok. Dus of een daling in de komende tijd of de omzet/winst zal zal hard stijgen dat het de koers rechtvaardigt.
    Ik vrees dat ik geen aanleg heb voor turbo's en shorten. Ik vertrouw mijn gevoel voor timing niet en ik wil niet al te veel neerwaarts risico meer lopen. Het ligt jou beter, ik wens je daar veel succes in.
  11. [verwijderd] 21 juli 2018 22:51
    quote:

    Lingus schreef op 21 juli 2018 22:34:

    [...]

    Ik vrees dat ik geen aanleg heb voor turbo's en shorten. Ik vertrouw mijn gevoel voor timing niet en ik wil niet al te veel neerwaarts risico meer lopen. Het ligt jou beter, ik wens je daar veel succes in.
    Jij ook veel succes! Ik zie het juist als een kans. De koersen kunnen niet altijd stijgen. Zie het patroon in de koers bij ASML en Galapagos. Zeker met de onzekerheid in de wereld kan dat de beurs over het algemeen beïnvloeden. Zeker met een short kun je risico afdekken. Ik zit nagenoeg alleen in Amsterdams genoteerde aandelen vaak long. Om risico af te dekken kan ik eventueel AEX short kopen.
  12. [verwijderd] 21 juli 2018 23:40
    Volgens mij gaat Moore's law ook langzamerhand niet meer op voor cpu's. En gpu programmeren wordt steeds uitgebreider toegepast.
    Raytracing is in de huidige gpu's nog te sloom om real time toe te passen in games, maar er zijn wel al gpu's die het redelijk real time kunnen. Dus denk ik dat alles wat te doen heeft met processors in het algemeen het in de toekomst wel goed gaat doen. Zeker door de alsmaar toenemende vraag naar rekenkracht.
    Alleen vind ik nvidia dan wel vors gewaardeerd met een kw van 45 (volgens Google).
  13. [verwijderd] 21 juli 2018 23:41
    Leuk en interessant om ieders portefeulles te zien:

    Hier:

    Aandelen

    Galapagos

    Genfit

    Kiadis Pharma

    Marrone Bio Innovations

    Pharnext

    Merus NV

    Proqr

    Opties:

    Geschreven puts:

    Besi
    Dialog semiconsuctor
    Galapagos
    KPN
    PostNl
    TomTom
    SBM

    Gekochte calls
    Boskalis
    Galapagos

    Overig:
    Vastgoed / verhuur

    Grootste posities Galapagos en vastgoed

  14. forum rang 4 Lingus 22 juli 2018 09:49
    quote:

    MrTrumpHimself schreef op 21 juli 2018 23:40:

    (...) Dus denk ik dat alles wat te doen heeft met processors in het algemeen het in de toekomst wel goed gaat doen. Zeker door de alsmaar toenemende vraag naar rekenkracht. (...)
    Dank je wel voor je reactie MTH. Ik heb geen goed beeld van het spelersveld in de processorbusiness. Kan jij daar iets over vertellen (een link naar een goed artikel mag ook). Waar beleg jij in?
4.691 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 235 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links