Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,910 25 apr 2024 15:00
  • -0,110 (-2,74%) Dagrange 3,910 - 4,036
  • 323.546 Gem. (3M) 1,4M

BAM JULI 2018

2.191 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 110 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 OnoMatopee 19 juli 2018 19:13

    Zorgvuldigheid voorop bij nieuwe planning zeesluis IJmuiden

    Nieuwsbericht Gepubliceerd op: 19 juli 2018- Laatste update: 19 juli 2018 17:00 uur

    In december 2017 gaven de moederbedrijven van aannemersconsortium OpenIJ, BAM en Volker Wessels, aan verlies te lijden op de nieuwe zeesluis. De oorzaak waren nieuwe inzichten in het ontwerp en de uitvoering van de caissons, de uitvoeringsmethode voor de deurkassen van de nieuwe zeesluis.

    Wat dit betekent voor de planning van de nieuwe zeesluis, maakte Rijkswaterstaat op 3 juli 2018 bekend: een vertraging van 27 maanden. Projectdirecteur van Rijkswaterstaat Jaap Zeilmaker. ‘Bij het maken van de nieuwe planning zijn we niet over één nacht ijs gegaan vanwege de complexe materie. Het was schrikken begin december. En de vertraging van 27 maanden die we recent aankondigden, is ook een moeilijke boodschap’, begint Zeilmaker. ‘Ondanks dit nieuws gaat de bouw van de nieuwe zeesluis onverminderd door’. Zo bouwt OpenIJ op dit moment onder andere aan wanden van de deurkassen, aan de kolkwanden en wordt de laatste hand gelegd aan de fabricage van de deuren in Zuid-Korea. De deuren komen naar verwachting eind dit jaar aan bij het logistiek centrum van OpenIJ.
    Caissons
    In hun berichten van december gaven BAM en Volker Wessels aan tot nieuwe inzichten te zijn gekomen als het gaat om de robuustheid van de caissons; de deurkassen waar straks de sluisdeuren in- en uitrollen. De caissonmethode is geen onbekende methode. De pijlerfundatie van de Erasmusbrug in Rotterdam en sluishoofd Barrow in Furness zijn recente voorbeelden van bouwwerken die met de caissonmethode zijn gemaakt. ‘Alleen, met dit formaat bij de nieuwe zeesluis is het nog niet eerder vertoond. Het binnenhoofd, waar straks twee sluisdeuren in komen, wordt 80 bij 55 m!’, vertelt Zeilmaker. ‘Met een hoogte van 23 m is het alsof je een flink gebouw in de grond laat zakken en daar zitten risico’s aan. Daarom hebben we deze bouwmethode door een onafhankelijke commissie laten toetsen op technische uitvoerbaarheid’.
    Hulpconstructies
    De onafhankelijke commissie gaf aan dat de caissonmethode op deze schaal technisch uitvoerbaar is, mits er een aantal voorzorgsmaatregelen wordt getroffen. Zeilmaker: ‘Eén van de maatregelen die we moeten treffen, is het aanbrengen van hulpconstructies, waardoor het caisson voldoende ‘stijf’ wordt. Dit zorgt ervoor dat het caisson tijdens het afzinken heel beneden komt. Natuurlijk zijn ook deze hulpconstructies enorm. En ze moeten na het afzinken ook weer worden afgebroken. Al met al extra werk dat niet was voorzien’.
    Bepalende factoren
    De caissons zijn voor de andere bouwactiviteiten zeer bepalende factoren. ‘Zonder afgezonken caissons en afgebouwde deurkassen kunnen we de sluisdeuren er niet in varen. Vervolgens kunnen we de nieuwe zeesluis niet testen en kunnen we de sluis niet openstellen voor de scheepvaart. We rijgen de schakels van bouwactiviteiten stuk voor stuk aan elkaar tot één ketting’, legt Zeilmaker uit.
    Niet over een nacht ijs (toetsplanning)
    Rijkswaterstaat en OpenIJ zijn niet over één nacht ijs gegaan als het gaat om het in kaart brengen van de gevolgen voor de planning. Zeilmaker vervolgt: ‘Eerst heeft OpenIJ alle bouwactiviteiten die nog op de rol staan én hun invloed op elkaar, minutieus doorgerekend. Die planning hebben we vervolgens ook weer door onafhankelijke experts laten toetsen op haalbaarheid en realisme. Wetende dat de praktijk van een project als dit weerbarstig is, is het belangrijk dat je niet alleen alle bouwactiviteiten achter elkaar in de tijd zet, maar ook rekening houdt met risico’s die kunnen optreden tijdens de bouw’. Rijkswaterstaat hanteert daarom vanaf nu een nieuwe planning met een opleverdatum van eind januari 2022; in lijn met het advies van de onafhankelijke experts.
    Sluizenroute
    Vraag die bij veel mensen opkwam, was of de vertraging nu betekent dat ook de route over het sluizencomplex langer dicht blijft. ‘Deze nieuwe planning heeft vooralsnog geen gevolgen voor de duur van de afsluiting van de sluizenroute maar we kunnen de route pas weer vrij geven als hij voor iedereen veilig is.’, sluit Zeilmaker af.
  2. forum rang 5 DNFTT 19 juli 2018 21:46
    quote:

    Putrided schreef op 19 juli 2018 14:48:

    [...]
    Wat er daarna net deze posities gebeurd blijft duister geheim en niet te zien voor ons klootjes volk en bovendien blijven deze illustere schaduw totalen gewoon vermeld zelfs als ze al naar nul zijn dus.
    Een totaal idiote gang van zaken dus. MOET gewoon vermeldt gaan worden tot laten we zeggen 0.1% en ELJE shorters trade transaktie bij wet openbaar!

    Koersdoelen worden normaliter voor 1-2 jaar afgegeven.
    Denk jij dat de posities die geregistreerd staan ook overeenkomen met de werkelijkheid? Ik zal er niet vreemd van opkijken als er her en der schaduwposislties worden ingenomen om niet al teveel in de kaarten te laten kijken.
  3. forum rang 6 OnoMatopee 19 juli 2018 22:41
    quote:

    Putrided schreef op 19 juli 2018 14:48:

    [...]

    Klopt dat het shorter gebeuren onder de 0.5% niet gemeld hoeft te worden. Beneden de 0.5% wordt het dus errug murky.
    Begrijp niet dat men dit toelaat.
    Op de hedgesite kun je de totalen boven de 0.5% zien maar ook deze totalen PLUS de laatste meldingen die net beneden de 0.5% gedaald zijn.
    Wat er daarna net deze posities gebeurd blijft duister geheim en niet te zien voor ons klootjes volk en bovendien blijven deze illustere schaduw totalen gewoon vermeld zelfs als ze al naar nul zijn dus.
    Een totaal idiote gang van zaken dus. MOET gewoon vermeldt gaan worden tot laten we zeggen 0.1% en ELJE shorters trade transaktie bij wet openbaar!

    Koersdoelen worden normaliter voor 1-2 jaar afgegeven.
    nee, dat komt de transparantie niet ten goede en dat staat hoog in het AFM-vaandel.
    Ze schrokken zich kapot toen vorig jaar de onder 0,50% transacties even openbaar werden. Algehele paniek toen. Dat hele shortersgebeuren is koers manipulatief.
    Hoe je het wendt of keert. De gewone belegger is de Sjaak. Squeezes komen nauwelijks meer voor. Daarvoor zorgt de maffipulatie wel. Veel in de asks om te drukken en lager terugkopen ondanks positieve bedrijfsberichten. Het kan en mag allemaal. De MM helpt netjes mee.
  4. forum rang 4 Doemebest 19 juli 2018 23:51
    Voelt toch enigzins hypocriet, verhaal van Jaap Zeilmaker namens RWS, spreekt steeds over "we" in combinatie met open ij.Terwijl ze overwogen hebben opdracht terug te trekken, iets meer coulance naar een partij die zn nek uitstak en uniek project onder begroting aannam, zou RWS sieren.
    Partij die alle kosten en risicos genomen heeft wordt straks bedankt voor prachtig stukje werk.Bij het woord ,we, hoort ook het delen van onvoorzienbare kosten.
  5. forum rang 6 OnoMatopee 20 juli 2018 08:30
    Wethouder Joop Berendsen van de gemeente Zandvoort en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geven samen met toekomstige bewoners het officiële startsein voor de bouw van het Louis Davids Kwartier in Zandvoort. Dit project omvat in totaal 32 woningen en een appartementencomplex met negen appartementen en twee luxe penthouses. Alle woningen en appartementen zijn zonder gasaansluiting en voorzien van zonnepanelen. Zowel de woningen als de appartementen zijn verkocht.
    Officiële handeling

    De start van de bouw wordt gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwlocatie. Wethouder Joop Berendsen en Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest, geven samen met toekomstige bewoners symbolisch het startsein voor de bouw.
    Louis Davids Kwartier

    In hartje Zandvoort komt het Louis Davids Kwartier, een vervolg op het Louis Davids Carré. Een woonplan waar rust en levendigheid wordt gecombineerd. Het centrum, met alle praktische voorzieningen binnen handbereik en het strand, de duinen en de zee bevinden zich op loopafstand.

    In het Louis Davids Kwartier worden 32 grondgebonden woningen gerealiseerd, onderverdeeld in twaalf woningen met een dakterras aan de Koningsstraat, twaalf herenhuizen van drie- en vier lagen aan de Prinsesseweg. Tevens komen er zes herenhuizen met een daktuin en twee drielaagse eengezinswoningen. Onder de daktuin zijn 36 parkeerplaatsen voor de woningen en appartementen gelegen. Het appartementencomplex bestaat uit negen appartementen en twee luxe penthouses. Het ontwerp van de woningen is afkomstig van Klous en Brandjes bna. Prijzen variërden van € 225.000,- tot € 695.000,- v.o.n. De bouw is in handen van BAM Wonen. Voor meer informatie over de woningen en het plan zie www.louisdavidskwartier.nl
  6. forum rang 6 OnoMatopee 20 juli 2018 08:31
    De gemeente Zoetermeer en de ontwikkelcombinatie van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, Dura Vermeer en SYNCHROON, een dochteronderneming van TBI Holdings, tekenden 17 juli de intentieovereenkomst om de plannen voor de woningontwikkeling van de locatie Kwadrant B&F verder uit te werken en de haalbaarheid te onderzoeken. Op de plek van de voormalige volkstuinlocaties is de ambitie een nieuw, onderscheidend, groen-stedelijk woonmilieu te realiseren.

    De ontwikkellocatie bevindt zich aan beide zijden van de Edisonstraat in Zoetermeer-oost en is ongeveer 7 ha groot. De locaties verhouden zich tot elkaar als twee vrijwel identieke plekken: een zogenaamde tweelinglocatie. Vandaar de naam Park Gemini.

    In onze steden staat de natuur onder grote druk. Groen is essentieel voor prettig wonen in de stad. Park Gemini krijgt daarom een groen, parkachtig binnengebied om de biodiversiteit in de stad te stimuleren.

    Komend half jaar werkt de ontwikkelcombinatie in samenwerking met de gemeente Zoetermeer, de plannen verder uit. Het uiteindelijke planvoorstel vormt een uitgangspunt voor de bestemmingsplanwijziging. Het voornemen is om begin 2021 van start te gaan.

    De ontwikkellocatie Kwadrant B&F is één van de locaties op de woningbouwagenda en de woningbouwprogrammering. Daarin spreekt de gemeenteraad de ambitie uit om in de komende tien tot vijftien jaar ten minste 700 woningen per jaar bij te bouwen.
    Over AM

    Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
  7. forum rang 6 OnoMatopee 20 juli 2018 08:32
    Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en AVV Beheer hebben het startsein gegeven voor de realisatie van twaalf woningen in deelplan 2C Scandinavische Velden in Zierikzee. In het bijzijn van kopers en overige betrokken partijen werd de symbolische handeling verricht. De woningen krijgen zonnepanelen en worden naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 opgeleverd. Alle woningen zijn verkocht.

    Aan de noordzijde van Zierikzee verrijst Noorderpolder. Deze nieuwe gebiedsontwikkeling in Zierikzee bestaat uit twee deelgebieden, namelijk De Velden en De Lanen, waar in totaal 575 woningen en appartementen zullen verrijzen. AM en AVV ontwikkelen het deelgebied De Velden in vier hoofdfases. Het plan kenmerkt zich door veel openbaar groen en water, een ruime landelijke opzet en ligt op een steenworp afstand van het centrum van Zierikzee.
    Scandinavische Velden (fase 2A, B en C) in aanbouw

    Dit jaar is een groot deel van de grondgebonden woningen in de tweede fase, bestaande uit 53 woningen, opgeleverd. Deze fase bestaat uit bungalows, twee-onder-een-kapwoningen en twee verschillende typen rijwoningen. Met het symbolische startsein van de bouw is gestart met de realisatie van de laatste grondgebonden woningen in Scandinavische Velden. Fase 2C bestaat uit acht vrijstaande woningen van het type Branter en vier rijwoningen, type Stor. Voor het woningtype Stor hebben dat de kopers zelf de gevelmaterialen en voorgevel samengesteld.
    Scandinavische Velden (Fase 2D )

    Op korte termijn wordt gestart met de verkoop van 30 ruime appartementen in Scandinavische Velden. Deze appartementen zijn gelegen aan de zuidzijde van het plan Scandinavische Velden en beschikken allen over ruime buitenruimten en een eigen parkeerplaats. Voor deze appartementen hebben zich reeds meer dan honderd belangstellenden aangemeld.

    Het ontwerp van de woningen en appartementen in Scandinavische Velden is afkomstig van Wonka Architectuur. In het ontwerp van de woningen en appartementen zijn kenmerken van de Scandinavische architectuur, zoals de rode steensoort en houten gevelbekleding zichtbaar. De bouw is in handen van Bouwgroep Peters uit Middelburg.
    Volgende fase (fase 3)

    De voorbereiding van de verkoop van de derde fase van Noorderpolder is gestart. Voor deze fase zijn meer dan honderd belangstellenden. Het aanbod bestaat in eerste instantie uit negen levensloopbestendige semi-bungalows en negen rijwoningen.
    Zeeuwse Velden (fase 1) is gerealiseerd

    In 2017 zijn de laatste twee-onder-een-kapwoning van de Zeeuwse Velden opgeleverd. Hiermee is de totale eerste fase van Noorderpolder, bestaande uit 203 woningen, volledig gerealiseerd en bewoond.

    Voor meer informatie zie www.natuurlijknoorderpolder.nl.
  8. Putrided 20 juli 2018 08:46
    Met recentelijk vrijwel elke dag de ene na nandere melding van weer een redelijk veilig te voorspellen projekt qua kosten en baten lijkt het er mij op dat dit bedrijf als een speer aan de gang is en ook zwaar ondergewaardeerd.
    Stockmarket is 10% objektief en 90% sentiment, maar als dat sentiment keert voor dit bedrijf gaat zal het hard gaan.
    Ik verwacht een koerssprong van 50% tot het einde van dit jaar......
2.191 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 110 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links