Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VS wil extra invoerheffingen voor China

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. z0n0p 11 juli 2018 12:28
    quote:

    erikbeurs schreef op 11 juli 2018 11:48:

    @Up en Down,
    Jij slaat de spijker op zijn kop. Na USA zijn wij aan de beurt. Wacht maar af. En idd hebben wij onze huid ook al verkocht. Al of niet onder druk van de Amerikaanse geldschieters, die hier de macht van de bedrijven hebben overgenomen.
    Maar als simpele consumenten zijn we net zo erg: ipv bij het bedrijf op de hoek, halen we het via Ali-Baba voor een dubbeltje minder. Dat het prul is en snel kapot gaat deert ons blijkbaar niet. Kopen we toch weer zo'n goedkoop prul. En dan ook nog zeggen dat we 2 keer geld hebben "verdiend" door goedkoop in te kopen. Hoe dom kun je zijn!!!!
    Meen je toch niet echt. De troep die je in veel van je spullen zit, komt uit dezelfde fabriek(jes) waarvan de spullen ook via Alibaba worden geleverd. Is allemaal dezelfde crap.
  2. [verwijderd] 11 juli 2018 14:20
    3 maanden geleden heeft Trump dit al aangekondigd. Dictator Junker is te arrogant om te gaan onderhandelen, terwijl de lidstaten het niet (van hem) mogen. Onze "leider" moet wel gaan beseffen dat dit tienduizenden banen gaat koste. Trump wint dit ten alle tijden, de VS voert slechts 7% van zijn totale productie uit, bij Duitsland is dit 50% en China mogelijk 85%. Je kan toch op je blote kont voorspellen wie deze oorlog gaat winnen
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 juli 2018 14:34
    quote:

    Peter Olie schreef op 11 juli 2018 14:20:

    3 maanden geleden heeft Trump dit al aangekondigd. Dictator Junker is te arrogant om te gaan onderhandelen, terwijl de lidstaten het niet (van hem) mogen. Onze "leider" moet wel gaan beseffen dat dit tienduizenden banen gaat koste. Trump wint dit ten alle tijden, de VS voert slechts 7% van zijn totale productie uit, bij Duitsland is dit 50% en China mogelijk 85%. Je kan toch op je blote kont voorspellen wie deze oorlog gaat winnen
    NIEMAND gaat winnen, dat is het enige wat zeker is bij handelsoorlogen.
    Trump had gewoon door moeten gaan met de TTIP, dan waren bijna alle tarieven afgeschaft (tussen EU en de USA).
  4. [verwijderd] 12 juli 2018 05:29
    De meeste nederlanders zijn zo rood als een kraal, en mensenrechten zijn heilig. Maar als ze 1 dubbeltje kunnen verdienen door Chinese producten te kopen, worden alle "principes" weggeschoven. Geen van hen is geïnteresseerd in Chinese mensenrechten en hoeveel uur de arbeiders daar moeten zwoegen in de fabrieken. Voorbeeld meisjes daar aan de lopende band gebruiken klemmetjes op hun ogen om ze open te houden.
  5. [verwijderd] 12 juli 2018 05:38
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 11 juli 2018 14:34:

    [...]
    NIEMAND gaat winnen, dat is het enige wat zeker is bij handelsoorlogen.
    Trump had gewoon door moeten gaan met de TTIP, dan waren bijna alle tarieven afgeschaft (tussen EU en de USA).
    Tot nu toe was er geen enkel teken dat er op wees dat europa , China en Canada de importtarieven wilde afschaffen, dus ik weet niet waar u dit vandaan haalt.

    Dat er nu eindelijk een president is opgestaan die dit even gaat recht strijken is een zegen voor de VS bevolking. Misschien gaan ook de ogen eens open van de "EU leiders" die al jarenlang worden uitgemolken door China o.a.met dumpstaal, terwijl Africa helemaal wordt leeggeplunderd door de chinezen. Maar ja China is het paradijs v/d socialisten
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 juli 2018 07:16
    quote:

    Peter Olie schreef op 12 juli 2018 05:38:

    [...]Tot nu toe was er geen enkel teken dat er op wees dat europa , China en Canada de importtarieven wilde afschaffen, dus ik weet niet waar u dit vandaan haalt.
    Handelsverdragen zoals de TTIP zijn bedoeld om de handel te bevorderen en daarom worden in handelsverdragen de invoerrechten gelijkgetrokken of afgeschaft.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 juli 2018 07:18

    Mogelijke voordelen van TTIP

    TTIP, het handelsverdrag tussen de EU en de VS, kan voordelen hebben voor zowel burgers als bedrijven. Zoals meer koopkracht, meer banen, goedkopere producten en meer kansen voor (nieuwe) bedrijven.
    Mogelijke voordelen voor burgers

    Meer koopkracht door economische groei
    Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de economische gevolgen van TTIP.

    De meeste voorspellen positieve effecten. TTIP kan Nederland tussen de € 1,4 miljard tot € 4,1 miljard opleveren. Dat staat in het rapport Study on EU-US High Level Working Group (Engelstalig) dat onderzoeksbureau Ecorys deed in opdracht van de Rijksoverheid.

    Meer banen
    Bijna de helft van de Nederlandse werknemers is in dienst bij een bedrijf dat exporteert. Wanneer de internationale handel toeneemt, maken bedrijven meer omzet. Dit kan weer voor meer investeringen van bedrijven zorgen. Hierdoor ontstaan meer banen. Meer informatie staat in het rapport van de Europese Commissie Impact Assessment Report on the Future of EU-US Trade Relations.
    Goedkopere producten en meer keuze voor de consument
    Met TTIP vallen importtarieven en andere belemmeringen weg. Zo kunnen producten die uit de VS in de EU worden geïmporteerd goedkoper worden.

    Mogelijke voordelen voor bedrijven

    Minder kosten voor bedrijven
    Met TTIP schaffen de EU en de VS de invoertarieven af. Per jaar bedraagt de handel tussen de EU en de VS € 800 miljard. De importtarieven zijn met gemiddeld 3% al laag. Toch bespaart het afschaffen van deze tarieven bedrijven miljarden. Daardoor hebben zij meer ruimte om te investeren en uit te breiden. Daarvoor zijn weer werknemers nodig.
    Meer kansen voor MKB'ers en nieuwe bedrijven
    Vooral het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (MKB) kan voordeel hebben van TTIP. Dit blijkt uit een recent onderzoek van de Europese Commissie naar TTIP. Het MKB neemt 59% van de totale Nederlandse export voor zijn rekening. Een MKB'er heeft kleinere marges dan een grote multinational. Hij heeft daarom dus extra last van verschillen in werkwijze en wachttijden bij de douane.
    Nieuwe bedrijven zullen eerder gaan exporteren. Daarmee vergroten zij hun afzetmarkt en kan de productie groeien. Daarvoor is arbeid nodig.
    Het verdwijnen van handelsbelemmeringen is ook gunstig voor ondernemingen die zelf (nog) niet exporteren. Als onderdeel van de toeleveringsketen profiteren ze ook als de export van grote bedrijven toeneemt.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 juli 2018 07:27
    VS grootste nettoverliezer’

    Volgens Garretsen is het echter de VS die als grootste verliezer uit de handelsoorlog komt: „Niemand wint. Maar president Trump maakt ruzie China, de EU, Mexico en Canada. Die landen nemen tegenmaatregelen tegen de VS, maar niet tegen elkaar. Als dit zo door gaat, en daar lijkt het nu wel op, zijn de Amerikanen de grootste nettoverliezers.”

    En het einde lijkt nog niet in zicht. Mocht Peking terugslaan, dan heeft de VS al gedreigd tarieven in te stellen op nog eens $200 miljard aan Chinese import. Een snelle oplossing zit er niet in, aangezien er voorlopig geen onderhandelingen tussen de landen gepland staan. Eerder liepen gesprekken tussen de Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin en de Chinese vice-premier Liu He op niets uit.
  9. Willy Wave 12 juli 2018 10:24
    Tsja. Moe-makende man, die Trump. Let's quickly grab him by the pussy: een tekort op de handelsbalans betekent automatisch óók een overschot op de kapitaalbalans. Ergo: de Amerikaanse overconsumptie wordt door... ehhh... Juist! Al die niet-Amerikanen die de gecreëerde dollars (leningen) opkopen. Dat gaat een keer heel erg fout.

    "Huilie huilie", daar los je je tekort niet mee op.
    Slechts dit is een optie:
    - consumptie verminderen (kansloos bij de Yank)
    - productiviteitsverbetering (valt eveneens bar tegen)

    Zeker, er is een probleem met toegankelijkheid van markten (VS-EU, VS-CN)en ZEKER met het copy-paste gedrag van achter de Chinese Muur. TTIP zou dat (deels) gaan oplossen VS-EU, maar ook dat was natuurlijk "BAAAAAAAD..." Maar nee, we doen het met de "Oplossing der Oplossingen": we heffen gewoon op import.

    God, wat een domheid, wat een totale imbeciel. Snel opsluiten en beton erover heen storten, zodat er een fraai hotel of kantoor op gebouwd kan worden - al dan niet in stijl.

  10. [verwijderd] 13 juli 2018 21:59
    Ik ga voorspellen wat de uitkomst van deze handelsoorlog wordt!
    China gaat uiteindelijk aan het langste eind trekken. De oplossing is namelijk heel simpel.
    De koopkracht van de Chinese burgers moet heel flink omhoog, zodat de Chinese zelf hun eigen productie gaan consumeren.....en dat gaat ook gebeuren.
    Vergeet niet dat de salarissen van de werknemers in China veel te laag zijn, die zullen onder druk van de Chinese overheid flink gaan stijgen.
    Hierdoor verschuift de Chinese economie van een export gedreven economie naar een consumptie economie.... U ziet het goed China is dus straks het nieuwe Amerika en de VS, ja, dat zal zijn eigen wonden moeten likken.
  11. [verwijderd] 28 juli 2018 07:13
    quote:

    GassenGassenGassen schreef op 11 juli 2018 11:11:

    Het probleem van de USA is dat ze onvoldoende spullen maken die niet- amerikanen willen kopen.
    Klopt, vooral door de extreem lage invoerrechten is er te weinig animo voor.
    Trump will gelijke invoer rechten voor zijn handels partners !
    Toch zijn er nog linkse rakkers die dit onredelijk vinden
  12. [verwijderd] 28 juli 2018 08:24
    quote:

    Martin K. schreef op 13 juli 2018 21:59:

    Ik ga voorspellen wat de uitkomst van deze handelsoorlog wordt!
    China gaat uiteindelijk aan het langste eind trekken. De oplossing is namelijk heel simpel.
    De koopkracht van de Chinese burgers moet heel flink omhoog, zodat de Chinese zelf hun eigen productie gaan consumeren.....en dat gaat ook gebeuren.
    Vergeet niet dat de salarissen van de werknemers in China veel te laag zijn, die zullen onder druk van de Chinese overheid flink gaan stijgen.
    Hierdoor verschuift de Chinese economie van een export gedreven economie naar een consumptie economie.... U ziet het goed China is dus straks het nieuwe Amerika en de VS, ja, dat zal zijn eigen wonden moeten likken.
    Weinig kans profeet, waar moet China het geld vandaan halen om de lonen te verhogen, zeker een dictatoriale communistische regering zal niet meewerken ? We kopen nu veel Chinese producten , niet omdat de kwaliteit zo hoog is, maar spotgoedkoop is. Mocht het OOIT gebeuren dat de Chinese werkomstandigheden gelijk worden aan die in het westen, en zo de prijzen, koopt geen hond nog Chinese producten, want voor die tijd hebben we allang een echte oorlog met dat "expanderende" land. China zal deze handels oorlog ten alle tijden verliezen tegen Trump. VS export is 7% , hoeveel % denkt u dat China exporteert
34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links