Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,300 16 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 22,960 - 23,440
  • 422.979 Gem. (3M) 374K

FUGRO - Juli t/m December 2018

3.632 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 182 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. gerrit 69 13 juli 2018 12:26
    quote:

    jaar2018 schreef op 6 juli 2018 11:04:

    [...]

    De ABN AMRO verwacht pas een herstel in 2022.
    Dan moet Fugro nog heel wat geld ophalen met emissies, en met een grote korting om ze te laten slagen.
    De ING Bank is helemaal contrair ten opzichte van de ABN-AMRO
    Op deze manier worden beleggers heen en weer geslingerd met het aandeel Fugro.
    Een slotkoers vandaag boven de € 12,00 is in feite het eerste positieve signaal.
    www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/FUGR-...
  2. [verwijderd] 13 juli 2018 15:11
    Geen sprake van het riet in sturen. Lees de beide adviezen en gooi daar je eigen sausje over en je hebt je eigen beleggingsbeslissing. De een zal kopen en de andere verkopen, dat heet beurshandel. Zelf denk ik met de fors hogere olieprijs, dat de investeringen in de markt van Fugro ook weer stevig zullen aantrekken en daarom heb ik -ook vanwege de uiterst lage koers- (bij)gekocht,
  3. forum rang 6 SAHR-0310 13 juli 2018 18:16
    De belangen zijn enorm groot. Er worden daarom vieze spelletjes gespeeld waarbij de NL'se witteboorden het ook meespelen, soms in samenwerking met een hedgefund zoals ABN en Marshall. Vandaag is weer een nieuwe bladzijde aan het boek list en bedrog toegevoegd want ING geeft dit koopadvies ook niet zomaar. Het is wel opvallend dat koers omhoog ging bij ochtend en vervolgens van 12,45 naar 12 wordt gedrukt en daar stabiel wordt gehouden, oftewel volledig controle op de koers.
  4. ValueChaser 13 juli 2018 18:44
    Onbegrijpelijk dat er nog steeds zoveel beleggers zijn die prompt door de hoepel springen als een bank met een nieuw koersdoel komt. Hun track records geven daar niet echt aanleiding toe en nu zijn er dus zelfs 2 tegenovergestelde adviezen van ING en ABN. Eén van beiden gaat dus sowieso ongelijk krijgen, maar wie? Ik neig naar ING.
  5. [verwijderd] 13 juli 2018 23:11
    Analisten lijnrecht tegenover elkaar.

    (ABM FN-Dow Jones) Beleggers in Fugro hebben het afgelopen jaar weinig plezier van hun investering gehad. Het aandeel stond precies een jaar geleden op 13,52 euro. Nu staat het Midkap-aandeel op 12,05 euro. Dat betekent dat het aandeel ruim 10 procent aan waarde heeft verloren. Wat is er aan de hand met Fugro? Een achilleshiel van Fugro is dat het voor ruim de helft van de omzet afhankelijk van de olie- en gassector is. Toen de olieprijs daalde, snoeiden bedrijven als Royal Dutch Shell en ExxonMobil in hun investeringen. Gevolg: minder werk voor de toeleveranciers. Concreet betekent dit dat Fugro de voorbije jaren verlieslatend was. In 2017 werd een nettoverlies van ongeveer 160 miljoen euro geboekt. In was dat zelfs een verlies van 309 miljoen euro. Goed nieuws voor Fugro is dat de olieprijs, zowel Brent als West Texas Intermediate, al enige tijd weer in de lift zit. Dit is te danken aan het opveren van de wereldeconomie en maatregelen van oliekartel OPEC om het aanbod beter in lijn te brengen met de vraag. Toch is niet iedereen overtuigd van de goede vooruitzichten voor Fugro.

    ABN AMRO zorgde op 6 juli voor een verkoopgolf in het aandeel, nadat de bank het advies verlaagde van Kopen naar Verkopen. Volgens de analisten van ABN AMRO duurt het langer dan verwacht voordat de marges van Fugro weer op het niveau komen van voor de crisis. Ook werden de winstvooruitzichten voor het fonds substantieel verlaagd en ging het koersdoel van 16 euro naar 11 euro. Gevolg: een koersval van 8 procent voor het aandeel.

    Opvallend genoeg kwam ING precies een week later met een andere opvatting. Het verhoogde het advies voor Fugro juist van Houden naar Kopen. Het koersdoel ging van 13,00 naar 15,10 euro.
    Volgens de analisten van ING heeft de sector van oliedienstverleners zich eindelijk hersteld. Oliemaatschappijen beginnen steeds meer opdrachten af te geven. De volumes stijgen hierdoor en ook de prijzen zouden daardoor moeten gaan oplopen. ING meent dat Fugro goed is gepositioneerd en het aandeel ondergewaardeerd is. De bodemonderzoeker werd dan ook op de favorietenlijst van de bank gezet. "In vergelijking met de ontwikkeling van de olieprijzen en de prestaties van haar sectorgenoten is Fugro achtergebleven. We zien geen rechtvaardiging voor deze underperformance. Voor het aandeel zien we 15,10 euro als een juiste waardering", stelde ING. Dat betekent dat de analisten voor de komende twaalf maanden een opwaarts potentieel van zo'n 25 procent zien.

    Analist Nico Inberg van IEX sluit zich bij het positieve geluid van ING aan. "Het lijkt er nu sterk op dat de oliemarkten het ergste achter de rug hebben. Herstel begint niet bij de toeleveranciers maar bij de grote oliebedrijven zelf, die inmiddels weer flinke winsten draaien. Het wachten is nu op nieuwe investeringen uit die hoek. Dat moet eerdaags aantrekken nu de olieprijs weer boven de 60 dollar [Brent] noteert." Volgens Inberg is de financiële positie van Fugro gestabiliseerd. Om schulden af te lossen en certificaathouders van een private plaatsing in de VS vervroegd af te lossen, plaatste Fugro vorig jaar oktober met succes een achtergestelde converteerbare obligatie ter waarde van 100 miljoen euro. "Het was nog even wachten hoe de markt de converteerbare obligatie zou verteren. Door de plaatsing van de convertible is Fugro voorlopig uit de zorgen wat de bankconvenanten betreft. Bijkomend voordeel is dat de rentelasten dalen en het aflossingsprofiel verbetert", aldus Inberg.

    Woensdag 1 augustus presenteert Fugro de cijfers over het eerste halfjaar. Dan kunnen de analisten weer aan hun rekenwerk beginnen. Bovendien komt Fugro waarschijnlijk eind dit jaar met een nieuwe strategie naar buiten.
  6. [verwijderd] 13 juli 2018 23:18
    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, maar op weekbasis bleef een fors verlies over. "De prijzen voor een vat West Texas Intermediate en Brent bewegen rustig sinds de flinke verliezen op woensdag", zo stelde marktanalist David Madden van CMC Markets. Zorgen over overaanbod en over de toekomstige vraag vanuit China drukken volgens Madden op de prijzen. Ondanks dat de olieprijzen afgelopen week fors onderuit gingen, waren koopjesjagers volgens de marktvorser niet te vinden. Madden noemde dat zorgwekkend.
    Een daling van de Amerikaanse olievoorraden in de afgelopen week kon de zorgen niet wegnemen over een waarschijnlijke toename van de olie-export door Libië en mogelijk lagere mondiale vraag door het handelsconflict tussen Amerika en China. Ook wordt er gespeculeerd dat de Amerikaanse president Donald Trump er bij Rusland op zal hameren meer olie te produceren, waardoor de olieprijs kan dalen, zo merkte analist Phil Flynn van Price Futures Group op. Trump zal aankomende maandag met de Russische president Vladimir Poetin om tafel zitten.

    ABN AMRO verwacht op de korte termijn een neerwaarts risico voor de olieprijzen, maar geeft voor de lange termijn de opwaartse risico's de meeste kans. ABN AMRO betoogt dat de afgekondigde productieverhoging door oliekartel OPEC weinig effect zat hebben, omdat sancties tegen Iran en productieverstoringen in bijvoorbeeld Libië en Venezuela voor druk zorgen. Analisten van de bank verwachten voor de komende maanden een daling van de productie op mondiaal niveau met 1,5 miljoen vaten per dag en in combinatie met enkele andere factoren kan dit zorgen voor een opwaartse prijsdruk.

    Uit het wekelijkse rapport van oliedienstverlener Baker Hughes bleek vrijdag dat het aantal actieve boortorens in Amerika vorige week gelijk is gebleven op 863. De olieprijzen reageerden nauwelijks op het rapport. Een augustus-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag 1,0 procent, ofwel 0,68 dollar, hoger op 71,01 dollar op de New York Mercantile Exchange. Op weekbasis leverde de future bijna vier procent in.
  7. forum rang 6 SAHR-0310 15 juli 2018 15:19
    De olieprijs is sinds het begin van dit jaar gestaag opgelopen en nadert de 80 dollar per vat ruwe olie (Brent). Deze week hielp een staking van Noorse werknemers in de oliebranche de prijs nog wat verder omhoog.

    Nieuws dat oliekartel OPEC bereid zou zijn om de tekorten aan ruwe olie te compenseren om al te hoge olieprijzen te voorkomen deed de prijs weer wat terugvallen, maar nu olie bijna twee keer zoveel kost als begin 2016 worden beleggers weer wat positiever over de oliesector.

    Dat geldt voor de grote oliemaatschappijen, maar misschien nog wel meer voor bodemonderzoeker Fugro, dat op de beurs een van de grootste slachtoffers was van de sinds 2008 dalende olieprijs. Fugro kreeg deze week een koopadvies van ING, met het herstel in de oliesector als belangrijkste argument.

    Fugro brengt bodems in kaart voor de olie- en gasindustrie, waar de laatste jaren flink in kosten werd gesneden. Daar lijkt voorlopig nog wel een markt voor te bestaan, want de transitie naar meer duurzame vormen van energieopwekking is misschien in volle gang, de wereld kan nog lang niet zonder fossiele brandstoffen.

    Het Amerikaanse ExxonMobil Corporation (ticker XOM) is zelfs weer volop aan het investeren in het vinden en ontwikkelen van nieuwe olie- en gasvelden. Shell en Total lijken iets op te willen schuiven richting niet-fossiele vormen van energie maar kunnen er ook niet omheen hun bewezen voorraden op peil te houden.

    ExxonMobil maakte onlangs bekend in 2018 24 miljard dollar te investeren, dat is inclusief de ‘downstream’- activiteiten chemie en raffinage maar dit bedrag gaat toch voor het overgrote deel worden besteed aan de zoektocht naar olie en gas. Er staan grote projecten op stapel in Guyana, Brazilië, Mozambique en in de Verenigde Staten. Dat bedrag gaat de komende jaren omhoog, in 2023 wil ExxonMobil op 30 miljard dollar per jaar zitten. Tegen die tijd moeten de nieuw opgestarte projecten ook goed zijn voor ongeveer de helft van de productie van olie en gas.

    Het aandeel van olie en gas in de totale energiemix zal kleiner worden, maar de absolute hoeveelheid verstookte fossiele brandstoffen neemt wereldwijd tot 2040 nog toe. Het groeitempo zal wel gestaag afnemen. Investeringen in olie- en gasvelden zullen tot 2040 echter wel degelijk nodig blijven, en de grote oliemaatschappijen zullen nog lang niet kunnen stoppen met zoeken naar fossiele brandstoffen. Fugro kan op dit gegeven herstellen. Het bedrijf maakt dit jaar volgens de analisten (bron: Bloomberg) nog verlies, maar voor 2019 wordt een winst per aandeel van 0,43 euro verwacht. In 2020 verdubbelt dat naar 0,87 euro en voor 2021 wordt 1,31 euro voorzien.

    ING is niet de enige die positief is, van de 8 analisten die het aandeel volgen geven er nu 6 een koopadvies. Het aandeel Fugro stond in 2011 nog boven de 50 euro. Daar zal het niet zomaar terugkeren, maar nu de olieprijs weer in de lift zit kan Fugro best wat verder herstellen.  

    www.veb.net/artikel/06570/fugro-kan-v...

  8. [verwijderd] 16 juli 2018 16:41
    En gelet op de vele shorters kan het nog steeds flink lager gaan. Ik ben er nagenoeg uit. Gewoon verlies genomen, was toch maar een heel klein deel van mijn portefeuille. Wellicht dat ik als het nog veel lager ga, weer instap. En anders pech gehad. Maar de shorters verzieken dit aandeel.
3.632 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 182 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links