Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DPA Ontwikkelingen 2018

1.129 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 57 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. adri67 10 juli 2018 19:18
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 10 juli 2018 11:00:

    Nou ja, het goede nieuws is dat we behalve een hardnekkige verkoper ook een koper(s) hebben die doorzet. 50.000 stukken bieden op 1,60. Kijken hoe lang het duurt voordat de verkoper ze afgeeft. :-)
    Ik vermoed dat de verkopende en de kopende partij dezelfde is. Dit gaat al weken zo zonder dat er meldingsgrenzen overschreden worden. Dit rondpompen van aandelen heeft m.i. als doel de koers rond de € 1,60 te houden om de overnameprijs laag te houden.
  2. forum rang 7 Ron Kerstens 10 juli 2018 19:34
    @adri67 Nou niet helemaal, ik heb op 1,60 ook (veel) stukken binnen gekregen dus er wordt ook afgegeven aan "vreemden". Maar het lijkt er nu op dat de verkoper niet al te veel haast meer heeft of wellicht met zijn laatste stukken bezig is. Hij kon er bij slot nog 48.000 kwijt op 1,60 maar liet dat achterwege. Melden is niet zo snel aan de orde, moet je er toch meer dan 1,5mln (3%) kopen. Maar ik ben het met je eens, het lijkt een spelletje, alleen in theorieën dat men de koers manipuleert "om de koers laag te houden" geloof ik niet. Elke order is overigens zichtbaar bij de AFM (dus aantallen, bank, acount enz) dus al te veel spelletjes spelen zit er ook niet meer in.
  3. adri67 10 juli 2018 20:16
    Ik heb zelf ook een plukje op € 1,60 opgepakt. Natuurlijk zullen er bij het rondpompen van aandelen ook wat stukken van derden tussen zitten maar per saldo kan je dit kostenneutraal doen. Bij de overname van bijvoorbeeld Gemalto werd de koers vooraf ook laag gehouden. Ik zou als ik de overnemende partij was exact hetzelfde doen en in de AFM heb ik niet veel vertrouwen.

    Ik schat de kans op een overname dit jaar nog op meer dan 50%.
  4. sappas 11 juli 2018 17:02
    Nederlandse uitzendmarkt blijft groeien

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal gewerkte uitzenduren in de Nederlandse uitzendsector is in week 21 tot en met 24 van dit jaar, net als de omzet, harder gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van brancheorganisatie ABU.
    In periode zes van dit jaar namen de uitzenduren met 1 procent toe en steeg de omzet met 4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze periode had een werkdag meer dan een jaar terug, waardoor een correctie nodig was.
    Door: ABM Financial News.

    Groetjes,

    Sappas
  5. Spes 11 juli 2018 17:23
    PageGroup boekt recordwinst ondanks brexit
    woensdag 11 juli 2018 09:23
    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse detacheerder PageGroup heeft het tweede kwartaal van het jaar afgesloten met een recordwinst. Het bedrijf denkt dat de prestaties dit jaar beter zullen zijn dan in doorsnee door kenners wordt voorzien. Brexitperikelen hebben wel een remmend effect.

    PageGroup sloot de meetperiode af met een winst voor belastingen van 208 miljoen pond (235 miljoen euro). Deze lag daarmee 16 procent hoger dan een jaar eerder. Daarbij worden wisselkoerseffecten wel buiten beschouwing gelaten.

    Vooral buiten de eigen landsgrenzen verbeterde PageGroup de resultaten. Zo was in Duitsland sprake van een kwart meer opbrengsten, terwijl in Frankrijk de brutowinst 15 procent hoger uitviel. In Azië verbeterde het resultaat met 18 procent.

    De onzekerheid in het Verenigd Koninkrijk vanwege de brexit zorgden op de thuismarkt voor een daling van de brutowinst met bijna 2 procent. De Britse markt is goed voor circa een vijfde van de totale opbrengsten van het bedrijf.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
  6. Chasse_Patate 11 juli 2018 21:16
    quote:

    Spes schreef op 11 juli 2018 17:25:

    Ik kijk er niet gek van op als er voor de 1e hj cijfers een overnamenamebod ligt. De markt groeit als een gek, personeel niet aan te slepen en winsten stijgen enorm. Terwijl het aandeel DPA sinds 2014 niet vooruit is gekomen terwijl het fundamenteel veel beter voorstaat.
    Zoiets ja, maar ik vrees een uitkoopprocedure.
    Het aandeel staat in de etalage:

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-090418-026/DPA-...

    En het zou mij niet verbazen als er achter de schermen al het een en ander bekokstoofd is.
    Om te beginnen met de 79,41% aanmerkelijk belanghouders die worden gemeld op de site van DPA:

    www.dpa.nl/aandeel-dpa/

    Maar daarnaast ook met de partijen onder de meldingsgrens maar met belang tussen 0,5% en 2,99%.

    Dan blijft er denk ik hooguit 10% over in particulier bezit.
    Die worden nu binnen gehengeld op 1,60.
    Binnenkort een wat hogere biedkoers rond 1,65 en later 1,70. Daar komen veel moe gebeukte DPA bezitters op af als beren op een honingpot en dan zit het belang zo onder de 5%.

    Vervolgens de hele handel van de beurs in een private equity fonds en de resterende 5% particulieren uitroken via de uitkoopprocedure. Geen overnamebonus niks nada.
    We gaan het zien, maar ik hou ze vast.
  7. sappas 11 juli 2018 22:07
    Chasse_Patate ik kan mij niet voorstellen dat het via een private equity fonds gebeurt. Onderstaand heb ik de werkwijze van dergelijke fondsen weergegeven.
    Zelf denk ik(hoop ik) meer aan een overnamedoor een ander uitzendbedrijf.

    Je schrijft ook:
    Vervolgens de hele handel van de beurs in een private equity fonds en de resterende 5% particulieren uitroken via de uitkoopprocedure. Geen overnamebonus niks nada. Hoe stel je dat dan voor?

    Private-equityfondsen (participatiemaatschappijen) zijn bedrijven die zich specialiseren in investeringen met private equity. Om te kunnen investeren verzamelt een private-equity-firma vermogen via bijvoorbeeld pensioenfondsen, verzekeraars, banken, vermogende families en/of van particuliere beleggers. De fondsen investeren dat vermogen in niet-beursgenoteerde bedrijven. Als deze maatschappijen hun participaties na een aantal jaren weer verkocht hebben betalen zij de beleggers hun inleg terug inclusief het rendement dat behaald is.
    Omdat het gaat om aandelenbeleggingen staat niet van tevoren vast hoe hoog het rendement zal zijn. Private equity-bedrijven onderhouden vaak specialisaties: jonge of volwassen bedrijven, internationaal, regionaal, ict, biotechnologie etc. Net als gewone private kapitaalverschaffers wordt een private-equityfirma aandeelhouder van het bedrijf dat ze een financiële injectie heeft gegeven. Na gemiddeld vijf jaar worden de belangen weer verkocht, in de meeste gevallen met een rendement boven dat van de reguliere aandelenbeurs.
    Private-equityfirma’s nemen altijd een meerderheids- of een groot minderheidsbelang in een bedrijf. Zij bedingen vaak ook zeggenschap over bijvoorbeeld de strategie en de financieringsstructuur. Dat betekent dat er doorgaans samen met het management van het bedrijf plannen worden gemaakt om het bedrijf te laten groeien, overnames te doen en/of de kosten te verlagen. Slecht renderende onderdelen worden verkocht. Daarna verkoopt de private-equityfirma de efficiënter opererende onderneming met winst door aan een andere private partij of brengt de onderneming naar de beurs. Hoewel private-equityfirma's zich in eerste instantie richten op niet-beursgenoteerde ondernemingen kopen zij soms ook wel beursgenoteerde ondernemingen op. Na een dergelijke overname wordt het bedrijf dan van de beurs gehaald en opereert het in feite als een regulier privaat bedrijf (BV).
    Het verschil tussen een 'gewone' strategische overname en een overname door een private-equityfirma is dat een private-equityfirma kijkt naar de onderneming als individueel bedrijf. Wat zijn de krachten van de onderneming en waar liggen de kansen op de lange termijn? Men kijkt hierbij nauwkeurig naar de specifieke toegevoegde waarde die een onderneming kan hebben in de markt en haar aanverwante specialisaties, zodat men het bedrijf met een goed rendement kan doorverkopen. Het opkopende bedrijf probeert hiertoe het bedrijf te laten excelleren in haar kracht en zwakke elementen te verkopen of uit te besteden.
    Private-equity-investeringen zijn er in verschillende orden van grootte: leveraged buyouts kunnen tot in de miljarden groot zijn, terwijl een venturecapital-investering soms maar enkele tonnen bedraagt.

    Groetjes,

    Sappas
  8. Chasse_Patate 12 juli 2018 10:05
    quote:

    sappas schreef op 11 juli 2018 22:07:

    Chasse_Patate ik kan mij niet voorstellen dat het via een private equity fonds gebeurt. Onderstaand heb ik de werkwijze van dergelijke fondsen weergegeven.
    Zelf denk ik(hoop ik) meer aan een overnamedoor een ander uitzendbedrijf.

    Je schrijft ook:
    Vervolgens de hele handel van de beurs in een private equity fonds en de resterende 5% particulieren uitroken via de uitkoopprocedure. Geen overnamebonus niks nada. Hoe stel je dat dan voor?

    .....

    De term private equity fonds had ik denk ik beter niet kunnen gebruiken. Meer het idee dat DPA door 'iets' van de beurs gehaald gaat worden en hoe dat dan heet daar heb ik i.d.d. geen verstand van.

    Over uitkoopprocedures is wel wat te vinden op het internet. Zie onder andere:

    www.amsadvocaten.nl/blog/ondernemings...

    Dit aandeel staat al tijden tussen 1,60 en 1,70 dus ik vrees dat dit als een redelijke prijs wordt beschouwd mocht het zover komen.
    Laten we hopen van niet en dat jij gelijk krijgt met de hoop op een echte overname.

  9. [verwijderd] 12 juli 2018 21:23
    quote:

    EgyptianKrug schreef op 12 juli 2018 17:09:

    Hoog volume vandaag, koers wordt inderdaad goed vastgezet met 50k in de bied en de laat. Heb zelf nog een order uitstaan op 1,60 wat zich toch echt wel heeft bewezen als een solide bodem.

    Ach, je betaalt bij concurrent Brunel het dubbele voor de te verwachten winst, maar daar zal dan wel een hogere winstgroeiverwachting tegenover staan. Als ik trouwens kijk naar de koersontwikkeling van de afgelopen 5 jaar kijk, heeft de heer Winter, het toch wel wat beter gedaan dan Jan Arie. 't is dat DPA in een wat ander segment zit, anders was het nog wat geweest voor Brunel. Fondsen overnemen met een lagere KW dan je zelf waard bent, kan in de regel vrij straffeloos gebeuren. Ik geloof dat Cees van der Hoeven nog wel eens van dat grapje gebruik maakte.
  10. Chasse_Patate 13 juli 2018 10:18
    quote:

    EgyptianKrug schreef op 12 juli 2018 17:09:

    Hoog volume vandaag, koers wordt inderdaad goed vastgezet met 50k in de bied en de laat. Heb zelf nog een order uitstaan op 1,60 wat zich toch echt wel heeft bewezen als een solide bodem.

    Op dit moment 50.500 op 1.60 en ook precies 50.500 op 1.605.
    Volgens mij worden we in de maling genomen.
1.129 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 57 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0696 -0,06%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.317,55 +0,06%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links