Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Steinhoff een mooie kans

17.282 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 865 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 juli 2018 12:58
    quote:

    maurice73 schreef op 12 juli 2018 12:45:

    www.businesslive.co.za/bd/companies/r...
    Steinhoff heeft zijn schuldeisers minder dan een week de tijd gegeven om in te stemmen met een driejarige schuldenstilstand die het bestuur en de directiekamer van Steinhoff de gelegenheid zou geven om het bedrijf te corrigeren en te herstructureren zonder de constante dreiging van liquidatieprocedures.

    De aandelenkoers van Steinhoff steeg 21% naar R2.60, het hoogste intraday-niveau sinds april, op het nieuws van woensdag dat het management een toestemmingsproces startte voor een lock-up of standstill-overeenkomst met zijn schuldeisers. Het aandeel verminderde van zijn hoogtepunten naar een slot om R2.26.

    Steinhoff suggereerde dat als er op 16 juli geen voldoende schuldeiserondersteuning zou worden verkregen, de Europese kernactiviteiten zouden kunnen leiden tot liquidatieprocedures.

    Steinhoffs Zuid-Afrikaanse activiteiten worden niet beïnvloed door het plan, dat zich richt op de crediteuren van Steinhoff Finance Holdings GMBH (Finance Holding) en Steinhoff Europe AG (SEAG). Finance Holdings en SEAG zijn beide in Oostenrijk gevestigd.

    Er zijn geen Zuid-Afrikaanse activa genoteerd als onderdeel van de zekerheid voor enige schuld die is gemoeid met de voorgestelde status-quota-overeenkomst.

    Steinhoff drong er bij schuldeisers op aan de lock-up-overeenkomst (LUA) te steunen. Ten minste 75% van de schuldeisers moet de LUA steunen om effectief te worden.

    De standstill-overeenkomst blijft van kracht tot december 2021.

    Volledige implicaties

    De drie jaar zullen het management tijd geven om de volledige implicaties van het PwC-onderzoek in overweging te nemen, dat naar verwachting wordt afgerond tegen december 2018. Het vermindert ook de kansen dat Steinhoff wordt gezien als een gedwongen verkopers van activa.

    Bovendien zal de driejarige schuldstilstand voor Steinhoff capaciteit creëren om wat broodnodig werkkapitaal te verhogen, om de activiteiten draaiend te houden.

    Een portefeuillemanager die niet genoemd wilde worden, vertelde Business Day dat, hoewel Steinhoff indicatieve steun van een aantal van de crediteuren had verkregen, het verkrijgen van de volledige ondersteuning geen zekerheid was.

    "Veel aasgierfondsen trokken in december op om Steinhoff-schuld op te kopen in de hoop snel rendement te halen, omdat het misschien niet zo slecht zou uitvallen als ze aanvankelijk leken te zijn, of omdat er inkomsten waren uit de verkoop van activa. is een lange tijd voor hen ", zei de portfoliomanager.

    Schuldeisers worden ertoe verleid om de overeenkomst te ondertekenen met het aanbod van extra kosten, die worden toegevoegd aan het kapitaalbedrag van de schuld van Steinhoff.

    Schuldeisers krijgen ook de kans om deel te nemen aan het bestuur van de groep.

    "Er is een werkgroep governance ingesteld van bepaalde crediteurvertegenwoordigers om samen met de benoemingscommissie van de onderneming te overleggen over aangelegenheden, waaronder wijzigingen die kunnen worden aangebracht in de samenstelling van de raad van commissarissen en de raad van bestuur van de onderneming," zei Steinhoff.

    Het zei dat een zoektocht naar nieuwe kandidaten voor zijn raden zou worden geleid door de nominatiecommissie in overleg met de nieuw opgerichte werkgroep governance.

    Er zal ook een geschillencommissie worden ingesteld door elk van de dochterondernemingen van Steinhoff "om toezicht te houden op materiële geschillen met betrekking tot de groep", zei Steinhoff.

    Naast het verkrijgen van steun van 75% van de schuldeisers, moeten de directeuren van Finance Holdings en SEAG elk een "going-of-prognoseprognose" opstellen om de LUA effectief te maken, in overeenstemming met de Oostenrijkse wetgeving.

    De lancering van de lock-upovereenkomst markeert een belangrijke stap in het herstructureringsproces, zei Steinhoff in de aankondiging van Sens.
  2. ubu 12 juli 2018 13:10
    "Creditors are therefore encouraged to accede and become party to the LUA as soon as possible and, in any event, by 8.00pm London time on 16 July 2018 to ensure that the LUA becomes effective in good time and to qualify for the Lock-Up Early Bird Fee (as defined below)."

    www.dgap.de/dgap/News/corporate/...ri...
  3. forum rang 7 4finance 12 juli 2018 14:21
    quote:

    éénling schreef op 12 juli 2018 13:07:

    Wat een koersdoel betreft is mij hier niet duidelijk verkopen en afwachten tot maandag of stevig vast houden , wie weet het ?
    Ik hou ze stevig vast.... Dat plan is achter de schermen al voorgekookt en in grote lijnen rond.... De belangen van beide partijen zijn erg groot. Ook een Zuid-Afrikaans pensioenfonds heeft grote belangen.... Om nu de boel te laten klappen dient geen enkel doel...

17.282 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 865 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,38 -0,05%
EUR/USD 1,0691 -0,10%
FTSE 100 8.041,28 -0,04%
Germany40^ 18.076,40 -0,34%
Gold spot 2.334,99 +0,56%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+13,89%
ASMI
+12,08%
NX FIL...
+5,13%
BESI
+4,12%
FASTNED
+3,71%

Dalers

ALLFUN...
-10,85%
ING
-6,03%
WDP
-2,66%
Flow T...
-2,44%
AZERION
-2,35%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links