Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Energie Transitie in EU

838 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 42 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. nobahamas 11 juli 2018 00:13
    Ik zie het wat anders;
    Alles wat te maken heeft met welvaart is onevenwichtig en gecreëerd door de mensheid.
    Een kleine groep wordt er beter van, en een grote groep profiteert minder of verliest op den duur.
    Welzijn krijgt in dit klimaat niet veel kans om te groeien omdat de machtige enkelingen geen kans zien om hier op korte termijn economisch gewin aan kunnen onttrekken.
    De zucht naar welvaart, en het ego verstoren veel. Wanneer je voldoende welvaart en bevestiging van het eigen ego kent, gekend hebt, of beiden totaal niet wenst, kun je de werkelijke waarde van welzijn bepalen.

    Of je dan van onderaf komt, of uit de hemel komt vallen is dan niet zo belangrijk.
    Onbaatzuchtig werken aan het welzijn van anderen is dan vaak de nieuwe weg.
  2. forum rang 6 izdp 11 juli 2018 00:24
    Welzijn is niets anders dan een beleving en zeer afhankelijk van de omgevingsfactoren.

    Wat ik zeer kon waarderen was de CEO van DSM die de voordelen van de globalisering prees ( en dus tegen brexit en die idoot trump) en daaraan toevoegde;
    maar niet iedereen heeft voordelen genoten en die groep moet hoognodig geadresseerd worden.

    Die snapt dat duurzaam alleen werkt als iedereen erbij betrokken wordt.
    Dat itt de ffff van onze maatschappij.
  3. forum rang 6 haas 11 juli 2018 07:55
    quote:

    nobahamas schreef op 10 juli 2018 22:25:

    Ik denk dat we meer en meer de overheden links moeten laten liggen, en zelf de verantwoordelijkheid voor onze levensomgeving en voedsel moeten nemen.
    Overheden zijn vervuild door onze menselijke hebzucht en in het groot, vervuild door de niets ontziende machtsblokken die wij zelf gecreeërd hebben.
    Wij, aandeelhouders van de schuld kunnen beter zelf het roer omgooien
    PS: de Regering/parlementsleden laten ook de burgers links liggen getuige de beslissing de referendumwet af te schaffen. Blijft nog over de Brede maatschappelijke discussie (BMD) ??
    ====================================================================

    de Volkskrant
    ‘Veel burgers willen actief meedoen’, staat in het Klimaatakkoord. Sheila Sitalsing zocht uit waar dat op gebaseerd is

    Wat blijkt: er is gesproken met ‘maar’ 200 burgers die zich vooraf moesten aanmelden. En eh, bij het aanmeldformulier stond: ‘We gaan er wel vanuit dat de deelnemers, net als wij, ervan overtuigd zijn dat we de CO2-uitstoot moeten verminderen.

  4. forum rang 4 New dawn 11 juli 2018 08:43

    @ Nobahamas

    De massa functioneert volgens een het model van kuddezoogdier.

    De kenmerken:

    - De drang om binnen de groep te zijn, want die biedt bescherming.
    - Er is rangorde. De volgers willen geen leider zijn, de leider wil leiden.
    - Er zijn leiders aanwijsbaar.
    - De volgers volgen zonder al te veel zich vragen te stellen en
    conformeren.

    Gevolg is dat mensen niet bereid zijn zelf te denken en beslissingen te nemen over grote zaken. Als de hengst besluit een weide te verlaten, gaan de merries er blindelings achteraan.

    De mens, als massa, wil dat er voor hem gedacht wordt. De groep met leider verlaten zij niet. De leider wijst de weg aan.

    Niet altijd, maar vaak worden leiders, personen die geloofd en aangeprezen worden. Hij brengt hen immers naar grazige weiden.

    Theoretisch zou dat model niet kunnen veranderen omdat het genetisch is bepaald en daarom absoluut is. Er is nog al eens een wervelwind, maar opnieuw kiest dan de kudde een leider. Een kuddedier kan niet decentraal functioneren.

    Het model is zeer risicovol op de lange termijn omdat het werkt volgens trial and error. Er wordt eerst wat geprobeerd, pas daarna ontdekt men de fouten en tracht men te repareren. Dit gebeurt nu op globale wijze.

  5. forum rang 9 josti5 11 juli 2018 09:14
    'De mens, als massa, wil dat er voor hem gedacht wordt'

    Is dat vanouds zo, of is het er door de godsdiensten ingeramd?
    Er is hoop: de toenemende individualisering leidt tot zelfstandig denken en handelen.
    Moet men natuurlijk wel éérst leren denken...
    En natuurlijk probeert de politiek alle schapen weer in het hok te krijgen door schapen van buiten te importeren, die zich gaan mengen met de bestaande schapen, waardoor een nieuw 'ras' ontstaat, dat weer een beheersbare groep wordt...
  6. [verwijderd] 11 juli 2018 19:31
    Wordt waterstof de vervanger van aardgas? | NOS

    nos.nl/l/2241034

    Ons gasnet is geschikt voor waterstof. Certificeringsinstituut Kiwa heeft vastgesteld dat waterstof in de toekomst aardgas zou kunnen vervangen zonder dat we ons huidige gasnet rigoureus moeten veranderen. De netbeheerders geven aan dat ze dit verder willen onderzoeken.

    Ad van Wijk is hoogleraar toekomstige energiesystemen. Van Wijk: "Dit betekent eigenlijk dat de miljarden aan infrastructuur die we onder de grond hebben niet vervangen hoeft te worden. De meeste materialen van het gasnet zijn geschikt om waterstof te transporteren. Dus wat de kosten betreft is dat een meevaller."

    Waterstof zou vooral een alternatief kunnen bieden voor wijken die niet geschikt zijn voor andere gasloze oplossingen, zoals elektrische warmtepompen of het warmtenet. "Dat zijn bijvoorbeeld regio's met oudere boerderijen of historische binnensteden", zegt Van Wijk. "Het is heel duur om dat soort huizen met een warmtepomp te verwarmen, een warmtenet is er niet en het isoleren van historische gebouwen kan veel gedoe zijn. In die gevallen kan overgaan op waterstof aantrekkelijk zijn, vooral als de infrastructuur er toch al is."

    Aanpassingen
    "Er moeten wel een paar aanpassingen gedaan worden", zegt Jenny Huttinga, woordvoerder van Netbeheer Nederland. "Dan moet je bijvoorbeeld denken aan een nieuwe gasmeter en een andere cv-ketel. Maar het gaat ook om veiligheid. Waterstof ruikt niet, dus daar zou een geurtje aan toegevoegd moeten worden."

    Volgens Van Wijk wordt waterstof vaak onterecht gezien als onveilig. "Waterstof kan zelfs veiliger zijn dan aardgas. Als er een lek is, stijgt het gas zo snel dat een kans op een explosie in een huis klein is. En er is geen koolmonoxidevergiftiging meer."

    Met de productie, distributie en het gebruik van waterstof is echter nog geen grootschalige ervaring opgedaan. Of waterstof werkelijk toekomst heeft in Nederland zal nog moeten blijken. De netbeheerders staan er wel voor open om het onderzoek voort te zetten. "Om deze techniek verder te kunnen ontwikkelen is samenwerking met andere partijen ontzettend belangrijk", zegt Huttinga. "Net als bij het Klimaatakkoord moeten hier meerdere partijen bij betrokken worden."

    Waterstof ontstaat als water (H2O) gesplitst wordt in zuurstofgas (O) en in waterstofgas (H2). Voor die splitsing is energie nodig. Of het gebruik van waterstof duurzaam is, hangt dus volledig af van de energiebron waarmee het wordt geproduceerd. Op dit moment wordt veel waterstof in Nederland nog gemaakt met aardgas. Dat wordt ook wel grijze waterstof genoemd. Alleen als waterstof door middel van duurzame energiebronnen geproduceerd wordt, is het CO2-neutraal en kan er van groene waterstof gesproken worden.

    In het klimaatakkoord komt het woord waterstof 66 keer voor. "Terwijl nog maar weinig mensen er een jaar geleden over hadden gehoord", zegt Van Wijk. In het akkoord wordt groene waterstof genoemd als een CO2-neutrale optie voor de industrie en mogelijk voor de gebouwde omgeving. Waterstof zou ook in de transportsector een oplossing kunnen bieden.

    "In het akkoord staat het vaak nog in de onderzoeksfeer. Er wordt gezegd dat er nog meer onderzoek of innovatie nodig is. Ik denk dat dit in de komende periode naar de praktijksfeer zal verplaatsen", zegt Van Wijk. Hij verwacht dat waterstof al voor 2030 in bepaalde gebieden gebruikt kan worden in woningen.

    Huttinga benadrukt wel dat waterstof nu nog niet gezien moet worden als een alternatief voor andere duurzame oplossingen. "Voor de eerste doelstelling van het klimaatakkoord in 2030 moeten we kijken naar alle opties die onze CO2-uitstoot kunnen verminderen en ons vooral niet alleen maar richten op waterstof. Uiteindelijk gaat het om de combinatie van oplossingen."

    Zeer interessant artikel.

  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 juli 2018 22:29
    ’Waterstof kan door de gasleidingen’
    1 uur geleden in BINNENLAND

    DEN HAAG - Als huizen en bedrijven in de komende decennia van het gas af gaan, kunnen de leidingen voor aardgas misschien een tweede leven krijgen. Het is mogelijk om ze te gebruiken voor duurzame gassen, zoals waterstof en biomethaan. De ondergrondse leidingen hoeven dan niet te worden opgegraven. Dat blijkt uit een onderzoek dat Netbeheer Nederland, de koepelorganisatie van netbeheerders, heeft laten uitvoeren.

    Overstappen van aardgas op waterstof en biomethaan is niet zomaar geregeld, er zijn maatregelen nodig. Zo moeten de gasmeters in huizen worden vervangen, zodat de nieuwe meters het verbruik van waterstof of biomethaan kunnen meten. Dat is volgens het onderzoek „de grootste kostenpost.” Bovendien moeten de apparaten in huis, zoals cv-ketels, waterstof aankunnen. Ook moet waterstof een herkenbare geur krijgen, zodat mensen het direct merken wanneer er een lek is. En er moet extra worden gecontroleerd bij graafwerkzaamheden, om te voorkomen dat leidingen worden geraakt. Waterstof ontploft namelijk gemakkelijker dan gas.

    De aanpassingen zouden 700 miljoen euro kunnen kosten. Huishoudens zouden 5 tot 10 euro per jaar kwijt zijn aan de ombouw. De verandering is niet voor de korte termijn. Volgens Netbeheer Nederland zou het pas na 2030 werkelijkheid kunnen worden. Tot die tijd moet er verder onderzoek naar waterstof worden gedaan.

    Het stoppen met aardgas maakt deel uit van het Klimaatakkoord. Zulke maatregelen moeten de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Per jaar moeten ongeveer 200.000 woningen ’gasloos’ worden gemaakt.
  8. forum rang 6 haas 11 juli 2018 22:47
    Dus: imo
    0. Eerst de Groningers de schade uitbetalen
    ook instanties als 'n woningbouwver. met 4.5 miljard schade
    1. De import van gas van 70% op 100% brengen(in 2020 komt 3e oostzeegasleiding klaar)
    2. Dan is Groningen vrij:)
    3. Nieuwbouw dus gasloos bouwen,maar GEEN individuele oplossingen want dat is te duur
    4 etc.etc.vult u maar aan....Denhaag:)

    HRsolar zonneboilers
    Een zonneboiler verwarmt je kraanwater als het licht is buiten en slaat het op in een voorraadvat. Je water hoeft veel minder verwarmd te worden door je cv-ketel. Daarmee bespaar je tot 70% van je gasverbruik voor kraanwater!
    www.energieinhuis.nl/zonneboiler?camp...

    PS:ik heb 'n zonneboiler(2004): weet niet wat het mij oplevert als 1-persoonshuishouden: maar ja het zat erin toen ik hier in 2017 ging wonen
  9. forum rang 6 haas 12 juli 2018 20:11
    Met de uitspraken van Samsom maak ik mij ook zorgen !
    De VNG maakt terecht diezelfde conclusie !
    ====================================================

    Mensen met lage inkomens hoeven zich geen zorgen te maken dat ze erop achteruit gaan als de belasting op gas wordt verhoogd. Dat zegt Diederik Samsom, voorzitter van de klimaattafel voor gebouwde omgeving, in 1 op 1.

    De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) maakt zich zorgen om ‘klimaatarmoede’ in wijken met oude huizen. Maar volgens Samsom is dat dus onzin.
    www.nporadio1.nl/homepage/10683-zorge...
  10. forum rang 6 haas 13 juli 2018 20:58
    alles is te koop: met subsidie op zonnebpilers, zonnepanelen met terugave BTW, Warmtepompen met subsidie
    ================================================================

    Energiezuinig wonen
    Energie in Huis levert warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, HR++ ketels en isolatie. Combinaties leveren extra voordeel op! Wij adviseren je gratis over subsidies en gunstige financieringsmogelijkheden.

    Energiezuinig wonen
    Energie in Huis levert warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, HR++ ketels en isolatie. Combinaties leveren extra voordeel op! Wij adviseren je gratis over subsidies en gunstige financieringsmogelijkheden.
  11. forum rang 4 New dawn 15 juli 2018 10:16
    Bij de oxidatie van koolwaterstoffen wordt ook water gevormd,

    Bij aardgas (methaan) levert 1 molecuul 2 moleculen water op.

    CH4 + 2 O2 -> CO2 + 2 H2O

    Bij benzine, diesel wordt dus ook water gevormd.

    2 C8H18 + 25 O2 --> 16 CO2 + 18 H2O

    Weet iemand of dit water een effect heeft op bv het weer of iets anders ? Ik weet het niet. Dit water zal vroeg of laat condenseren.

    Dit nieuwe water komt iedere dag er bij op de aarde in de waterkringloop.

  12. forum rang 6 haas 15 juli 2018 10:26
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 11 juli 2018 22:29:

    ’Waterstof kan door de gasleidingen’
    1 uur geleden in BINNENLAND

    DEN HAAG - Als huizen en bedrijven in de komende decennia van het gas af gaan, kunnen de leidingen voor aardgas misschien een tweede leven krijgen. Het is mogelijk om ze te gebruiken voor duurzame gassen, zoals waterstof en biomethaan. De ondergrondse leidingen hoeven dan niet te worden opgegraven. Dat blijkt uit een onderzoek dat Netbeheer Nederland, de koepelorganisatie van netbeheerders, heeft laten uitvoeren.

    Overstappen van aardgas op waterstof en biomethaan is niet zomaar geregeld, er zijn maatregelen nodig. Zo moeten de gasmeters in huizen worden vervangen, zodat de nieuwe meters het verbruik van waterstof of biomethaan kunnen meten. Dat is volgens het onderzoek „de grootste kostenpost.”
    waterstof idee is zéér lange termijn zaak.
    imo is waterstof als vervanging van aardgas via bestaande leidingen naar huizen QUA conversie nauwleijks uitvoerbaar

    wss interessant voor autos etc ? Grote gebouwen ?

    PS: imo is aardgas voor grote delen van de steden nog tig jaar 'n belangrijke bron voor verwarmen van huis
    PS: de grootste veranderingen zijn wss te behalen in de produktie van bestaande opwekkingscentrales te converteren naar meer duurzame: meer wind/zon/minder kolen
  13. forum rang 4 New dawn 15 juli 2018 12:59
    Bij oxidatie van koolwaterstoffen wordt het verlies van zuurstof in de atmosfeer op 25 miljard ton per jaar geraamd. Ook worden bossen gekapt in de wereld waarbij niet aan nieuwe aanplant wordt gedaan. Dit vermindert ook de zuurstofproductie.

    Ik weet niet wat kritieke waarden zijn voor het leven op aarde.

    Als de zuurstof minder wordt gaat het hart sneller pompen om alle lichaamsdelen van voldoende zuurstof te voorzien. Dat werkt niet op de lange duur.
  14. forum rang 6 haas 16 juli 2018 10:13
    ook mijn idee:)
    Tom Riddle schreef elders op IEX:
    =====================================
    Mss kun je eens een poging wagen om te kijken hoeveel miljarden er in het CO2 circus worden rondgepompt en hoeveel van die miljarden via overheidsloketten gaan ... dat geeft denk ik wat meer inzicht omtrent de 'waarheid & werkelijkheid' achter de CO2 hype.

    Global Pollution is van geheel andere orde ... een enorm groot, door de mens veroorzaakt probleem waar nauwelijks iets aan gedaan wordt.
    Stoppen met gaswinning in Groningen is een MUST ... maar importeren van gas uit Rusland en daarna omvormen tot bruikbaar gas voor ons systeem is een NO NO, omdat Putin een onaardige man is .... dus gaan we vele en vele miljarden pompen in het afsluiten van gas en ... mogen huiseigenaren daarvoor heel veel geld lenen (op naam van het huis ?? dmv een overdraagbare hypothecaire vordering ??) ... en is CO2 daarmee de nieuwe melkkoe van de komende decennia geworden ;-)
  15. forum rang 6 haas 18 juli 2018 21:01
    met dank aan riddle:)
    =======================================
    Een voorbeeld WOERDEN, dat voorop wilde lopen met Groene Energie:
    Het stadje ging héél ver voor een beter klimaat. Niemand voorzag wat volgde.
    www.nrc.nl/nieuws/2018/07/14/het-stad...

    In 2014, ruim voor ‘Parijs’, sprak de gemeenteraad van Woerden af dat het stadje in 2030 ‘CO2-neutraal’ zou worden. Het Parijse doel is 2050. Het was een combinatie van progressieve partijen en gemeentelijke fracties die dit lokale Klimaatakkoord sloot.

    Maar ook dit was vooral lifestyle: politici hadden geen idéé waaraan ze begonnen.

    Het vergrootte de onzekerheid in de wijk. Het gevolg: terwijl de VVD landelijk ambitieus klimaatbeleid steunt, stond de VVD-lijsttrekker bij de raadsverkiezingen dit voorjaar, Reem Bakker, op de rem inzake gasvrij wonen. „Onbetaalbaar”, zei hij.

    Intussen zagen bewoners met eigen ogen dat óók de autoriteiten vaak niet weten hoe de steeds herhaalde CO2-normen gehaald moeten worden.

    De gemeente voorziet, mede op basis van de proef, dat een gasvrije woning in het nieuwe project 60.000 euro per stuk kost, zegt De Weger. Maar met de lagere energierekening verdient een bewoner (in 30 jaar) slechts 40.000 euro terug, anders gezegd: hier gaapt een gat van 20.000 euro per woning.
    Wie betaalt dat?

    En zo zijn er, vier jaar nadat Woerden zichzelf CO2-neutraal in 2030 verklaarde, nog maar 39 klimaatneutrale woningen opgeleverd, en blijft er, in de week van het nationale Klimaatakkoord, grote onzekerheid over de volgende 900 huizen.
    En dan te bedenken dat Woerden over twaalf jaar al zijn 21.000 woningen gasvrij wil hebben. Over de haalbaarheid van dit streven bestaat nu vanzelfsprekend in brede kring twijfel.

    ========================

    Nog een voorbeeld:

    Elektrische CV ketels
    Een elektrische ketel wordt in Nederland niet veel verkocht (2016), wij vertellen u waarom.
    warmtepomp-weetjes.nl/gerelateerd/ele...

    Stel uw jaar verbruik voor verwarming is thans 1200 m3 gas, dan kost dat:
    1200 x € 0,65 = € 780,- aan gasverbruik

    Stel dat u dit doet met een elektrische ketel
    1200 x 8,8 = 10.560 kWh x € 0,20 = € 2112,- aan stroomverbruik

    U begrijpt meteen waarom wij in Nederland geen elektrische ketel gebruiken.
    In landen waar geen aardgas is en/of stroom zeer goedkoop is gebruikt men deze ketel wel.

    De toekomst van elektrische ketels ?
    Op technische forums kom je soms voorspellingen tegen van ingenieurs, professors, technici, economen enz. Zo lezen we regelmatig de voorspelling dat de elektraprijs in Nederland uiteindelijk zeer laag gaat worden, tot soms zelf gratis. Of voorspellingen dat stroom soms gratis zal zijn (bij veel zon en veel wind) en soms duur (bij geen zon of wind energie). Op de tijden dat de stroom gratis of zeer goedkoop is zou je dan met een elektrische ketel kunnen werken. Neem daarbij het feit dat woningen steeds beter geïsoleerd worden, dus minder energie voor verwarming nodig hebben, dan kan in de toekomst de elektrische ketel wellicht ook in ons land weer voet aan de bodem krijgen.

    ==========================

    Ik heb dan maar even niet over: .... EN WIE WEET DE ANTWOORDEN HIEROP ?

    1)- de bijkomende kosten van installatie van een elektrische CV ketel
    2)- de kosten cq installatie mogelijkheden van het installeren van een waterpomp
    3)- het feit dat electra NOOIT gratis of zeer goedkoop gaat worden
    4)- de capaciteit van het Nederlands elektriciteitsnet .... immers een CV gebruikt 70% van het totale gasgebruik (hebben experts berekend) en kan het huidige elektriciteitsnet al die extra capaciteit wel opvangen
    5)- het sluiten van kolencentrales die ""energie kunnen opslaan cq bijleveren"" vs al die windmolens die geen energie kunnen opslaan ...
    6)- wordt het elektriciteitsnet in de winter (als iedereen stookt) dan niet zwaar overbelast met alle gevolgen van dien
    7)- de producenten (zelfs de bakker) moet de kosten doorberekenen ... gaat een brood dan niet tig keer over de kop en kunnen minima dat dan nog wel betalen
    8)- de BTW gaat over elektra omlaag, maar over gas fors omhoog teneinde 'groene energie te stimuleren en Nederland van het gas af te krijgen' ... kunnen minima dat wel betalen
    9)- De regering wil 100.000-den WOCO woningen per jaar van het gas afhalen. Hebben die WOCO's daar het geld wel voor en zo neen , krijgen ze dat dan van de overheid en zo ja, wie gaat dat dan allemaal betalen ... niet de huurders want die krijgen al subsidie om de huur te betalen
    10)- Energie is duur en energiegebruikende bedrijven moeten vervolgens giga gaan investeren om van het gas af te komen cq giga meer betalen voor vervangende stroom. Tast dat de concurrentiepositie dan niet aan
    11)- krijgen ouderen met een hypo vrije woning maar klein pensioentje nog wel een nieuwe ""zogenaamde huisgebonden hypotheek"" want ook daar moet op afgelost worden
    12- Wordt die ""huisgebonden hypotheek"" dan een vast tarief + looptijd zoals met erfpacht ... of wordt het één grote chaos
    etc.etc. ik kan wel doorgaan, maar vind dit wel genoeg

    Ik heb dus tal van vragen.!

    U ook, of heeft u de antwoorden al paraat ?
    Die zie ik dan graag tegemoet
  16. [verwijderd] 18 juli 2018 21:30
    quote:

    haas schreef op 18 juli 2018 21:01:

    met dank aan riddle:)
    =======================================

    ========================

    Nog een voorbeeld:

    Elektrische CV ketels
    Een elektrische ketel wordt in Nederland niet veel verkocht (2016), wij vertellen u waarom.
    warmtepomp-weetjes.nl/gerelateerd/ele...

    Stel uw jaar verbruik voor verwarming is thans 1200 m3 gas, dan kost dat:
    1200 x € 0,65 = € 780,- aan gasverbruik

    Stel dat u dit doet met een elektrische ketel
    1200 x 8,8 = 10.560 kWh x € 0,20 = € 2112,- aan stroomverbruik

    U begrijpt meteen waarom wij in Nederland geen elektrische ketel gebruiken.
    In landen waar geen aardgas is en/of stroom zeer goedkoop is gebruikt men deze ketel wel.

    De toekomst van elektrische ketels ?
    Op technische forums kom je soms voorspellingen tegen van ingenieurs, professors, technici, economen enz. Zo lezen we regelmatig de voorspelling dat de elektraprijs in Nederland uiteindelijk zeer laag gaat worden, tot soms zelf gratis. Of voorspellingen dat stroom soms gratis zal zijn (bij veel zon en veel wind) en soms duur (bij geen zon of wind energie). Op de tijden dat de stroom gratis of zeer goedkoop is zou je dan met een elektrische ketel kunnen werken. Neem daarbij het feit dat woningen steeds beter geïsoleerd worden, dus minder energie voor verwarming nodig hebben, dan kan in de toekomst de elektrische ketel wellicht ook in ons land weer voet aan de bodem krijgen.

    ==========================
    Hier de 'missing' link:
    warmtepomp-weetjes.nl/gerelateerd/ele...

    Een CV ketel op elektra kost op dit moment bijna 2,5 maal zoveel als een CV ketel op gas.

    Iedereen, ook de uitkeringsgerechtigden gaan dan gemiddeld van +/- €75 gas per maand naar €175 vervangend elektra per maand.
    Als dwang wil de overheid dus vast de BTW tarieven op gas gaan verhogen (ik vermoed uiteindelijk tot 2,5 keer zo hoog als thans) om gas maar onrendabel te maken en zelf een vervangende melkkoe ipv het Groningse gas te creëren, maar DAT vertellen ze er U niet bij.

    De minima kunnen dat nooit betalen en kunnen ook de verhoogde productprijzen van land/tuinbouw niet betalen (die moeten die tarieven toch ook doorberekenen) en moeten een groter beroep doen op de staat.
    Wie gaat dat allemaal betalen ?

    Van Gas naar vervangende energie is een traject van 50-jaar .... werd al in de 80'er jaren voorspeld.
    Nu wil Wibes/VVD + GrL ... dat dus in 10 jaar doen ..... !?
  17. forum rang 6 haas 18 juli 2018 22:18
    Dus: imo (haas)
    0. Eerst de Groningers de schade uitbetalen
    ook instanties als 'n woningbouwver. met 4.5 miljard schade
    1. De import van gas van 70% op 100% brengen(in 2020 komt 3e oostzeegasleiding klaar)
    2. Dan is Groningen vrij:)
    3. Nieuwbouw dus gasloos bouwen,maar GEEN individuele oplossingen want dat is te duur
    4 etc.etc.vult u maar aan....Denhaag:)
838 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 42 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0702 +0,47%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +1,68%
Gold spot 2.322,16 -0,22%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links