Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Arcadis AEX:ARCAD.NL, NL0006237562

  • 58,700 19 apr 2024 17:38
  • -0,450 (-0,76%) Dagrange 58,000 - 59,450
  • 182.803 Gem. (3M) 136,1K

ARCADIS 2018.

694 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 35 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. RT2014 11 juli 2018 11:04
    quote:

    Sjaakie short schreef op 11 juli 2018 09:53:

    Heeft arcadis veel last van de handelsoorlog? Gaat Trump Arcadis ook boycotten?
    Arcadis is een dienstverlener en geen fabrikant van spullen die geëxporteerd worden. Ook zijn ze zelf niet direct afhankelijk van geïmporteerde producten. Arcadis behoort dus tot de groep bedrijven die het minst last heeft van een handelsoorlog. Dat betekent natuurlijk niet dat ze niet indirect last zou kunnen hebben van algemene conjunctuurzwakte/angst op de aandelenmarkten.
  2. Prince Doji 12 juli 2018 12:51
    ischav2
    leg uit wat betekent dat ?
    wat voor posities zijn dat precies ?
    Ik zou het wel eens willen weten.

    STel je verkoopt 100 aandelen en je verkoopt een put ?

    Wat zijn die short posities...............het zijn allemaal hedge funds...... dus het zijn hedges of of gehedgde hedges...........

    Wat kun je zeggen van die shortsell ?

    Kijk naar toen er % minste registraties waren toen was koers almost TOP..... ?

    Verder zit ik long deels met cvrd call itm .....

  3. forum rang 10 voda 25 juli 2018 12:39
    Beursblik: belangrijke cijfers Arcadis

    (ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft veel uitdagingen te overwinnen en de cijfers over het eerste halfjaar zullen belangrijke inzichten geven in de toekomst van het bedrijf. Dit stellen analisten in aanloop naar de kwartaalcijfers van het advies- en ingenieursconcern donderdag voorbeurs.

    Analist Quirijn Mulder van ING kijkt reikhalzend uit naar het halfjaarrapport, nadat het eerste kwartaal tegenviel. "We zijn benieuwd of we in de cijfers over de afgelopen drie maanden de eerste vruchten van de in november aangekondigde ambities terugzien", aldus Mulder. De analist blijft terughoudend, ondanks dat het afgelopen kwartaal meer werkdagen had en de omstandigheden op de valutamarkt gunstiger waren.

    ING rekent op een 8 procent lager bedrijfsresultaat (EBITDA) van 92 miljoen euro voor het halfjaar, vergeleken met een jaar eerder. De bank merkte op dat de consensus uitgaat van een vlakke ontwikkeling van de EBITDA, wat zou betekenen dat het resultaat in het tweede kwartaal met 9 procent aantrok. "Dat lijkt wat ambitieus, na een daling van 9 procent in het eerste kwartaal", aldus Mulder. Voor het tweede kwartaal mikt Mulder op een daling van de EBITDA van 48 miljoen naar 45 miljoen euro, waar de consensus een toename tot 52 miljoen euro voorziet.

    De omzet is volgens de consensus in het afgelopen kwartaal uitgekomen op 611 miljoen euro, waar dit een jaar eerder nog 628 miljoen euro was. Onder de streep restte er vermoedelijk een nettowinst uit operationele activiteiten van 26 miljoen euro, ofwel 0,30 euro per aandeel, iets meer dan de 0,25 euro van vorig jaar. ING is echter somberder en rekent op een winstdaling van 13 procent tot 19 miljoen euro.

    Verder kijkt de marktvorser naar de balans van Arcadis en ontwikkelingen in Brazilië, waar het bedrijf moet desinvesteren om beleggers gerust te stellen. Arcadis staat garant voor leningen van 80 miljoen euro aan het Braziliaanse Alen, waarin het een belang van iets minder dan 50 procent heeft. Bovendien heeft het internationale advies- en ingenieursconcern ook nog een aandeelhouderslening van 27 miljoen euro aan de Brazilianen verschaft.

    Arcadis wil Alen verkopen, maar dat zal nog niet zo gemakkelijk zijn omdat het Braziliaanse bedrijf grote verliezen leidt en veel schulden heeft, zo concludeerde ABN AMRO al eerder. Ook het hoge werkkapitaal en de beperkte cashpositie baren de bank zorgen. Als deze problemen voortduren, dan kan de balans verslechteren en dreigen volgens ABN zelfs bankconvenanten te worden gebroken. ABN AMRO heeft een verkoopadvies op Arcadis.

    "Het bestuur van Arcadis heeft de benodigde ervaring om problemen op te lossen, maar dit kost wel tijd", aldus Mulder van ING. ING heeft een koopadvies op Arcadis met een koersdoel van 21,00 euro.

    Het aandeel Arcadis koerste woensdag 0,2 procent lager op 14,88 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 26 juli 2018 09:28
    Beursblik: resultaten Arcadis in lijn

    (ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft in het tweede kwartaal in lijn met de verwachtingen gepresteerd, waarbij de vrije kasstroom sterk was. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC donderdag in reactie op de kwartaalcijfers van het advies- en ingenieursbureau.

    De omzet viel volgens De Jong licht lager uit dan werd voorzien, maar op operationeel niveau waren de resultaten conform de verwachting. De autonome omzetgroei van 1 procent viel De Jong wat tegen, na een groei van 3 procent in het eerste kwartaal. De marktvorser merkte op dat Arcadis in Latijns-Amerika minder presteerde, maar dat ook de resultaten uit Europa en Azië wat achterbleven. De autonome groei in Australië was met 20 procent juist "erg sterk".

    In de Amerika's was er sprake van een goede margeontwikkeling, aldus De Jong, terwijl de marges in Azië-Pacific ietwat tegenvielen. Per saldo bleven de marges in Europa en het Midden-Oosten vrijwel ongewijzigd.

    Verder sprak De Jong van een sterke vrije kasstroom, hetgeen de marktvorser boven alles belangrijk vond.

    Arcadis stelde donderdag onverminderd van plan te zijn alle Braziliaanse energieactiviteiten in één keer te verkopen. Dit proces zal in de tweede helft van 2018 in gang worden gezet, waarna een desinvestering in 2019 mogelijk plaats kan vinden.

    "Met de update over het verkoopproces en meer helderheid over de strategie van CallisonRTKL, blijven we positief over het aandeel [Arcadis]", zo stelde De Jong.

    NIBC handhaafde het koopadvies op Arcadis met een koersdoel van 25,00 euro.

    Het aandeel Arcadis koerste donderdagochtend 11,4 procent hoger op 16,18 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
694 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 35 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links