Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Burgers pas op uw pensioengeld !

4.005 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 201 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 10 juli 2018 06:26
    quote:

    Gold-finder schreef op 9 juli 2018 13:40:

    [...]
    Je kan best wel voor indexatie zijn als dit mogelijk is.
    Maar, keer teveel uit en je pakt geld af van de inleggers, keer te weinig uit en je schuift geld van oud naar jong. Dat is een balans die goed gevonden moet worden en balans vind je niet door te vinden "de pot is van ons".

    Er is hier ook meerdere malen ter sprake gekomen dat pensioenen niet solidair zijn. Onzin, ze zitten in één pot samen om de goede en slechte jaren te delen met alle deelnemers. Je kan daar niet zomaar uitstappen puur om het feit dat dit de ouderen dan tegenwerkt. Dat is hetzelfde als dat je altijd netjes je premie op je huisverzekering betaald en als je huis dan afbrand, de verzekeraar zegt: "ik betaal niets".
    Toch een AB-tje.

  2. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 10 juli 2018 06:39
    quote:

    Witte Weduwe schreef op 9 juli 2018 14:44:

    Nog een verschil is dat redelijk wat gepensioneerden een eindloon regeling hebben. Dat is een luxe die niemand in de opbouwfase meer heeft.
    Hm, je hebt een punt(je). Maar die eindloonregeling is al zo'n 20-25 jaar geleden afgeschaft, dus huidige pensionado's hebben er weinig meer aan.

    Ben het met je eens dat die regeling zeer onrechtvaardig was. Carrièremakers (managers!) profiteerden er het meeste van. Hun toppensioen werd gestolen van de nijvere werkers met niet veel progressie in hun salaris.

  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 10 juli 2018 06:52
    quote:

    BEN RisQuant schreef op 9 juli 2018 19:52:

    [...]
    Niet helemaal. Er zitten wel degelijk omslag elementen in. Anders was een pensioenfonds ook niet nodig, dan kun je voor de D66 oplossing gaan ;)

    Er zitten zelfs een paar hele foute omslag elementen in. Laten we eerst maar eens beginnen die eruit te halen voordat we de baby met het badwater weggooien.

    Alhoewel. Als we nu iets zouden ontwerpen zou dit systeem er nooit uitkomen.
    Licht toe.

    Vermoedelijk doel je op flankerende regelingen voor nabestaanden. Of op de doorsneepremie?
    Of op de pensioenpot die voor allen is, jong en oud. Te lage DG is vervelend voor allen, zo iets?

    Wat zijn die 'hele foute' omslagelementen?

  4. forum rang 6 haas 10 juli 2018 08:27
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 10 juli 2018 05:59:

    @Gold-finder, @Witte Weduwe, en meelezers:

    De ware schuldigen zitten in Amsterdam en Frankfurt, met hun laag gehouden rentes en hun volstrekt theoretische risicovrije rente als extreem laag verondersteld toekomstig rendement.

    Mede schuldig zijn D'66 en in iets mindere mate partijen als VVD, CDA, SGP, CU en ook PvdA+GL (akelig stil in dezen). Omdat zij het probleem laten voortsudderen, en het verdommen om er iets aan te doen. Terwijl met een beetje goede wil dit aspect binnen de FTK-regelgeving binnen een jaar verbeterd kan worden, op een manier waar jong en oud blij mee zouden kunnen zijn.
    M.van Rooijen van 50Plus heeft al een tijdelijke en bescheiden tussenoplossing voorgesteld, maar die is potver… verworpen.

    wat zijn de politieke achtergronden van de partijen om NIETS te doen aan de PF 's.(zeer waardevol gebleken systematiek met grote voorraad geld(in veeel landen kent men zelfs geen Overheidspensioenfonds zoals ABP(en PGGM)

    PS
    Mijn idee is de harmonisatie/fusie/eenwording van EU landen onderling
    NL kent wat zeer nuttig funtionerende instituten zoals PF's , woningbouwcorp etc.MAAR dat zal "nooit"lukken gezien de TE grote verchillen tussen de 27 landen
    PS:
    pensioen beleggen is zeer lange termijn <40 jaren: dat is zeer uitzonderlijke LT-termijn zowel voor burgers, als bedrijven én overheden
    PS:
    Er is een wereld van verschil tussen het bijv.Duitse en Nederlandse pensioenstelstel. Het is de vraag of beide wettelijke pensioenstelsels ooit geharmoniseerd worden. De beide stelsels zijn zo fundamenteel verschillend dat het antwoord waarschijnlijk ’nee’ zal zijn. Sociale stelsels zijn diep geworteld in het verleden en maken deel uit van een sterk nationaal bepaald solidariteitsgevoel.
  5. forum rang 6 haas 10 juli 2018 08:39
    @aanvullend aan BdB en andere lezers:m.b.t EU
    bericht uit brussel juni 2018:
    ================================================

    Op 13 juni sprak Rutte het Europees Parlement toe. Daarna waren de fractievoorzitters aan de beurt. Namens onze groep (Verenigd Links) sprak ik Rutte aan op zijn obsessie voor marktwerking. Daarbij noemde ik als voorbeeld de pensioenen. Voor ons zijn pensioenvoorzieningen een kwestie van solidariteit. Met elkaar hebben we een systeem opgebouwd waarbij iedereen recht heeft op AOW en daarnaast vaak een aanvullend pensioen waar werkgevers en werknemers samen aan meebetalen. Voor marktfundamentalisten zijn pensioenen daarentegen een gouden markt. Ze redeneren alsvolgt: de bevolking vergrijst en collectieve pensioenen worden onbetaalbaar. Daarom is het veel beter om iedereen zich individueel te laten verzekeren.

    De Europese Commissie gebruikte dezelfde argumenten voor haar wetsvoorstel voor een ‘Europees pensioenproduct’. Een aantal journalisten (verenigd in Investigate Europe) onderzocht hoe dat toch kwam. Een Amerikaanse superinvesteerder met de naam Black Rock bleek de deur platgelopen te hebben bij de Eurocommissarissen. Het beheerde vermogen van Black Rock is nu al 6300 miljard US$ maar de Europese pensioenmarkt kon er ook nog wel bij. Onze pensioenen in handen van een Amerikaanse superinvesteerder. Bah.

    Na afloop bleek D66-Europarlementariër Sophie In’t Veld boos. Zij is namelijk rapporteur op dit onderwerp en had de belangen van de collectieve pensioenen veilig gesteld. Dat ik dat niet zag?! Zelf was ik ook bij het rapport betrokken als het gaat om de consumentenrechten. En die zijn goed geregeld, dus daar kon ik voor stemmen. Maar het einddoel deugt niet: een speeltje voor multinationals als Blackrock die zullen blijven zeggen dat collectieve pensioenen onbetaalbaar zijn. En dat terwijl iedereen weet dat individuele pensioenen minder rendement voor de burgers opbrengen en dus duurder zijn. Alleen betalen de werkgevers hier niet aan mee. Sophie mag boos zijn maar haar pensioenproduct dient de belangen van de 10% met Blackrock en de werkgevers voorop. De 90% worden er alleen maar slechter van.
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 10 juli 2018 09:05
    Beste haas, wie citeer je hierboven?

    Breek me de bek niet open over de overjarige Sophietje. De applausautomaat voor EU-schreeuwer Verhofstadt. Een Belg die zijn land niet kan verenigen, en daarom maar Eurofiel werd.

    Nee, ik zou niet wensen dat NL uit de EU stapt. Geen Nexit. Maar een veel kritischer houding mag wel. En absoluut geen uitbreiding meer, met geen enkel land.

  7. forum rang 6 haas 10 juli 2018 09:17
    quote:

    whammy schreef op 22 juni 2018 09:04:

    Dit kwam ik tegen. Geen verdere details. Het zou om Black Rock gaan.

    How a US firm pushed for EU €2.1trn pension fund.
    The European Commission is about to create a private pension fund, worth €2.1trillion - justifying their decision by pointing to the increasingly large and more elderly European Union population.

    This arrangement, which was absent from the European Commission president's list of official top 10 priorities in 2015, will impact on some 240 million savers.
    ik citeer Dennis de Jong EU parlement(SP/verenigd links.
    Dit was zijn antwoord aan mij n.a.v wat whammy schreef hier juni 2018

    PS: en heeft NL de laatste 100 jaren op meerdere fronten instanties gebouwd die sterk afwijken van wat de EU als gemeenschappelijk ziet
  8. forum rang 9 josti5 10 juli 2018 09:33
    'Sociale stelsels zijn diep geworteld in het verleden en maken deel uit van een sterk nationaal bepaald solidariteitsgevoel.'

    Reden te meer om die diepe worteling met enkele generaties ongedaan te maken, door middel van import van mensen buiten Europa.
    We zien nu al, in vrij onschuldige vorm, het totaal gebrek aan culturele worteling en historisch besef van sommige bevolkingsgroepen: Zwarte Piet, slavernij.

    Zo krijgt 'wir schaffen es' haar wérkelijke betekenis: het 'oude' Europa wordt vervangen door het 'nieuwe' Europa...
    Nog maar 2- 3 generaties...

    Onbegrijpelijk, dat nog maar zó weinigen het proces dóór hebben...
  9. forum rang 9 objectief 10 juli 2018 11:03
    quote:

    josti5 schreef op 10 juli 2018 09:33:

    'Sociale stelsels zijn diep geworteld in het verleden en maken deel uit van een sterk nationaal bepaald solidariteitsgevoel.'

    Toch vreemd dat je tegen sociale stelsels bent, terwijl je maar tot je 52e gewerkt hebt en sindsdien van de Overheid geprofiteerd. En dan recent 3 ton gewonnen, maar wel gewoon AOW (het grootste sociale stelsel) trekken.
    Typisch voorbeeld van veel gezwets, maar naar handelen NEE.

  10. taurus86 10 juli 2018 11:24
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 10 juli 2018 09:05:

    Beste haas, wie citeer je hierboven?

    Breek me de bek niet open over de overjarige Sophietje. De applausautomaat voor EU-schreeuwer Verhofstadt. Een Belg die zijn land niet kan verenigen, en daarom maar Eurofiel werd.

    Nee, ik zou niet wensen dat NL uit de EU stapt. Geen Nexit. Maar een veel kritischer houding mag wel. En absoluut geen uitbreiding meer, met geen enkel land.

    Het Brexit gebeuren vertelt ons een duidelijk verhaal. De EU handelt exact het zelfde als de door ons ooit zo verfoeide Sovjet Unie. "Je mag er niet uit, want dan leren we je wel even mores". Parafrase op de diplomatiek schuimende woorden van ene Verhofstadt.
    En de Engelse babyboomers zien nog steeds foto's van hun overleden ooms, Opa's en vaders, die in hun beleving de EU overeind hebben gehouden in de 2e wereldoorlog.
    Ziet u de clash al komen??
  11. forum rang 9 josti5 10 juli 2018 11:26
    quote:

    fred12345 schreef op 10 juli 2018 11:03:

    [...]

    Toch vreemd dat je tegen sociale stelsels bent, terwijl je maar tot je 52e gewerkt hebt en sindsdien van de Overheid geprofiteerd. En dan recent 3 ton gewonnen, maar wel gewoon AOW (het grootste sociale stelsel) trekken.
    Typisch voorbeeld van veel gezwets, maar naar handelen NEE.


    Je schrijft steeds dommer en valser, fred.

    Waar heb ik geschreven, dat ik tegen sociale stelsels ben?
    Integendeel!

    Maar wel: afspraak = afspraak, en niet tussendoor/achteraf de spelregels veranderen.
    Jouw afgoden Merkel/Rutte/Brussel bewerkstelligen die afbraak juist!

    Van de overheid geprofiteerd???
    0,0!!! Vanaf 52 eigen broek geheel opgehouden - dat blijf ik niet herhalen, en de volgende keer, dat je wéér begint over 'profiteren van de overheid', neem ik een aanklacht wegens voortdurende smaad ernstig in overweging.

    AOW is grotendeels een omslagstelsel, waaraan ik gedurende mijn hele werkzame leven heb bijgedragen, en gedurende een groot deel van dat werkzame leven de maximaal door de overheid opgelegde bijdrage heb geleverd.
    Nu ben ik aan de beurt.

    Nogmaals: ik ben jouw voortdurende smaad méér dan zat, en sowieso gaat er de eerstvolgende keer een klacht naar IEX, en dan niet zomaar in een mailtje aan de mod, maar fors steviger.

    De maat is meer dan vol; er kan geen druppel van je vuilspuiterij meer bij.
  12. forum rang 7 hirshi 10 juli 2018 11:39
    quote:

    josti5 schreef op 10 juli 2018 11:26:

    [...]

    Je schrijft steeds dommer en valser, fred.

    Waar heb ik geschreven, dat ik tegen sociale stelsels ben?
    Integendeel!

    Maar wel: afspraak = afspraak, en niet tussendoor/achteraf de spelregels veranderen.
    Jouw afgoden Merkel/Rutte/Brussel bewerkstelligen die afbraak juist!

    Van de overheid geprofiteerd???
    0,0!!! Vanaf 52 eigen broek geheel opgehouden - dat blijf ik niet herhalen, en de volgende keer, dat je wéér begint over 'profiteren van de overheid', neem ik een aanklacht wegens voortdurende smaad ernstig in overweging.

    AOW is grotendeels een omslagstelsel, waaraan ik gedurende mijn hele werkzame leven heb bijgedragen, en gedurende een groot deel van dat werkzame leven de maximaal door de overheid opgelegde bijdrage heb geleverd.
    Nu ben ik aan de beurt.

    Nogmaals: ik ben jouw voortdurende smaad méér dan zat, en sowieso gaat er de eerstvolgende keer een klacht naar IEX, en dan niet zomaar in een mailtje aan de mod, maar fors steviger.

    De maat is meer dan vol; er kan geen druppel van je vuilspuiterij meer bij.
    Het is inderdaad godgeklaagd wat die persoon hier aan laster mag neerschrijven.

    Is er dan geen moderator meer die dat tegenhoudt ?????
  13. Gold-finder 10 juli 2018 11:59
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 10 juli 2018 05:59:

    @Gold-finder, @Witte Weduwe, en meelezers:

    Dus, jullie jongeren worden 'bedankt'. Door jullie te lage premies wordt mijn indexatie uitgesteld.
    Maar laten we er geen oud/jong tegenstelling van maken. De ware schuldigen zitten in Amsterdam en Frankfurt, met hun laag gehouden rentes en hun volstrekt theoretische risicovrije rente als extreem laag verondersteld toekomstig rendement.
    Dit is wel het belangrijkste punt, er was een minder groot probleem geweest met indexaties als de rente normaal was geweest.

    De ECB, FED BOE kosten ons bakken met geld door hun rente manipulatie. Me ouders leerde me altijd om netjes te sparen en toen ik 15 jaar oud was pakte ik al 400 euro rente per jaar. Heerlijk gevoel was dat. Ja..toen ging die rente uitkering toch snel richting de nul.

    Het is een ziekelijk systeem waar we monetair inzitten. Ik zat laatst nog te filosoferen hierover. Stel je voor:

    De spaarrekeningen werden niet gegarandeerd en de rente blijft op 0.10%. Wie zou dan nog zijn spaargeld op de bank houden? Je loopt namelijk wel risico je geld kwijt te raken (niet gegarandeerd) en je hebt netto 0.0 vergoeding voor dit risico.
  14. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 10 juli 2018 12:04
    quote:

    taurus86 schreef op 10 juli 2018 11:24:

    [...]
    Het Brexit gebeuren vertelt ons een duidelijk verhaal. De EU handelt exact het zelfde als de door ons ooit zo verfoeide Sovjet Unie. "Je mag er niet uit, want dan leren we je wel even mores". Parafrase op de diplomatiek schuimende woorden van ene Verhofstadt.
    En de Engelse babyboomers zien nog steeds foto's van hun overleden ooms, Opa's en vaders, die in hun beleving de EU overeind hebben gehouden in de 2e wereldoorlog.
    Ziet u de clash al komen??
    Bedoelt u dit?
    www.youtube.com/watch?v=3Drw4aZhdT8

    Mijn vader zat ergens achterin het publiek. Toen mijn moeder er later van hoorde, was ze stinkend jaloers.

    Ik ben zo anglofiel als de pest (mijn schoonkinderen zijn native English speaking), maar over de Brexit: ik weet het niet. Ik wens de Britten veel wijsheid.
    Wat ik wel weet is dat de EU veel te snel uitgebreid is, en veel te veel babbels heeft gekregen. Zo'n Timmermans en dronken Juncker, daar heb ik weinig me op.

    De EU heeft onze woco's ongelooflijk ingesnoerd, met hartelijke medewerking van CDA-er Donner toen, met zijn miljoenenhypotheek. Getver...

  15. forum rang 9 josti5 10 juli 2018 12:04
    De Brusselse opdracht aan het volk is duidelijk: geld moet rollen.
    Consumptie, economische groei, blijkbaar ten koste van alles en iedereen, tot in het oneindige.
    Nix oppotten voor later.

    De 5000 euro rente, die onze VvE jaarlijks beurde, is verdampt.
    Ergo: maandelijkse bijdrage voor iedereen zo'n 15 euro omhoog, is toch bijna 200 euro op jaarbasis...
  16. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 10 juli 2018 12:27
    quote:

    Gold-finder schreef op 10 juli 2018 11:59:

    [...]
    Dit is wel het belangrijkste punt, er was een minder groot probleem geweest met indexaties als de rente normaal was geweest.

    De ECB, FED BOE kosten ons bakken met geld door hun rente manipulatie. Me ouders leerde me altijd om netjes te sparen en toen ik 15 jaar oud was pakte ik al 400 euro rente per jaar. Heerlijk gevoel was dat. Ja..toen ging die rente uitkering toch snel richting de nul.

    Het is een ziekelijk systeem waar we monetair inzitten. Ik zat laatst nog te filosoferen hierover. Stel je voor:

    De spaarrekeningen werden niet gegarandeerd en de rente blijft op 0.10%. Wie zou dan nog zijn spaargeld op de bank houden? Je loopt namelijk wel risico je geld kwijt te raken (niet gegarandeerd) en je hebt netto 0.0 vergoeding voor dit risico.
    OK, en nu effe doordenken. Waarom houdt Draghi de rente zo laag, door idioot veel opkopen van staatsobligaties? Om Zuid-Europese landen te steunen.

    Allemaal best, maar niet ten koste van onze pensioenen. En dat gebeurt wel, met medewerking van dorknoper Knot. Sterker nog, Knot houdt de (reken)rentes in NL het laagste in Europa. Joost mag weten waarom.

  17. forum rang 6 haas 10 juli 2018 12:35
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 10 juli 2018 12:04:

    [...]
    Ik wens de Britten veel wijsheid.
    Wat ik wel weet is dat de EU veel te snel uitgebreid is, en veel te veel babbels heeft gekregen. Zo'n Timmermans en dronken Juncker, daar heb ik weinig me op.

    De EU heeft onze woco's ongelooflijk ingesnoerd, met hartelijke medewerking van CDA-er Donner toen, met zijn miljoenenhypotheek. Getver...


    precies ! VERSCHILLENDE WELVAARTSpijlers VAN nl ZIJN niet WELKOM IN DE EU MET HAAR WETTEN /RICHTLIJNEN EN UITGANGSPUNTEN VAN SAMENVOEGEN

    ps: DE MEEST ACTUELE FUSIE TUSSEN 2 LANDEN IS WEST EN OOST DUITSLAND.
    dAT HEEFT BAKKEN MET GELD GEKOST EN IS NOG DAGELIJKS FINANCIEEL PROBLEEM VAN dUITSLAND !!

    Welk bedrijf/NL zou willen fuseren met land als Roemenie: dat gaat niet:):)
4.005 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 201 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,07 0,00%
EUR/USD 1,0612 -0,12%
FTSE 100 7.965,53 -0,38%
Germany40^ 17.893,90 -0,74%
Gold spot 2.385,06 +0,08%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links