Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wat te doen als je belegt voor je pensioen II?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Ben Leppers

Ben Leppers was ooit handelaar in bedrijfsobligaties voor ABN Amro, had kortstondig een eigen beleggingsfonds en handelt sinds 2003 voor eigen rekening en risico. Hij handelt op kwantitatieve basis in Europese en Amerikaanse midcaps, en voor de langere termijn in diverse wereldwijde indexfondsen, staatsobligaties en valuta. ...

Meer over Ben Leppers

Recente artikelen van Ben Leppers

  1. jul '18 Wat te doen als je belegt voor je pensioen II? 31
  2. jul '18 Wat te doen als je belegt voor je pensioen? 49
  3. jun '18 Goedkope namaak, of weggegooid pensioengeld? 46

Reacties

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 juli 2018 22:24
    Wie een verantwoorde en goed doordachte keus wil maken over beleggen en pensioenen, kan ik een boek van professor A Oosenbrug aanraden. In het betreffende boek beschrijft hij de aanzienlijke risico s dat het beleid van Mario Draghi met zich meebrengt. Het is geen standaard mening, maar daarom juist zo leerzaam. Zie ook: www.pensioenechec.simpsite.nl
  2. riviera1234 9 juli 2018 09:06
    Probleem is dat we naar de toekomst kijken maar alleen weten wat er in het verleden is gebeurd. Een beleggingsplan kan dus totaal fout lopen als de toekomst zich niet wil houden aan datgene wat men al denkt te weten. Het bekende "rendementen uit het verleden enz." Obligaties, zelfs van landen, zijn naar mijn mening vandaag de dag niet meer zo veilig als gevolg van de schuldenberg die alleen maar groeit. Financiele crisis kunnen landen failliet maken en dus ook hun obligaties waardeloos. Argentinie, Rusland, Cyprus, enfin, voorbeelden genoeg. Afgezien daarvan, de rente op obligaties is dusdanig laag dat het de moeite en het risico bijna niet waard is. Mijn voorkeur gaat naar aandelen in financieel sterke bedrijven die consistent dividend opleveren. Gaat de beurs omlaag: soit, zolang dividenden zich maar blijven uitbetalen. En last but not least aandelen kunnen beter met inflatie omgaan dan obligaties. En hogere inflatie zal er weer komen - is misschien zelfs al aanwezig.
  3. forum rang 5 Saibee 9 juli 2018 10:21
    De producten die als voorbeeld gegeven worden; GLD, VBR, DBE, ... behoren tot de zogenaamde 'verboden' producten; geen productbeschrijving in de landstaal.

    Wellicht is het beter om voorbeelden te geven die je wel als normale particulier kunt aanschaffen.

    Dat je deze producten als particuliere belegger niet meer kunt kopen is de grootste onzin die ik de laatste jaren als belegger meegemaakt hebt maar dat is een heel andere discussie.
  4. knax63 9 juli 2018 11:54
    zo veel meningen en zo veel mensen. iedereen zegt at op basis van zijn ervringen maar zolang rente op obligaties 0a1% zijn is het op langere termijn niet interressant. de overheid pikt elk jaar de inflatie van je terug, ipv er bijgeven. legale diefstal noe ik het.
    de schijnzekerheid van obligaties gedekt door overheden.zekerheid bestaat noiet en dar moet je mee leren omgaan. in us zijn ze hierin veel verder.!!
  5. Rubicon 10 juli 2018 12:24
    quote:

    silverwheaton schreef op 8 juli 2018 13:33:

    [...]

    ......en dermate een alles-of-nietspoging willen doen om financieel toch gezond te worden. Het schenkt hoop, maar geen leven. ...
    Prima opmerking, waar ik me wel in kan vinden.
    Elk moment is een prima moment om te starten met beleggen met een horizon van +20 jaar in indexfondsen en dividendgroeiers. Dit uiteraard met de discipline van, ongeacht de omstandigheden, periodiek (her)beleggen.
31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links