Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,320 19 apr 2024 14:51
  • -0,059 (-1,75%) Dagrange 3,270 - 3,327
  • 5.640.456 Gem. (3M) 13,7M

KPN 2018

7.383 Posts
Pagina: «« 1 ... 220 221 222 223 224 ... 370 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. PentaGoNix 4 juli 2018 17:53
    quote:

    max2 schreef op 4 juli 2018 16:26:

    Zojuist hoogste koers dag 2,415, er speelt hier iets.

    Denk niet dat er wat speelt. Volgens mij zijn de adviezen van Morgan Stanley gisteren en vandaag die van Bernstein de reden dat we stijgen. Ik hoop van harte dat de weg naar boven is ingezet maar het kan morgen ook zo weer 2% down gaan zoals het wel vaker bij KPN gebeurt.
  2. forum rang 5 Mailbox 4 juli 2018 19:21
    quote:

    PentaGoNix schreef op 4 juli 2018 17:53:

    [...]Denk niet dat er wat speelt. Volgens mij zijn de adviezen van Morgan Stanley gisteren en vandaag die van Bernstein de reden dat we stijgen. Ik hoop van harte dat de weg naar boven is ingezet maar het kan morgen ook zo weer 2% down gaan zoals het wel vaker bij KPN gebeurt.
    Nou, het advies van Bernstein lijkt mij geen reden om aandelen KPN te kopen. De koers staat slechts 5 cent onder hun koersdoel. Maar Morgan Stanley legt meer gewicht in de schaal en heeft wel even wat meer invloed dan Berenberg. Bovendien onderbouwen ze hun advies en hebben gezegd dat het nu een mooi instapmoment voor KPN is. Daarnaast wordt de weg naar boven dan direkt versterkt door een aantal shorters die nerveus beginnen te worden als de koers bewegingen naar boven maakt, en die gaan dan mee terugkopen.
  3. appiehappie 4 juli 2018 22:30
    quote:

    Dota4Keeps schreef op 4 juli 2018 20:01:

    Dus feitelijk overbodige info en feitelijk een misplaatst bod, ahh zo zit dat. Ik heb me altijd afgevraagd wie deze feiten kan vaststellen, maar dat bent u dus! Dank daarvoor, hebben we dat mooi feitelijk vastgelegd. Dank ook voor uw antwoord op mijn vraag.
    Zoals ik al eerder schreef, verdiept u zich eens in de beschermingsconstructie van Kpn. Daarna beseft u dat een bod van 2,75 tot 3, euro vergeefse moeite is. Dus, zinloos!
  4. [verwijderd] 4 juli 2018 22:57
    Ik dacht even dat u doelde op een andere constructie want de beschermingsconstructie die ik ken, welke gebruikt kan worden om een vijandige overname te dwarsbomen, heeft volgens mij vrij weinig met de hoogte van het bod te maken.. tja hoe hoger het bod hoe groter de kans dat de constructie niet gebruikt wordt, maar volgens mij waren er destijds hele andere redenen om de constructie in te zetten (los van de hoogte van het bod). Dus waarom zou een bod van 2,75 tot 3,00 sowieso vergeefse moeite zijn? Waarom is een hoger vijandelijk bod wel “acceptabel” en waarom moet dat dan minimaal die 4 euro zijn? Ik ben benieuwd..
  5. lokeend 5 juli 2018 00:42
    quote:

    Mailbox schreef op 5 juli 2018 00:16:

    De hoogte ( beter gezegd de laagte) van het bod van Slim was destijds de hoofdreden om de beschermingsconstruktie in te zetten. Over de andere zaken waren ze wel uitgekomen. Er is nog weken na het afwijzen van het bod onderhandeld, maar die Mexicaanse vrek bleef bij zijn bod.
    Vandaar die andere constructies die er zijn gemaakt daarna
  6. [verwijderd] 5 juli 2018 10:06
    quote:

    Mailbox schreef op 5 juli 2018 00:16:

    De hoogte ( beter gezegd de laagte) van het bod van Slim was destijds de hoofdreden om de beschermingsconstruktie in te zetten. Over de andere zaken waren ze wel uitgekomen. Er is nog weken na het afwijzen van het bod onderhandeld, maar die Mexicaanse vrek bleef bij zijn bod.
    Oh oké..ik had dat anders voor de bril namelijk dat er nogal wat weerstand was tegen overname door een buitenlands partij en dan met name door deze Mexicaan. Ik dacht dat dat destijds de hoofdreden was dat t afketste. Niet dus blijkbaar. Weet jij zo wie de constructie precies kan inzetten? Dat maakt nogal uit. Ik zal dat eens nazoeken. Dank voor opheldering!
  7. Peett 5 juli 2018 10:14
    quote:

    Dota4Keeps schreef op 5 juli 2018 10:06:

    [...]

    Oh oké..ik had dat anders voor de bril namelijk dat er nogal wat weerstand was tegen overname door een buitenlands partij en dan met name door deze Mexicaan. Ik dacht dat dat destijds de hoofdreden was dat t afketste. Niet dus blijkbaar. Weet jij zo wie de constructie precies kan inzetten? Dat maakt nogal uit. Ik zal dat eens nazoeken. Dank voor opheldering!
    www.prefs-kpn.nl/
  8. Peett 5 juli 2018 10:19

    VIJF VRAGEN OVER DE STICHTING PREFERENTE AANDELEN
    Foto van 'Metro redactie'
    METRO REDACTIE
    30 AUG 2013

    (Novum) - De overname van KPN door het Mexicaanse telefoonbedrijf América Móvil is onzeker geworden, doordat een stichting donderdagavond plotseling 49,9 procent van het stemrecht bij KPN in handen kreeg. De stichting vond het bod uit Mexico 'vijandig' en besloot een verdedigingswal rond de Nederlandse telecomaanbieder op te tuigen. Zes vragen over de Stichting Preferente Aandelen:

    V: Wat is de Stichting Preferente Aandelen?
    A: De Stichting Preferente Aandelen werd opgericht in 1994, toen KPN - destijds nog Koninklijke PTT - naar de beurs ging. De stichting is volledig onafhankelijk en fungeert sindsdien als een verdedigingsmechanisme tegen opportunistische beleggers. Het orgaan kan zonder ingewikkelde overnameprocessen plots bijna de helft van alle stemrecht opeisen. Daardoor kan de stichting tijdens aandeelhoudersvergaderingen tegen plannen stemmen die volgens haar een bedreiging vormen voor KPN. De vijfkoppige stichting behartigt onder meer de belangen van KPN zelf, de werknemers en de aandeelhouders. Voorzitter van het orgaan is Jacques Schraven, oud-voorzitter van VNO-NCW.

    V: Waarom blokkeert de stichting de overname door América Móvil?
    A: De stichting kan zich kort gezegd niet vinden in de manier waarop het bedrijf van miljardair Carlos Slim KPN probeert over te nemen. De Mexicaanse telefoongigant houdt zich volgens het orgaan niet aan de Nederlandse regels voor een bedrijfsovername. Zo zou América Móvil onvoldoende hebben overlegd met de bestuurlijke top van KPN. Met de blokkade wil de stichting Slim dwingen tot overleg met de KPN-top. Voorzitter Schraven benadrukte vrijdag opnieuw dat hij een behoorlijk bod van de Mexicanen verwacht voordat hij de verdedigingswal weer afbreekt.

    V: Hoe kan de stichting plots zo'n groot belang krijgen?
    A: Toen KPN negentien jaar geleden naar de beurs ging, werd het opgedeeld in vier soorten aandelen, waaronder gewone aandelen voor beleggers en een stapel preferente aandelen. Alleen de stichting kan deze voorkeursaandelen kopen. Zolang dat niet gebeurt, sluimeren de aandelen als het ware en lijken ze niet te bestaan. Op het moment dat de stichting haar optie op de aandelen uitvoert, bestaan de preferente aandelen opeens náást de gewone aandelen. KPN heeft 4,27 miljard gewone aandelen, waarvan América Móvil een kleine dertig procent bezit. Door het besluit van de stichting komen daar nog eens 4,26 miljard preferente aandelen bij. Het Mexicaanse belang in KPN is daardoor in een klap bijna gehalveerd.
  9. forum rang 6 sportliefhebber 6 juli 2018 09:23
    quote:

    etap schreef op 6 juli 2018 09:16:

    4K stuks verkocht op 2.41
    Nu met 10K stukkies door....toch jammer....dat besluit had ik 10x kunnen maken. Zo zie je maar dat je vaak mis zit bij impulsieve handelingen.
    wie het kleine niet eert...
    De grote hap heb je nog. En volgende week denk je er weer anders over.
  10. forum rang 5 Mailbox 6 juli 2018 10:03
    quote:

    etap schreef op 6 juli 2018 09:43:

    [...]Ik ga wel verkopen; en lager proberen op te pikken.
    Zou ik niet doen. Ik heb 10% verkocht voor 2,42 met hetzelde doel maar met spijt. De rest houd ik vast. Binnenkort een statement van Ibarra en we staan zo boven de 2,60. Misschien dat er daarboven nog een keer 10 % uitgaat.
7.383 Posts
Pagina: «« 1 ... 220 221 222 223 224 ... 370 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links