Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Alfen N.V. AEX:ALFEN.NL, NL0012817175

  • 33,310 25 apr 2024 16:40
  • -2,020 (-5,72%) Dagrange 33,000 - 35,370
  • 253.290 Gem. (3M) 274,5K

Forum Alfen geopend

5.970 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 299 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 juni 2018 09:59
    DBT: exclusieve samenwerkingsovereenkomst in China
    FINANCE CIRCLE22/06/2018 om 09:11 uur
    (CercleFinance.com) - DBT heeft een exclusieve samenwerkingsovereenkomst met Zhongshan BRS Electric Vehicles opladen Technology Co (BRS China), een Chinees bedrijf dat gespecialiseerd is in laders voor elektrische auto's en de ontwikkeling van slimme steden ondertekend.

    Dit contract, dat jaarlijks door de partijen na de eerste periode van drie jaar kan worden verlengd, heeft betrekking op de exclusieve distributieverplichting van de DBT 50, 100 en 150 kW serie snelladers in China.

    Het is ook van plan om een ??samenwerking tot stand te brengen om zijn laders in China onder exclusieve DBT-licentie te vervaardigen en een lokale inkoop van geassembleerde navulproducten in China onder exclusieve DBT-licentie voor de Europese, Afrikaanse en Midden-Oosten-markt. .

    aandeel DBT +12%
  2. Vitavita 30 juni 2018 18:32
    27-06-2018
    Stedin kiest voor Alfen voor elektrificeren van haar wagenpark

    Als onderdeel van haar programma om het wagenpark te elektrificeren gaat Stedin laadpalen voor elektrische auto’s installeren op verschillende Stedin locaties in Nederland. Op haar locatie aan de Nijverheidsweg in Utrecht zijn recent de eerste 25 Alfen laadpalen geïnstalleerd door installateur WL Techniek. Deze laadpunten zijn allen voorzien van het Stedin logo en uitgerust met Alfen’s Smart Charging Network voor het optimaal tegelijkertijd opladen van een groot aantal auto’s.

    Fenna Markwat - de Jong, Projectleider facilities bij Stedin ligt toe waarom er is gekozen voor de laadinfrastructuur van Alfen: “Wij werken al jaren samen met Alfen op het gebied van oplossingen voor het middenspanningsnet. Daarnaast zijn wij gezamenlijk betrokken geweest bij energieopslagprojecten langs de A2 bij Haarrijn, het ADO Den Haag stadion en recent een buurtbatterij in een gerenoveerde woonwijk in Woerden. Deze ervaring gaf ons het vertrouwen om ook op het gebied van laadinfrastructuur voor Alfen te kiezen. Op naar het volgende duurzame mobiliteit project.”

    In totaal verwacht Stedin in 2018 ongeveer 85 laadpalen te plaatsen op haar diverse locaties.

    alfen.com/nl/nieuws/stedin-kiest-voor...
  3. Vitavita 2 juli 2018 18:35
    Inhoud overname Finland:

    02-07-2018,
    Strategische stap voor Alfen om internationale groei te realiseren

    ALMERE – Alfen (AEX: ALFEN), specialist in energieoplossingen voor de toekomst, kondigt vandaag de overname aan van Elkamo, een ontwikkelaar en producent van elektriciteitsdistributiesystemen in Finland. De overname is een belangrijke stap in de internationale groeiambities van Alfen en biedt een platform voor de cross-selling van Alfen’s laadsystemen voor elektrische auto’s en energieopslagsystemen.

    Elkamo versterkt de sterke positie van Alfen op het gebied van slimme elektriciteitsnetwerken (smart grids). Alfen zal Elkamo tevens inzetten als platform om haar eigen laadsystemen voor elektrische auto’s en energieopslagsystemen te verkopen in Scandinavië. Scandinavië is een aantrekkelijke groeimarkt, met het hoogste percentage elektrische auto’s in de wereld en veel mogelijkheden op het gebied van energieopslag.

    De transactie betreft de juridische entiteiten Oy Elkamo Ab en haar dochteronderneming Elsteel Oy (gezamenlijk “Elkamo” genoemd). Elkamo had in 2017 een omzet van EUR 12,4 miljoen en heeft 68 werknemers per 1 juli 2018. Het bedrijf is opgericht in 1981 en is actief op het gebied van slimme elektriciteitsnetwerken. Elkamo heeft een loyale klantenkring, bestaande uit netwerkbedrijven, energieleveranciers en industriële bedrijven.

    “Deze overname is een belangrijke stap in de verdere internationalisatie van onze activiteiten,” zegt Marco Roeleveld, CEO van Alfen. “Elkamo is een solide bedrijf met een lange historie op het gebied van slimme elektriciteitsnetwerken. Deze activiteiten groeien snel als gevolg van grote verbeterprogramma’s aan het elektriciteitsnetwerk. Daarnaast zien we veel potentieel om te profiteren van Elkamo’s lokale aanwezigheid in Scandinavië en de sterke relaties met haar klanten om Alfen’s laadsystemen voor elektrische auto’s en de oplossingen op het gebied van batterij energieopslag aan te bieden. Wij verwelkomen de werknemers van Elkamo in ons bedrijf en verwachten onze gezamenlijke activiteiten en positie in de energietransitie verder uit te bouwen”

    Seppo Tupeli, managing director van Elkamo, voegt toe: “We zijn verheugd om de krachten te bundelen met Alfen, een leidende speler in de energietransitie. Scandinavië is de derde markt in de wereld voor elektrische auto’s en biedt veel potentie voor de opslag van energie in batterijen. Door deel uit te gaan maken van Alfen hebben wij de mogelijkheid om een breed scala aan oplossingen op het gebied van de energietransitie aan te bieden in onze markten. We kijken er dan ook naar uit om gezamenlijk onze activiteiten te laten groeien.”

    Elkamo zal verdergaan onder de naam ‘Alfen Elkamo’ en het huidige management van Elkamo blijft aan. Financiële details van de transactie zijn niet bekend gemaakt.
  4. Vitavita 5 juli 2018 11:50
    05-07-2018
    Alfen levert laadstations voor smart grid project van Western Power Distribution in het VK

    Alfen levert laadstations voor smart grid project van Western Power Distribution in het VK 05-07-2018
    LV Connect & Manage project

    Nottingham, VK - Alfen, specialist in energieoplossingen voor de toekomst, is geselecteerd als leverancier van slimme laadstations voor elektrische auto's voor het LV Connect & Manage project van Western Power Distribution. Het LV Connect & Manage project heeft als doel oplossingen te bieden voor het sneller en eenvoudiger aansluiten van duurzame technologieën, zoals laadinfrastructuur voor elektrische auto's.

    De pilot brengt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van oplaadtechnologie voor elektrische auto’s naar ongeveer 50 huishoudens in het VK. In de pilot zal het lokale transformatorstation direct communiceren met de laadstations. Als het lokale net de maximale capaciteit bijna bereikt, stuurt deze een signaal naar het laadstation om de oplaadsnelheid aan te passen. Naarmate de vraag naar elektriciteit afneemt, kan de oplaadsnelheid weer toenemen.

    Het project omvat ongeveer 50 opladers voor huishoudens in de West Bridgford regio van Nottingham en heeft een looptijd van 18 maanden. Aan het einde van het project zullen de bevindingen worden gedeeld met de industrie en belanghebbenden tijdens congressen zoals de Low Carbon Networks & Innovation Conference van de Energy Network Association en evenementen zoals Western Power Distribution’s Balancing Act conferentie.

    Alex Earl, UK Country Manager bij Alfen vertelt: "Het gebruik van slimme technologie, zoals Alfen's opladers voor elektrische auto's, is van cruciaal belang voor het faciliteren van een slimmer, flexibeler elektriciteitssysteem. Onze laders kunnen op externe invloeden reageren door het elektriciteitsverbruik te vergroten of te verkleinen en daarmee het systeem in balans te houden. Alfen is al betrokken geweest bij een aantal van dit soort slimme oplaadprojecten en is verheugd om ook voor dit innovatieve LV Connect & Manage project gekozen te zijn."

    Western Power Distribution investeert meer dan €8 miljard in haar netwerk tussen 2015 en 2023. Dankzij de snelheid van technologische veranderingen is het niet altijd haalbaar om netwerkverbeteringen door te voeren voordat nieuwe technologieën beschikbaar komen. Daarom komt Western Power Distribution met innovatieve oplossingen om aan deze behoeften te voldoen. Roger Hey, Future Networks Manager bij Western Power Distribution zegt “We zorgen ervoor dat het lokale elektriciteitsnet geen obstakel vormt voor de uitrol van elektrische auto’s en andere technologieën. Uiteindelijk zal het LV Connect & Manage project er mede voor zorgen dat het elektriciteitsnet binnen veilige operationele bandbreedtes blijft functioneren op de meest economische wijze, terwijl het aantal elektrische auto's de komende jaren zal toenemen."

    Nortech Management Ltd. verzorgt het Active Network Management en de communicatie rondom bi-directionele elektriciteitsstromen. De technologie is al eerder toegepast in combinatie met elektriciteitsopwekking, maar dit is de eerste keer dat deze wordt ingezet voor vraagsturing en opslagtoepassingen. Samuel Jupe, Network Innovation Manager bij Nortech, vertelde: "Onzekerheid over volume, locatie en type laagspanningsaansluiting betekent dat het niet altijd mogelijk of efficiënt is voor Western Power Distribution om netwerkverbeteringen vóór de vraag uit te plannen. Deze test zal Western Power Distribution helpen om een nieuwe oplossing in een veilige omgeving te evalueren."
    De keuze is op EV Charging Solutions gevallen als partner voor de installatie en levering. Zij houden zich bezig met klantbetrokkenheid, enquêtes, loadbeoordelingen, inkoop van apparatuur, installatie en nazorgservices voor de deelnemers aan de pilot. Chris Everitt, Managing Director van EV Charging Solutions vertelt: "We hebben een nauwe samenwerking met Alfen en Western Power Distribution aangezien we samen aan het Electric Nation project hebben gewerkt: 's werelds grootste proefproject voor slim opladen. Veel van de ervaringen die we tijdens dat project hebben opgedaan kunnen we ook toepassen bij dit project."

    Projectdeelnemers:

    Over Alfen:
    Het Nederlandse Alfen opereert internationaal in het hart van de energietransitie, als specialist in energieoplossingen voor de toekomst. Met haar 80 jarige historie biedt Alfen een unieke combinatie van activiteiten. Alfen ontwerpt, ontwikkelt en bouwt slimme elektriciteitsnetwerken, energieopslagsystemen en oplaadsystemen voor elektrische auto's en brengt deze samen in geïntegreerde systemen om te voldoen aan de elektriciteitsvraagstukken van haar klanten. Alfen heeft marktleidende posities in Nederland en groeit snel in het buitenland, waarbij het profiteert van haar 'first mover advantage'.

    Over Western Power Distribution:
    Western Power Distribution is de netbeheerder in het VK voor de regio’s Midlands, South Wales en South West en is verantwoordelijk voor het leveren van elektriciteit aan circa 7,9 miljoen klanten in het VK.

    Over Nortech Management Ltd.:
    Het in het VK gevestigde Nortech heeft meer dan 20 jaar ervaring in het leveren van producten en diensten op het gebied van controletechnologie aan energiebedrijven.

    Over EV Charging Solutions:
    EV Charging Solutions is een van de meest gevestigde, onafhankelijke consultants voor elektrische auto's en installateurs van laadstations in het VK.

    Over Sustainable Travel Collective’s Big Wheel:
    De Big Wheel is onderdeel van een in Nottingham gevestigde liefdadigheidsinstelling die zich bezighoudt met het verminderen van de impact van transport op onze gemeenschappen, bedrijven, wegen en het milieu. De instelling is al 15 jaar actief in en om Nottingham.
  5. Hoosier 5 juli 2018 13:10
    IEX nieuws zou ook duw in de rug van Alfen moeten zijn.

    BRUSSEL (AFN) - Er zijn te weinig laadpalen voor elektrische auto's in Europa en ze zijn bovendien onevenredig verspreid. De Europese autobranchevereniging ACEA denkt dat consumenten daardoor worden afgeschrikt bij het kopen van elektrische auto's, waardoor Europese doelstellingen in gevaar komen.

    Die Europese doelstellingen zijn er overigens nog niet. Volgende week praat het Europees parlement over CO2-doelen voor auto's en andere voertuigen. Volgens ACEA zijn de klimaatplannen van sommige europarlementariërs op dat vlak simpelweg onhaalbaar als er geen drastische maatregelen worden genomen om de gebrekkige laadvoorzieningen te verbeteren.

    ACEA wijst erop dat er volgens schattingen van de Europese Commissie minimaal twee miljoen laadpalen nodig zijn in Europa in 2025. De teller blijft nu steken op ongeveer 100.000.
  6. Vitavita 9 juli 2018 21:27
    Leon, helemaal mee eens, komt goed!

    Trouwens, Alfen heeft een goede communicatieafdeling, we worden goed op de hoogte gehouden, inmiddels zijn vele positieve persberichten voorbij gekomen.

    Alfen heeft ook wel een belofte in te lossen met stellen van de hoge IPO-prijs, later flink afgezwakt tot €. 10. Nog steeds een heel hoog K/W-verhouding.
    Maar ze gaan ervoor, complimenten! Op naar de halfjaarresultaten in augustus.

    Alfen levert laadpalen aan Allego voor nieuwe woon-werk laadservice LeasePlan
    LeasePlan, een toonaangevende speler op het gebied van Car-as-a-Service, en aanbieder van laadoplossingen Allego, kondigden afgelopen week een nieuwe samenwerking aan om klanten van LeasePlan die in elektrische voertuigen rijden (e-rijders) zowel thuis als op het werk toegang te geven tot eigen laadpunten. Alfen levert de laadpalen en service aan Allego voor deze nieuwe dienst, welke aanvankelijk zal worden uitgerold in België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal en Zweden.

    Anja van Niersen, CEO Allego: “Wij werken al jaren samen met Alfen aan de uitrol van laadinfrastructuur. Alfen’s laadpalen kenmerken zich door hoge kwaliteit en state-of-the-art technologie, waaronder slim laden. Alfen heeft ruime ervaring in heel Europa, en wij zijn dan ook verheugd onze samenwerking in verschillende Europese landen voor Leaseplan in te kunnen zetten”.

    Richard Jongsma, CCO Alfen: “De combinatie van onze laadtechnologie en Allego’s diepe kennis van e-mobility en haar EV Cloud Services Platform maken een grootschalige uitrol van laadinfrastructuur in Europa mogelijk. Wij zijn dan ook trots op deze verdere uitbreiding van onze samenwerking”.

    alfen.com/nl/nieuws/alfen-levert-laad...
  7. Harry Nik 9 juli 2018 22:49
    Ja..dat klinkt als mooi nieuws.
    Maar wat ik ondertussen ook wel geleerd heb, is dat als iemand groot wil worden dat ze dat vaak ook doen door bijna tegen kostprijs te gaan produceren.
    Want ook deze tender (als ik het goed begrepen heb moet dat want het is groot en Europees) is er ook gewoon 1 waar men op inschrijft en de goedkoopste en beste wordt gekozen.
    En soms alleen de goedkoopste als men meent dat men het gebrek aan kwaliteit contractueel wel terug of in orde kan krijgen door er op te hameren dat men onder kwaliteit niet bedoeld die van Trabant of zo..
    Mijn vraag is dus hoeveel gaan ze hier nu echt aan verdienen?
  8. createmonnie 9 juli 2018 23:10
    Ik denk persoonlijk dat er nog geen concrete financiële gegevens zijn, omdat het hier gaat om langetermijn contracten. Ik hoop dat er dan ook dat er in deze contracten flink wat variabele percentages worden meegenomen, wat op den duur gunstig zal worden. Meer van zulke contracten en het bedrijf zal groeien.

    Ik heb wel vertrouwen in Alfen. Mochten zij er niks van bakken qua groeimarges... dan hoop ik van harte dat het bedrijf word overgenomen. De toekomst van elektrisch rijden zit nog in kinderschoenen. Het zal een heuse uitdaging worden om 15% van Europa te voorzien van elektrische laadpalen.

    Daarnaast zodra het elektrisch rijden aan het einde van zijn groeifase zit, zal ongetwijfeld een nieuwe technologie de hoek omkijken. Ik verwacht dat dit met de tempo van het afgelopen decennium over 10 á 15 jaar zal zijn. In mijn ogen dus nog flinke groeipotentie.
5.970 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 299 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Vochtprobleem drijft Alfen in het nauw

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links