Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

GrandVision 2018

72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Tordan 23 februari 2018 17:21
    quote:

    Show_Me_The_Money schreef op 23 februari 2018 16:28:

    [...]

    Doel gehaald.
    Maar ik zou oppassen.

    Ik vergelijk dit aandeel enigszins met Beter Bed.
    Beide Retail.
    Beide ooit groeiparels met koersen boven de 20 euro.
    Winst over 2016 0,92 (GV) en 0,87 (BB).

    Maar bij beide stokt de groei.
    En komt de koers in een dalende trend die zeer, zeer diep kan gaan.
    BB is inmiddels afgegleden naar 11,80. Een koers waarvan aandeelhouders BB niet voor mogelijk hielden dat die ooit op de borden ging komen................

    Probleem is de autonome groei. D.m.v overnames moeten ze de komende jaren flink doorgroeien. Concurrentie is moorden, dat klopt. Vergelijking met BB gaat m.i. niet helemaal op. GV is wereldmarktleider en BB een zeer kleine speler in vooral Ned. en Dld. Schaalgroote is de key denk ik.
  2. forum rang 10 voda 26 februari 2018 16:11
    Beursblik: margedruk verwacht voor GrandVision
    Eerdere trading update viel reeds tegen.

    (ABM FN-Dow Jones)GrandVision heeft waarschijnlijk een lagere winstmarge behaald in het afgelopen kwartaal dan een jaar terug en in het voorgaande kwartaal. Dit verwachten analisten.

    De uitbater van optiekketens maakte in januari reeds in een trading update omzetcijfers over het vierde kwartaal bekend, die door analisten als teleurstellend werden bestempeld. Tegen constante wisselkoersen steeg de omzet autonoom met 1,6 procent, wat flink lager was dan de autonome groei van 5,2 procent een jaar eerder. De vergelijkbare omzet daalde met 0,8 procent. Tevens zei GrandVision te verwachten dat het aangepaste operationele winst (EBITDA) vertraagde, maar nog steeds positief ontwikkelde.

    De koers kreeg een tik en daalde sinds de trading update met circa 15 procent. Analist Alan Vandenberge van KBC Securities vindt de korting waartegen het aandeel wordt verhandeld ten opzichte van sectorgenoten terecht, vanwege de wisselende resultaten.

    Vandenberge rekent op een aangepaste EBITDA van 129 miljoen euro met een winstmarge van 14,8 procent voor het vierde kwartaal, evenveel als waar de consensus vanuit gaat. Deze marge verwachting ligt 60 basispunten lager dan een jaar terug en 220 basispunten lager dan in het derde kwartaal.

    Volgens de analist stonden de marges in alle divisies onder druk. Hij voorziet voor de G4 regio een daling met 120 basispunten, voor 'Other Europe' een afname met 170 basispunten en de grootste daling, 520 basispunten, komt voor rekening van Americas & Asia.

    Vorige week maakte GrandVision bekend dat Stephan Borchert wordt aangesteld als nieuwe CEO. De Duitser vervangt Theo Kiesselbach. De wisseling van de wacht is volgens Vandenberghe mogelijk een aanjager voor de koers.

    Het concern maakt woensdag voorbeurs de definitieve resultaten bekend. Maandag noteerde het aandeel GrandVision 1,6 procent hoger op een groene beurs.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 28 februari 2018 16:18
    Beursblik: resultaten GrandVision niet spectaculair
    NIBC handhaaft Accumuleren advies.

    (ABM FN-Dow Jones)De resultaten van GrandVision in het vierde kwartaal en heel 2017 waren grotendeels conform de recent verlaagde verwachtingen. Dit concludeerde analist John David Roeg van NIBC woensdag.

    Eerder al rapporteerde de uitbater van optiekketens tegenvallende omzetcijfers, waarin ook werd vermeld dat het operationele resultaat (EBITDA) dit jaar lager uit zou vallen.

    GrandVision verwacht dat de aangepaste EBITDA dit jaar even hard als de omzet zal groeien. Dit beschouwt Roeg als een lichte teleurstelling, aangezien integratiekosten in de Verenigde Staten dit jaar flink omlaag zouden moeten gaan.

    Wat betreft het eerste kwartaal waarschuwde de onderneming voor een lagere groei. Dat zal voor sommige beleggers als een verrassing komen, stelde de analist, gezien de verwacht hogere verkopen in Frankrijk omdat klanten hun aankopen in het vierde kwartaal uitstelden tot in het huidige kwartaal. Frankrijk is de grootste markt voor GrandVision.

    NIBC handhaaft het advies op Accumuleren en het koersdoel op 24,50 euro. Op een groene beurs daalde het aandeel GrandVision woensdagochtend met 0,2 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. florida7 1 maart 2018 18:47
    De Europese Commissie gaat akkoord met de fusie van de Italiaanse brillenmaker Luxottica met de Franse brillenglazen- en contactlenzenproducent Essilor.
    Volgens de commissie wordt de concurrentie op het gebied van brillenglazen en lenzen niet verstoord door de transactie.

    Luxottica is eigenaar van merken als Ray-Ban, Persol en Oakley. Essilor is vooral bekend van het glazenmerk Varilux.

    Ze zetten samen ruim 15 miljard euro om en hebben ruim 140.000 werknemers in dienst. In september kondigde de Europese Commissie aan de fusie te onderzoeken om vast te stellen dat die niet leidt tot hogere prijzen of verminderde keuze voor consumenten.

    Daarvoor werd navraag gedaan onder bijna 4000 opticiens in Europa. Daaruit bleek dat dit niet het geval is, aldus EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging).

    Door het samengaan van Luxottica en Essilor ontstaat een brillengigant met een marktwaarde van circa 46 miljard euro. De deal werd in januari vorig jaar aangekondigd en moet mede leiden tot flinke kostenbesparingen. EssilorLuxottica krijgt een beursnotering in Parijs
  5. forum rang 10 voda 26 april 2018 15:52
    Beursblik: zwakke jaarstart voor GrandVision
    Morgan Stanley niet overtuigd.

    (ABM FN-Dow Jones) Optiekketen GrandVision heeft een zwak kwartaal achter de rug. Dit schreven analisten van Morgan Stanley donderdag naar aanleiding van de kwartaalrapportage van de optiekketen.

    De analisten benadrukten dat de winstmarge daalde met 122 basispunten tot 14,9 procent. De consensus rekende op een marge van 15,3 procent. Voor heel 2018 rekent de zakenbank evenwel op een marge van 16 procent, waarbij met name het lopende kwartaal voor herstel moet zorgen.

    De resultaten werden het afgelopen kwartaal met name geraakt door zwakke resultaten in Noord-Europa en de consolidatie en rebranding van de overname van Tesco Opticiens in het Verenigd Koninkrijk.

    Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies voor het aandeel met een koersdoel van 21,50 euro. GrandVision sloot woensdag op 18,90 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 4 Erg chebbi 27 april 2018 07:33
    Beursblik: zwakke jaarstart voor GrandVision. Ik ben de helft kwijt. Mooie start, nix mis mee.

    Maar de praktijk heeft geleerd dat de koers redelijk onder de IPO kan zakken..Ik ga op een kwartaaldip wachten en dan weer inkopen. Dat heeft me dit fonds wel geleerd. Het kan even lekker omhoog (zoals nu), maar evenzo hard naar benee.
  7. forum rang 6 Tordan 27 april 2018 13:50
    quote:

    Erg chebbi schreef op 27 april 2018 07:33:

    Beursblik: zwakke jaarstart voor GrandVision. Ik ben de helft kwijt. Mooie start, nix mis mee.

    Maar de praktijk heeft geleerd dat de koers redelijk onder de IPO kan zakken..Ik ga op een kwartaaldip wachten en dan weer inkopen. Dat heeft me dit fonds wel geleerd. Het kan even lekker omhoog (zoals nu), maar evenzo hard naar benee.
    Ik hou ze wel. Ze noteren zo,n 40% onder de sectorgenoten. Terwijl de betere resultaten vanaf q2 nog moeten komen. Ik wil wel bijkopen onder de 19. Eerder richting de 18,60.
  8. forum rang 10 voda 30 april 2018 16:05
    Beursblik: ING verlaagt koersdoel GrandVision
    Koersdoel naar 25,50 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel op GrandVision verlaagd van 26,25 naar 25,50 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek maandag uit een rapport van de bank.

    "Hoewel de resultaten in het eerste kwartaal in lijn met onze verwachtingen waren, was dit een grote opluchting voor ons in vergelijking tot het recente turbulente verleden toen de aandelenkoers erg volatiel was rond de publicatiedata", aldus analist Tijs Hollestelle.

    Ondanks dat GrandVision waarschuwde voor een lastige vergelijkingsbasis, lukte het toch om een veel beter dan verwachte vergelijkbare groei van 1,9 procent te behalen, aldus ING. Daarbij herhaalde de uitbater van optiekketens ook de outlook voor heel 2018. Dit bekent dat GrandVision volgens ING "goed op weg is" om in 2018 een solide prestatie neer te zetten.

    Verder zei GrandVision dat de vergelijkingsbasis voor het lopende tweede kwartaal makkelijk is en in combinatie met de "enorme" onderwaardering ten opzichte van Europese sectorgenoten "verwachten we dat het aandeel in de komende maanden sterk zal presteren", aldus Hollestelle.

    Het aandeel GrandVision sloot vrijdag op 20,20 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 6 Tordan 28 juni 2018 15:01
    quote:

    florida7 schreef op 27 juni 2018 19:19:

    Gaan we de €18 weer testen?
    Mag van mij wel voor de cijfers. Ik hou me hier aan vast:

    "Verder zei GrandVision dat de vergelijkingsbasis voor het lopende tweede kwartaal makkelijk is en in combinatie met de "enorme" onderwaardering ten opzichte van Europese sectorgenoten "verwachten we dat het aandeel in de komende maanden sterk zal presteren", aldus Hollestelle."

    Ik zal laag in de 18 dus bijkopen.
  10. Brogembank 2 juli 2018 14:26
    quote:

    ff_relativeren schreef op 2 juli 2018 10:22:

    [...]
    Dat heb je goed gezien @ florida7. Gewoon, omdat het kan ?
    Of omdat GrandVision ook in Mexico (politieke omslag bij de verkiezingen gisteren)
    en in China (handelsoorlog) zit ?

    Wat maakt een linkse verkiezingsoverwinning in Mexico uit voor de brillenverkoop aldaar? Ik heb gehoord over liberale lantaarnpalen en socialistische stoeptegels, maar kan mij niet voorstellen dat GV zou lijden onder een linkse overwinning in Mexico (tenzij het natuurlijk Venezolaanse proporties aanneemt) maar dan denk ik dat Heineken en Shell daar toch eerder en meer hinder van zullen gaan ondervinden...
    Maar misschien "zie" ik iets over het hoofd ;-)
  11. forum rang 6 Tordan 3 juli 2018 19:24
    Beursblik: Grandvision blijft favoriet van Berenberg

    (ABM FN-Dow Jones) Berenberg handhaaft Grandvision als favoriete brillenretailer met een koopaanbeveling en een koersdoel van 25,00 euro. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de zakenbank.
    Ondanks de winstwaarschuwing die concurrent Fielmann vorige week afgaf en de koersdaling die daarop volgde, wordt Grandvision volgens de analisten nog altijd tegen een fikse korting verhandeld. Grandvision is zelfs goedkoper dan toen het naar de beurs werd gebracht, aldus de marktvorsers. "Dit is moeilijk te vatten, aangezien Grandvision vandaag de dag een betere onderneming is dan bij de IPO." Niet alleen is de onderneming gegroeid, maar ook de rendementen zijn gestegen, de kasgeneratie is toegenomen en de schulden zijn gedaald. Het management heeft het volgens Berenberg dan ook goed gedaan en er is geen reden om te twijfelen dat dit in de toekomt anders zal zijn.
    Daarentegen vertraagt het momentum bij Fielmann en droogt de winstgevendheid op. Het koersdoel werd dan ook verlaagd van 73,00 naar 57,00 euro met een Houden advies.
    "Grandvision biedt superieure groei […] toch is het waarderingsgat relatief groter geworden", aldus de analisten.
    Het aandeel Grandvision sloot maandag op 18,41 euro.
    Door: ABM Financial News.
  12. forum rang 7 ff_relativeren 3 juli 2018 23:07
    quote:

    florida7 schreef op 3 juli 2018 20:03:

    Haken en ogen bij GrandVision. De koersontwikkeling voorspelt weinig goeds.
    Iemand dit premium artikel geschreven door Martin Crum op de IEX site gelezen?
    @ florida7,

    ik heb het premium artikel niet gelezen. Wel heb ik het nieuws over concurrent Fielmann gelezen, dat 2x op zijn lazer kreeg. Tegenvallende cijfers, gevolgd door een afwaardering door Deutsche Bank.

    Zie dit artikel : boerse.ard.de/aktien/fielmann-deutsch... .

    Wellicht is GrandVision de afgelopen dagen mee gedaald met Fielmann. Of de zorgen over Fielmann ook zouden moeten gelden voor GrandVision .. dat moet eerst maar eens blijken.

    Anderzijds, of GrandVision vrij kan blijven van de valkuilen voor Fielmann ..
    dat moet ook nog blijken. Al met al, verwacht ik geen spraakmakende verandering in de beurskoers van GrandVision, tot de cijferpresentatie (en de outlook voor H2 van het boekjaar).

    Benieuwd hoe andere forumbezoekers hierover denken. Feedback van harte welkom.
72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0731 +0,32%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.932,70 -0,86%
Gold spot 2.333,57 +0,75%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links