Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,180 19 apr 2024 17:35
  • -0,200 (-0,73%) Dagrange 26,860 - 27,280
  • 62.640 Gem. (3M) 81,1K

inhoudelijk LIGHT

4.141 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 208 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Rekyus 30 juni 2018 08:14
    @*Plata o Plomo*

    Natuurlijk vinden er een- tot tweemaal per jaar gesprekken plaats tussen Galapagos en grootaandeelhouders. Een Nederlandse aandeelhouder steekt van die gesprekken vaak net iets meer op dan bijvoorbeeld een Amerikaanse institutionele belegger. Van Herk en zijn rechterhand kennen Galapagos dus door en door, neem ik aan.

    Dat Van de Stolpe zich in het begin van het jaar weinig positief uitliet over AbbVie, wees duidelijk op spanningen in de ‘boardroom’, niet zozeer op de feitelijke samenwerking tussen researchers van beide ondernemingen. Tegelijkertijd wist de CEO ook dat het ontwikkeltraject niet gemakkelijk zou worden, ondanks gunstige aanwijzigingen uit de pre-klinische testen. Anders gezegd, misschien moet je drie of vier moleculaire varianten per potentiator of (C1/C2) corrector in klinisch onderzoek uitproberen, voordat je succes hebt. De meeste beleggers zijn hier onvoldoende van doordrongen. Vandaar ook mijn pleidooi om niet bij de eerste, beste tegenwind het programma te staken. Met zo’n mentaliteit kom je niet ver in biotechland.

    Ik kan mij niet voorstellen dat Van de Stolpe van Herk min of meer ingepalmd zou hebben om zijn aandelenbelang te vergroten en boven de voor iedereen zichtbare grens van 10% te tillen. Wat zou zijn tegenprestatie zijn: voorkennis delen? Een buitengewoon riskant traject dat hem als bestuurder op een onverwacht moment de kop kan kosten. Het zou ook betekenen dat Van de Stolpe de ene aandeelhouder boven de andere stelt, iets wat mededingingsrechtelijk niet in de haak is.

    Van Herk heeft zijn eigen afwegingen gemaakt. En Van de Stolpe schat ik qua integriteit hoog in. Dus nee, het is geen strategische zet van Van de Stolpe. Het is bereidheid van Van Herk om groot geld in te zetten in combinatie met gezond verstand. Want de kans dat filgotinib faalt, is te verwaarlozen. Er komt of een overname of een onstuitbare groei. ‘Lood om oud ijzer’, zo gezegd!
  2. maxen 30 juni 2018 11:17
    quote:

    Rekyus schreef op 30 juni 2018 08:14:

    ...Want de kans dat filgotinib faalt, is te verwaarlozen. Er komt of een overname of een onstuitbare groei. ‘Lood om oud ijzer’, zo gezegd!
    Mee eens, maar de zegswijze aan het eind klinkt niet echt positief. Ik stel voor, om in de metalen te blijven:

    Goud om Goud!
  3. forum rang 4 K. Wiebes 30 juni 2018 11:32
    quote:

    voda schreef op 29 juni 2018 16:24:

    CEO Galapagos: 'Geen toekomst voor alliantie met AbbVie'

    ...Heeft de beslissing van AbbVie te maken met de tegenvallende resultaten?

    ...Van de Stolpe: 'Dat weet ik niet. Dat moet je aan AbbVie vragen.

    www.tijd.be/ondernemen/farma-biotech/...
    Nou ja zeg! Wat bót van AbbVie. Alleen maar neen zeggen en dan géén uitleg geven. ;)
  4. forum rang 4 harvester 30 juni 2018 11:35
    quote:

    RiapRoy schreef op 30 juni 2018 08:16:

    Interessant stuk over de CF studies en de opties die GLPG nu heeft.

    www.epvantage.com/Universal/View.aspx...
    In dit stuk halen zij uitspraken aan van Stifel.

    Dat is al ik het goed heb de analist die vermoedelijk al jaren uit de hand eet van Vertex (gezien zijn berichtgeving stroom), dus daar hecht ik wat minder waarde aan.
  5. forum rang 4 harvester 30 juni 2018 11:39
    quote:

    hoebeet schreef op 30 juni 2018 11:32:

    [...]

    Nou ja zeg! Wat bót van AbbVie. Alleen maar neen zeggen en dan géén uitleg geven. ;)
    Zij zijn niet verplicht om uitleg te geven.
    Kan voor hen koersgevoelig zijn.

    Misschien is het ook lastig om uitleg te geven aan Galapagos dat zij bij voorbeeld sneller en meer vervangende omzet nodig hebben voor Humira nu filgotinib beter blijkt dan upddacitinib.

    Overigens zijn zij in het verleden al botter geweest naar Galapagos (bij het afbreken van de samenwerking inzake filgotnib).
  6. forum rang 4 Jan66 30 juni 2018 12:09
    quote:

    hoebeet schreef op 30 juni 2018 11:52:

    En nu zónder roze bril...

    Uiteraard hebben ze uitleg gegeven; alleen kán of wil Onno niet zeggen welke.

    Onno "moet" in dat interview - het is niet zo dat die vraag niet te verwachten was - gewoon zeggen dat hij daar geen uitspraken over wil/kan/mag doen.
    Het blijft een vreemd verhaal "je stopt ermee of niet" iets er tussen bestaat niet . Ik blijf dit een rare move van Abbvie vinden we stoppen ermee maar we nemen nog geen afscheid van het CF verhaal , ik krijg steeds meer het idee dat er op de achtergrond een spelletje word gespeeld door Abbvie om Gala en Gilead tot een mogelijke actie te dwingen wat dat ook mag zijn .
  7. forum rang 6 de tuinman 30 juni 2018 13:47
    quote:

    TP66 schreef op 30 juni 2018 12:09:

    [...]

    Het blijft een vreemd verhaal "je stopt ermee of niet" iets er tussen bestaat niet . Ik blijf dit een rare move van Abbvie vinden we stoppen ermee maar we nemen nog geen afscheid van het CF verhaal , ik krijg steeds meer het idee dat er op de achtergrond een spelletje word gespeeld door Abbvie om Gala en Gilead tot een mogelijke actie te dwingen wat dat ook mag zijn .
    Het lijkt dat Abbvie stopt na de laatste studie uitslagen. Ik denk dat er ook niet veel meer voor nodig was om Abbvie te laten afhaken.

    Maar de 1e triple studie liep al. Dus nu willen ze die uitslag gewoon afwachten.
  8. forum rang 4 aossa 30 juni 2018 14:51
    Van het andere forum geplukt... (niet zomaar een mening, maar een van een PhD)

    Wat denken specialisten hierover?

    Berichtdoor DVM_PhD » 29 Jun 2018 19:53

    Ik ben zeker geen expert in CF, heb mij wat moeten inlezen. Maar de vergelijking met Vertex Ph. is beetje krom. Zij testen alle tripples met de combo tezacaftor-ivacaftor, waarbij tezacaftor op het eerste zicht CTFR beter chaperonneert dan lumacaftor. Beetje moeilijk dus om GLPG2737+lumacaftor-ivacafor te vergelijken met VX°xx+tezacaftor-ivacaftor. Er is immers minder CTFR om te versterken -denk ik, ik ben geen expert. Bovendien is het van weinig belang, de tripple combo van GLPG moet competitief zijn met de nieuwe tripples van Vertex. Niemand geeft een moer om GLPG2737+orkambi als behandeling.

    Lees meer op: beursig.com/forum/viewtopic.php?f=4&a...
  9. forum rang 10 voda 30 juni 2018 17:51
    Galapagos: AbbVie haakt af

    Biotechaandelen, ze blijven riskant. Gisteravond nabeurs maakte Galapagos resultaten bekend inzake een onderzoek naar de werking van een triple combo-middel tegen taaislijmziekte, ook wel Cystic Fibrosis genoemd.

    Heroverweging AbbVie
    Hoewel de resultaten op zich niet slecht uitvielen, deelde Galapagos in hetzelfde persbericht mee dat partner voor CF, AbbVie, aangegeven heeft niet door te willen gaan met dit onderzoek. Waarschijnlijk ziet AbbVie dus toch onvoldoende aanknopingspunten in de onderzoeksresultaten om er nog geld in te steken.

    In 2013 sloten AbbVie en Galapagos een overeenkomst voor de ontwikkeling van medicijnen tegen taaislijmziekte waarbij AbbVie $45 miljoen upfront betaalde, en later nog eens $600 miljoen zou betalen bij het behalen van bepaalde milestones.

    AbbVie heeft Galapagos eerder een kool gestoofd door opeens, uit het niets, de steun in te trekken voor filgotinib. Daar werd enige tijd later Gilead voor gestrikt.

    Op dit moment zijn de gevolgen nog moeilijk in te schatten. In het ergste geval zal de CF-onderzoekslijn nul opleveren, wat een deel van de potentie van het bedrijf weghaalt.

    Kans voor Gilead
    Anderzijds: wanneer Galapagos los kan komen van AbbVie opent dat de deur weer voor andere partijen en is een mogelijke overname door Gilead, weer een stuk eenvoudiger geworden. Gilead is de partner van Galapagos inzake filgotinib. Gilead heeft momenteel al 17% van het aandelenkapitaal.

    De toekomstige opbrengsten van CF worden per aandeel niet bijzonder hoog ingeschat, andere programma's zijn belangrijker, maar het is toch een gevoelige aderlating. AbbVie zal afgekocht moeten worden en als Galapagos zelf doorgaat met CF zal het die kosten ook voor zijn rekening moeten nemen. Dat neemt een behoorlijke hap uit de riante kaspositie. Op een dergelijk zwak moment kan Gilead wellicht toeslaan.

    We kunnen ons wel voorstellen dat Galapagos het nu behoorlijk gehad heeft met het onbetrouwbare AbbVie. Bij de stopzetting van de samenwerking inzake filgotinib werd Galapagos pas kort voor verschijnen van het persbericht gebeld.

    In New York noteert het aandeel 13% lager nabeurs en daar gaat in Amsterdam wellicht nog een scheutje overheen. Vanaf de zone €65-70 wordt het interessant om een plukje op te pikken.

    Disclaimer: Paul Weeteling heeft geen positie in bovenvermelde aandelen.

    POSITIEF
    We zijn positief over dit aandeel. Eventueel eerste positie innemen
    POSITIEF OP 29 JUN 2018 OM 08:20

    Bij een te grote dip richting €65-70 mag het aandeel opgevangen worden. Er zitten genoeg andere kansrijke medicijnen in de pijplijn en het loskomen van AbbVie opent nieuwe perspectieven. De vraag is daarbij of CF helemaal afgeschreven moet worden. Houd posities beperkt gezien het risico.

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/279887/Ga...
  10. winx09 30 juni 2018 18:11
    quote:

    voda schreef op 30 juni 2018 17:51:

    Galapagos: AbbVie haakt af

    .... Gilead is de partner van Galapagos inzake filgotinib. Gilead heeft momenteel al 17% van het aandelenkapitaal.

    ...
    Disclaimer: Paul Weeteling heeft geen positie in bovenvermelde aandelen.

    ...

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/279887/Ga...
    Kwaliteits-productie uit de IEX doos. Of zou Gilead stiekum 4% hebben bijgekocht en dat hebben gemeld bij Paul Weeteling. Je weet het niet natuurlijk .......
  11. forum rang 4 harvester 1 juli 2018 23:10
    quote:

    winx09 schreef op 30 juni 2018 18:11:

    [...]

    Kwaliteits-productie uit de IEX doos. Of zou Gilead stiekum 4% hebben bijgekocht en dat hebben gemeld bij Paul Weeteling. Je weet het niet natuurlijk .......
    Ik gok dat het een typefoutje is, maar dat zou niet mogen bij professionals.

    Voorlopig heb ik dus geen interesse in de mening van de iex medewerkers.
    Fact checking is toch de basis vaardigheid die je als professional zou moeten hebben.
  12. forum rang 4 holenbeer 1 juli 2018 23:33
    quote:

    harvester schreef op 1 juli 2018 23:10:

    [...]

    Ik gok dat het een typefoutje is, maar dat zou niet mogen bij professionals.

    Voorlopig heb ik dus geen interesse in de mening van de iex medewerkers.
    Fact checking is toch de basis vaardigheid die je als professional zou moeten hebben.
    Ik heb bij die Premium-artikelen sowieso vaak het idee dat het een samenvatting van het desbetreffende forum is. Op zich fijn, alleen mosterd na de maaltijd. Maar als daardoor meer mensen instappen, prima!
  13. Hunter300 2 juli 2018 08:21
    Immune-mediated inflammatory diseases are a common set of chronic disorders that affect 5-7% of people in Western populations. Although they are often disparate in terms of their symptoms and key patient demographics, they are pathophysiologically linked, being characterized by dysregulation of immune pathways and an inappropriate immune response. The following report covers all immunology disorders, with a particular focus on four key areas: rheumatoid arthritis (RA), psoriasis, inflammatory bowel disease (IBD) and transplant rejection/graft versus host disease (GVHD).

    Immunology drugs market is projected to grow to $113 billion in 2023, at a compound annual growth rate (CAGR) of over 8%. The market size in the US is expected to increase at a CAGR of 6.58%, therefore accounting for approximately half of the global immunology market.

    The prevalence populations of many indications within immunology are increasing, which is one of the major drivers of the expected market growth. For example, the prevalence population of RA across the seven major markets is expected to increase from 6.11 million in 2016 to 6.66 million in 2023.

    Immunology market contains a number of blockbuster drugs, most of which are mAbs that target tumor necrosis alpha (TNF-a), a key pro-inflammatory cytokine. These include Humira (adalimumab), the most successful drug industry-wide, as well as Remicade (infliximab), Rituxan (rituximab), Simponi (golimumab) and Cimzia (certolizumab pegol). However, due to several recent and upcoming patent expiries, this drug class will suffer from biosimilar erosion over the forecast period, resulting in revenue decline and reduced dominance.

    The first TNF biosimilars were approved several years ago when the first patents expired, but they are only now starting to have an impact on the revenue of their premium counterparts. For example, Remsima and Inflectra are Remicade biosimilars that have been approved in the EU, and Inflectra also has FDA approval to be marketed in 2018 when the patent for Remicade expires in the US. These biosimilars are exerting a very noticeable impact on Remicade’s revenue, which peaked in 2014 at $9.9 billion but is expected to fall to $3 billion by 2023.

    Furthermore, there are also several drugs that have recently been approved - such as Cosentyx and Otezla - and several in late-stage pipeline development - such as, filgotinib, AR-101 and upadacitinib tartrate - that are expected to become blockbuster drugs over the forecast period, generating further market growth within immunology.

    The report "Global Immunology Drugs Market to 2023 - Shifting Landscape as Uptake of Interleukin Receptor Inhibitors Offsets Losses for Top Blockbuster Drugs" provides the following -

    - Understand the current clinical and commercial landscape by considering disease pathogenesis, diagnosis, prognosis and the treatment options available at each stage of diagnosis for the four key indications.
    - Visualize the composition of the immunology market overall and across each indication, in terms of dominant molecule types and targets, highlighting the key commercial assets and players.
    - Stratify the market in terms of the split between generic and premium products and assess the role of these product types in the treatment of the various immunological conditions.
    - Identify trends and developments, in terms of molecule type and molecular target, within the overall immunology pipeline, as well as for each of the four key indications.
    - Understand the growth in patient epidemiology and market revenues for the dermatology market globally, and across the key players and product types.
    - Consider market opportunities and potential risks by examining trends in clinical trial duration and size, as well as clinical trial failure rates, by stage of development, key indication, molecule type and molecular target.
    - Recognize how the evolving treatment landscape will drive market growth to 2023 and understand the contributions that different products, molecular targets and companies will make to this growth.
    - Identify commercial opportunities in the immunology deals landscape by analyzing trends in licensing and co-development deals.

    Pricing:
    From USD 4995

    Order online or request additional information at
    www.researchandmarkets.com/publicatio...
  14. pardon 5 juli 2018 15:05
    Galapagosmiddel heeft veel potentie'
    Gepubliceerd op 5 jul 2018 om 13:09 | Reacties: 1
    Galapagos (14:09)
    79,800 +1,040 (+1,32%)

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het middel filgotinib uit de koker van Galapagos heeft overduidelijk de potentie om een ,,multi-blockbuster" medicijn te worden. Dat schrijven analisten van Jefferies in een rapport over het in Amsterdam genoteerde bedrijf.

    Galapagos en partner Gilead zetten onlangs met positieve testresultaten een belangrijke stap bij twee studies naar de werking van filgotinib. Meer testresultaten worden binnenkort verwacht. Volgens Jefferies wordt dan ook meer bekend over het veiligheidsprofiel van het middel in vergelijking met andere ontstekingsremmende middelen. Ook zouden er andere voordelen zijn.

    Verder testresultaten zouden het beeld van het brede commerciële potentieel kunnen ondersteunen, aldus de kenners.

    Jefferies hanteert een koopadvies op Galapagos met een koersdoel van 115 euro. Het aandeel noteerde donderdag omstreeks 12.55 uur 0,8 procent hoger op 79,42 euro.
4.141 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 208 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links