Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,235 25 apr 2024 09:43
  • +0,002 (+0,16%) Dagrange 1,230 - 1,239
  • 57.166 Gem. (3M) 2,2M

PostNL juni 2018 - De postdialoog wordt afgerond

3.420 Posts
Pagina: «« 1 ... 163 164 165 166 167 ... 171 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hansbeleg 29 juni 2018 08:54
    quote:

    Moneyball schreef op 29 juni 2018 08:27:

    Kijk, je kunt voor alles een excuus bedenken. Politiek, ACM, ‘onvoorziene’ sterkere afname briefpostvolume, zware concurrentie (International, paketten), etc. De een meer plausibel dan de ander. Feit is echter dat de voorspiegelingen van het bestuur er meermaals naast hebben gezeten. Dat is een van de grootste zonden in de ogen van investeerders. Het zegt namelijk dat je als management geen inzicht en grip hebt. Dat zijn zaken die je tezamen met een deugdelijk plan geloofwaardigheid geven. HV en consorten hebben die geloofwaardigheid verloren. Welke Management beslissingen hebben in de afgelopen jaren nu aantoonbaar outperformance opgeleverd?
    Aantoonbaar geen één dus, kijk maar naar de koers die hoogstens, als je met een zeer optimistische blik kijkt, de laatste 4 jaar vlak is gebleven.
  2. [verwijderd] 29 juni 2018 09:03
    quote:

    alida1 schreef op 29 juni 2018 08:13:

    Steun PostNL tegen Sandd 29 juni 2018
    Deze rubriek belicht elke woensdag kwesties uit het bedrijfsleven waarover de rechter zich onlangs uitsprak.

    In de nationale ‘postdialoog’ mogen Sandd en PostNL dan wel naar elkaar lonken om nauwere samenwerking, zolang daarover geen overeenstemming is, bestrijden de twee voornaamste concurrenten in niet-dringende zakelijke postdiensten elkaar. Tot voor de rechter, want Sandd vindt dat PostNL als zogenoemde ‘universele postdienstverlener’ verplicht is zijn activiteiten boekhoudkundig te scheiden. Sandd verdenkt PostNL er namelijk van de prijzen van zijn zakelijke diensten kunstmatig laag te houden door ‘kruissubsidies’ uit andere postbezorging en zo de concurrentie te bederven. Maar tot ergernis van Sandd keurde de Autoriteit Consument en Markt (ACM) het kostentoerekeningssysteem van PostNL goed.

    De ruzie belandde via de rechtbank Rotterdam bij het Europees Hof. Daar kregen PostNL en ACM vorige week advocaat-generaal Niels Wahl aan hun zijde. Hij concludeert dat uit de Europese regels over liberalisering van de postmarkt „geen algemene verplichting” voortvloeit voor een boekhoudkundige scheiding en dat PostNL evenmin verplicht is voor elke afzonderlijke dienst „kostengeoriënteerd” te zijn. Anders gezegd: de EU-landen hebben een behoorlijke speelruimte bij de wijze waarop ze hun postmarkt inrichten. Het advies van de advocaat-generaal bindt het Hof overigens niet. Dat beslist na de zomer definitief.

    Bron NRC
    Steun voor PostNL vanuit Europa, plus een signaal dat er ruimte is voor individuele lidstaten om dingen zelf te bepalen.

    In aanloop naar een deal tussen PostNL en Sandd een gunstig eerste signaal, ofschoon dit natuurlijk niet over een samengaan van beide partijen gaat.
  3. [verwijderd] 29 juni 2018 09:10
    quote:

    Martijn van M schreef op 29 juni 2018 09:03:

    [...]

    Steun voor PostNL vanuit Europa, plus een signaal dat er ruimte is voor individuele lidstaten om dingen zelf te bepalen.

    In aanloop naar een deal tussen PostNL en Sandd een gunstig eerste signaal, ofschoon dit natuurlijk niet over een samengaan van beide partijen gaat.
    hoevaak gebruik je het woord ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon ofschoon echt ...omg
  4. [verwijderd] 29 juni 2018 09:14
    quote:

    Hansbeleg schreef op 29 juni 2018 09:11:

    [...]

    Dat is al zolang gedacht, ongeveer zolang ze bestaan, ondertussen hebben ze wel de verdiencapaciteit van PostNL ernstig aangetast, dus hoe eerder dit ophoudt des te beter.
    Sandd stop zo maar niet, ten eerste is die Ronald van de Laar 21 keer slimmer dan dat hele bestuur en TOP van POST, dus....
  5. forum rang 6 prinszicht 29 juni 2018 09:15
    quote:

    prinszicht schreef op 28 juni 2018 23:20:

    We gaan gelukkig weer alle kanten op! De migratie-top of flop is uit de discussie. Dat is al een winst. Hiervoor hebben we het persoon bashen terug gekregen. Dat is nergens voor nodig. We hebben overduidelijk 2 kampen. Het kamp “het komt goed” en het kamp “ vertrouwen is verspeeld”. In beide kampen worden uitersten benoemd door individuen en dat maakt de inhoud des te aantrekkelijker.

    We moeten wel blijven stilstaan bij de speelbal PostNL. Je mag onder geen voorbehoud deze koers vieren. Dat is een gospe van de bovenste plank. Zeker als je even daarvoor een orgasme hebt gehad op de overwinning van de monoloog. 3,20 met merkwaardige eindveilingen is het directe gevolg van het gebrek aan vertrouwen.

    Verder staat Sandd centraal. Ik ben geen fan van de overname. Ja voor 50 tot 100 miljoen, maar liever 50. Niet nog meer brieven voor een gesuggereerde aanschaf van 150 miljoen. Maar ik blijf ook bij de overtuiging, als aandeelhouder, dat als de koers stijgt boven de 4, je mij niet hoort klagen.

    En tot slot. De koers is absoluut terecht. Onze gemuilkorfde ceo heeft haar krediet verspeeld. Ze moet aan de lijn bij Nooitgedacht en Mona. Minimaal een jaar. Ze grossiert in stemmingmakerij wat de koers geen goed doet en heeft samen met Jantje en Pim er een puinhoop van gemaakt. Bij de huidige ucoi hoort 3,20 of 3,50 of 3 euro. Maar niet 4,30. Dus Pielsje heeft volkomen gelijk door aan de zijlijn te staan mogelijk wachtend op de bevestiging van Mona. Als we zicht krijgen op een betere ucoi, komt er meestal wel een moment om in te stappen. Ik zit er persoonlijk in voor het onverwachte en soms, zoals vandaag en gister, tegen beter weten in.
    Dank je Ceberus voor het eerder gedane compliment ten aanzien van deze post. Zoals jij weet, ben ik de personificatie van gematigdheid en nuancering. Jammer dat niet iedereen dit ziet.

    Vandaag wordt ogenschijnlijk weer een dag van “tegen beter weten in”. Maar zoals ik hierboven stel, dit management is aan banden gelegd en hun prestaties zijn niet meer waard dan 3,20 of wat de gek er voor geeft.

    En eerder dit jaar was 4,30 te weinig. Omdat ik toen nog op de “leugen” van HV anticipeerde. 2018, het beloofde jaar! Wat zou die mooi worden na een belabberd 2017, het jaar direct na afwijzen Bpost. Jammer dat ik geen waarde hecht aan de adviezen van ING en kijk waar we nu staan en zijn met onze gedachten. Succes iedereen!
  6. Utreg1960 29 juni 2018 09:16
    John Beijer voegt tip toe aan Kooplijst 2018

    Door John Beijer op 29 jun 2018 om 08:02 | Views: 117
    John Beijer voegt tip toe aan Kooplijst 2018

    We zijn inmiddels bijna op de helft van het jaar en we hebben al verschillende beursexperts gevraagd hoe hun Kooplijstje het tot nu doet. Ook vragen we de experts een nieuwe koopkandidaat aan te wijzen. Vandaag de eer aan John Beijer van Beursfoon.

    Hij tipte voor 2018 Altice, BAM en PostNL.
    Altice

    “Bij Altice kwam er onlangs redelijk onverwacht een splitsing tussen de Europese en de Amerikaanse tak. Daarop vond omgerekend een forse koersstijging plaats bij de Europese tak, Altice NV." (Op moment van splitsing stond de Amerikaanse tak, ATUS, op 19,60 dollar. Stel dat je 1 aandeel Altice NV had, had je omgerekend 0,4163 aandeel ATUS en is Europa dus in verhouding gestegen.)

    "Voor Altice NV noteren we nu rond de 3,40 euro en ik denk dat we op weg kunnen naar 5 euro. Het bedrijf is druk bezig de schuldenberg af te bouwen en dat gaat mijns inziens voorspoedig. De markt denkt er ook zo over, want de koers zit in de lift. Dit aandeel houd ik dus vast.”
    BAM

    “BAM liet goede resultaten zien over het eerste kwartaal en dat is positief. De zorgen over vertraging van projecten zit naar mijn mening al in de koers verdisconteerd. In zijn algemeenheid staat de bouwsector er goed voor, maar misschien wel een beetje te goed. Het tekort aan personeel en materiaal is iets wat we scherp in de gaten moeten houden. Ook dit aandeel houd ik vast, want ik verwacht een verdere stijging richting de 5 euro.”
    PostNL

    “Bij PostNL was en ben ik van mening dat Sandd overgenomen gaat worden. Recent is naar buiten gekomen dat de overheid makkelijker wordt met fusies en overnames. Ik denk dat ze geleerd heeft van het verleden waarin ze soms niet soepel genoeg is geweest. Men moet ook wel fuseren in deze markt, want de kosten liggen enorm hoog en de marges zijn dun. Simpelweg veel volume draaien is de oplossing. We noteren nu rond 3,20 en ik verwacht dat we kunnen stijgen naar de 5,80 euro.”
    Besi

    Tot slot de nieuwe koopkandidaat van Beijer: BE Semiconductor Industries. “De chipindustrie is een van de eerste sectoren die geraakt wordt bij een wereldwijde handelsoorlog. Besi heeft grote belangen in Azië en is fors afgestraft, naar mijn idee te fors. De markt voor semiconductors blijft gewoon gunstig en de vooruitzichten blijven goed. Alleen al vanuit technisch oogpunt verwacht ik een herstel richting de 30 euro.”
    John Beijer is directeur van Beursfoon en heeft twintig jaar ervaring met de handel in opties en futures. Beursfoon geeft handelssignalen voor een breed scala aan beleggers, van daghandel tot lagere termijn. De handelssignalen van Beursfoon worden gegenereerd door een exclusief computersysteem dat door veel professionele beleggers in de VS wordt gebruikt. In zijn columns combineert John Beijer deze kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De columns zijn dus niet per definitie gelijk aan de signalen van het Beursfoon-systeem. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven zal dit onder aan de column worden vermeld.
  7. Hansbeleg 29 juni 2018 09:16
    quote:

    RP1981 schreef op 29 juni 2018 09:11:

    Zelden in zo'n #$*fonds gezeten. Tijd is geld, dus twijfel al een tijdje om uit te stappen, maar doe dat niet omdat ik denk dat er binnenkort nieuws komt wat de koers een impuls gaat geven, eigenlijk kan het alleen maar, langzaam nog een klein beetje omlaag of heel hard omhoog bij het minste nieuws
    Ook dat denken we al jaren. Vandaag eigenlijk weer een heel klein beetje goed nieuws maar het mag weer niet baten. Het vertrouwen is nog steeds 0 komma 0.
3.420 Posts
Pagina: «« 1 ... 163 164 165 166 167 ... 171 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links