Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Obligatie Rabobank Certificaat AEX:RABO.NL, XS1002121454

  • 106,700 24 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 106,600 - 106,900
  • 7.560.350 Gem. (3M) 6,7M

Forum Rabobank Certificaat geopend

9.326 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 467 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Biobert 12 juni 2018 23:20
    quote:

    Real1 schreef op 11 juni 2018 13:15:

    Goedemiddag mede forum leden, ik ben benieuwd wat jullie met de RC's doen?

    HY credit spreads zijn wijder geworden van 232 bp naar een recente piek op 317 bp. Mijns inziens hebben de RC's daarom mede niet geprofiteerd van de recente daling vd 10 jaars rentes.

    Daarbij vindt er technisch gezien ook een test plaats, de 50 dma gaat bijna door de 200dma (historisch gezien is dat overigens niet altijd relevant geweest voor de RC's).

    Biobert, Fred et al wat doen jullie met de RC's, op basis van welke triggers passen jullie je portfolio aan, ie reduceren jullie de RC's?

    Met Basel 4 in het vooruitzicht ben ik in de tweede helft van vorig jaar grotendeels uit de RC Koersreactie op Basel 4 was echter positief ipv negatief. Ik stap weer in als de RC beneden de 120% noteert. CFO Bas Brouwers vond de RC afgelopen mei op de RC vergadering ook hoog gewaardeerd (koers was toen 125%),
  2. theo_p 27 juni 2018 08:36
    De 10 jaars rente is rente staat momenteel op 0,490%. Het laagste punt in 6 maanden tijd. Een stijging van de 6,5% rabobank ledencertificaten zou dan logisch zijn. We zien echter een andere ontwikkeling. Koers staat op 120,70, terwijl in januari nog een all time high van ruim 128 stond genoteerd. Iemand een verklaring?
  3. [verwijderd] 27 juni 2018 09:12
    Wij kunnen het de verkopers en kopers niet vragen, theo_p.

    Maar voor mijzelf sprekend ik vind aandelen van Europese banken aantrekkelijker.
    Alleen al het dividend (doorgaans 50% van de winst) is vergelijkbaar met de coupon van de Rabo Certificaten.
    En de aflossing ooit op 100% drukt de animo wellicht ook wat.
    Misschien dat ik de Certificaten bij een eventuele emissie weer eens overweeg, ze voelen wel lekker safe, dat dan wel weer.
  4. TTT7 27 juni 2018 15:44
    Mijns inziens zijn de Rabo Certificaten naaste het algehele sentiment mede omlaag vanwege de grotere credit-spreads. Crossover (HY credit spread) is van 200 bps tot over de 300 bps gegaan. Maw al komt de rente zelfs iets omlaag, als beleggers een extra 1 procent (absoluut getal) rendement vereisen op HY, dan drukt dat zeker ook de koers van HY schuldpapier. RC's zijn zwaar achtergesteld. De 10 jaars 'risico-vrije rente' is maar een deel van de benchmark.

    Uiteindelijk denk ik dat je moet kijken naar zowel het algehele marktsentiment als de relatieve aantrekkelijkheid van RC's, als de outlook op rentes en credit. Als lange rentes meer upside dan downside hebben en creditspreads ook groter kunnen worden, wil je dan echt long duration gaan en nu RC's blijven toevoegen op dit level.

    Stel 10 jaars gaat naar 1 % en credit spreads naar 400. Welke koers verwacht je dan, mi gaan we dan niet omhoog. Zelfde durf ik te stellen als de 10 jaars gelijk blijft en credit spreads omhoog lopen.

    Aan de andere kant is het tempo ook belangrijk. Als dit traag is, is wellicht die jaarlijkse 6.5% interessant. Kortom, waarom zit je erin, vanwege de koers of vanwege de coupon.

    Overigens verwacht ik vanaf hier geen snelle verdere downside, eerder een bounce. We hebben een redelijke beweging gemaakt.

    Ik ben het eens met free1 wbt vergelijking met bankaandelen. Echter over Europese banken ben ik niet laaiend enthousiast. De regelgeving is zeer beperkend. Banken zijn meer niche spelers geworden en missen de globale dekking van de grote Amerikaanse banken. Het rommelt nog steeds in Europa (Italie, NPL's). Fintech is een andere bedreiging.

    Regelgeving zal er voor zorgen dat de kosten voor de klant omhoog gaan en minder gereguleerde entiteiten zullen gaan concurreren met de traditionele banken.
  5. Biobert 27 juni 2018 23:27
    quote:

    DamJan schreef op 26 juni 2018 11:59:

    @Biobert,

    Jij kan bijna weer instappen!
    Ja dat heb ik al gedaan,maar helaas toch wat te vroeg. Nu rest bijkopen om de gemiddelde aankoopprijs te drukken. Ik verwacht namelijk een verdere koersdaling gelet op de koersontwikkeling van de Deutsche Bank, die het sentiment onder banken behoorlijn verpwest.
  6. Harm Wijk 28 juni 2018 10:16
    Ik zie drie mogelijke redenen voor de koersdruk. In de eerste plaats doen de bankaandelen het heel slecht. ABN en ING staan YTD op -17/-18%. Het is mij niet duidelijk waarom deze zo slecht zijn. In vergelijking doen de certificaten het relatief gezien nog goed. Een tweede reden is mogelijke amerikaanse verkopers. In 2017 hebben amerikanen een heel mooi ritje gemaakt door de sterke euro, maar voor 2018 lijden ze flinke verkiezen. Tenslotte is er wel vaker druk op de koers net voor de uitbetaling van de rente. Dit lijkt een vestzak-broekzak argument, maar kennelijk zijn er partijen die niet graag veel rente mee moeten kopen. Voor dit moment denk ik dat we dus ook wel weer omhoog kunnen draaien. Zekerheid heb je helaas nooit.
  7. TTT7 28 juni 2018 12:18
    quote:

    Harm Wijk schreef op 28 juni 2018 10:16:

    In de eerste plaats doen de bankaandelen het heel slecht. ABN en ING staan YTD op -17/-18%. Het is mij niet duidelijk waarom deze zo slecht zijn.
    Mbt je comment waarom bankaandelen het slecht hebben gedaan, zie ik de volgende redenen:
    1. Rentes zijn nog steeds laag en stijgen niet, dit raakt het verdienmodel van banken. Zeker met een negatieve deposito rente (ECB).
    2. Regelgeving. Banken moeten meer kapitaal aanhouden. Daarnaast stijgen de kosten van compliance en mbt Mifid etc...
    3. Hoe koop/verkoop jij je effecten? Aanbod bij banken wordt minder en minder, dus gebruik je andere brokers. Je zal zien dat je zelf minder retail producten afneemt bij banken afneemt. Andere partijen bieden hypotheken aan. Er zijn speciale banken voor het MKB...Marges staan onder druk, dit is een spiraal.
    3. Dreiging uit de fin-tech hoek, mbt betalingen etc
    4. Economische data zijn matig
    5. Europese banken zijn vrij lokaal gericht en worden meer en meer niche spelers. Hoe gaat een ABN AMRO groeien?
    6. De grote Amerikaanse banken hebben minder en minder concurrentie van Europese banken. Fed heeft al meerdere malen de rente verhoogd. Bankiers zijn in de VS niet meer zozeer de bad guys, terwijl in Europa nog steeds wordt afgegeven op bankiers. Zij zullen agressiever te werk kunnen gaan, meer betalen voor talent en zodoende nog sterker kunnen concurreren. Zelfde voor de tech companies.
    7. Italie en Deutsche Bank hebben ook hun impact gehad op het sentiment.

    Stel dat credit spreaders wijder worden en default rates oplopen, dan komt er meer druk op de banken door afschrijvingen op leningen. Wellicht gebeurt dat nu nog niet zo snel, maar de lage rente houdt momenteel wel veel zombiebedrijven in stand.

    Dat wil niet zeggen dat ik niet denk dat bankaandelen omhoog kunnen, maar er ontbreekt een positieve catalyst. Dus de vraag is welke van bovenstaande punten gaan draaien en wanneer? We hebben postief nieuws nodig en dat in de juli maand...

    Zoals gezegd mbt de Certificaten en HY, denk ik dat partijen actiever hun duration risico aan het managen zijn alsmede hun risico wbt credit spreads. We hebben aan het begin van het jaar een bodem bereikt in credit en zit nu in een upcycle (zie mijn eerdere posts). RC's zullen niet aan deze volatilieteit ontkomen.
  8. forum rang 9 objectief 28 juni 2018 12:37
    De bovenstaande teksten lijken me voor een belegger overbodig....de certificaten dalen (nog relatief weinig) door het negatieve beurssentiment (en ja, spanningen en grotere credit spreads horen daarbij).
    Of de daling nu een 1/4 % door dit of dat komt lijkt me irrelevant om te weten.

  9. TTT7 28 juni 2018 14:19
    quote:

    fred12345 schreef op 28 juni 2018 12:37:

    De bovenstaande teksten lijken me voor een belegger overbodig....de certificaten dalen (nog relatief weinig) door het negatieve beurssentiment (en ja, spanningen en grotere credit spreads horen daarbij).
    Of de daling nu een 1/4 % door dit of dat komt lijkt me irrelevant om te weten.

    @Fred, Oneens. Het hangt van de stijl van de belegger af. Iedere belegger zo zijn eigen methodiek. Gelukkig kijken we niet allemaal hetzelfde naar markten. Ik ben hier om onderbouwde visies uit te wisselen. Als je geen interesse hebt lees je het niet. Mijns inziens boek je op de lange termijn resultaat om een proces te hebben, er zijn natuurlijk ook velen die handelen op wat iedereen aan het roepen is. Ik ben geinteresseerd naar de beweegredenen van aan en verkoop en visies. Het sentiment kan iedereen wel zien, ook als je niet op de gebruikelijke media zit.
  10. forum rang 9 objectief 28 juni 2018 15:18
    @Real1: Het analyseren achteraf is altijd nuttig, maar belangrijker is dat de ene poster (Wijk) hier met 3 redenen komt voor de daling en jij dit perse wil overtreffen met 7 stuks.
    Met mijn ruime kennis en ervaring op beleggingsgebied heb ik gisteren 2x een poging gedaan om je tekst te lezen, maar ik kwam er gewoon niet doorheen.
    De teksten zijn gewoon onleesbaar door de grote opsomming van (mogelijke) feiten en redenen en in praktische zin kun je er dan ook niks mee.
    (sorry maar het is niet anders)
  11. alida1 28 juni 2018 16:01
    Coco’s van banken laten zien dat angstbarometer weer oploopt
    Het diep achtergestelde schuldpapier van Europese banken als Deutsche Bank, UniCredit en Intesa laten zien dat beleggers zich in toenemende mate zorgen maken. Donderdag liep het effectief rendement op een zogeheten additioneel Tier 1 obligatie van Deutsche Bank bijvoorbeeld op tot 9,86%, het hoogste punt in bijna twee jaar.

    In 2016 stuurden beleggers het rendement van dit papier van Deutsche Bank, ook wel contingent convertibles of coco’s geheten, naar ongekende hoogte. Dat had toen alles te maken met geruchten die er over de grootste bank van Duitsland gingen. De toenmalige ceo lukte het maar niet om de bank op de rails te krijgen en er waren grote zorgen over de kapitaalpositie en dus over mogelijke consequenties van de couponbetalingen op de coco’s.

    Kanarie
    Coco’s zijn namelijk bedoeld om de eerste klappen op te vangen als het slecht gaat met een ban. In eerste instantie kunnen in geval van nood de couponbetalingen worden overgeslagen, maar als de kapitaalbuffer onder een bepaald niveau zakt kan de obligatie naar gelang van de afgesproken voorwaarden ook worden afgeschreven of geconverteerd in aandelen. Voor beleggers fungeren coco’s daarmee als een soort van kanarie in de mijnschacht

    Ook ditmaal laten de rendementen van de coco’s van Deutsche Bank een scherpe piek zien. Omgekeerd aan het rendement is de koers nu gedaald naar 88,12, waar beleggers half mei nog gewoon 100 cent op de euro betaalden voor een coco. Daarmee noteert het papier nu 1019 basispunten bovenop de driejaars Duitse rente.

    Complex
    Volgens analisten zijn de koersen van de coco’s van Europese banken gecorreleerd met die van de aandelen en laten die ook sinds half mei een dalende trend zien, het moment dat de Italiaanse verkiezingen voor onzekerheid op de financiële markten begonnen te zorgen.

    Er is een complex aan factoren dat maakt dat beleggers kapitaalinstrumenten van banken mijden, aldus analist Tom Kinmonth van ABN Amro. Banken keren minder kapitaal uit dan verwacht, zeker na de aankondiging van strengere kapitaaleisen eind vorig jaar. Daarnaast vertraagt de groei in de Eurozone en wordt het stimuleringsprogramma van de ECB gestopt. Voor Intesa en Unicredit gelden ook nog de zorgen over de economische en politieke situatie in Italië.

    Verlaagd
    Deutsche Bank – dat recent een ingrijpende strategieherziening aankondigde - is een verhaal op zich. Analisten hebben hun winsttaxaties voor Deutsche voor dit jaar gemiddeld met 66% verlaagd. ‘De vraag is wat Deutsche Bank in de toekomst nou eigenlijk gaat zijn’, aldus Kinmonth. ‘het ziet er naar uit dat het nog wel even kan duren voor we daar antwoord op krijgen.’

    Bron FD
  12. TTT7 28 juni 2018 16:53
    quote:

    fred12345 schreef op 28 juni 2018 15:18:

    @Real1: Het analyseren achteraf is altijd nuttig, maar belangrijker is dat de ene poster (Wijk) hier met 3 redenen komt voor de daling en jij dit perse wil overtreffen met 7 stuks.
    Met mijn ruime kennis en ervaring op beleggingsgebied heb ik gisteren 2x een poging gedaan om je tekst te lezen, maar ik kwam er gewoon niet doorheen.
    De teksten zijn gewoon onleesbaar door de grote opsomming van (mogelijke) feiten en redenen en in praktische zin kun je er dan ook niks mee.
    (sorry maar het is niet anders)
    Volgens mij kwamen verschillende beleggers met de vraag waarom de koers van de RC's omlaag was gegaan. Dus een ex post analyse lijkt me op zijn plaats... Daarbij geef ik geregeld een onderbouwd visie waar het naartoe gaat en heb ik eerder al aangegeven dat mijn visie is dat we eerder omlaag zullen gaan dan omhoog toen we nog op 124 stonden (met dezelfde redenen).

    Nu is mijn visie minder sterk waar het naartoe gaat. Ik zou zeggen stabiliseren of tijd voor een bounce, echter we zijn net door een support gegaan. Dus kan dadelijk ook zomaar 116 op de teller staan zeker in een juli maand. Ik kan er natuurlijk ook naast zitten.

    Over de afgelopen maanden heb ik mijn duratie verkort, afscheid genomen van HY en mijn marktrisico deels afgedekt met opties.

    Anyway. Eenieder zijn mening. Jammer dat je het niet begrijpt.
  13. forum rang 4 zeurpietje 28 juni 2018 17:02
    @real1. altijd nuttig om postings te lezen van mensen die een visie uitdragen. zet je aan tot denken en je kunt het er mee eens zijn of niet. heb je posting van 12.18 met aandacht gelezen. ben het er grotendeels mee eens en denk dat we de komende jaren een consolidatie in de bankenwereld zullen gaan zien.
  14. Biobert 2 juli 2018 12:42
    quote:

    Harm Wijk schreef op 2 juli 2018 11:43:

    De gifbeker moet weer een keer helemaal leeg. Let op de volumes. Vaak ongeveer 16 miljoen op een handelsdag voor het keerpunt. Misschien halen we dat vandaag al. Op dit moment kan ik geen specifiek negatief Rabo nieuws vinden. Morgen (dinsdag) kopen?
    Slecht nieuws over Rabo is niet de oorzaak, maar wel het slechte beurssentiment over High Yield papier. Bijkopen op 112% want dat is globaal de bodem bij slecht High Yield nieuws (zie begin 2016).
  15. TTT7 2 juli 2018 16:40
    quote:

    Biobert schreef op 2 juli 2018 12:42:

    [...]

    Slecht nieuws over Rabo is niet de oorzaak, maar wel het slechte beurssentiment over High Yield papier. Bijkopen op 112% want dat is globaal de bodem bij slecht High Yield nieuws (zie begin 2016).
    Biobert eens wbt HY sentiment.

    De iex data laten een bodem zien van 104 begin 2016. Die viel samen met een piek in de high yield spread Index.

    Daarbij komt dat de 10 jaars rente destijds lager is dan dat die nu is. Dus afhankelijk van hoezeer events nu gaan verlopen en eveneens de default rates, kan die zeker lager liggen dan 112.

    Het kan nog even duren voordat de top in HY spreads er is. De HY spread loopt al even op, maar kijkend naar de laatste cyclus hebben we nog wel even te gaan. We gaan wsl eerst wat meer stress in het systeem zien.
9.326 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 467 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Rabobank Certificaat Nieuws

  1. 16 apr Rabobank doet bod op eigen certificaten

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links