Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,376 16 apr 2024 16:16
  • +0,162 (+1,76%) Dagrange 9,008 - 9,382
  • 1.332.357 Gem. (3M) 1,8M

Info

3.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 123 124 125 126 127 ... 178 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 15 mei 2018 16:13
    Update: Couderc krijgt officieel de leiding bij Air France-KLM
    Team moet transitie begeleiden.

    (ABM FN-Dow Jones) Anne-Marie Couderc zal de plek van CEO Jean-Marc Janaillac bij Air France-KLM innemen. Dit maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij dinsdag officieel bekend.

    Anne-Marie Couderc zal na afloop van de jaarvergadering in Parijs vandaag fungeren als interim voorzitter van de board van Air France-KLM, en als niet uitvoerend bestuurder worden bijgestaan door een team van drie uitvoerende leden: CFO Frédéric Gagey van Air France-KLM, CEO Pieter Elbers van KLM en CEO Franck Terner van Air France. Gagey wordt de nieuwe CEO van de groep, en Elbers en Terner zijn daarnaast beide vice-CEO van de groep.

    "Vanuit dit nieuwe driekoppige management comité zal ik mij blijven inzetten voor de Air France KLM Groep, alsmede voor de verdere succesvolle uitvoering van onze KLM strategie. Zoals Franck Terner dit voor Air France zal blijven doen", zei Elbers dinsdag in een toelichting.

    Couderc was al een onafhankelijk bestuurslid van de luchtvaartmaatschappij en voorzitter van de benoemingscommissie van de raad van bestuur.

    De samenstelling geldt voor een transitieperiode, aldus Air France-KLM. Naast de transitie zal het team ook blijven werken aan de doelen die de maatschappij zichzelf heeft gesteld voor de middellange termijn, zo liet Couderc weten. Zijzelf wil "specifiek aandacht" geven aan het versterken van de cohesie binnen de groep.

    "Het is van belang dat we groepsbreed de goede spirit, cohesie, en de stabiliteit uit de begintijd van onze samenwerking weer herpakken. Die is voor zowel Air France als voor KLM aantoonbaar succesvol geweest", aldus Elbers.

    Deze tijdelijke invulling biedt Air France KLM Board volgens Elbers de tijd om te werken aan een permanente invulling en inrichting voor de groep. Air France-KLM hoopt zo snel mogelijk een permanente opvolger voor Janaillac te kunnen vastleggen.

    Daaraan werd nog toegevoegd dat de CEO van Air France geen nieuw mandaat heeft om besluiten te nemen die de groeistrategie van Air France-KLM in gevaar brengen. Gezien de moeilijke situatie waarin Air France zit, zal de board regelmatig op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen, met name met betrekking tot de situatie rondom het personeel.

    Update: om meer informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 15 mei 2018 16:50
    Janaillac: AF-KLM moet concurrerender worden

    Gepubliceerd op 15 mei 2018 om 16:36 | Views: 52

    Air France-KLM 16:30
    7,16 -0,31 (-4,20%)

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Air France-KLM moet zijn concurrentievermogen verbeteren. Dat zei scheidend topman Jean-Marc Janaillac dinsdag op de aandeelhoudersvergadering van het concern. Het bedrijf moet volgens hem blijven zoeken naar partners, maar ook voor autoriteiten is een rol weggelegd.

    Volgens de Fransman moet Air France-KLM nog meer inzetten op zijn eigen goedkopere maatschappijen. Daarmee kan de vloot worden vergroot, stijgt de bezettingsgraad van de kisten en zijn er meer voordelen te behalen bij de inkoop. Dat alles zorgt volgens hem voor betere operationele prestaties. Verder wees hij op meer samenwerkingsverbanden vanwege de dreigende consolidatie in de sector.

    Volgens Janaillac is er ook een taak weggelegd voor autoriteiten om onder meer een gelijk speelveld te krijgen met grote luchtvaartmaatschappijen uit de Golfregio. Dat kan onder meer door belastingvoordelen.

    Virgin Atlantic

    Het was voor de Fransman zijn laatste optreden voor de luchtvaartcombinatie. Hij verbond eerder zijn lot aan een stemming onder het personeel van Air France overeen loonbod. Dat pakte voor hem niet goed uit. Janaillac is sinds dinsdag dan ook officieel topman af.

    Hij zette kort voor zijn vertrek nog wel zijn handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst met branchegenoot Virgin Atlantic. Air France-KLM kondigde in juli vorig jaar al aan de handen ineen te slaan met de Britten. Het Frans-Nederlandse concern stapt voor 31 procent in bij Virgin Atlantic. Daarmee is de luchtvaartcombinatie de op een na grootste aandeelhouder in die maatschappij. Autoriteiten moeten nog wel akkoord geven voor die deal.
  3. forum rang 10 voda 7 juni 2018 19:43
    Cao-akkoord KLM afgewezen door leden VNV

    Gepubliceerd op 7 jun 2018 om 14:57 | Views: 1.073

    Air France-KLM 17:37
    6,98 -0,07 (-0,99%)

    AMSTELVEEN (AFN) - De leden van pilotenvakbond VNV hebben het vorige maand bereikte cao-akkoord met KLM in de huidige vorm afgewezen. De achterban van de bond heeft nog aanvullende eisen. Op een ledenraadsvergadering hierover dreigden de piloten zelfs al met werkonderbrekingen.

    Het punt dat wrevel oproept is de werkdruk. Daarover staan in de cao wel afspraken maar die gaan pas halverwege 2019 in. De piloten willen echter dat ze al met terugwerkende kracht per 1 januari 2018 gelden. In dat geval zouden de piloten voor te veel gewerkte tijd in de afgelopen maanden extra vrije dagen moeten ontvangen, iets dat KLM veel geld zou kunnen kosten.

    ,,Om te laten zien dat het menens is, heeft de ledenraad het bestuur van de bond de opdracht gegeven een algemene vergadering uit te schrijven met als onderwerp werkonderbrekingen om deze aanvullende eis bij KLM af te dwingen'', staat in een verklaring van de VNV.

    Afwachten

    Het beoordelingsproces van het cao-akkoord bij de bond is nog niet ten einde. Binnenkort wordt er weer over vergaderd. De VNV gaat pas terug naar KLM als het hele akkoord is behandeld en is afgestemd of aangenomen, al dan niet in gewijzigde vorm.

    KLM zegt kennis genomen te hebben van de ontwikkelingen bij de pilotenbond. Maar de luchtvaartmaatschappij wil voor een echte reactie de definitieve uitspraak van de vakbondsleden afwachten. Over het dreigement van werkonderbrekingen zegt een woordvoerster dat dergelijke acties niet in het belang zouden zijn van zowel het bedrijf als de passagiers.
  4. Eagle investor 7 juni 2018 20:14
    Sinds de ECB en de Fed sinds 2009 bezig zijn om geld in de economie te pompen, zodat ze de economie kunnen resetten. Zijn de lonen NIET meegegroeid in veel sectoren.

    De economie is draaiende op dit moment, zodat er genoeg werkgelegenheid is. Hierdoor kunnen de werknemers met machtige bonden loonverhoging eisen, want ze hebben voorkomende terecht een punt. Onze loon is helaas niet het zelfde loon, als voor 2009.

    Het geld is namelijk minderwaard geworden, omdat het monetaire beleid ervoor heeft gezorgd, dat we weer veel meer schulden kunnen maken. En onze regering heeft hierdoor minderschuld, omdat ze het geld hebben verwaterd. Hierdoor is onze maandelijkse inkomsten veel minderwaard als voor 2009.

    Het is hoog conjectuur. Dit betekent, dat boodschappen, olie en lonen omhoog moeten, omdat de waarde van onze valuta's minder waard is geworden.

    De rentes is op dit moment zeer laag, en het is makkelijk om geld te lenen uit de markt. De banken krijgen op dit moment ook weer mogelijkheden om geld te lenen aan bedrijven. Hierdoor wordt het risico ook weer groter. De handelsoorlog is net begonnen. Landen gaan steeds meer intern denken, als globaal. Amerika Azie en Europa gaan zich steeds meer richten op de interne markten.

    AF KLM is een efficiënt bedrijf. De regering van Frankrijk wilt zijn aandelen aan een derde partij verkopen, wat een goed idee is. Hierdoor krijgen de bonden mindermacht. De laatste dagen wordt de KLM koersstabiel te gehouden door een partij. Denk persoonlijk, dat we komend weekend goed nieuws te horen krijgen.

    Ondanks dat raar ik de mensen aan om niet in paniek te raken, maar om gestaffeld aandelen in te blijven kopen. Ook omdat de Europese commissie uiteindelijk de interne markt gaat beschermen, zodat bedrijven uit andere continenten die worden geholpen door de regering een bepaalde boete krijgen, zodat de concurrentie weer meer in een lijn is met bedrijven buiten Europa.

    Mijn advies blijf rustig. Koop het aandeel vanaf 7 euro in stapjes op. Wees niet bang, als het aandeel na 5 a 6 euro gaat, want we hebben ook nog met partijen te maken na het weekend, die de koers willen drukken. Denk aan shorters of partijen, die een belang in het aandeel willen hebben.



  5. forum rang 10 voda 8 juni 2018 16:51
    Bonden zinnen op nieuwe stakingen Air France

    Gepubliceerd op 8 jun 2018 om 16:07 | Views: 247

    Air France-KLM 16:35
    6,80 -0,18 (-2,58%)

    PARIJS (AFN) - Nieuwe stakingen bij Air France behoren nog steeds tot de mogelijkheden als de maatschappij niet terugkeert aan de onderhandelingstafel. Dat blijkt uit een brief van de Franse vakbonden aan hun Nederlandse collega's.

    In de brief, in handen van het ANP, beklagen de bonden zich dat er sinds het aftreden van Air France-KLM-topman Jean-Marc Janaillac geen voortgang meer is geboekt. Hij vertrok omdat hij zijn lot had verbonden aan een stemming over een loonbod van de directie. Daarmee probeerde hij een einde te maken aan een reeks van vijftien stakingsdagen bij het bedrijf.

    Zolang er nog geen opvolger voor Janaillac is benoemd, is zijn positie opgeknipt. Anne-Marie Couderc is voorlopig niet-uitvoerend voorzitter van het bestuur, een functie die vergelijkbaar is met die van president-commissaris. Zij vindt dat ze geen mandaat heeft om loononderhandelingen te voeren. De bonden vinden dat onacceptabel.

    Couderc kondigde in een brief aan de bonden volgende week donderdag maatregelen aan te kondigen tegen de ,,malaise'' die er binnen het bedrijf heerst. Die is diepgeworteld en gaat dieper dan alleen een geschil over loon, schrijft ze. In het schrijven slaat ze een verzoenende toon aan, meldt persbureau Reuters dat die brief inzag.
  6. forum rang 10 voda 8 juni 2018 16:52
    Air France-KLM vervoert meer passagiers

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in mei meer passagiers vervoerd, maar het vrachtvervoer daalde wel. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep vrijdag voorbeurs.

    Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief alle dochterondernemingen, in totaal 8,9 miljoen passagiers, een stijging van 1,0 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 2,4 procent. De ingezette capaciteit nam daarbij met 2,6 procent toe, en de bezettingsgraad daalde met 0,2 procentpunt naar 85,5 procent.

    Bij Transavia, de prijsvechter van Air France-KLM, steeg het aantal passagiers met 5,8 procent naar 1,6 miljoen. Bij Transavia lag de bezettingsgraad in mei op 92,6 procent, een stijging van 2,6 procentpunt.

    Het vrachtverkeer bij Air France-KLM daalde echter in de afgelopen maand, gerekend naar omzet per ton per kilometer, met 3,6 procent op jaarbasis. De capaciteit nam af met 2,2 procent en de beladingsgraad daalde met 0,9 procentpunt tot 58,0 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 13 juni 2018 12:27
    Parijs wil Air France vooruithelpen

    Gepubliceerd op 13 jun 2018 om 08:02

    Air France-KLM 12:10
    7,07 +0,25 (+3,63%)

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse overheid wil Air France helpen om concurrerender te worden en de luchtvaartmaatschappij bijstaan in de onderhandelingen met de vakbonden. Dat zei de Franse minister van Economie en Financiën Bruno Le Maire in een interview met de krant Les Echos.

    Bij Air France is het al tijden onrustig door een reeks stakingen vanwege een slepend loonconflict en het opstappen van topman Jean-Marc Janaillac in mei. Le Maire heeft regelmatig zijn zorgen geuit over de onrust bij het bedrijf. De overheid wil volgens de minister nu Air France helpen om de rust te laten terugkeren. De vakbonden hebben voor later deze maand nieuwe acties aangekondigd bij de onderneming.

    De Franse overheid is een grote aandeelhouder van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie. Parijs heeft meerdere malen aangegeven niet van plan te zijn om zijn belang in het concern van de hand te doen.
  8. forum rang 10 voda 13 juni 2018 17:51
    Directie Air France komt met maatregelen - media

    (ABM FN) De directie van Air France zal donderdag nieuwe maatregelen en concrete acties voorstellen om het salarisconflict op te lossen. Dit liet het management van het bedrijf vrijdag weten volgens persbureau AFP.

    De vakbonden dreigden reeds met nieuwe stakingen eind juni. Afhankelijk van de de voorstellen van Air France kunnen deze intensiever of afgebouwd worden, stelde de overkoepelde vakbondsorganisatie. Zij eisen in eerste instantie een loonsverhoging van 6,0 procent en vervolgens nog eens 5,1 procent dit jaar, aldus AFP. "Deze nieuwe oproep tot staking is de enige legale manier voor de werknemers om van zich te laten horen," schreven de vakbonden aan topvrouw Anne-Marie Couderc.

    Het aandeel van Air France-KLM noteerde woensdag 4,1 procent hoger op 7,10 euro.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  9. forum rang 10 voda 14 juni 2018 16:36
    Air France investeert in faciliteiten voor personeel
    (ABM FN-Dow Jones) Air France investeert in faciliteiten om tegemoet te komen aan zorgen van werknemers. Dit maakte de Franse dochter van Air France-KLM donderdag bekend.

    Zo is besloten om deze zomer een extra budget aan te spreken en maatregelen te nemen "om concrete oplossingen te bieden voor problemen die van invloed zijn op het dagelijks leven van het personeel". Zo worden faciliteiten bij de luchthaven Orly van Parijs gerenoveerd en zullen er meer rustplekken komen voor vliegtuigpersoneel van Air France.

    De Franse luchtvaartmaatschappij gaat tevens meer aandacht besteden aan dialoog met zijn personeel en beter naar hun klachten te zullen luisteren.

    Tegelijkertijd heeft het bestuur van Air France-KLM bevestigd dat er in de huidige omstandigheden geen mandaat is voor nieuwe loononderhandelingen, in afwachting van een nieuwe governance structuur.

    Air France roept ook een vakbond op om een aangekondigde staking van 23 tot 26 juni af te blazen. Een dergelijke staking zou de situatie bij het bedrijf enkel verslechteren aan de vooravond van de drukte tijdens het zomerseizoen.

    Op een groene beurs noteerde het aandeel Air France-KLM 1,6 procent hoger op 7,23 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 14 juni 2018 17:21
    Kamer wil herbevestiging afspraken over KLM

    Air France-KLM 17:04
    7,22 +0,11 (+1,57%)

    DEN HAAG (AFN) - De Tweede Kamer zou graag zien dat bestaande afspraken met Air France-KLM over de relatief zelfstandige positie van KLM binnen de luchtvaartgroep worden herbevestigd. Een ruime meerderheid van VVD, PVV, CDA, D66 en PvdA roept minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) op daar haar best voor te gaan doen.

    Air France-KLM beloofde drie jaar geleden af te zien van verdere centralisatie. Er worden geen banen of vluchten overgeheveld van Nederland naar Frankrijk en KLM blijft het beheer voeren over de eigen kas. Van Nieuwenhuizen zei overigens niet de indruk te hebben dat het huidige bestuur daaraan wil tornen. Anders zou ze naar eigen zeggen ,,de eerste de beste trein'' naar Parijs nemen.
  11. Burdie65 14 juni 2018 18:03
    quote:

    voda schreef op 14 juni 2018 17:21:

    Kamer wil herbevestiging afspraken over KLM

    Air France-KLM 17:04
    7,22 +0,11 (+1,57%)

    DEN HAAG (AFN) - De Tweede Kamer zou graag zien dat bestaande afspraken met Air France-KLM over de relatief zelfstandige positie van KLM binnen de luchtvaartgroep worden herbevestigd. Een ruime meerderheid van VVD, PVV, CDA, D66 en PvdA roept minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) op daar haar best voor te gaan doen.

    Air France-KLM beloofde drie jaar geleden af te zien van verdere centralisatie. Er worden geen banen of vluchten overgeheveld van Nederland naar Frankrijk en KLM blijft het beheer voeren over de eigen kas. Van Nieuwenhuizen zei overigens niet de indruk te hebben dat het huidige bestuur daaraan wil tornen. Anders zou ze naar eigen zeggen ,,de eerste de beste trein'' naar Parijs nemen.
    Hoi Voda...., volgens mijn berekeningen was dit jouw 200.000ste post!
    Van harte gefeliciteerd!

    En namens velen hier op het forum nogmaals hartelijk dank voor jouw ongekende inzet om eenieder van info te voorzien die via dit medium heel gemakkelijk te bereiken is!

    Veel plezier met het aandenken van IEX, je hebt het verdient!

    Groeten uit Curitiba.

    Bart
  12. forum rang 10 voda 15 juni 2018 15:57
    Air France-KLM wil snel nieuwe CEO - media
    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM wil voor 15 juli een nieuwe CEO aanstellen. Dit schreef de Franse krant Les Echos vrijdag.

    De Franse krant interviewde Anne-Marie Couderc van Air France-KLM. Couderc zei dat de luchtvaartmaatschappij reeds begonnen was met het voeren van gesprekken met kandidaten voor de toppositie.

    Couderc kreeg tijdelijk de leiding in handen toen CEO Jean-Marc Janaillac recent opstapte. Janaillac had zijn lot verbonden aan een consultatieronde onder het personeel over een loonvoorstel en vertrok toen tegen het voorstel werd gestemd.

    Couderc fungeert als interim voorzitter van de board van Air France-KLM, en wordt als niet uitvoerend bestuurder bijgestaan door een team van drie uitvoerende leden: CFO Frédéric Gagey van Air France-KLM, CEO Pieter Elbers van KLM en CEO Franck Terner van Air France. Gagey is voor nu ook CEO van de groep, en Elbers en Terner zijn beide vice-CEO.

    Op een rood Damrak daalde vrijdag het aandeel Air France-KLM met 4,0 procent tot 6,96 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  13. forum rang 10 voda 18 juni 2018 22:04
    Bonden schorten nieuwe staking Air France op

    Gepubliceerd op 18 jun 2018 om 21:10 | Views: 442

    Air France-KLM 17:38
    7,19 +0,19 (+2,68%)

    PARIJS (AFN/RTR) - Franse vakbonden hebben een eerder aangekondigde vierdaagse staking bij Air France opgeschort. De bonden willen wachten op de benoeming van een nieuwe bestuursvoorzitter bij moederbedrijf Air France-KLM om onderhandelingen te hervatten, na het eerdere vertrek van topman Jean-Marc Janaillac.

    De afgelopen maanden legden personeel meermaals het werk neer om hun roep om meer loon kracht bij te zetten. De vijftien stakingsdagen zorgden in totaal voor een kostenpost voor Air France-KLM van ongeveer 400 miljoen euro. Personeel zou vanaf 23 juni opnieuw vier dagen lang het werk neer willen leggen.

    Vorige maand stapte Janaillac op nadat het hem niet was gelukt buiten de bonden om zaken te doen met het eigen personeel. Sindsdien heeft een interim-bestuur de dagelijkse leiding. Het luchtvaartconcern streeft ernaar om zo snel mogelijk een vervanger voor Janaillac te vinden. Het liefst al ergens begin juli.
  14. forum rang 10 voda 21 juni 2018 16:34
    Franse overheid overweegt verkoop belang Air Franse-KLM - media

    (ABM FN-Dow Jones) De Franse regering overweegt zijn belang in Air-France KLM in de etalage te zetten, nadat Parijs in juni startte met een nieuwe golf aan privatisering. Dit schreef het Franse financiële dagblad Les Echos.

    De Franse regering besloot recent om zijn belangen in onder andere Aéroports de Paris, La Française des Jeux (FDJ) en Engie te verkopen. In totaal hoopt de overheid 10 miljard euro op te halen om de kas voor een innovatiefonds te spekken. Les Echos meldde echter dat de drempel van 10 miljard euro geen plafond is en dat er ongetwijfeld andere belangen in de verkoop gezet zullen worden.

    De krant meldde op basis van een bron dat de Franse regering in strategische sectoren zoals defensie en de civiele nucleaire sector actief wil blijven door belangen in nationale dienstverlenende bedrijven aan te houden. Evenwel hoeft dit volgens de krant niet te betekenen dat er in deze categorieën helemaal geen desinvesteringen zullen plaatsvinden.

    Dit roept volgens de krant de vraag op wat Parijs van plan is met bedrijven als Orange, Air France-KLM en bedrijven in de automobielsector.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 22 juni 2018 16:33
    Cao voor grondpersoneel KLM

    Gepubliceerd op 22 jun 2018 om 14:39 | Views: 483

    Air France-KLM 16:13
    7,64 +0,11 (+1,46%)

    AMSTELVEEN (AFN) - Het grondpersoneel van luchtvaartmaatschappij KLM krijgt er tot en met 1 juli 2019 in totaal 2,5 procent loon bij. Ook worden er meer mensen aangenomen om de werkdruk te verlichten en zijn er afspraken gemaakt over uitstroommogelijkheden voor oudere werknemers. KLM en vakbond FNV hebben daarover een principeakkoord bereikt.

    Het grondpersoneel krijgt er per 1 november 1 procent loon bij en op 1 februari nog eens 1,5 procent. Daarnaast krijgen alle werknemers een persoonlijk budget van 1,97 procent dat ze kunnen uitgeven aan opleiding of verlof of aan hun inkomen kunnen toevoegen.

    Voor de oudere werknemers wordt het mogelijk om vanaf hun zestigste drie jaar lang 80 procent te gaan werken tegen 90 procent van hun loon en met behoud van pensioenopbouw. Om de werkdruk te verlichten worden er bovendien extra mensen aangenomen.

    KLM en FNV waren al geruime tijd in onderhandeling over een nieuwe cao voor de 14.500 man grondpersoneel. Die klaagden over de werkdruk, het fysiek zware werk en het loon. De leden van FNV moeten nog instemmen met het akkoord.
  16. forum rang 10 voda 22 juni 2018 16:34
    'Nieuwe topman Air France-KLM in vizier'

    Gepubliceerd op 22 jun 2018 om 12:03 | Views: 2.349

    Air France-KLM 16:14
    7,65 +0,11 (+1,51%)

    PARIJS (AFN) - Air France-KLM heeft de financieel directeur van het Franse nuts- en vervoersbedrijf Veolia, Philipe Capron, in het vizier om de nieuwe topman van de luchtvaartcombinatie te worden. Volgens de krant La Tribune wordt Capron als favoriet beschouwd om de topfunctie te gaan vervullen.

    Volgens bronnen tegen La Tribune is de keuze voor Capron zelfs al gemaakt door Air France-KLM en zal zijn voordracht volgende week worden voorgelegd aan de raad van toezicht bij het bedrijf. Capron zou dan de opvolger worden van de opgestapte topman Jean-Marc Janaillac. In mei trad Janaillac af nadat het hem niet was gelukt buiten de bonden om zaken te doen met het eigen personeel. Sindsdien heeft een interim-bestuur de dagelijkse leiding.

    De zestigjarige Capron is sinds 2014 financieel directeur bij Veolia. Daarvoor werkte hij onder meer bij mediaconcern Vivendi.

    Minder macht

    Overigens zijn er ook geruchten dat de nieuwe topman van Air France-KLM direct een zetel zou krijgen in de raad van commissarissen van KLM. Binnen de Nederlandse divisie, die juist alles op alles zet om minder macht naar Parijs te laten vloeien, is men volgens ingewijden verbolgen over die gang van zaken. ,,Stank voor dank", zo klinkt het in de wandelgangen.

    Eerder zou Janaillac ook al hebben geprobeerd om een dikkere vinger in de pap te krijgen bij KLM, dat door de bank genomen beter presteert dan haar Franse zustermaatschappij. Dit lukte eerder niet, onder meer door inmenging van het Nederlandse kabinet.

    Geruchten

    Een woordvoerder van Air France-KLM wilde niet reageren op de geruchtenstroom. Het concern gaat er vanuit dat binnen afzienbare tijd een nieuwe bestuursvoorzitter benoemd zal worden.

    Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) wilde evenmin ingaan op geruchten. ,,Ik heb hierover nog geen contact gehad met KLM, dus dat wil ik eerst even afwachten'', zei ze. Tweede Kamerleden spraken deze week tijdens een debat nog maar eens hun zorg uit over de ontwikkelingen bij Air France-KLM. Zij drongen aan op herbevestiging van oude afspraken over de relatief zelfstandige positie van KLM binnen de groep.
  17. forum rang 10 voda 22 juni 2018 18:01
    Vrees voor Franse bemoeienis bij KLM laait op

    Gepubliceerd op 22 jun 2018 om 17:48 | Views: 143

    Air France-KLM 17:35
    7,70 +0,17 (+2,26%)

    AMSTERDAM (AFN) - Personeel van KLM is niet blij met de huidige gang van zaken rond de aanstaande benoeming van een nieuwe bestuursvoorzitter van moederbedrijf Air France-KLM. Volgens mediaberichten zou de nieuwe baas direct ook een commissariszetel krijgen bij KLM. Jan Willem van Dijk, voorzitter van de ondernemingsraad (or) van KLM vreest ,,herrie in de tent", als het daarop uitdraait.

    Volgens Van Dijk is de vorige topman, Jean-Marc Janaillac, met succes buiten de raad van commissarissen van KLM gehouden. Er zitten evengoed ook nu al Fransen in de toezichthoudende raad. Maar de vrees bestaat dat de benoeming van de ,,grand patron" daarin leidt tot directe bemoeienis vanuit Parijs met de gang van zaken bij de Nederlandse maatschappij. ,,Laat ze daar eerst hun eigen problemen oplossen", zegt de or-voorzitter.

    Van Dijk zegt nog niets formeel te hebben vernomen vanuit Parijs. De wijze waarop vrijdag in Franse media de financieel directeur van het Franse nuts- en vervoersbedrijf Veolia, Philippe Capron, naar voren werd geschoven, is volgens de or-voorzitter wel de wijze waarop de Fransen doorgaans ,,de temperatuur van het water opnemen".
  18. trixxx 22 juni 2018 19:35
    fd.nl/economie-politiek/1259485/minis...

    Minister gaat verplaatsing Schiphol naar Noordzee onderzoeken
    Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat gaat een verplaatsing van Schiphol naar de Noordzee onderzoeken. Een Kamermeerderheid had daarom verzocht. De VVD-bewindsvrouw komt met een 'quick scan', die mogelijk leidt tot een uitgebreidere studie en aanbevelingen in de volgend jaar te verschijnen Luchtvaartnota.

    Dat schrijft Van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer. Jan Paternotte (D66) had om zo'n studie gevraagd om verdere groei van Schiphol mogelijk te maken en de omwonenden te ontlasten. De uitbreiding van vliegveld Lelystad moet de druk op de nationale luchthaven verminderen, maar de deadline daarvan is al meermaals verschoven.
    Kunstmatige palmeilanden
    In een Kamerdebat wees Paternotte erop dat er al decennia geleden onderzoek is gedaan naar kosten en baten van een verplaatsing van Schiphol, maar dat sindsdien veel is veranderd. Hij noemde het vliegveld in Hongkong, dat in zee is opgespoten met de hulp van Nederlandse baggerbedrijven, en de creatie van kunstmatige palmeilanden voor de kust van Dubai.
    Van Nieuwenhuizen wijst er in haar brief op dat veel onderzoek uit het verleden nog relevant en actueel is, zoals de rol van zeestromingen. Een deel van de studie moet worden geactualiseerd. Daarnaast moet het project passen in de toekomstplannen met de Noordzee, met onder meer rollen voor de visserij, de natuur, scheepvaart en windenergie.
  19. forum rang 10 voda 25 juni 2018 16:53
    'Kritiek op kandidatuur Capron bij AF-KLM'

    Gepubliceerd op 25 jun 2018 om 09:13 | Views: 2.701 | Onderwerpen: luchtvaart

    Artikel
    Reacties (7)
    Gerelateerde instrumenten
    09:13 - 'Kritiek op kandidatuur Capron bij AF-KLM'
    Air France-KLM 16:31
    7,46 -0,24 (-3,14%)

    PARIJS (AFN) - Het management van luchtvaartmaatschappijen KLM, Delta Air Lines en China Airlines ziet in Philippe Capron overduidelijk niet de gedroomde kandidaat om leiding te geven aan Air France-KLM. Ook bij Franse vakbonden is de huidige financieel directeur van het Franse nuts- en vervoersbedrijf Veolia, niet de favoriet om de positie van de eerder opgestapte topman Jean-Marc Janaillac over te nemen.

    Volgens de Franse nieuwssite BFM is er inmiddels overleg geweest tussen de partijen, waarbij KLM als zusterbedrijf en Delta en China Airlines als belangrijke aandeelhouders, hun beklag deden over ,,lichtgewicht'' Capron als mogelijke nieuwe bestuursvoorzitter. In de media dook zijn naam vorige week op.

    Volgens de criticasters ontbreekt het hem aan kennis en ervaring in de luchtvaartsector. Ook heeft Capron nog nooit aan de leiding gestaan van een bedrijf. Personeel van KLM liet zich bij monde van de centrale ondernemingsraad ook al negatief uit over zijn mogelijke benoeming.

    Onrust

    Bij KLM en Delta gaan al langer geluiden rond om een co-topman van KLM-huize, zoals eerder het geval was, aan te stellen. Dit zou volgens bronnen ook een hoop onrust bij het moederbedrijf Air France-KLM kunnen wegnemen.

    De Franse minister van Economie en Financiën Bruno Le Maire zei eerder zo snel mogelijk een besluit over de opvolger van Janaillac te willen. In mei trad die af nadat het hem niet was gelukt buiten de bonden om zaken te doen met het eigen personeel. Sindsdien heeft een interim-bestuur de dagelijkse leiding.
  20. forum rang 10 voda 28 juni 2018 16:31
    'Topbestuurder AF-KLM uit luchtvaartsector'

    Gepubliceerd op 28 jun 2018 om 09:45 | Views: 2.481

    Air France-KLM 16:12
    6,76 -0,27 (-3,81%)

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De nieuwe bestuursvoorzitter van Air France-KLM hoort uit de luchtvaartsector te komen. Dat heeft de Franse transportminister Elisabeth Borne gezegd in een radio-interview.

    ,,Het is belangrijk dat we iemand krijgen uit de luchtvaarttransportindustrie. Dat is een zeer competitieve sector'', aldus Borne. Ze wees erop dat Philippe Capron, de naam die de afgelopen tijd rondgaat als mogelijke nieuwe topman van Air France-KLM, niet uit de luchtvaart komt. Hij is momenteel financieel directeur van het Franse nuts- en vervoersbedrijf Veolia.

    Ze zei verder dat het goed zou zijn als in de maand juli een nieuwe topbestuurder benoemd wordt bij Air France-KLM. Die zou dan de opvolger worden van de in mei afgetreden Jean-Marc Janaillac.

    Eerder deze week werd bekend dat het management van KLM en samenwerkingspartners Delta Air Lines en China Airlines kritisch zijn over de mogelijke benoeming van Capron. Hij werd als ,,lichtgewicht" bestempeld door de branchegenoten, onder meer wegens gebrek aan ervaring in de luchtvaart, en omdat hij nog nooit een bedrijf leidde.
3.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 123 124 125 126 127 ... 178 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links