Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 1001 1002 1003 1004 1005 ... 1049 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 14 maart 2018 16:48
    'Schulden weer naar gevaarlijk hoog niveau'

    Gepubliceerd op 14 mrt 2018 om 07:46 | Views: 5.195

    AMSTERDAM (AFN) - De schulden van beleggers, huizenkopers, consumenten, bedrijven en overheden lopen wereldwijd weer op tot een gevaarlijk hoog niveau. En omdat onvoldoende duidelijk is waar de risico's zitten, zou het kunnen dat de markten de oplopende tekorten onderschatten. Daarvoor waarschuwen Nout Wellink en Hans Hoogervorst in De Telegraaf. Ze noemen de banksector een bron van zorg.

    Het duo stond tijdens de financiële crisis van tien jaar geleden aan het roer van respectievelijk De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Volgens de voormalige DNB-preses Wellink is het schuldfenomeen een bijeffect van het monetaire beleid met de zeer lage rentes. Ook is volgens hem onvoldoende duidelijk waar de risico's zitten.

    De kapitaalbuffer van 3 procent die Europese banken moeten hanteren, noemt Hoogervorst te laag. In Nederland was dit 4 procent, maar het nieuwe kabinet volgt de Europese norm. ,,Een slechte zaak", aldus Hoogervorst. Hij wijst ook op de ,,paardenmiddelen" die zijn gebruikt om de vorige crisis te bestrijden, extreem monetair beleid en veel overheidsgeld, die nu niet meer voorhanden zijn.
  2. forum rang 10 voda 20 maart 2018 14:18
    Vertrouwen Duitse beleggers fors gedaald

    Gepubliceerd op 20 mrt 2018 om 11:14 | Views: 1.364

    MANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in maart stevig afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.

    De ZEW-index, die het vertrouwen in de komende drie tot zes maanden weerspiegelt, kwam uit op een stand van 5,1, tegen 17,8 een maand eerder. Economen rekenden gemiddeld op een stand van 13,0. Het is de laagste stand voor de index sinds 2016.

    Het sentiment staat onder druk door de vrees voor een wereldwijde handelsoorlog vanwege de importheffingen op staal en aluminium door de Amerikaanse president Donald Trump. Ook heeft Trump gedreigd met heffingen op buitenlandse auto's waaronder wagens van Duitse makelij. Belangrijke handelspartners van de VS zoals China en de Europese Unie hebben met tegenmaatregelen gedreigd.
  3. forum rang 10 voda 12 april 2018 16:27
    Meer faillissementen in maart

    Gepubliceerd op 12 apr 2018 om 06:47 | Views: 822

    DEN HAAG (AFN) - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gestegen. In maart werden er 34 bedrijven meer failliet verklaard dan een maand eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In februari daalde het aantal faillissementen nog met 42.

    Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in maart 251 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, volgens het statistiekbureau failliet verklaard. De meeste faillissementen in maart zijn uitgesproken in de handel, namelijk 51. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven, merkt het CBS daarbij op. Relatief gezien werden er in maart de meeste faillissementen uitgesproken in de vervoer en opslag.
  4. forum rang 10 voda 16 april 2018 16:27
    ECB kocht voor krap ruim 10 miljard obligaties op
    Centrale bank spendeerde op weekbasis 10,2 miljard euro.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft afgelopen week voor 10,2 miljard euro aan obligaties opgekocht. Dit bleek maandag uit nieuwe cijfers van de centrale bank.

    Door de aankopen in de week eindigend op 13 april steeg de teller op weekbasis van 1.953,5 miljard naar 1.963,7 miljard euro.

    De waarde van de gekochte covered bonds liep afgelopen week op van 250,0 miljard naar 251,0 miljard euro, en voor asset-backed securities bleef de teller op 26,2 miljard euro staan.

    Afgelopen week kocht de ECB verder voor circa 0,8 miljard euro aan bedrijfsobligaties op, waarmee de totale aankopen nu rond de 150,3 miljard euro bedragen.

    Sinds begin dit jaar koopt de centrale bank voor 30 miljard euro per maand aan obligaties en andere leningen op. Vorig jaar was dit nog 60 miljard euro per maand.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 1 mei 2018 21:22
    Beursblik: optimisme beursexperts verdampt
    ING meest geliefde aandeel.

    (ABM FN-Dow Jones) Beursexperts zijn een stuk minder optimistisch geworden. Dit bleek uit de maandelijkse enquête van Actiam onder 69 experts.

    Van de geraadpleegde beursexperts is 20,3 procent optimistisch gestemd voor mei en rekent op een stijging van de beurs, terwijl 31,9 procent pessimistisch gestemd is.

    Volgens analist Corne van Zeijl van Actiam, die verantwoordelijk is voor het afnemen van de enquête, is daarmee het enthousiasme van een maand eerder verdampt. "De redenen hiervoor zijn een verwachte rentestijging en toenemende politieke onrust, met name op het handelsfront en over de Iran kwestie", aldus de marktvorser.

    Op de iets langere termijn, dat wil zeggen het komend halfjaar, zien de experts het ook somberder in. Er zijn meer pessimisten dan optimisten. "April 2017 was voor het laatst dat we een dergelijke somberheid bij de lange termijn vooruitzichten hebben gezien", zo stelde Van Zeijl.

    Ook voor mei vinden de beursexperts ING weer een van de meest aantrekkelijke aandelen. Voor april hadden de experts ook al het meest vertrouwen in ING en dat leverde toen een koerswinst van twee procent op. Verder is voor deze maand ook Galapagos geliefd, net als vorige maand.

    De floppers voor mei bestaan volgens Van Zeijl uit allemaal bekenden. De experts adviseren om weg te blijven bij ArcelorMittal, Altice en in mindere mate ook bij AkzoNobel en Unibail-Rodamco.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 3 mei 2018 17:23
    'Gebrek aan techneuten bedreigt welvaart'

    Gepubliceerd op 3 mei 2018 om 07:08 | Views: 1.578

    AMSTERDAM (AFN) - Het snel groeiende tekort aan technisch en ICT-vaardig personeel bedreigt de welvaart van Nederland. Dat zegt Hans de Jong, president van Philips Nederland, in een interview met het AD. Volgens hem moet het kabinet moet snel meer investeren in onderwijs en digitalisering.

    Volgens De Jong zien de meeste Nederlanders het tekort aan technici slechts als probleem van grote bedrijven en de industrie. ,,Het tegendeel is waar: er is een digitale revolutie gaande die de gehele maatschappij ondersteboven zet", zo waarschuwt de topman. En het tekort aan technici gaat de komende jaren nog veel nijpender worden. ,,Een sterk onderschatte trend is dat alle organisaties naarstig naar technici, ICT'ers en bètageschoolden zoeken", aldus De Jong die ook bestuurslid is van werkgeversclub VNO-NCW en technische brancheclub FME.

    Er moet dus dringend extra geld beschikbaar gesteld worden voor technische universiteiten. ,,Het aantal technische studies met numerus fixus groeit nog steeds'', zo constateert De Jong. Ook moet er geld naar het techniekonderwijs op het MBO. ,,Er stromen veel te weinig leerlingen in, meisjes en allochtone jongeren blijven te weinig kiezen voor technische opleidingen."
  7. forum rang 10 voda 16 mei 2018 16:27
    Beursblik: krimp Nederlandse export in maart
    ABN AMRO ziet de wereldhandel weer aantrekken.

    (ABM FN-Dow Jones) De export van de Nederlandse industrie is in maart gekrompen, na een sterke vertraging in de voorgaande twee maanden. Dat bleek woensdag uit een sectorrapport van ABN AMRO.

    Het rapport van de bank liet zien dat de export van het Nederlands industrieel product in maart met 2 procent kromp, na een toename met 5 procent in februari en een groei van 8 procent in januari.

    Over het kwartaal gemeten daalde de exportgroei naar 3 procent, nadat een jaar eerder nog een piek was bereikt op 15 procent.

    De export is een belangrijke aanjager van groei voor de industrie, aldus ABN. De grootste rem in het eerste kwartaal kwam van de export naar gebieden buiten Europa, zoals de VS en Azië.

    De bank verwacht dat de groei van de wereldhandel weer zal aantrekken, op basis van sterke Chinese handelscijfers voor april en positieve verwachtingen van nieuwe export-orders. Als een schadelijke handelsoorlog tussen de VS en China uitblijft, verwacht ABN AMRO dat de wereldhandel dit jaar met 4,5 procent groeit.

    Dinsdag meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek al dat de Nederlandse economie in het eerste kwartaal met 0,5 procent groeide. De groei van de uitvoer van goederen en diensten halveerde bijna ten opzichte van een kwartaal eerder tot 4 procent. Er werden vooral meer machines en chemische producten uitgevoerd.

    Verder maakte het CBS bekend dat de groei van de Nederlandse goederenexport in maart is vertraagd tot 3 procent op jaarbasis. De omstandigheden voor de export in mei zijn dit jaar vermoedelijk minder gunstig dan in maart, omdat de industriële productie in Duitsland minder snel groeide.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. Kaiser 29 mei 2018 13:58
    Verborgen economische crash: 43% Amerikanen kan voedsel en huur niet meer betalen

    Ook almaar groter wordend deel van Nederlandse bevolking wordt door regeringsbeleid richting armoede geduwd

    Onlangs kwam in de VS in het nieuws dat de meeste Amerikanen geen financiële buffer meer hebben, en tegenvallers van ‘slechts’ $ 1000,- niet meer kunnen betalen. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat het nog veel erger gesteld is met de Amerikaanse bevolking: maar liefst 43% heeft niet voldoende inkomsten om basiszaken zoals huur (/hypotheek) en zelfs voedsel te bekostigen. Dat betekent feitelijk dat het land as we speak economisch aan het instorten is. We vragen ons serieus af in hoeverre ook ons eigen land -achter de kunstmatige optimistische propaganda berichten van de overheid- op eenzelfde verborgen instorting en massale armoede afstevent.



    United Way verrichtte een uitgebreid onderzoek naar een groep Amerikanen die onder het stickertje ALICE werden geplaatst, een afkorting die staat voor ‘beperkte mogelijkheden’, ‘krap inkomen’ en ‘met werk’. Als voorbeeld worden kassières, pompbedienden, kinderopvangmedewerkers, winkelverkopers, thuiszorgers, schoonmakers en lager kantoorpersoneel genoemd – kortom, banen waar ook miljoenen Nederlanders van rond moeten zien te komen.

    Gemiddelde hardwerkende burger in de problemen

    Een doorsnee ‘Alice’ kan inmiddels niet langer alle rekeningen betalen, heeft amper of helemaal geen spaargeld, en moet harde keuzes maken tussen bijvoorbeeld goede zorg voor de kinderen of het betalen van de huur (/ hypotheek). Eén onverwachte dure reparatie van de auto, of een hoge rekening van een medische specialist, is voldoende om deze gezinnen over het randje te duwen.

    ‘Alice’ is de gemiddelde hardwerkende burger die ieder jaar een stukje minder van de vaste lasten kan betalen, die almaar duurder worden. Dat zal veel Nederlanders bekend in de oren klinken, en binnenkort vermoedelijk nog veel meer, aangezien de regering de BTW op basiszaken zoals voedsel van 6% naar 9% gaat verhogen, zonder dat daar een substantiële verhoging van inkomens en uitkeringen tegenover staat.

    In de VS zijn er per staat aanzienlijke verschillen. Zo heeft North Dakota met ‘slechts’ 32% het laagste aantal ‘Alice’ gezinnen, en hebben Californië, New Mexico en Hawaii met 49% het hoogste aantal. Uit Californië is zelfs een ware exodus op gang gekomen van lage- en middenklasse gezinnen die vooral de sterk gestegen lasten voor wonen en levensonderhoud niet meer kunnen betalen.

    ‘Velen van ons één tegenvaller verwijderd van financiële ramp’

    Het overheidsbeleid om armoede tegen te gaan heeft gefaald. Zo verlaagt bijvoorbeeld Ohio al tientallen jaren de belastingen, maar toch verkeren veel inwoners in grote financiële problemen. In de andere staten is het niet anders.

    ‘De economische instorting is gekomen,’ constateert The Organic Prep blogger Daisy Luther dan ook. ‘Velen van ons zijn één personeelijk financieel drama verwijderd van een ramp.’ In haar eigen geval werd haar dochter langdurig ziek, wat haar maandenlange financiële reserves snel uitputte. Schulden had ze niet, met uitzondering van het afbetalen van haar auto. ‘Alles ging fantastisch, totdat dit veranderde.’

    Welke landen gaan Venezuela achterna?

    Ze wijst op de instorting van Griekenland enkele jaren geleden, waar nog steeds honderdduizenden gezinnen in pure armoede moeten leven. Uit Cyprus, Argentinië en zelfs Groot Brittannië komen inmiddels dezelfde signalen. Gaan deze en andere landen hetzelfde duistere lot tegemoet als het socialistische Venezuela, waar aan werkelijk alles een groot tekort is, en de overheid met keiharde hand een opstand van het uitgehongerde en in diepe ellende gestorte volk onderdrukt?

    Volgens Luther en diverse analisten is het verhogen van het minimumloon niet de oplossing. Dit werd al in diverse Amerikaanse staten uitgeprobeerd, met als gevolg dat veel bedrijven werknemers begonnen te ontslaan omdat die niet meer te betalen waren.

    De tering naar de nering zetten

    Simpele oplossingen zijn er niet, want niet één Westerse regering is bereid om de in gang gezette ‘omverdeling’ (steeds meer geld weghalen bij de gewone burger, ten gunste van een klein clubje rijken en machtigen) aan te pakken. Op persoonlijk vlak kunnen mensen daarom het beste ‘de tering naar de nering’ zetten, oftwel: inkomsten en uitgaven op een rijtje zetten, alleen voor de hoogstnodige zaken geld uitgeven, en proberen een klein spaarpotje voor tegenvallers op te bouwen (alhoewel dat voor veel mensen inmiddels onmogelijk is gemaakt, ook in Nederland).

    Andere tips van Luther: leer weer zaken zelf te maken, want iedere voorraad gaat een keer op, en als er dan nog steeds een grote crisis is, kom je toch in de problemen terecht. Leer ook dingen te repareren in plaats van ze meteen te vervangen. Schrap overbodige ‘luxe’ goederen zoals allerlei dure verzorgingsproducten, en schakel over op ‘ouderwetse’, goedkopere middelen. En zet een streep door niet noodzakelijke zaken die veel geld kosten, zoals vakanties, de zoveelste andere jas of broek, het vervangen van meubelen, een nieuwe auto of TV, et cetera.

    En last but not least: denk in het stemhokje eens aan de toekomst, in plaats van aan de immer loze verkiezingsbeloften van heersende elite, die zich overduidelijk steeds minder aantrekt van het welzijn van haar eigen onderdanen.
    www.zerohedge.com/news/2018-05-21/whe...

  9. forum rang 7 hirshi 29 mei 2018 17:06
    quote:

    henk38 schreef op 29 mei 2018 17:00:

    UTRECHT (ANP) - Een recordaantal mensen heeft vorig jaar hulp aangevraagd bij het oplossen van schulden. In totaal klopten 94.000 mensen aan voor een helpende hand. Volgens de branchevereniging voor schuldhulpverleners NVVK waren er dat in 2016 nog 5000 minder.
    Die schuldhulpverleners verdienen er in ieder geval een goede boterham aan.
  10. [verwijderd] 30 mei 2018 00:22
    quote:

    voda schreef op 16 april 2018 16:27:

    Sinds begin dit jaar koopt de centrale bank voor 30 miljard euro per maand aan obligaties en andere leningen op. Vorig jaar was dit nog 60 miljard euro per maand.
    Als de situatie in Italie niet snel verbeterd zal dit bedrag snel weer verhoogd moeten worden. Maar buiten dat ben ik nog steeds van mening dat de Euro in zijn huidige vorm het niet gaat redden.

    In zuid Europa worden zaken net even wat anders geregeld dan in west Europa. Als een Spanjaard zegt morgen kan dat makkelijk overmorgen worden en als het te warm wordt gaan ze lekker een uurtje pitten en geen Spanjaard die zich daar druk om maakt.
    Italie is een land waar corruptie, zwart geld, loze beloftes, hand in hand gaan met het bedrijfsleven en geen italiaan die zich daar druk om maakt.

    En als het allemaal flink tegen zat werd de valuta gewoon gedevalueerd en begon het spel weer opnieuw. De meeste zuid Europeanen hadden ook een eigen woning die in de meeste gevallen hypotheekvrij was. Totdat wij kwamen met de euro en met Leen van lenen.nl en net als wij begonnen ook de zuid Europeanen zich vol te proppen met schulden en zagen we in 2008 dat dit helemaal uit de hand was gelopen.

    Om dit op te lossen probeert west Europa nu het slavensysteem van west Europa in zuid Europa te pompen. 100% controle, werken en belasting betalen.
    En dat systeem vinden de zuid Europeanen helemaal niks en dat zijn ze ook helemaal niet gewend en het ergste van alles is dat ze door de euro hun grootste concurrentievoordeel, hun zwakke valuta, kwijt zijn. Hierdoor zal de huidige schuldenberg een keer ondragelijk worden en als dat aan de orde komt zijn er nog maar twee opties, uit de euro of de west Europeanen laten opdraaien voor die schuldenberg.




  11. forum rang 10 voda 18 juni 2018 16:11
    Escalatie handelsoorlog raakt Nederland hard

    (ABM FN-Dow Jones) De open Nederlandse economie zou hard worden geraakt als de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten enerzijds en China en de Europese Unie anderzijds zou escaleren. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerde studie van De Nederlandsche Bank.

    In de nieuwste ramingen voorspelt DNB dat de economische groei in Nederland de komende jaren geleidelijk daalt naar 1,9 procent in 2020, na een piek van 3,3 procent in 2017 en een verwachte groei van 2,5 procent dit jaar.

    Maar als de handelsoorlog met de Verenigde Staten zou escaleren, zou de groei al in 2019 kunnen dalen naar 1,4 procent, becijferden de economen van de centrale bank. Daarbij hanteerden ze een scenario waarin de importtarieven tussen de drie economische grootmachten zouden oplopen naar gemiddeld 10 procent, waar ze nu nog rond de 2,5 procent bedragen in de EU en China en gemiddeld 5 procent in de Verenigde Staten. De wereldhandel zou dan fors afnemen terwijl ook de aandelenmarkten fors worden geraakt, met koersdalingen van 15 procent per jaar in 2019 en 2020.

    Het is een "stevig scenario", zei econoom Job Swank van DNB. Het is wel minder zwart dan de periode voor de Tweede Wereldoorlog, toen een mondiale handelsoorlog de wereld in een diepe recessie stortte. Die episode laat zien dat een handelsoorlog alleen maar verliezers heeft. "Als aan beide kanten van de oceaan rationele spelers zitten, dan zou die handelsoorlog niet escaleren", zei Swank.

    Toch denkt de econoom niet dat de EU de provocerende Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium onbeantwoord moet laten om een negatieve spiraal te voorkomen. "Als je niet reageert blijven de gevolgen voor de EU hetzelfde en is de Verenigde Staten spekkoper."

    In het scenario van een escalerend handelsconflict zou de werkloosheid in Nederland weer oplopen van 3,8 procent dit jaar tot 4,4 procent in 2020. De drie 'vette jaren' voor de inkomens van Nederlandse huishoudens die DNB voorspelt, dankzij versnelde loonstijgingen na vijftien magere jaren, zouden wel grotendeels overeind blijven.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  12. Kaiser 22 juni 2018 15:00
    75% of Americans CAN’T AFFORD To Buy A Home! Prices Keep RISING But Wages Are STUCK! youtu.be/LVnKrmKQhVs

    BREXIT: Britain’s ticking clock versus the EU’s ticking bomb hat4uk.wordpress.com/2018/06/21/brexi...

    Doug Noland: The Stage Set Is for the Mother of All Financial Disasters
    youtu.be/LQMdrFl6Y-Q

    De-Dollarization Accelerates Globally As Elites “Vanish”
    youtu.be/iJ-ws8wOMQ4

    Why a US-Style Housing Bust & Mortgage Crisis Can Happen in Canada, Australia, and Other Bubble Markets
    wolfstreet.com/2018/06/20/us-style-ho...

    U.S. Stock Market Is Strong Again? No, It’s Just The Greatest Short Squeeze In History www.zerohedge.com/news/2018-06-20/gre...

  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 juni 2018 15:19
    quote:

    HerrKaiser schreef op 22 juni 2018 15:00:

    75% of Americans CAN’T AFFORD To Buy A Home! Prices Keep RISING But Wages Are STUCK! youtu.be/LVnKrmKQhVs

    BREXIT: Britain’s ticking clock versus the EU’s ticking bomb hat4uk.wordpress.com/2018/06/21/brexi...

    Doug Noland: The Stage Set Is for the Mother of All Financial Disasters
    youtu.be/LQMdrFl6Y-Q

    De-Dollarization Accelerates Globally As Elites “Vanish”
    youtu.be/iJ-ws8wOMQ4

    Why a US-Style Housing Bust & Mortgage Crisis Can Happen in Canada, Australia, and Other Bubble Markets
    wolfstreet.com/2018/06/20/us-style-ho...

    U.S. Stock Market Is Strong Again? No, It’s Just The Greatest Short Squeeze In History www.zerohedge.com/news/2018-06-20/gre...
20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 1001 1002 1003 1004 1005 ... 1049 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 +0,55%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links