Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

18 febr cijfers docdata

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. pardon 11 februari 2010 22:52
    Ratio's 2008
    Winst per aandeel 0,55
    Dividend per aandeel 0,30
    Omzet per aandeel 11,79
    Kasstroom per aandeel (cash flow) 1,22
    Eigen vermogen per aandeel 3,16
    Uitstaande aandelen (* 1000) 6.611
    Marktkapitalisatie (* 1000) 57.443

    Schatting winst per aandeel 2009 2010 2011
    Consensus schatting 0,77 0,95 1,05
    Hoogste schatting 0,77 0,95 1,05
    Laagste schatting 0,77 0,95 1,05
    Aantal analisten met schatting 1 1 1
    Aantal omhoog in de afgelopen maand 0 0 0
    Aantal omlaag in de afgelopen maand 0 0 0
    Ratio's 2008
    Koers/winstverhouding 15,80
    Dividendrendement (%) 3,50
    Pay-out-ratio 0,55
    Rentabiliteit van het eigen vermogen (%) 16,87
    Operationele marge (%) 7,07
    Winstmarge (%) 4,59
    Aantal medewerkers 587
  2. pardon 12 februari 2010 10:55
    De grote opdracht van 10 miljoen zal in 2010 zeker zorgen voor een flinke winst per aandeel.

    Discussie - Docdata - GROTE OPDRACHT 10 MILJOEN VOOR DOCDATA Reageer



    Technologiebedrijf IAI industrial systems gaat systemen leveren aan Bulgarije (omzet ruim 10 miljoen Euro)
    Technologiebedrijf IAI industrial systems in Veldhoven, een dochteronderneming van het beursgenoteerde bedrijf DOCDATA N.V. te Waalwijk, gaat van twee systemen elk ruim 30 stuks leveren voor het decentraal personaliseren van paspoorten en ID-kaarten aan Bulgarije. De meerderheid van de systemen wordt nog in 2009 geleverd.
    Één van de systemen laser-graveert de ID-kaarten. Het andere systeem brengt het door IAI gepatenteerde veiligheidskenmerk ImagePerf® aan in paspoorten en ID-kaarten. Deze technologie werd door IAI al toegepast in de hooggeïntegreerde BookMaster One en CardMaster One systemen die ontworpen zijn voor centrale personalisering. Voor het Bulgaarse project komt deze technologie beschikbaar in kleine stand-alone systemen die in grotere aantallen geleverd moeten worden als gevolg van het grotere aantal plaatsen waar personalisering plaatsvindt.
    Door de ontwikkeling van deze systemen betreedt IAI de markt van decentrale personalisering.
    IAI’s opdrachtgever in het Bulgaarse project is Siemens EOOD, de lokale Siemens vestiging in Sofia, Bulgarije. Siemens koopt de systemen in het kader van een opdracht van de Bulgaarse overheid.
    Naast de levering van systemen omvat de opdracht ook ondersteuning bij het onderhoud daarvan voor een periode van zeven jaar. Het onderhoud zal in nauwe samenwerking met de Siemens vestiging in Sofia uitgevoerd worden.
    Het IAI aandeel in dit Bulgaarse project beloopt een omzet van ruim 10 miljoen Euro.
    Als vooraanstaand leverancier voor de markt van veiligheidsdrukkers biedt IAI ook systemen voor het beveiligen en/of personaliseren van ID-kaarten, rijbewijzen, bankbiljetten, diploma’s en andere waardedocumenten.
    IAI systemen zijn onder andere in gebruik in de volgende landen: Nederland, België, Zwitserland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, China, Oekraïne, Rusland, Canada, Portugal, Estland, Costa Rica en Zuid-Afrika. Installaties in India, Algerije en diverse andere landen zijn gepland.
    Technologiebedrijf IAI biedt naast toepassingen in Security Printing ook laserbewerkingssystemen voor producenten van zonnecellen en modules
  3. [verwijderd] 12 februari 2010 15:27
    vr 12 feb 2010, 12:58 DFT
    'Solide cijfers verwacht van Docdata'
    AMSTERDAM (AFN) - Internetdienstverlener Docdata heeft naar verwachting goede resultaten behaald in 2009. Volgens SNS Securities is de winst gestegen. Docdata komt volgende week donderdag voorbeurs met cijfers.
    De nettowinst is naar verwachting gestegen tot 4,8 miljoen euro van 3,6 miljoen euro een jaar eerder. De omzet daalde licht, tot 77,9 miljoen euro van 78,6 miljoen euro in 2008.

    De groei komt uit de divisie internetdienstverlening, dankzij toegenomen online-bestedingen. Ook bij dochterbedrijf IAI gaan de zaken goed. IAI maakt systemen voor het personaliseren van paspoorten en andere identificatiekaarten. De omzet bij de media-activiteiten, dat CD's en DVD's produceert, is daarentegen gedaald.

    Bij de publicatie van de cijfers van Docdata zal het bedrijf ook een update geven over de strategie 'Visie 2010: Gear to Growth'
  4. pardon 14 februari 2010 12:20
    Discussie - Docdata - Docdata boekt flinke winststijging in H1 2009 Reageer




    UPDATE: Docdata boekt flinke winststijging in H1 2009

    (

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Docdata nv heeft in het eerste halfjaar de winst flink zien toenemen, en ligt "strak op koers" om zijn doelen voor 2010 te bereiken. Dat meldt het bedrijf uit Waalwijk dinsdag.

    De nettowinst in de eerste zes maanden nam toe tot EUR1,9 miljoen tegen EUR1,0 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

    Het bedrijfsresultaat steeg naar EUR2,4 miljoen van EUR1,4 miljoen, vooral dankzij een beter resultaat bij dochterbedrijf IAI dat meer systemen afleverde. Bij de internetserviceactiviteiten steeg het resultaat naar EUR1,5 miljoen van EUR1,3 miljoen.

    De omzet van het bedrijf daalde licht als gevolg van de omzetdaling van 45% tot EUR8,6 miljoen van Docdata media. De activiteiten van dit bedrijfsonderdeel worden afgebouwd. De omzet van de internetserviceactiviteiten steeg met 26% tot EUR22,1 miljoen, dat van IAI met 63% tot EUR4,2 miljoen.

    Al stelt bestuursvoorzitter Michiel Alting von Geusau voorzichtig te blijven vanwege de huidige economische situatie, wel verwacht hij de positieve omzettrend in het tweede halfjaar van 2009 te kunnen voortzetten. Ook stelt het op koers te liggen voor zijn 2010-doelen waarbij het mikt op een "sterke groei" van de omzet en winst.

    Volgens Docdata wordt de trend dat steeds meer mensen steeds vaker iets kopen op het internet versterkt door de huidige recessie. Het gemiddelde bedrag per bestelling neemt daarentegen af.

    "Wij verwachten dat het aantal transacties dat wij verwerken verder zal groeien in de komende jaren", licht Alting von Geusau toe. "De huidige economische crisis zal effect hebben op de online bestedingen. De groei zal afzwakken, maar ook in 2009 zal het aantal e-commerce transacties verder stijgen."

    Docdata verwerkt maandelijks ruim anderhalf miljoen transacties voor zijn klanten, onder meer voor Bol.com en V&D. Transacties bestaan uit het realiseren van orders, verwerking van betalingen, verzending van orders en afhandeling van retourzendingen. Het bedrijf is met zijn internetserviceactiviteiten actief in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

    Volgend jaar verwacht Docdata overigens dat een van zijn klanten in het buitenland een distributieovereenkomst zal opzeggen.

    Technologiebedrijf IAI industrial systems heeft mede dankzij een opdracht in Bulgarije een orderportefeuille van EUR24,3 miljoen, het hoogste niveau ooit.

    IAI is ook actief op de markt voor zonne-energie, maar verwacht daar dit jaar nog geen noemenswaardige omzet te behalen.

    Het aandeel Docdata sloot maandag op EUR7,63.

    Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; harm.luttikhedde@dowjones.com
  5. pardon 16 februari 2010 16:57
    Ekele webwinkels in Duitsland die via Docdata verkopen.



    Kleine Shops und große Shops mit kleinen und großen Waren
    Wenn Sie in einem der unten gelisteten Shops Waren bestellen, werden diese von docdata konfektioniert und versendet.

    Medienkaufhaus
    www.bol.com

    Markenartikel
    www.brands4friends.de

    Mobiltelefone
    www.phonehouse.de

    Büroartikel
    www.pelikan-store.de

    Markenschuhe
    www.zalando.de

    Computer-Zubehör
    www.logitech.de

    Artikel für Kinder
    www.littlewings.nl

    Lichttherapie
    www.litebooklichttherapie.de

    Handy und Internet
    www.tele2.nl

    Sportbandagen I
    www.mueller-webshop.de

    Sportbandagen II
    www.rehband-shop.de

    Sportbandagen III
    www.sport-bandagen-doc.de

    T-Shirts
    bytelove.us

    MacBook/iPhone Zubehör
    www.alkr.com

    Designer-Artikel
    www.topanbieter999.de

    Ski-Zubehör
    www.skischuh-heizung.de

    Schwimmbrillen
    www.optische-schwimmbrillen.de

    Babys Welt
    www.erdfloh.de

    Mobiltelefone
    shop.ebay.de/clevertronic/m.html

    Massageroller
    shop.joya.eu

    Naturseifen
    www.meine-naturseifen.de

    Outdoor
    www.yabadu.de

  6. pardon 17 februari 2010 09:37




    internetdienstverlener Docdata. Ondanks een sterke teruggang wist de Waalwijkse internetdienstverlener in 2008 toch een omzet- en winststijging te realiseren. Dat lijkt ook mediatycoon John de Mol niet te zijn ontgaan.

    Een opvallende nieuwe commissaris aan boord bij Docdata. Het is Aat Schouwenaar die de groeiambities van het internetbedrijf moet helpen verwezenlijken, een man met ondernemende vrienden.
    Schouwenaar is bevriend met John de Mol; waar De Mol is, is Schouwenaar. Daarom gaf zijn benoeming meteen voer tot speculeren tijdens de jaarlijkse vergadering met aandeelhouders.

    Schouwenaar is momenteel president-commissaris van televisieproductiemaatschappij Talpa, eigendom van De Mol. En Talpa wordt gefinancierd door De Mol's investeringsvehikel Cyrte. En laat Cyrte nou onlangs internetwinkel bol.com overgenomen, een van de grootste klanten van Docdata.

    President-commissaris Koos de Vreeze ontkende tegenover beleggers met klem dat Schouwenaar en de raad van commissarissen ermee bekend waren dat deze transactie zou plaatsvinden. Toch zou de internetdivisie van Docdata een prooi kunnen zijn voor Cyrte die daarmee alle facetten van het webwinkelen in eigen beheer kan afwikkelen.

    Twee losse divisies
    De internetdivisie (e-solutions) is een van de twee volledig los van elkaar opererende onderdelen van Docdata. Deze divisie is een onder meer een belangrijke speler in de bouw van transactiegerichte websites. De klantenkring bestaat uit druk bezochte webwinkels als bol.com, de Bijenkorf en Vroom en Dreesman.

    De andere tak binnen Docdata is technologiebedrijf IAI dat zich bezig houdt met de bouw van machines waarmee onder andere paspoorten kunnen worden beveiligd en zonnecellen kunnen worden bewerkt.
    Ondanks de crisis boekte deze activiteiten in 2008 samen 8,5 procent meer nettowinst dan een jaar eerder (3,7 miljoen euro) bij een omzet van 78,6 miljoen euro (+ twaalf procent).

    Ook Docdata

  7. pardon 17 februari 2010 15:00
    PREVIEW: Docdata boekt nettowinst EUR4,8 mln in 2009 - SNS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Docdata nv zal donderdag voorbeurs over 2009 een hogere nettowinst en bedrijfsresultaat bekendmaken terwijl de omzet iets lager uitkomt, verwacht analist Martijn den Drijver van SNS Securities. Den Drijver rekent op een nettowinst in 2009 van EUR4,8 miljoen tegenover EUR3,6 miljoen in 2008, een bedrijfsresultaat van EUR6,5 miljoen tegen EUR5,4 miljoen en een omzet van EUR77,9 miljoen waar dat een jaar eerder EUR78,6 miljoen was. De resultaten worden volgens de analist gedragen door zowel de internetdiensten als de activiteiten van het dochterbedrijf IAI. De internetdiensten profiteren van een aanhoudende groei van online bestedingen. Ook IAI heeft te maken met een stijgende vraag, maar hier plaatst Den Drijver de kanttekening dat een deel van de orders die hij meerekent in de resultaten mogelijk pas in 2010 plaatsvinden. Zijn omzetverwachting is gebaseerd op een autonome groei van 19% voor IAI, 15% voor de internetdiensten en een daling van 15% voor het onderdeel Media dat inmiddels is geliquideerd. Het bedrijf uit Waalwijk zal donderdag ook met een update komen van de strategische visie 'Gear to Growth'. Omstreeks 14.55 uur noteert het aandeel 1,8% hoger op EUR8,89. (LDF)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  8. pardon 17 februari 2010 15:50
    Ratio's 2008
    Winst per aandeel 0,55
    Dividend per aandeel 0,30
    Omzet per aandeel 11,79
    Kasstroom per aandeel (cash flow) 1,22
    Eigen vermogen per aandeel 3,16
    Uitstaande aandelen (* 1000) 6.611
    Marktkapitalisatie (* 1000) 57.714

    Schatting winst per aandeel 2009 2010 2011
    Consensus schatting 0,73 1,01 1,08
    Hoogste schatting 0,73 1,01 1,08
    Laagste schatting 0,73 1,01 1,08
    Aantal analisten met schatting 1 1 1
    Aantal omhoog in de afgelopen maand 0 1 1
    Aantal omlaag in de afgelopen maand 1 0 0
    Ratio's 2008
    Koers/winstverhouding 15,87
    Dividendrendement (%) 3,40
    Pay-out-ratio 0,55
    Rentabiliteit van het eigen vermogen (%) 16,87
    Operationele marge (%) 7,07
    Winstmarge (%) 4,59
    Aantal medewerkers 587

    Schatting dividend per aandeel 2009 2010 2011
    Consensus schatting 0,40 0,50 0,50
    Hoogste schatting 0,40 0,50 0,50
    Laagste schatting 0,40 0,50 0,50
    Aantal analisten met schatting 1 1 1
    Aantal omhoog in de afgelopen maand 0 0 0
    Aantal omlaag in de afgelopen maand 0 0 0


    Vergelijking Fonds Sectorgem. Beursgem. Gem. alle beurzen
    Koers/winst verhouding 15,87 16,26 38,93 22,72
    Koersrendement (%) 45,10 39,05 28,27 41,47
    Dividendrendement (%) 3,40 1,34 4,68 3,19
    Risicogetal 104 115 120 115
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,20 -0,60%
EUR/USD 1,0647 +0,03%
FTSE 100 7.832,93 -0,56%
Germany40^ 17.712,40 -0,70%
Gold spot 2.375,04 -0,18%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,68%
EBUSCO...
+2,28%
Heineken
+1,91%
Pharming
+1,50%
NSI
+1,14%

Dalers

AMG Cr...
-3,76%
VIVORY...
-2,98%
TomTom
-2,68%
ADYEN NV
-2,26%
ASMI
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links