Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.235 Posts
Pagina: «« 1 ... 593 594 595 596 597 ... 1262 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 juni 2018 21:21
    Cushman & Wakefield naar de beurs

    Gepubliceerd op 20 jun 2018 om 20:57 | Views: 143

    NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het door investeerder TPG gesteunde vastgoedadviesbureau Cushman & Wakefield gaat naar de beurs. Dat blijkt uit document dat is gestuurd aan toezichthouders. Hoe groot het belang is dat zal worden aangeboden aan beleggers is nog niet bekendgemaakt.

    Cushman & Wakefield wil de opbrengsten van de voorgenomen beursgang gebruiken om schulden af te lossen. Geruchten over de beursgang gaan al langer rond.

    Het in New York opgerichte bedrijf zal officieel worden geregistreerd in Engeland en Wales.
  2. forum rang 10 voda 20 juni 2018 21:40
    Wall Street overwegend hoger

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten stonden woensdag overwegend hoger, gesteund door hogere koersen voor technologiebedrijven, terwijl de Dow Jones-index moeite had om zijn dalingenreeks vaarwel te zeggen.

    Een half uur voor het sluiten van de markt stond de S&P500-index 0,2 procent hoger op 2.771 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent en de Dow Jones-index daalde 0,1 procent. De Dow Jones-index is de afgelopen zes dagen steeds gedaald.

    Onzekerheid over het wereldhandelsklimaat beheerst al sinds maart de stemming op de beurzen en dat was woensdag niet anders.

    Na de verkoopgolf op Wall Street van dinsdag, toen de VS dreigden met invoerheffingen op 450 miljoen dollar aan Chinese producten, leken beleggers weer terug te worden gelokt op de beurs.

    De regering Trump deed er dinsdagavond nog een schepje bovenop met een rapport dat China beschuldigde van systematische "economische agressie" tegen de Verenigde Staten.

    De stijgende spanningen kunnen de mondiale groei lelijk hinderen en zorgen daarover drukken al maanden op het sentiment. Beleggers zien daarnaast dat de economische cyclus tegen zijn einde loopt.

    "Dit lijkt op een opluchtingsrally. Historisch is veel volatiliteit die het gevolg is van nieuwskoppen van voorbijgaande aard, en als de koppen vervagen lopen de markt langzaam weer terug. Vandaag zou het begin van zo'n beweging kunnen zijn", zei Lance Humphrey van USAA.

    "Als de invoertarieven verder omhoog gaan, is dat ongunstig en kan dat het vertrouwen ondermijnen. Maar vaak wordt de soep niet zo heet gegeten. Veel van wat we zien is retoriek en als je daarop handelt zit je waarschijnlijk mis."

    De olieprijs steeg bijna 1,8 procent in New York en de euro/dollar was weinig veranderd op 1,1582 dollar.

    Oracle was een van de grote dalers woensdag met een verlies van 7 procent. Beter dan verwachte kwartaalcijfers werden gevolgd door een zwakke vooruitblik.

    De rest van de technologiesector stond in een beter daglicht. Alphabet, het moederbedrijf van Google, steeg 1,0 procent, net als Microsoft.

    Koffiewinkelketen Starbucks ging onderuit. De koers daalde 10 procent nadat het bedrijf aankondigde meer vestigingen te gaan sluiten op de Amerikaanse markt, waar de spoeling te dun wordt met alle koffietentjes.

    General Electric daalde 0,6 procent, na het nieuws dat het fonds voor het eerst in meer dan een eeuw niet langer deel zal uitmaken van de Dow Jones-index. In de plaats komt Walgreens Boots Alliance, dat 5,2 procent meer waard werd.

    21st Century Fox stond 7,3 procent hoger, nadat Disney zijn bod op een deel van het mediaconcern verhoogd naar meer dan 70 miljard dollar. Daarmee ging Disney over het ongevraagde bod van rivaal Comcast heen. Disney werd 1,2 procent meer waard, Comcast 2,0 procent.

    PayPal won 1,9 procent nadat een analist zei dat de recent aangekondigde overname van Hyperwallet strategische voordelen biedt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 21 juni 2018 16:25
    Futures wijzen op lagere opening Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in de min en ook de Dow Jones index lijkt zich op te kunnen maken voor de achtste achtereenvolgende handelsdag met rode cijfers.

    De markten blijven gefocust op de spanningen in de handelsrelaties tussen de Verenigde Staten en belangrijke partners zoals China en de Europese Unie.

    Beleggers zijn bezorgd dat de spanningen en recente invoerheffingen kunnen leiden tot tegenwind voor de wereldeconomie. Dit terwijl de Amerikaanse economie volgens velen in de laatste fases van zijn groeiperiode zit.

    "Een handelsoorlog komt te dichtbij de realiteit voor veel beleggers om gerust te kunnen zijn", zei analist Loretta Bell van CFRA.

    De volatiliteit zal waarschijnlijk aanhouden totdat er meer kwartaalcijfers worden gepubliceerd, vanaf het midden van juli. Fedex, dat al snel met cijfers kwam, handhaafde deze week de vooruitzichten voor de economische groei, ondanks zorgen over de internationale handel.

    Economisch nieuws komt vandaag van de Philadelphia Federal Reserve, met een inkoopmanagersindex voor de industrie in juni die vooraf wordt geraamd op 29,0, en wekelijkse cijfers over nieuwe steunaanvragen die vooraf worden ingeschat op 220.000 stuks.

    De olieprijs daalde, op de verwachting dat OPEC-landen dichtbij een nieuwe deal zijn voor een hogere olieproductie. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 1,8 procent tot 64,52 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,9 procent goedkoper werd op 73,24 dollar.

    De euro/dollar noteerde donderdag lager op 1,1525. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1559 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag was de stand nog 1,1584.

    Micron Technology steeg 4,3 procent in de handel voorbeurs nadat het bedrijf woensdagavond sterke winst- en omzetcijfers bekendmaakte en vol vertrouwen was in zijn verwachhtingen.

    American Outdoor Brands steeg 1,1 procent. Het moederbedrijf van wapenfabrikant Smith & Wesson meldde woensdag ook cijfers. Het bedrijf wil minder gaan adverteren en ook minder wapens maken na een jaar waarin de wapenverkoop waarschijnlijk opnieuw daalde.

    Darden Restaurants verloor 1,4 procent, Kroger won 0,7 procent en Barnes & Noble steeg 0,8 procent. Dit zijn bedrijven die donderdag voorbeurs kwartaalcijfers rapporteren.

    De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent hoger op 2.767,32 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 7.781,52 punten en de Dow Jones-index daalde 0,2 procent tot 24.657,80.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 21 juni 2018 16:25
    Kroger presteert beter dan verwacht

    (ABM FN-Dow Jones) Kroger heeft in het afgelopen kwartaal een fors hogere nettowinst geboekt op een gestegen omzet en besloot de winstverwachting voor het hele jaar opwaarts bij te stellen. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de Amerikaanse supermarktketen.

    CEO Rodney McMullen sprak van een fantastische start met het herstructureringsprogramma 'Restock Kroger'. "We zijn ervan overtuigd dat we onze plannen voor dit jaar en de lange termijn kunnen waarmaken", zei McMullen.

    Kroger boekte in zijn eerste kwartaal een nettowinst van 2,0 miljard dollar, ofwel 2,37 dollar per aandeel, in vergelijking met 303 miljoen dollar, ofwel 0,32 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

    De stijging is met name het resultaat van de verkoop van supermarktactiviteiten, goed voor een bijdrage aan de winst van 1,59 dollar per aandeel. Rekening houdend met deze eenmalige bate bedroeg de winst per aandeel 0,78 dollar.

    De omzet steeg van 36,3 miljard dollar in het eerste kwartaal vorig jaar naar 37,5 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

    Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een winst van 0,63 dollar per aandeel op een omzet van 37,3 miljard dollar.

    Kroger verwacht in 2018 een vergelijkbare omzetgroei, exclusief brandstofverkopen, van 2,0 tot 2,5 procent.

    Daarnaast verhoogde de supermarktketen de onderkant van zijn winstverwachting voor het hele boekjaar. Kroger voorziet dit boekjaar een winst per aandeel van 3,64 tot 3,79 dollar per aandeel, waar eerder nog werd uitgegaan van een winst van 3,59 tot 3,79 dollar per aandeel.

    De aangepaste winst per aandeel zal naar verwachting variëren van 2,00 tot 2,15 dollar. Eerder werd nog uitgegaan van een aangepaste winst van 1,95 tot 2,15 dollar per aandeel.

    Het aandeel Kroger steeg donderdag in de elektronische handel voorbeurs met 8,4 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  5. forum rang 10 voda 21 juni 2018 16:26
    Philadelphia Fed Index daalt fors

    (ABM FN-Dow Jones) De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia is in juni stevig gedaald. Dit meldde de Philadelphia Federal Reserve donderdag.

    De zogenoemde Philly Fed index daalde van een stand van 34,4 in mei naar 19,9 in juni. Er was een stand van 28,5 voorzien.

    Een positieve stand betekent dat een meerderheid van de ondernemers een groei van de bedrijvigheid verwacht. Een negatieve stand wijst op een krimp.

    Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de Philadelphia Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers, die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 21 juni 2018 16:26
    Steunaanvragen VS gedaald

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 16 juni gedaald. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

    De wekelijkse eerste uitkeringsaanvragen namen af met 3.000 naar 218.000. Economen hadden voor afgelopen week gerekend op een cijfer van 220.000.

    Een week eerder waren dit er nog 221.000, wat 3.000 meer was dan aanvankelijk gemeld.

    Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, nam met 4.000 af tot 221.000 stuks.

    Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 9 juni kwam uit op 1.723.000 stuks, een toename van 22.000.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 21 juni 2018 16:26
    Intel verhoogt winstverwachtingen

    (ABM FN-Dow Jones) Intel heeft de winstverwachtingen voor het lopende kwartaal verhoogd en kondigde donderdag tevens aan dat CEO Brian Krzanich opstapt.

    Intel denkt in het lopende kwartaal een omzet van 16,9 miljard dollar te behalen met een winst per aandeel van 0,99 dollar. De oude ramingen lagen op 16,3 miljard en 0,85 dollar. "Een uitstekende start" van de eerste jaarhelft, aldus de onderneming. Intel voorziet dan ook dat 2018 opnieuw een recordjaar zal worden.

    Bij de laatste kwartaalcijfers zei Intel voor heel 2018 een omzet te verwachten van 67,5 miljard dollar met een winst per aandeel van 3,79 dollar. Deze outlook zal Intel bij de komende kwartaalcijfers op 26 juli aanpassen.

    Vanwege het vertrek van Krzanich, die moet opstappen omdat hij een relatie had met een medewerker, zal financieel directeur Robert Swan per direct fungeren als CEO. Inmiddels is de zoektocht naar een permanente vervangen voor Krzanich gestart. Daarbij kijkt Intel zowel naar interne als externe kandidaten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  8. forum rang 10 voda 21 juni 2018 16:27
    Leidende indicatoren VS stijgen ook in mei

    (ABM FN-Dow Jones) De index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie is in mei verder gestegen. Dit bleek donderdag bij de publicatie door The Conference Board.

    De index steeg in mei met 0,2 procent op maandbasis tot 109,5, na stijgingen met 0,4 procent in de twee voorgaande maanden.

    Vooraf werd gerekend op een stijging van 0,3 procent.

    De index wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden en is samengesteld uit tien componenten, waaronder de wekelijkse steunaanvragen, indices voor nieuwe orders, bouwvergunningen, aandelenkoersen, en de rente op tienjarige Amerikaanse staatsleningen afgezet tegen de eendagsrente van de Fed, de federal funds rate.

    De Conference Board is een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 21 juni 2018 16:56
    Topman Intel weg om relatie op werkvloer

    Gepubliceerd op 21 jun 2018 om 15:28 | Views: 819

    Intel Corporation 20 jun
    53,46 +0,53 (+1,00%)

    SANTA CLARA (AFN) - Topman Brian Krzanich van de Amerikaanse chipgigant treedt met onmiddellijke ingang af vanwege een relatie met een werknemer. Volgens Intel druist dat in tegen de regels bij het bedrijf.

    Financieel directeur Robert Swan neemt de functie van bestuursvoorzitter tijdelijk over van Krzanich, die sinds mei 2013 aan het hoofd stond van het grootste chipconcern ter wereld. Volgens Intel ging het om een relatie met instemming van beide partijen. Het is managers bij Intel verboden om een relatie aan te gaan met een werknemer.

    Intel kwam ook met verwachtingen voor de omzet en winst in het tweede kwartaal. Daarbij wordt gerekend op een recordomzet van circa 16,9 miljard dollar met een winst per aandeel van 0,99 dollar. Het concern gaf in de eerste helft van dit jaar een uitstekende start te hebben gemaakt en voor 2018 opnieuw op recordresultaten te rekenen.
  10. forum rang 10 voda 21 juni 2018 16:56
    Heineken koopt zich in bij Beavertown

    Gepubliceerd op 21 jun 2018 om 14:35 | Views: 482

    Heineken 16:36
    85,70 -0,34 (-0,40%)

    AMSTERDAM (AFN/RTR) - Heineken neemt een minderheidsbelang in de kleine Londense brouwerij Beavertown. Daardoor krijgt de lokale maker van speciale bieren de 40 miljoen pond (46 miljoen euro) die het nodig heeft voor een nieuwe brouwerij en bezoekerscentrum, Beaverworld genaamd.

    Beavertown werd opgericht door Logan Plant, de zoon van Led Zeppelin-zanger Robert Plant, en staat bekend om de bieren met felgekleurde cartoons op de labels. De investering is niet de eerste van Heineken in een craftbiermaker. Eerder stak de op een na grootste bierbrouwerij van de wereld al geld in het Engelse Brixton Brewery en het Amerikaanse Lagunitas.
  11. forum rang 10 voda 21 juni 2018 19:36
    Rice University US scientists develop eco-friendly concrete from fly ash

    PTI reported that scientists have developed a material using fly ash - a byproduct of coal-fired power plants - that can replace cement in concrete, paving the way for greener buildings and structures in the future. Fly ash binder does not require the high-temperature processing of cement, yet tests showed it has the same compressive strength after seven days of curing. It also requires only a small fraction of the sodium-based activation chemicals used to harden cement. The material is cementless and environment friendly, said Mr Rouzbeh Shahsavari, an assistant professor at the Rice University in the US.

    Over 20 billion tonnes of concrete are produced around the world every year in a manufacturing process that contributes 5 to 10 per cent of carbon dioxide to global emissions, surpassed only by transportation and energy as the largest producers of the greenhouse gas.

    Manufacturers often use a small amount of silicon- and aluminum-rich fly ash as a supplement to Portland cement in concrete.

    Mr Shahsavari said that "The industry typically mixes 5 to 20 per cent fly ash into cement to make it green, but a significant portion of the mix is still cement."

    He said that previous attempts to entirely replace cement with a fly ash compound required large amounts of expensive sodium-based activators that negate the environmental benefits.

    He added that "And in the end it was more expensive than cement. A majority of past works focused on so-called type F fly ash, which is derived from burning anthracite or bituminous coals in power plants and has low calcium content."

    He further added that "But globally, there are significant sources of lower grade coal such as lignite or sub-bituminous coals. Burning them results in high-calcium, or type C, fly ash, which has been more difficult to activate."

    Source : PTI
  12. forum rang 10 voda 21 juni 2018 19:50
    Koersenborden Wall Street roodgekleurd

    Gepubliceerd op 21 jun 2018 om 19:39 | Views: 13

    NY-DJ-Industrial Avg 20 jun
    24.657,80 -42,41 (-0,17%)

    NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York stonden donderdag in de min. Beleggers bleven voorzichtig door de internationale handelsspanningen en keken uit naar de top van oliekartel OPEC in Wenen op vrijdag. Verder wist chipgigant Intel de aandacht op zich gericht na het vertrek van topman Brian Krzanich vanwege een verboden relatie op de werkvloer.

    De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 0,6 procent lager op 24.512 punten. De brede S&P 500 zakte 0,4 procent tot 2755 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,6 procent tot 7738 punten.

    Bedrijven die geraakt kunnen worden door de handelsvete tussen de Verenigde Staten en China hadden het lastig. Vliegtuigbouwer Boeing, machinefabrikant Caterpillar en autobedrijven als General Motors (GM) en Ford Motor moesten tot 2,2 achteruit.

    OPEC

    De OPEC is naar verluidt dicht bij een akkoord over een verhoging van de olieproductie, waarbij wordt gesproken over een verhoging van 300.000 tot 600.000 vaten per dag. Iran, eerder fel gekant tegen een verhoging, is na gesprekken positiever geworden over een hogere bovengrens. Olieconcerns Chevron, ExxonMobil en ConocoPhillips daalden tot 2,5 procent. Oliedienstverleners Schlumberger, Halliburton en Transocean leverden tot 3,5 procent in.

    Intel ging 2,4 procent omlaag. De functie van Krzanich wordt tijdelijk ingevuld door financieel directeur Robert Swan. Het grootste chipconcern ter wereld kwam ook met verwachtingen voor het lopende kwartaal.

    Wapenverkoop

    Bij de bedrijven die resultaten meldden ging de aandacht onder meer uit naar supermarktketen Kroger (plus 8,4 procent), chipfabrikant Micron Technology (plus 2,4 procent) en restaurantketen Darden Restaurants (plus 12,7 procent). American Outdoor Brands zakte 3,3 procent. Het moederbedrijf van vuurwapenfabrikant Smith & Wesson zag zijn omzet met een kwart dalen, mede door de teruggelopen wapenverkoop in de Verenigde Staten.

    Onlinewinkelbedrijven kwamen onder druk te staan door een uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Door die uitspraak wordt de weg mogelijk vrijgemaakt voor staten om belasting te heffen op online verkopen. Webwinkels zoals Amazon, eBay, Alibaba en Wayfair moesten verliezen tot 2,6 procent incasseren.

    De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 65,99 dollar. Brent zakte 1,1 procent tot 73,91 dollar. De euro was 1,1616 dollar waard, tegen 1,1604 dollar bij het slot in Europa.
  13. forum rang 10 voda 21 juni 2018 20:20
    'Levensmiddelenconcerns VS praten over fusie'

    Gepubliceerd op 21 jun 2018 om 19:56 | Views: 220

    NEW YORK (AFN) - De grote Amerikaanse levensmiddelenproducenten Conagra Brands en Pinnacle Foods zijn in gesprek over een mogelijke fusie. Ingewijden melden aan persbureau Bloomberg dat er in de afgelopen weken contact is gelegd tussen de bedrijven.

    De twee zijn actief op het gebied van bijvoorbeeld bevroren en verpakte levensmiddelen, sauzen en snacks. De onderhandelingen bevinden zich nog in een vroeg stadium en zekerheid over een deal is er niet, aldus de bronnen. De marktwaarde van Conagra ligt op circa 15,2 miljard dollar, terwijl Pinnacle op ongeveer 7,9 miljard dollar wordt gewaardeerd.

    Pinnacle is onder druk komen te staan door de activistische investeerder Jana om een deal te bekijken. In april werd bekend dat Jana een belang heeft van 9,5 procent in het bedrijf. Volgens Jana is Pinnacle in een goede positie om te consolideren gezien de sterke positie van het bedrijf met bevroren levensmiddelen.
  14. forum rang 10 voda 21 juni 2018 21:22
    Weer verliessessie Wall Street in de maak

    (ABM FN-Dow Jones) Wall Street is op weg om weer met rode cijfers te eindigen, hetgeen voor de Dow Jones index de achtste verliessessie op rij zal betekenen.

    Krap een uur voor de slotzoemer handelden de grote indices ruim een half procent lager.

    Vanmiddag bleken de wekelijkse steunaanvragen gedaald, met 3.000 naar 218.000. Economen rekenden op 220.000 stuks.

    De leidende indicatoren stegen ook in mei, hoewel de toename van 0,2 procent wel beduidend minder was dan de groei van 0,4 procent in de voorgaande twee maanden.

    Een flinke tegenvaller was de daling van de Philly Fed index. Deze ging van 34,3 naar 19,9, hetgeen ruim minder was dan de 28,5 waarop was gerekend.

    De euro/dollar noteerde op 1,1618. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1550 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1574 op de borden.

    De augustus-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,17 dollar lager, ofwel 0,3 procent, op 65,54 dollar.

    De markt verwacht dat oliekartel OPEC en verschillende niet aangesloten grote olielanden vrijdag of zaterdag het besluit zullen nemen om het productieplafond te verhogen.

    "De partijen zitten zeker niet op een lijn", aldus econoom Hans van Cleef van ABN AMRO. Maar hij heeft er vertrouwen in dat de partijen eruit gaan komen. "Het is wel zaak om tot een akkoord te komen waarbij iedereen met een opgeheven hoofd naar huis gaat, maar dat zal zeker nog wat energie gaan kosten."

    Micron Technology steeg 2,1 procent, nadat het bedrijf woensdagavond sterke winst- en omzetcijfers bekendmaakte en vol vertrouwen was in zijn verwachtingen.

    Darden Restaurants, het moederbedrijf van Olive Garden, steeg zelfs bijna 15 procent na publicatie van de kwartaalcijfers.

    Ook de beter dan verwachte resultaten van supermarktconcern Kroger werden juichend ontvangen. Het aandeel noteerde 9,4 procent hoger. CEO Rodney McMullen sprak van een fantastische start met het herstructureringsprogramma 'Restock Kroger'. "We zijn ervan overtuigd dat we onze plannen voor dit jaar en de lange termijn kunnen waarmaken", zei McMullen.

    American Outdoor Brands leverde daarentegen 2,8 procent in. Het moederbedrijf van wapenfabrikant Smith & Wesson meldde woensdag ook cijfers. Het bedrijf wil minder gaan adverteren en ook minder wapens maken na een jaar waarin de wapenverkoop waarschijnlijk opnieuw daalde.

    Net als American Outdoor Brands had Intel ook de wind tegen, ondanks dat de fabrikant van halfgeleiders positiever werd over de omzet- en winstontwikkeling in het lopende kwartaal. Intel denkt een omzet van 16,9 miljard dollar te behalen met een winst per aandeel van 0,99 dollar. De oude ramingen lagen op 16,3 miljard en 0,85 dollar. Tegelijk met de positieve winstwaarschuwing meldde de chipfabrikant echter ook dat CEO Brian Krzanich vertrekt vanwege een relatie op de werkvloer.

    Financieel directeur Robert Swan zal per direct fungeren als CEO en inmiddels is de zoektocht naar een permanente vervangen voor Krzanich gestart. Daarbij kijkt Intel zowel naar interne als externe kandidaten. Het aandeel Intel daalde 2,0 procent.

    Amazon.com verloor 1,0 procent nadat het Amerikaanse Hoger Gerechtshof bepaalde dat staten het recht hebben om omzetbelastingen te heffen op internetbedrijven die geen fysieke winkels hebben. Zo zou een eerlijk speelveld worden gecreëerd met partijen als WalMart en Target. Deze aandelen stegen 0,8 en 1,3 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  15. forum rang 10 voda 22 juni 2018 16:24
    Futures wijzen op hogere opening Wall Street

    (ABM FN) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet.

    Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,5 procent in de plus en ook de Dow Jones index lijkt zich op te kunnen maken voor een plus na acht dag achtereen verlies te hebben geleden.

    Het verhaal van vandaag wordt bepaald door oliekartel OPEC, dat vandaag en morgen in Wenen vergadert over het productieniveau, waarvan de meerderheid van de aangesloten landen van mening is dat die met 1 miljoen vaten omhoog kan, nu de olievoorraden dat naar hun mening weer toelaten.

    Iran lijkt echter een spelbreker te worden. Het land zit niet te wachten op een lagere olieprijs, omdat het met de handelsbeperkingen van de zijde van de Verenigde Staten en zijn afhankelijkheid van olie-exporten wel wat deviezen kan gebruiken. De voorlopige stand van zaken is dat Teheran vannacht de vergadertafel verliet.

    De reden voor de verhoging van de productie kan waarschijnlijk ook te maken hebben met de sterke positie van de Verenigde Staten in de productie van schalie-olie. Met een groeiende economie stijgt ook de vraag naar olie en grote olielanden als Saoedi-Arabië en Rusland, dat ook in Wenen is vertegenwoordigd, willen de concurrentie met Amerika niet verliezen.

    De markten blijven gefocust op de spanningen in de handelsrelaties tussen de Verenigde Staten en belangrijke partners zoals China en de Europese Unie. De Europese Unie laat vandaag zijn importheffingen op Amerikaanse producten ingaan, de Amerikanen hebben voor China 6 juli in de agenda staan.

    Mochten de Amerikanen vasthouden aan hun vorige week geuite dreigementen de Chinezen niet 50 miljard aan importproducten, maar een veelvoud van dit bedrag met heffingen te belasten, dan is de verwachting dat valutabeleggers zich vooral tot de yen en de Amerikaanse dollar wenden als mondiale veilige haven.

    Beleggers zijn bezorgd dat de spanningen en recente invoerheffingen kunnen leiden tot tegenwind voor de wereldeconomie. Dit terwijl de Amerikaanse economie volgens velen in de laatste fases van zijn groeiperiode zit.

    Economisch nieuws komt vandaag van de voorlopige inkoopmanagersindex van de Verenigde Staten over juni. Daarvoor is de verwachting dat deze stijgt van 55,7 in mei naar 56,5 deze maand. Het betreft een voorlopige meting.

    De euro/dollar noteerde vrijdag op 1,1642. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1646 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1609 op de borden.

    De olieprijs steeg vrijdag. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 1,8 procent tot 64,52 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,9 procent goedkoper werd op 73,24 dollar.

    Softwarebedrijf Red Hat verloor vrijdag in de handel voorbeurs ruim 13 procent, nadat het een outlook afgaf die onder de verwachting lag.

    CarMax, een dealer in tweedehands auto's, zakte 2,4 procent en BlackBerry moest 1,7 procent laten gaan, in aanloop naar cijfers die voor beide bedrijven staan geagendeerd.

    De grootste Amerikaanse banken zijn goed gekapitaliseerd en zouden in staat zijn om huishoudens en bedrijven kredieten te blijven verstrekken tijdens een zware mondiale recessie. Dit bleek uit de stresstest van de Federal Reserve.

    "Ondank het zwarte scenario en andere factoren die de test dit jaar beïnvloedden, zouden de kapitaalniveaus na de hypothetische zware mondiale recessie hoger liggen dan de werkelijke niveaus van de grote banken in de jaren voorafgaand aan de laatste recessie", aldus de Fed.

    De Dow Jones index sloot donderdag 0,8 procent lager op 24.461,70 punten. De breder samengestelde S&P 500 index leverde 0,6 procent in op 2.749,76 punten en techbeurs Nasdaq daalde 0,9 procent naar 7.712,95 punten.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  16. forum rang 10 voda 22 juni 2018 16:24
    Wall Street opent vermoedelijk hoger

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk hoger openen en maken zo een einde aan een stevige verliesserie.

    De Dow Jones index lijkt zich op te kunnen maken voor een plus na acht dagen achtereen verlies te hebben geleden.

    De meeste aandacht gaat vandaag uit naar de bijeenkomt van oliekartel OPE in Wenen. Het kartel vergadert over het productieniveau, waarvan de meerderheid van de aangesloten landen van mening is dat die met 1 miljoen vaten omhoog kan, nu de olievoorraden dat naar hun mening weer toelaten.

    Volgens bronnen binnen het kartel zou er nu een principe-akkoord liggen voor een effectieve productieverhoging van 600.000 vaten.

    De markten blijven daarnaast gefocust op de spanningen in de handelsrelaties tussen de Verenigde Staten en belangrijke partners zoals China en de Europese Unie. De Europese Unie laat vandaag zijn importheffingen op Amerikaanse producten ingaan, de Amerikanen hebben voor China 6 juli in de agenda staan.

    Mochten de Amerikanen vasthouden aan hun vorige week geuite dreigementen de Chinezen niet 50 miljard aan importproducten, maar een veelvoud van dit bedrag met heffingen te belasten, dan is de verwachting dat valutabeleggers zich vooral tot de yen en de Amerikaanse dollar wenden als mondiale veilige haven.

    Beleggers zijn bezorgd dat de spanningen en recente invoerheffingen kunnen leiden tot tegenwind voor de wereldeconomie. Dit terwijl de Amerikaanse economie volgens velen in de laatste fases van zijn groeiperiode zit.

    Economisch nieuws komt vandaag van de voorlopige inkoopmanagersindex van de Verenigde Staten over juni. Daarvoor is de verwachting dat deze stijgt van 55,7 in mei naar 56,5 deze maand. Het betreft een voorlopige meting.

    De euro/dollar noteerde vrijdag op 1,1652. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1646 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1609 op de borden.

    De olieprijs steeg vrijdag. Een augustus-future West Texas Intermediate won 2,4 procent tot 67,08 dollar, terwijl een augustus-future Brent 2,6 procent duurder werd op 74,95 dollar.

    Softwarebedrijf Red Hat verloor vrijdag in de handel voorbeurs circa 14,5 procent, nadat het een outlook afgaf die onder de verwachting lag.

    CarMax, een dealer in tweedehands auto's, won ruim negen procent en BlackBerry steeg 1,7 procent. Afgelopen kwartaal werd er door BlackBerry verlies geleden als gevolg van een dalende omzet.

    De grootste Amerikaanse banken zijn goed gekapitaliseerd en zouden in staat zijn om huishoudens en bedrijven kredieten te blijven verstrekken tijdens een zware mondiale recessie. Dit bleek uit de stresstest van de Federal Reserve.

    "Ondank het zwarte scenario en andere factoren die de test dit jaar beïnvloedden, zouden de kapitaalniveaus na de hypothetische zware mondiale recessie hoger liggen dan de werkelijke niveaus van de grote banken in de jaren voorafgaand aan de laatste recessie", aldus de Fed.

    De Dow Jones index sloot donderdag 0,8 procent lager op 24.461,70 punten. De breder samengestelde S&P 500 index leverde 0,6 procent in op 2.749,76 punten en techbeurs Nasdaq daalde 0,9 procent naar 7.712,95 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 22 juni 2018 16:24
    Groei Amerikaanse economie vertraagt

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Amerikaanse economie is in juni minder hard gegroeid dan in de voorgaande maand. Dit bleek vrijdag uit de voorlopige inkoopmanagersindex van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex voor de industrie ging van 56,4 in mei naar 54,6 in juni, wat het laagste niveau in zeven maanden markeerde. Voor de dienstensector daalde de index van 56,8 naar 56,5, het laagste niveau in twee maanden.

    Daarmee kwam de samengestelde index uit op 56,0, tegenover 56,6 in mei.

    Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  18. forum rang 10 voda 22 juni 2018 16:37
    Trump dreigt met importheffingen op alle Europese auto's

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft Europa gewaarschuwd om importheffingen terug te brengen of zelfs helemaal af te schaffen, omdat Amerika anders importheffingen gaat invoeren van 20 procent op alle auto's uit de EU die naar de VS worden verscheept.

    "Bouw ze hier!", zei Trump op Twitter.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  19. forum rang 10 voda 22 juni 2018 16:38
    GM niet bang voor importheffingen Trump

    Gepubliceerd op 22 jun 2018 om 10:32 | Views: 1.418

    General Motors Company 16:19
    41,73 +0,61 (+1,47%)

    DETROIT (AFN) - Automaker General Motors (GM) trekt zich weinig aan van de felle kritiek van de Amerikaanse president Donald Trump op bedrijven die hun productie laten uitvoeren in het buitenland. Het concern laat zijn nieuwe model voor Chevrolet, de Blazer, in elkaar zetten in een fabriek in Mexico. Het grootste deel van de in dat land gemaakte auto's zijn bestemd voor de Amerikaanse markt.

    Trump haalt geregeld uit naar autofabrikanten als GM die hun auto's over de grens laten maken, omdat dit Amerikaanse arbeiders banen zou kosten. Hij zint daarom op importheffingen op auto's van 25 procent.

    Die heffingen kunnen duur uitvallen voor GM. Volgens marktonderzoeker LMC Automotive importeert het concern alleen dit jaar al 780.000 Chevrolets uit het buitenland.
  20. forum rang 10 voda 22 juni 2018 20:13
    Wall Street overwegend hoger

    Gepubliceerd op 22 jun 2018 om 19:46 | Views: 103

    NY-DJ-Industrial Avg 21 jun
    24.461,70 -196,10 (-0,80%)

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag overwegend op winst, na de stevige verliezen een dag eerder. De olieprijzen zaten duidelijk in de lift na de productiedeal bij oliekartel OPEC. In het kielzog gingen oliefondsen mee omhoog. De zorgen over de wereldwijde handelsspanningen zwakten wat af.

    De leidende Dow-Jonesindex noteerde rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,7 procent hoger op 24.621 punten. De brede S&P 500 klom 0,4 procent tot 2761 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor een fractie tot 7710 punten.

    De OPEC en zijn bondgenoten hebben een akkoord bereikt over een verhoging van de olieproductie. De olielanden werden het eens over een verhoging van het productieplafond met 1 miljoen vaten. In de praktijk zal de verhoging echter meer in de richting van 600.000 vaten uitkomen, omdat sommige OPEC-landen helemaal niet in staat zijn extra te produceren.

    Olie

    Het nieuwe over de productiegroei stuwde de olieprijzen. Een vat Amerikaanse olie werd 5 procent duurder op 68,82 dollar en voor Brentolie moest 2,5 procent meer worden betaald tot 74,87 dollar per vat. Oliemaatschappijen als ExxonMobil, Chevron en ConocoPhillips stegen tot 4,5 procent en oliedienstverleners als Schlumberger, Halliburton en Transocean wonnen tot 7,7 procent.

    De uitkomsten van de eerste fase van de stresstest, die werd opgelegd door de Federal Reserve, zetten de koersen van financiële fondsen in beweging. Volgens de Fed voldeden de banken aan de kapitaaleisen in het geval van een zware economische crisis. De banken lieten een wisselend beeld zien op de beurs. Goldman Sachs en Wells Fargo wonnen tot 0,3 procent. Bank of America, Citigroup en JPMorgan Chase speelden tot 0,5 procent kwijt.

    Sprong omhoog

    Softwarebedrijf Red Hat kelderde 12,3 procent na tegenvallende vooruitzichten. Technologiebedrijf BlackBerry zakte 7,4 procent, ondanks meevallende resultaten. De verkoper van tweedehands auto's CarMax meldde beter dan verwachte cijfers en sprong bijna 12 procent omhoog.

    De euro was 1,1654 dollar waard, tegen 1,1637 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op vrijdag.
25.235 Posts
Pagina: «« 1 ... 593 594 595 596 597 ... 1262 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0707 +0,05%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.326,94 +0,21%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links