Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Er is altijd gedoe

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 wiegveld 17 juni 2018 14:24
    Meneer Ephimenco kan in ieder geval niet rekenen en moet terug naar school!
    Die aandelen Ayden waren voor de beursgang geen 0 euro waard lijkt mij of de paar miljoen van het begin toe Friso investeerde. De waarde was al fors hoger en de banken die de beursgang begeleidden hingen er nog een te laag prijskaartje aan.
    Ephimenco zou dus ook kunnen betogen dat Mabel 30 miljoen heeft weggegeven aan banken en investeringsmaatschappijen. Klinkt een stuk vriendelijker en is ook waar.
  2. [verwijderd] 17 juni 2018 15:46
    Ik ben Luc niet, maar ik erger me dood tendieus geleuter van linksig Nederland. Die hoogleraar is typisch een hoogleraar van een linksige universiteit. Alles wat een beetje ruikt naar succes of slimmigheid wordt afgemaakt alsof ‘t een zware criminele misdaad is geweest. Wat shell betreft; het is slimmigheid. Wat Mabel betreft; goedkoopmansschap. Het is een schande dat beiden zaken zwaar door ‘t slijk worden gehaald door gestudeerd links, dat zelf geen deuk in pakje boter in augustus kan slaan.
  3. JoopVisser1 17 juni 2018 16:45
    Iedereen heeft in dit land toch dezelfde kansen. Dat is te bewijzen. En we zijn toch allemaal solidair omdat niemand belasting ontwijkt of ontduikt.
    En als je hard werkt wordt je altijd beloond. En als is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt haar wel. Waarom klagen een heleboel mensen dan toch?
    En alles mag toch zolang je de wet niet overtreedt.
  4. [verwijderd] 17 juni 2018 17:41
    Het plaatsen van grafieken heeft totaal geen nut als je er niets mee kunt, en hier staan er heel wat!.. Het fundamentele kan, en doet, er toch niets mee, doet wel overkomen alsóf door termen te gebruiken die zwaarwichtig lijken en rechtstreeks uit TA vandaan komen, maar het heeft verder niets om het lijf!..

    Tenzij je denkt er iets mee te kunnen natuurlijk, maar da's dan meer fantasie dan realiteit wat zich dan afspeelt!.. Maarja, sommigen zweren erbij, vreemd eigenlijk als je ziet waar het op gebasseerd is..

    Wil niet iedereen ontmoedigen, maar zeg nou zelf, welke handvatten heb je nu eigenlijk, behalve die ene die rationaliteit, of gevoel, heet dan..
  5. forum rang 7 ff_relativeren 17 juni 2018 21:15
    In Duitsland heeft de Bondskanselier niet alleen te maken met spanning rond de migratie-vraagstukken. Mw. Merkel heeft ook wat uit te leggen aan buurland Oostenrijk.

    Oud nieuws (1999 - 2006) zorgt opnieuw voor opschudding ;
    De Duitse Inlichtingendienst zou tussen 1999 en 2006 meer dan 2000 Oostenrijkse instituten en bedrijven hebben bespioneerd.

    Quote :

    "Van de Oostenrijkse overheid staan onder meer de ministeries van Financiën en Binnenlandse Zaken op de lijst en het kantoor van de bondskanselier.

    Verder valt op dat ook een aantal ambassades werd afgeluisterd. Naast de min of meer voorspelbare doelen zoals de ambassades van Iran, Noord-Korea en Rusland, staan er ook een aantal ambassades op van EU- en NAVO-landen, zoals Frankrijk, Griekenland en de Verenigde Staten.

    Op de lijst staan alle banken en grote bedrijven van Oostenrijk, maar ook een aantal kleinere bedrijven.


    "Merkel zei vorig jaar dat zij pas in 2015 op de hoogte is gebracht van de praktijken van de BND. Maar bronnen bij de BND zeggen tegen Der Standard dat zij er al vanaf 2013 van afwist."

    bron : nos.nl/artikel/2236870-duitse-inlicht... ,

    en

    www.tagesschau.de/ausland/oesterreich... ,

    en

    orf.at/stories/2443097/2443098/ .

    M.a.w., naast de migratie-vraagstukken, doet het verkeerd informeren over de tijdlijn (over wie er wanneer wat wist) inzake de Oostenrijkse spionage geen goed aan de stabiliteit van de Duitse Bondskanselier.

    Ofwel het waait snel over, ofwel de Duitse Regering komt verder onder druk.
    En dan glijdt de euro mee ..

  6. [verwijderd] 17 juni 2018 21:44
    quote:

    Belegger81 schreef op 17 juni 2018 19:47:

    Beetje warrige reactie Helvan, bedoel je de grafieken die bij de vooruitblik worden geplaatst? Spreken toch voor zich en geven toch vooral de trend aan? Ik vind ze wel prettig.
    Warrig?, je leest waarschijnlijk te snel… Slow down brother, heeft het haast?
    Daar ga je al, je denkt een trend te zien!.. Begreep je, rationaliteit en gevoel, in het warrige verhaal wel?, slaat op die trend namelijk...
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links