Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 14,670 24 apr 2024 17:36
  • -0,930 (-5,96%) Dagrange 14,622 - 14,986
  • 11.778.789 Gem. (3M) 11,3M

ING juni 2018 (maand van de terugkeer?)

387 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Eric_sh 6 juni 2018 08:18
    quote:

    Daan 008 schreef op 5 juni 2018 18:09:

    @ cees-10

    Je hoopt op info uit een razend snel wijzigende hoek.
    Vandaag is dit het nieuwste, morgen is het passé en overmorgen hopeloos ouderwets.

    De concurrentie in de financiële wereld wordt meer en meer moordend.
    Grote potentiële kapers komen er bij.
    Het verdien model vandaag brengt morgen mogelijk al te weinig op.

    Ook de overheden kijken toe maar onttrekken zich aan mogelijke doem scenario's.
    Mr T maakt het voor vele bedrijven (ook in de EU-landen) extra moeilijk.
    Bedrijven die nu floreren worden straks hun bron van inkomsten uit export ontnomen.
    Primaire bedrijven die vele secundaire kleinere bedrijven voeden.
    En wie zijn de grootste verliezers bij bedrijven die over kop gaan?

    Dank Daan; ik onderschrijf bijna alles wat je schrijft. Doch, als je dan specifiek kijkt naar ING, dan ben ik benieuwd hoe je de toekomst van dit bedrijf inschat?

    Op grond van bovenstaande, concludeer ik wegblijven van-, cq. per omgaande uitstappen.

  2. Eric_sh 7 juni 2018 06:43
    Vandaag in het FD; kijkend naar het aandeel ING lijkt mij dat onderstaande ontwikkelingen net iets belangrijker zijn dan of de koers vandaag 20 cent stijgt of daalt.

    fd.nl/beurs/1257047/bestaande-bank-ve...

    'Bestaande bank vernieuwen is mission impossible'

    Hij was het voorbeeld van de nieuwe bankier. Carlos Torres Vila, ceo van de Spaanse bank BBVA, omarmde innovatie. Hij richtte een fintechfonds op, werkte nauw samen met nieuwkomers in het betalingsverkeer en was een van de eerste banken die experimenteerde met technologie in een laboratorium.

    In 2015 hingen de bezoekers van Money20/20 in Kopenhagen aan zijn lippen. Afgelopen maandag, op hetzelfde fintech-event, deze keer in Amsterdam, is zijn boodschap niet wezenlijk veranderd. Hij spreekt over 'open innovatie' en een nieuwe realiteit. Het verhaal klinkt net zo goed als drie jaar terug. Toch laat de bankier een andere indruk achter. Zijn schouders hangen, hij kijkt zorgelijk. En hij is niet de enige.

    Fintechs werden lang gezien als charmante nieuwkomers, klein van schaal en niet meer dan een aanvulling op het financiële systeem. Die wereld is lang niet zo overzichtelijk meer. Banken maken in toenemende mate kennis met bedrijven die agressief jagen op hun klanten. Ze zijn sneller, effectiever en missen de rugzak uit het verleden.

    Miljardenspel
    De cijfers zijn indrukwekkend. 'challenger bank' Revolut bouwde in krap twee jaar tijd een klantenbestand op van 2 miljoen rekeninghouders, in China gaat 50% van al het mobiele telefoonverkeer via de bankenapplicatie van WeChat, het Amsterdamse Adyen verwerkt miljarden transacties voor de grootste internetbedrijven in de wereld.

    'Voor het eerst zien we levensvatbare fintechs. Ze zijn meer dan een goed idee' zegt Imran Gulamhuseinwala, wereldwijd verantwoordelijk voor fintech bij EY.
    Banken staan voor een enorme uitdaging. Ze moeten mee met de snelheid van fintechs, maar zien zich geremd door een logge it-infrastructuur en een cultuur die verandering eerder tegenwerkt dan omarmt. 'Een olifant kan nooit een luipaard worden', stelt bankenconsultant Mark O'Keefe. 'Er zit een enorm gat tussen wat klanten willen en wat banken bieden. De banken worden wel beter in innoveren, maar de vraag is of ze snel genoeg gaan.'

    Open banken
    Money20/20 ging over blockchain, kunstmatige intelligentie en betalingen, maar vooral over de rol van de bank. Partijen vertelden over hun succesvolle samenwerking met fintechs en de voordelen van een open bankenlandschap. Maar er was ook een tegengeluid. Presentaties als 'Should banks accept their fate as dumb pipes?' scheppen een grimmig beeld waarin banken de klantrelatie verliezen en niets meer zijn dan een 'doorgeefkanaal'.

    Ghela Boskovich van FemtechGlobal onderscheid drie rollen bij de bank. Het kapitaal, de infrastructuur en de klantrelatie. 'Banken zullen moeten kiezen welke rol het best bij ze past, je kan niet meer alle drie zijn.' Makkelijk is die keuze niet, ervaart Boskovich. 'Verandering is nooit “warm and fuzzy”. Het doet pijn.'

    Mission impossible
    'Traditionele banken zijn nog altijd zo winstgevend en zo groot dat je ze niet kan laten sterven en vanaf nul opnieuw kan beginnen', aldus een bankenconsultant op basis van anonimiteit. 'De banken proberen van alles en zeggen hier op het podium de juiste dingen, maar in de praktijk slaagt innovatie zelden, dat zie je terug bij BBVA. Er is een enorme angst aan het ontstaan. En terecht. Een bestaande bank vernieuwen is “mission impossible”.'

    'Start-ups raken direct aan de fee van de bank. Dat maakt die samenwerking zo lastig', ervaart Leda Glyptis, Chief Innovation Officer van Qatar National Bank. 'Groeikapitaal uit een fintechfonds van de bank is vaak een gifpil. Alleen als je start-up aan de kern van de bank raakt, kan een samenwerking slagen. Dan zie je dat partijen meer investeren dan geld.'

    De tijd van experimenteren is voorbij, zegt ze. 'Banken moeten nu besluiten waar hun toekomst ligt. Dat vergt enorme investeringen en de risico's zijn gigantisch. Wie zegt dat je uit die tien scenario's de juiste kiest?' 'In deze markt wordt je niet succesvol als je defensief bent', aldus Li Wang de Europese ceo van een van de grootste betaalbedrijven van China, Alipay.

    Radicale verandering
    PSD2, de nieuwe bankenrichtlijn die de markt opent voor technologiebedrijven, wordt door de aanwezigen op Money20/20 gezien als hetgeen dat de ontwikkelingen in de sector in een stroomversnelling kan laten komen. 'Het vormen van een open bankenlandschap kan je niet aan de markt overlaten. De toezichthouder heeft dat goed gezien', aldus Nuno Sebastião, ceo van fraude-analist Feedzai. 'Banken zullen zich radicaal anders moeten inrichten om hun markt te behouden.'

    Een van de partijen die voordeel heeft van PSD2 is het Zweedse betaalbedrijf Klarna. 'Over vijf jaar zullen we pas echt goed kunnen zien wat de impact van deze wet is geweest', denkt ceo en oprichter Sebastian Siemiatkowski. Consumenten zijn nu nog terughoudend in het beschikbaar stellen van hun bankdata, maar dat kan snel veranderen, verwacht hij. 'Als ik mijn data met een druk op de knop naar een ander platform kan verhuizen, dan gaat competitie niet meer over het aantal gebruikers, maar over service.' De ondernemer juicht een opener banklandschap toe. 'Regelgeving heeft de sector altijd beschermd. Hierdoor konden ze op zoveel markten actief worden. Hun voetafdruk is gigantisch.' Ook Siemiatkowski benadrukt dat banken veel scherper zullen moeten gaan kiezen over wat ze wel en niet doen.

    Ralph Hamers is het daarmee eens. De ceo van ING liet in de Rai al doorschemeren waar volgens hem de toekomst van ING ligt. Zijn bank moet een platform worden waar ook de producten van anderen verkocht worden.
    Boskovich: 'Bankiers zullen op zoek moeten naar hun identiteit. Wie weet welke rol het beste bij zijn bedrijf past, krijgt het makkelijker in de toekomst.'
  3. [verwijderd] 7 juni 2018 09:08
    www.participaties.nl/Column/278989/IN...

    ING komt met een marktplaats voor financiering voor het Nederlandse Midden en Kleinbedrijf, die ook toegankelijk is voor andere externe verstrekkers van financieringen. Dat schrijft de bank in een persbericht.

    Met de introductie van dit platform, Funding Options genaamd, is ING de eerste Nederlandse bank met een platform voor MKB-financiering waarop zowel eigen als concurrerende financieringsmogelijkheden worden aangeboden. ING doet dat samen met het Britse Fintechbedrijf Funding Options, dat eerder in het VK succesvol een vergelijkbaar platform heeft gelanceerd.

    Alternatieve financieringsbronnen
    "Dankzij Funding Options krijgen ondernemers toegang tot een groter aanbod van verschillende financieringsopties die ze op één platform eenvoudig kunnen vergelijken en afsluiten. Ook als ze geen klant van ING zijn", zegt Vincent van den Boogert, CEO van ING in Nederland.

    Van den Boogert benadrukt dat ING ook een belangrijke ambitie realiseert in haar innovatiestrategie: het creëren van een open platform in financiële dienstverlening.

    "Wij hebben gemerkt dat MKB-ondernemers niet altijd op de hoogte zijn van alle opties in de markt. Met dit platform kunnen ondernemers het aanbod vergelijken en wij kunnen versneld alternatieve financieringsbronnen voor hen beschikbaar maken."

    Er zijn bijvoorbeeld partijen in de markt die specialistische financieringsmogelijkheden hebben ontwikkeld, zoals werkkapitaal, leasing of debiteurenfinanciering. "Door al deze mogelijkheden naast elkaar beschikbaar te maken, bieden we het MKB het meest uitgebreide aanbod op één platform", aldus Van den Boogert.

    Algoritme
    Bij het MKB is er een grote behoefte aan financieringsopties. Funding Options heeft een algoritme ontwikkeld dat de meest relevante oplossing selecteert voor een grote variatie aan financieringsbehoeftes. Deze financieringen kunnen digitaal worden afgesloten. Daarnaast is er een klantenservice die ondernemers aanvullende ondersteuning biedt bij het kiezen van de beste oplossing en het indienen van de aanvraag.

    Het platform brengt geen provisie in rekening bij de MKB-ondernemer. De externe aanbieders van financiering betalen een successfee aan het platform.
  4. Eric_sh 7 juni 2018 14:04
    quote:

    Hendrik34 schreef op 7 juni 2018 13:49:

    [...]

    Dit is geen herstel joh, koersontwikkeling is om te janken. Het had allang op 14 moeten staan.
    Dat is maar helemaal de vraag; op grond van het artikel in het FD dat ik eerder plaatste, voorziet een ieder in deze industrie nogal wat onzekerheid over de toekomst van de huidige banken.

    EEN van de heren die geciteerd werd, zei zelfs dat van elke strategische keuze op geen enkele manier te zeggen valt hoe deze zal uitpakken. Dat is wel eens anders geweest binnen de bankenwereld.

    Ik verneem graag iedere overweging die een hogere koers van ING rechtvaardigt, anders dan dat de koers ooit dat punt reeds aantikte:)
  5. The voice 7 juni 2018 14:44
    Banken en verzekeraars favoriet op beurzen
    Gepubliceerd op 7 jun 2018 om 12:07 | Views: 1.111 | Onderwerpen: banken, verzekeringen
    Artikel
    Reacties (1)
    12:07 - Banken en verzekeraars favoriet op beurzen
    AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese effectenbeurzen gingen donderdag licht vooruit. vooruit. Vooral de banken en verzekeraars waren in trek bij beleggers door signalen dat de Europese Centrale Bank (ECB) het tijdperk van het goedkope geld spoedig zal beëindigen.
  6. The voice 7 juni 2018 15:21
    Rein Schutte, beleggingsadviseur bij Boer & Olij benadrukt dat alle ogen nog steeds gericht zijn op de bijeenkomst van de G7 die vanaf morgen van start gaat. „De hoop bij beleggers is dat de scherpe kantjes uit het handelsconflict tussen de Eurozone en VS worden gehaald en er geen zware tegenmaatregelen zullen volgen in reactie op de Amerikaanse staalheffingen.”

    Verder raakte de markt al steeds meer in de ban van de komende vergadering van de Europese centrale Bank (ECB) later deze maand na signalen vanuit leden bij de ECB dat er een evaluatie zal volgen van de stimuleringsmaatregelen. „Met de sterke verminderde politieke onrust in Italië en de aanhoudende druk vanuit Duitsland en Nederland om de stimulering stop te gaan zetten zal de discussie hierover los gaan barsten. Aan de andere kant is het ook denkbaar dat er pas bij de vergadering in juli meer duidelijkheid komt gelet op de minder voorspoedige economische gang van zaken in de eurozone..”

    Bij de hoofdfondsen deden vooral de verzekeraars goede zaken. NN dikte 1,4% aan. Koploper ASR voegde 1,5% toe aan het vorige slot. Aegon koerste 1,2% in de plus. Bankconcern ING won 0,7%. Schutte wijst er op dat de financiële waarden profiteren van de sterk verminderde spanningen op de obligatiemarkten nu de rentes in de perifere EU-landen weer zijn afgekomen en de Duitse rente omhoog is gegaan gesteund door het vooruitzicht dat de ECB voorbereidingen lijkt te treffen om de monetaire steun te verminderen.
  7. The voice 7 juni 2018 15:51
    quote:

    netniet schreef op 7 juni 2018 15:50:

    Ik vind het toch knap waardeloos vandaag. Begonnen op +2 en er schiet niets meer van over. Wat moet je hier toch mee. Ik heb hier geen vertrouwen meer in. Op eigen kracht kunnen ze totaal niet presteren.


    Gewoon rustig blijven, de G7 top begint en de ECB gaat kennelijk ook aan de slag. In de VS stijgen de financiele waarden thans ook volop.
387 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links