Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Een bloedhete eurozomer?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Vaak wel 7 juni 2018 10:19
    Het meest logische scenario lijkt me die van Griekenland de afgelopen jaren. Het Griekenland scenario dus.

    Kijk, dat Italië de derde economie van de unie is en dat een groot verschil is met Griekenland, maakt m.i. niet veel uit. De ECB heeft immers genoeg poen.

    Psychologie zal flink mee gaan spelen. We zijn het gedonder van Griekenland en de brexit gewend. De wereld is niét vergaan. Veel borstklopperij naar de eigen burgers, in combinatie met vele tientallen jaren van terugbetalingen aan de ECB en andere instanties. Veel geschreeuw en weinig wol
  2. forum rang 6 rene66 7 juni 2018 11:40
    Een mooi artikel, ik denk ook dat het een Griekenland scenario gaat worden. Dit gaat ons weer heel veel geld kosten dat wij nooit meer terug zien. De steun / kwijtscheld actie zal wel weer aan ons verkocht worden met hele mooie verhalen.

    Risico spreiding is en blijft verstandig. Als belegger kan je beter een (flink) deel van je aandelen in de VS hebben (in dollars). Mochten er toch gekke dingen gebeuren met de Euro (wat ik niet verwacht) dan houden je dollar beleggingen gewoon hun waarde. .
  3. forum rang 6 rene66 7 juni 2018 12:45
    quote:

    Hovestad schreef op 7 juni 2018 11:48:

    Ik snap soms ook geen bal van de beurs. Gisteren zeer sterk herstel in de namiddag waardoor een verdere stijging vandaag te verwachten is. Wat is de reden waarom het herstel niet echt flink doorzet? Euro? ECB? of is het puur gapclosing of is er meer aan de hand?
    Mijn verstand geeft aan dat het allemaal wel weer goed gaat komen maar mijn "onderbuik" gevoel bij de Euro/ECB/EU is niet goed.

    Ik denk dat ze druk bezig zijn bij de ECB en EU om allerlei noodscenario's weer goed door te nemen.

    Voor de zekerheid is het verstandig om aandelen in banken en verzekeraars te verkopen en zoals ik aangaf (deels) aandelen in de VS te kopen voor zover dat al niet gedaan is.
  4. Piet Paniek 7 juni 2018 15:54
    Beste Marcel, Italie in problemen was te verwachten. Draghi is toch ook een Italiaan. Juist daarom vond ik het zo'n goed idee van je om die Lyxor ETF SGI Daily Double Short Bund aan te bevelen. Iets te vroeg gekocht omdat ik vorige week de onvoorstelbaar lage koers van 33.90 genoteerd zag! Wat is hierover je mening ?
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links