Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 76,840 25 apr 2024 17:35
  • -0,060 (-0,08%) Dagrange 75,820 - 77,500
  • 450.647 Gem. (3M) 376,4K

Unibail-Rodamco

4.847 Posts
Pagina: «« 1 ... 162 163 164 165 166 ... 243 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 juni 2018 08:59
    JPMorgan Cazenove is weer begonnen met het volgen van Unibail-WFD met een Overwogen advies en een koersdoel van 245,00 euro. Dit bleek uit een analistenrapport van de Amerikaanse zakenbank.

    Voordat JPMorgan stopte met het volgen van het vastgoedfonds, hanteerden de analisten eveneens een Overwogen advies, maar toen met een koersdoel van 270,00 euro.

    De analisten pasten hun beleggingscasus aan vanwege de overname van het Australische Westfield. Zij gaven aan iets conservatiever te zijn geworden in hun taxaties.

    Desalniettemin is Unibail-WFD volgens JPMorgan nog altijd de beste retailportefeuille in de wereld met een aantrekkelijk dividend en een verwachte winstgroei per aandeel van 8,0 procent per jaar. Daarbij wordt het aandeel nog altijd tegen een flinke korting ten opzichte van de reële waarde verhandeld, zo betoogden de analisten.
  2. Eric_sh 7 juni 2018 09:01
    quote:

    crux schreef op 7 juni 2018 08:59:

    JPMorgan Cazenove is weer begonnen met het volgen van Unibail-WFD met een Overwogen advies en een koersdoel van 245,00 euro. Dit bleek uit een analistenrapport van de Amerikaanse zakenbank.

    Voordat JPMorgan stopte met het volgen van het vastgoedfonds, hanteerden de analisten eveneens een Overwogen advies, maar toen met een koersdoel van 270,00 euro.

    De analisten pasten hun beleggingscasus aan vanwege de overname van het Australische Westfield. Zij gaven aan iets conservatiever te zijn geworden in hun taxaties.

    Desalniettemin is Unibail-WFD volgens JPMorgan nog altijd de beste retailportefeuille in de wereld met een aantrekkelijk dividend en een verwachte winstgroei per aandeel van 8,0 procent per jaar. Daarbij wordt het aandeel nog altijd tegen een flinke korting ten opzichte van de reële waarde verhandeld, zo betoogden de analisten.
    Mooi Crux, zouden we dan eindelijk, eindelijk...?:)
  3. forum rang 4 junkyard 7 juni 2018 09:45
    quote:

    alrob schreef op 7 juni 2018 08:04:

    Vandaag al wondertje dankzij verhoging rating Westfield?
    Dit is een logisch gevolg van de overname en daarmee geen nieuws, Westfield lift nu mee op de rating van Unibail Rodamco. Rating van UR zou wel wat onder druk komen door de overname, aangezien de LTV (risico) omhoog gaat door cash offer.
  4. forum rang 10 voda 7 juni 2018 19:40
    Unibail-Rodmaco rondt overname Westfield af

    (ABM FN-Dow Jones) Unibail-Rodamco heeft de overname van Westfield afgerond en gaat verder onder de naam Unibail-Rodamco-Westfield. Dit meldde het vastgoedfonds donderdag nabeurs.

    Half december 2017 bereikte Unibail een akkoord over de overname van de Australische vastgoedontwikkelaar voor 7,55 Amerikaanse dollar per aandeel.

    De combinatie heeft een vastgoedportefeuille ter waarde van 62 miljard euro, waarvan 88 procent bestaat uit retailobjecten, 7 procent uit kantoren en 6 procent uit congres- en expositiecentra. Unibail-Rodamco-Westfield bezit en exploiteert 102 winkelcentra in 13 landen.

    Het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield sloot donderdag op een verdeeld Damrak 0,8 procent hoger op 193,70 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. Eric_sh 8 juni 2018 07:32
    fd.nl/beurs/1257091/waarom-investeert...

    Waarom investeert Van Herk in moeilijke markt voor winkelvastgoed?

    Een lange reeks faillissementen, aanhoudende hoge leegstand en oprukkende internetwinkels: de markt voor winkelpanden is het minst aantrekkelijke deel van de vastgoedmarkt. Daarover zijn adviseurs en beleggers op vastgoedbeurs Provada het dit jaar eens. Toch heeft de bekende belegger Aat van Herk de afgelopen anderhalf jaar een belang van krap €400 mln opgebouwd in beursgenoteerd winkelvastgoed, blijkt uit berekeningen van het FD.

    Een pand uit de portefeuille van VastNed, Plein 10 in Den Haag.

    Van Herk begon in januari 2017 met een bescheiden belang van 3,6% in Vastned Retail. Sinds vorige maand bezit hij 25% van de aandelen van het bedrijf. Daarnaast breidde hij zijn belang in Wereldhave in mei uit van krap 5% naar ruim 11%. Ook heeft hij in mei een belang van ruim 3% in Eurocommercial Properties genomen, dat geen winkelpanden in Nederland bezit. Behalve in vastgoedfondsen investeert Van Herk ook in bouwbedrijven en bezit hij belangen in de biotechsector.

    De Rotterdamse belegger geldt als uiterst gesloten. Een woordvoerder laat weten dat Van Herk geen commentaar geeft op zijn beleggingen. Analisten vragen zich tevergeefs af of de investeerder van plan is Vastned helemaal van de beurs te nemen. Als een aandeelhouder een belang van 30% heeft opgebouwd in een bedrijf, moet hij een bod doen op de rest van de aandelen.

    Korting
    Wat ziet Van Herk in de markt voor winkelpanden? Ten eerste zijn de aandelen van de winkelvastgoedfondsen aan de beurs goedkoop. De beurswaarde van de drie vastgoedbedrijven waar Van Herk in belegt, ligt flink onder de marktwaarde van de panden die ze bezitten. Het is voor hem dus voordeliger om aandelen van vastgoedbedrijven te kopen dan om direct panden aan te schaffen.

    Toen Van Herk in mei zijn belang in Wereldhave verhoogde naar krap 11%, kostte een aandeel €33. De waarde van de panden die het bedrijf bezit, was eind 2017 bijna €48 per aandeel. Van Herk investeerde dus tegen een korting van 31% in de panden van Wereldhave. Bij Vastned bedroeg de korting vorige maand 11%.

    Als de beurskoers lager is dan de waarde van het bezit van een bedrijf, betekent dat vaak dat de waarde van het bezit zal dalen, stelt analist Jaap Kuin van ING. Maar de beurskoers kan ook stijgen tot het niveau van de vastgoedwaarde. 'Stel dat iemand zoals de heer Van Herk wel goed onderzoek doet, dan zou hij kunnen concluderen dat het risico niet zo hoog is als beleggers denken', zegt Kuin.

    Analist Herman van der Loos van Degroof Petercam wijst erop dat het sentiment in Nederland wel heel erg negatief is over de winkelmarkt. 'In België moet je een premie betalen op de meeste beursgenoteerde winkelvastgoedfondsen', zegt hij.

    Historische binnensteden

    Vooral Vastned lijkt een goede kans te hebben op een stijgende beurskoers. 'Het is als een van de eerste partijen begonnen alleen nog panden in topsteden te kopen', zegt Gertjan Slob, adviseur voor winkelvastgoed Locatus. Topsteden zijn volgens hem alle Nederlandse steden met meer dan 100.000 inwoners, zoals Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Enschede.

    Een overzicht van de belangen van de Rotterdamse superbelegger.
    Vooral als ze een historisch centrum hebben, gaan consumenten er graag heen voor een dagje uit. Die plekken hebben het minste last van de opkomst van online winkelen. In middelgrote steden die onder de rook van een grote stad liggen, zal de leegstand toenemen, stelt Slob. Rijswijk en Roosendaal horen volgens Locatus bij de slechtst presterende winkelsteden. Toch bezit Wereldhave winkelcentra in die twee plaatsen, net zoals in bijvoorbeeld Etten-Leur en Nieuwegein.

    Wat Van Herk zo interessant vindt aan Wereldhave is dus een grotere hoofdbreker. De lage prijs zal een doorslaggevende factor zijn geweest. Slob denkt dat de overname in 2015 van een grote portefeuille van het oude Corio van het Franse vastgoedbedrijf Klépierre voordelig is geweest voor Wereldhave. 'Het vastgoed kan wel wat problemen hebben, maar als je het voor een goede prijs hebt gekocht, kan het aantrekkelijk zijn.'
  6. [verwijderd] 8 juni 2018 10:57
    quote:

    futaridomo schreef op 7 juni 2018 22:18:

    nieuwe naam is veel te lang en niet echt aantrekkelijk, vind ik ..... zijn hun marketing/branding afdeling zo slecht dan?
    Ik vind die naam ook veel te lang en niet bepaald origineel.
    Als logo is voor de rode W van Westfield gekozen (zie ook de website van URW).
    Die W bestaat uit 2 dikke voorovergebogen strepen en een veel kortere derde allen verbonden met diagonale lijnen.
    Dit heeft wel een diepere betekenis, maar ik vraag me af of het bestuur zich dat wel gerealiseerd heeft.
    De 2 eerste dikke strepen moeten Unibail en Rodamco voorstellen die bij de fusie even groot waren en de derde is het kleinere Westfield dat er dus later bijkwam.
    Maar zijn dus nu allemaal met elkaar verbonden.
    Ja dames en heren, ik heb even mijn fantasie de vrije loop gelaten.
  7. [verwijderd] 11 juni 2018 11:25
    Jefferies is maandag weer begonnen met het volgen van Unibail-Rodamco-Westfield met een Houden advies en koersdoel van 205,00 euro.

    Jefferies paste de oude taxaties aan vanwege het samengaan van Unibail en het Australische Westfield. De jaardoelstelling voor de winst per aandeel van 12,75 en 12,90 euro werd losgelaten en analisten van Jefferies kijken uit naar een nieuwe update hierover van het vastgoedfonds.

    Op 7 juni dit jaar rondde Unibail de overname van Westfield af. De marktvorsers verwachten dat het aandeel spoedig wordt opgenomen in grote aandelenindices uit Europa en Australië en zijn verder te spreken over het managementteam onder leiding van CEO Christophe Cuvillier.
4.847 Posts
Pagina: «« 1 ... 162 163 164 165 166 ... 243 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links