Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koffiepraatjes

3.400 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 170 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 mei 2018 09:52
    Vragen over 230 flessen champagne
    Fraude onderzocht binnen EU-partij van PVV
    Updated 1 min geleden
    29 min geleden in BUITENLAND

    Brussel - De Europa van Naties en Vrijheid (ENF) in het Europarlement, waarbij de PVV ook is aangesloten, wordt verdacht van fraude.
    De ENF fractie in het Europarlement moet uitleggen waarom zoveel geld is uitgegeven aan etentjes en champagne, zo blijkt uit onderzoek van accountants.

    In 2016 zou een half miljoen onterecht zijn gedeclareerd aan 230 flessen champagne, cadeautjes en etentjes van meer dan 400 euro per persoon.

    Volgens Het Nieuwsblad blijkt dit uit een rapport van accountantskantoor EY en een brief van het Budgetcomité van de EU onder leiding van Klaus Welle.

    De fractie krijgt nog een laatste kans om de uitgaven alsnog te verantwoorden, anders moet het bedrag worden terugbetaald.

    PVV-afgevaardigde Auke Zijlstra besteedde volgens dit onderzoek tegen de 5000 euro voor het inbinden en verzenden van documenten, bestemd voor 50 personen.

    De ENF heeft 36 zetels in het Europees parlement. Bij de fractie zijn onder meer de PVV, het Franse Front National, het Belgische Vlaams Belang, het Italiaanse Lega en de Duitse AfD aangesloten.
  2. [verwijderd] 29 mei 2018 13:27
    Burgemeester Krikke onder vuur om ’Munie-pand’
    www.telegraaf.nl 28 mei 2018
    En dat terwijl andere geïnteresseerde ondernemers zich hebben gemeld die er een hoger bedrag voor over hebben.

    De betrokkenheid van Krikke blijkt uit geheime informatie van het stadhuis die is vrijgegeven na een wob-verzoek van De Telegraaf. In een interne mail van 13 december 2017 wordt gezegd dat de burgemeester tijdens een overleg over het pand enthousiast is geweest over de plannen van Munie en dat ze ’actief ondersteuning verleent bij de realisatie ervan’.

    Ook in de mail staat dat de deal volgens Krikke niet door het college hoeft, waarna er blijkens mails tevergeefs pogingen zijn gedaan om de transactie op ambtelijk niveau, dus buiten de openbaarheid, af te handelen. Volgens betrokkenen zou Munie ’Pauline hebben gebeld om een hertaxatie en daarmee een verhoging van de koopprijs te voorkomen’.

    Burgemeester Krikke, die recent – nadat ze was bestolen – een nieuwe tas kreeg aangeboden van Munie, wil geen uitleg geven over waarom ze de transactie niet overlaat aan verantwoordelijk wethouder Joris Wijsmuller (HSP).

    Via haar woordvoerder laat ze weten: „Wij reageren niet op een mail waarvan we de herkomst niet kennen. In z’n algemeenheid heeft de burgemeester in het hele proces rondom het pand Noordeinde 64/64a geen rol.” Dat de herkomst volgens de woordvoerder niet bekend is, is opvallend te noemen aangezien het de gemeente zelf is geweest die de documenten over de kwestie naar aanleiding van het wob-verzoek bij elkaar moest scharrelen.

    Omstreden
    De verkoop van het rijksmonument, dat eigendom is van de Staat, is omstreden omdat het volgens betrokkenen ver beneden de getaxeerde waarde wordt verkocht aan de ontwerper. Of de rijksoverheid of de gemeente de eigen schatkist voor ruim een miljoen euro benadeelt is onduidelijk, omdat beide partijen weigeren openheid van zaken te geven over de prijs.

    Extra pikant is dat er andere geïnteresseerde ondernemers zijn die, zo bevestigen ze, meer voor het pand willen betalen: de gerenommeerde sigarenhandel la Casa del Habano The Hague en Gaemers exclusieve uurwerken.

    Juist afgelopen weekeinde zei de nieuwe partijvoorzitter van de VVD, Christianne van der Wal, op een VVD-congres in Arnhem ervan te balen dat haar partij steeds de lijstjes met integriteitskwesties aanvoert. De liberalen hadden de afgelopen jaren te kampen met vele affaires rond Haagse en lokale politici die in opspraak kwamen.

    Van der Wal: „We moeten van onbesproken gedrag zijn.”

    In een reactie laat ontwerper Omar Munie weten dat hij exact de taxatiewaarde voor het pand betaalt. „En dat is zeker geen 3 miljoen euro.”
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 mei 2018 14:09
    Groene droom sociale huur kost 100 miljard

    Door Yteke De Jong En Martijn Klerks
    Updated 5 min geleden
    8 min geleden in GELD

    Den Haag - De vergroening van de sociale huurwoningen in ons land mag wat kosten: €108 miljard, volgens Aedes, de koepel van woningcorporaties. De organisatie houdt in het midden waar dat geld vandaan moet komen.
    Kost een paar centen, maar dan ben je ook groen.

    De rekening van de verduurzaming komt zo op meer dan €50.000 per sociale huurwoning. Een fors bedrag: vorige week meldde het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) dat het isoleren van woningen gemiddeld €25.000 per huis gaat kosten. Er zijn in totaal 2,1 miljoen sociale huurwoningen in Nederland.

    Ook in een toelichting op de berekening wil Aedes-topman Marnix Norder niet zeggen waar het geld vandaan moet komen. „Dit is nog een eerste berekening.” Maar hij voegt daar wel aan toe: „Als de voorgenomen lastenverzwaringen van tafel gaan, komen we al een heel eind.”

    Ambities

    Dat de woningcorporaties duurder uit zijn, komt ten eerste doordat de woningen die ze bezitten gemiddeld aan de oude kant zijn. Maar de ambities van de sector zijn ook nog eens veel groter dan die van de woningmarkt als geheel.

    Wat Aedes betreft worden de corporatiewoningen niet alleen geïsoleerd, maar krijgt het overgrote deel (76%) ook nog eens zonnepanelen op het dak. Bovendien moet er fors gerenoveerd worden. Vorige week stelde het EIB dat het niet nodig is om alle woningen in Nederland energieneutraal te maken, om een grote slag te maken. De corporaties gaan daar wel van uit voor een groot deel van het bezit, zo blijkt uit de plannen van Aedes.

    Parijs

    Norder vindt het niettemin nodig om de corporatiewoningen helemaal klimaatneutraal te maken. „Dat is het klimaatakkoord in Parijs, daar moeten we uiteindelijk toch naartoe.” De zonnepanelen die op 1,6 miljoen woningen moeten komen zijn wat hem betreft niet duur: „Die leveren juist iets op.”

    Niet alle corporaties gaan in Norders ambities mee, geeft de Aedes-topman zelf toe. „In de grote steden is de druk zo hoog, dat daar bouwen het belangrijkst wordt gevonden. Op plekken waar de woningvoorraad krimpt, zoals Emmen en Delfzijl, gaat het meer over betaalbaarheid en dan verduurzaming. Dus ja, het komt op de derde plaats.”

    Geen geld

    De corporaties stellen alvast dat ze zelf het geld voor de vergroening niet hebben, onder meer omdat ze jaarlijks €300 miljoen kwijt zijn aan de overheid, via de verhuurderheffing. Dit is een belasting die een aantal jaar geleden is ingesteld door het Rijk. De corporaties willen graag dat de verhuurdersheffing aangewend gaat worden voor de verduurzamingsslag.

    Aedes stelt dat in elk geval de huurders niet mogen bloeden voor de vergroening van de sociale huur. Norder: „De totale woonlasten mogen niet omhoog.” Dat betekent wel dat de lagere energierekening wordt gecompenseerd door een hogere huur.

    Het EIB stelde vorige week dat verduurzaming veel meer kost dan het oplevert. Ook halen de corporaties liever geen geld uit hun potjes voor nieuwbouw en gewoon onderhoud.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 mei 2018 18:25
    Amsterdammer moet 21 minuten werken voor Big Mac

    Door Redactie DFT
    Updated 3 min geleden
    6 min geleden in FINANCIEEL

    Voor een vette hap moet de gemiddelde Amsterdammer ruim twintig minuten aan het werk. Na precies te zijn 21,2 minuten heeft hij een Big Mac bij elkaar verdiend.
    Amsterdam zit in de Big Mac-middenmoot.

    Dat blijkt uit een onderzoek van vermogensbeheerder UBS naar onder meer de gemiddelde salarissen in grote wereldsteden. Amsterdam komt hierin in de middenmoot terecht. Van de 77 onderzochte steden hoef je in 23 minder lang te werken om een Big Mac verdiend te hebben.

    Dankzij de Big Mac-index van The Economist wordt de McDonald’s-burger als een informele graadmeter voor de koopkracht gezien door de prijs in verschillende valuta met elkaar te vergelijken. Hierop heeft UBS zijn eigen graadmeter gebouwd om arbeidsproductiviteit te meten.

    Amsterdam komt hierin dus bovenin de middenmoot terecht. Liefhebbers van fastfood kunnen het beste naar Hongkong verkassen, waar de gemiddelde werknemer maar 11,8 minuten achter het bureau hoeft te zitten voor een Big Mac. In de Keniaanse hoofdstad Nairobi valt het daarentegen niet mee. Pas na 2 uur en 13,8 minuten zit er genoeg geld in het loonzakje om de iconische burger naar binnen te werken.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 mei 2018 15:05
    Amsterdamse vrienden krijgen gelijk: huurprijs van 2000 naar 700 euro

    Door Redactie
    Updated 3 min geleden
    6 min geleden in BINNENLAND

    Vier Amsterdamse vrienden hebben een mooie financiële meevaller te pakken, nu hun huurprijs met zo’n twee derde is verlaagd. Van de 2075 euro die ze met zijn viertjes bij elkaar neertelden voor hun woning in Nieuw-West is na een oordeel van de huurcommissie bijgesteld naar 673 euro.
    Tweederde van je huurlasten in rook zien opgaan: daar mag op gedronken worden!

    Dat schrijft AT5. De huurprijzen zijn in Nederland gebaseerd op een puntensysteem. Een belangrijk component is de hoogte van de WOZ-waarde van de woning. Ook het aantal gehuurde vierkante meters, de aanwezigheid van bijvoorbeeld een fietsenstalling telt mee.

    De vier studenten deden volgens de Amsterdamse nieuwszender onderzoek en kwamen erachter dat de WOZ-waarde van hun woning rond de 148.000 lag. Daardoor kwamen ze op een lager aantal punten uit dan gedacht. Ze stapten naar de huurcommissie en die zette de huurprijs op 673,40 euo per maand.

    Niet alleen kunnen de vrienden een fors lagere huur betalen, ze krijgen het teveel betaalde geld van het afgelopen jaar met terugwerkende kracht terug. De huisbaas kan overigens nog wel in hoger beroep gaan tegen de uitspraak.

    Volgens Gert-Jan Bakker van Stichting Woon is het wel een „gelukstreffer”, wat er met de vier studenten is gebeurd. „Het was echt een gelukje dat de WOZ-waarde van het pand zo laag was ingesteld. Dat komt bijna niet voor”, legt hij uit.

    Toch adviseert hij mensen af en toe kritisch te kijken naar hun huurprijs en de daarmee al dan niet corresponderende aantal punten van het systeem. In Amsterdam kunnen huurders aankloppen bij Stichting Woon
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 mei 2018 16:44
    Mark en Mabel verkopen een eenhoorn

    Wat hebben Mark Zuckerberg en Mabel van Oranje gemeen? Op het eerste gezicht niet al te veel. Toch staan beiden op het punt om te profiteren van de beursgang van Adyen. Adyen wikkelt betalingen af voor bedrijven als Facebook, Spotify en Netflix. Het bedrijf is in 12 jaar gegroeid tot de enige Nederlandse “unicorn” (eenhoorn): een jong bedrijf met een waarde van meer dan een miljard dollar. De opbrengst van de beursgang zal niet worden gebruikt voor nieuwe investeringen. De reden van de beursgang is dan ook weinig pretentieus: een uitstapmogelijkheid bieden voor de eigenaren. Binnen enkele weken zal 15% van het bedrijf een beursnotering krijgen. Opvallend is dat het erop lijkt dat de aandelen in eerste instantie alleen zullen worden verkocht aan een groepje institutionele beleggers. Particuliere beleggers kunnen in dat geval niet inschrijven op de emissie.

    Auteur: Jeroen Wagemaker

  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 31 mei 2018 15:11
    Tv-predikant VS vraagt volgelingen 54 miljoen dollar voor vierde privévliegtuig

    Gepubliceerd: 30 mei 2018 20:27 Laatste update: 30 mei 2018 20:31

    De Amerikaanse televisiepredikant Jesse Duplantis heeft zijn volgelingen opgeroepen 54 miljoen dollar (46 miljoen euro) te doneren, zodat hij een vierde privévliegtuig kan kopen.

    Als Jezus uit de hemel zou neerdalen en terug zou keren op aarde, zou hij tegenwoordig echt niet meer op de rug van een ezeltje rijden, vertelde Duplantis zijn volgelingen, meldt The Washington Post. "Hij zou in een vliegtuig zitten om het evangelie over de hele wereld te prediken."

    De tv-predikant heeft zijn oog laten vallen op een Falcon 7X, een toestel dat de geluidsbarrière bijna kan doorbreken, is voorzien van een draadloos 'entertainmentcentrum' en kan worden uitgerust met een douchecabine.

    Volgens Duplantis is het toestel nodig omdat het door een grotere brandstofcapaciteit minder tussenstops hoeft te maken dan zijn andere drie privéjets. Die werden ook allemaal aangeschaft met donaties van zijn volgelingen.

    Duplantis preekt het 'welvaartsgospel', dat stelt dat God gelovigen beloont met aardse rijkdommen. Geld doneren aan de predikanten van die kerkstroming wordt gezien als een investering. Collega's van Duplantis vragen hun gemeenten ook regelmatig om privévliegtuigen.

    Door: NU.nl
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 juni 2018 14:17
    Bevolking Japan krimpt met recordaantallen
    1 uur geleden in BINNENLAND

    TOKIO - De Japanse bevolking krimpt sneller dan ooit, tot grote zorg van de regering. Het ministerie voor Volksgezondheid meldt dat het aantal kinderen per vrouw steeds meer vermindert en dat vooral vrouwen in Tokio zich bijna niet meer wagen aan het nemen van kinderen.

    Er werden 946.000 baby’s geboren in 2017, wat een historisch laag aantal is. Daarentegen stierven er 1,34 miljoen mensen, het hoogste aantal ooit gemeten in Japan sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zorgt ervoor dat de populatie krimpt met meer dan 394.000 mensen, een recordaantal. De krimp lijkt ook niet te stoppen; mensen trouwen ook minder vaak en er zijn ook steeds minder vrouwen van vruchtbare leeftijd in Japan.

    Het ministerie doet er alles aan om de bevolkingsgroei te stimuleren, en is nu ook van plan om gezinnen met kinderen te ondersteunen.
  9. [verwijderd] 1 juni 2018 14:28
    www.elsevierweekblad.nl/buitenland/ac...

    Record: Japan neemt 28 asielzoekers op in één jaar
    Japan heeft in 2016 precies 28 asielzoekers opgevangen. Wat is de bron van dit strenge immigratiebeleid?

    Japan heeft een van de strengste immigratiesystemen ter wereld. Het persbureau Reuters meldt dat Japan vorig jaar 10.901 asielverzoeken ontving, een toename van 44 procent ten opzichte van 2015. In dat jaar liet Japan 27 asielzoekers toe.

    In Japan is immigratie – zowel politiek als maatschappelijk – een uiterst controversieel thema. Vanuit historisch oogpunt is Japan altijd een zeer gesloten natie geweest. Op enkele uitzonderingen na bleef de archipel hermetisch gesloten voor buitenlanders. Japan stelde zich pas open voor andere mogendheden in 1853, daartoe gedwongen door een Amerikaanse marinevloot. Ook is het land nooit gekoloniseerd.

    Geen-immigratie-principe
    Hoewel er een geallieerde troepenmacht in Japan werd gestationeerd na de Japanse capitulatie in de Tweede Wereldoorlog, bleef de bevolking vrijwel geheel homogeen. De meeste Japanse politici willen de homogeniteit behouden en hanteren een ‘geen-immigratie-principe’. In 2005 karakteriseerde de toenmalige minister van Communicatie Taro Aso Japan als volgt: ‘Eén cultuur, één beschaving, één ras.’ Het is een motto dat voor veel Japanners vanzelfsprekend is.

    Japan is niet alleen streng voor asielzoekers. Ook voor tijdelijke arbeidsmigranten zijn de immigratieprocedures strikt. Burgerschap op basis van geboorterecht bestaat niet: kinderen van immigranten die op Japans grondgebied worden geboren, krijgen niet automatisch de Japanse nationaliteit.

    Snelle vergrijzing
    De Japanse discriminatie van buitenlanders heeft weinig te maken met etniciteit of religie, maar eerder met nationaliteit. Er leven in Japan grote groepen etnische Japanners – nazaten van Japanners die ooit zijn geëmigreerd – die zijn teruggekeerd uit landen als Zuid-Korea en Brazilië. Zelfs zij worden niet als volwaardige Japanners gezien.

    Of het geen-immigratie-principe standhoudt, is nog maar de vraag. Japan worstelt al jaren met een snel vergrijzende bevolking. Volgens een rapport van de Verenigde Naties heeft de Japanse bevolking de hoogste gemiddelde leeftijd van de wereld. Dit zal economische effecten hebben, aangezien de krimpende beroepsbevolking steeds meer ouderen moet onderhouden. Enkele Japanse politici pleiten voor meer immigratie, maar hier is weinig steun voor.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 juni 2018 23:55
    Het heeft niets te maken met jaloezie
    Waarom het schrikken is als je buurman een grote geldprijs wint
    Updated 50 min geleden
    51 min geleden in BUITENLAND

    Als je buurman een grote geldprijs heeft gewonnen, dan is dat geen goed nieuws voor jou. Dat blijkt uit onderzoek van de Canadese University of Alberta en de Amerikaanse Georgetown University. Nu komt het met enige regelmaat voor dat lottowinnaars enkele jaren na hun winst slechter af zijn, volgens de onderzoekers blijkt dat ook te gelden voor de buurmannen van de lottowinnaars.

    Het onderzoek heeft aangetoond dat mensen bij wie de buren een grote geldprijs winnen, meer risico’s nemen met hun geld en een hogere kans hebben om failliet te gaan dan ’gewone’ mensen.

    Volgens de onderzoekers heeft die hogere kans te maken met opvallende uitgaven, financiële risico’s en overmatig leengedrag. De buren willen namelijk graag hun fortuinlijke buren evenaren.

    ’We willen pronken en opscheppen’

    „Als je buurman een miljoen wint, ga je sneller failliet dan als je buurman duizend dollar wint”, vertelt economieprofessor Barry Scholnick aan Edmonton Journal. „De verklaring ligt in opzichtig consumptiegedrag. Als je buurman een grote geldprijs wint en zijn huis begint te renoveren of een boot koopt, en jij bent daar getuige van, dan zal het je waarschijnlijk financiële problemen opleveren. We willen pronken en opscheppen tegen onze buren.”

    Het onderzoek spitste zich toe op lottowinnaars die minder dan 150.000 dollar wonnen, zo’n 100.000 euro, omdat mensen met hogere winsten geneigd zijn naar een mooiere buurt te verhuizen.
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 juni 2018 13:55
    Ontdekker fraude Imtech: Let op de cash

    Door Johan Wiering
    1 uur geleden in FINANCIEEL

    Analist Teun Teeuwisse, die al vroeg de problemen bij het inmiddels failliete Imtech aan het licht bracht, adviseert beleggers bij twijfel over de boekhouding vooral de cash in de gaten te houden.

    Dit liet de analist vrijdag weten tijdens de IEX Beleggersdag. Waar veruit de meeste beleggers alleen inspelen op een koersstijging van een beursfonds, neemt Teeuwisse uitsluitend posities in die meer waard worden als de aandelenkoers daalt. ,,Dit wordt nogal eens bekritiseerd. Ik zie echter weinig verschil tussen het eerst verkopen en dan kopen van een aandeel en het eerst kopen en dan verkopen. Bovendien zorgen shortposities voor meer liquiditeit en daardoor een betere prijsvorming.”

    Manipulatie

    Volgens Teeuwisse hebben de meeste analisten te weinig tijd om een jaarverslag grondig door te nemen. ,,Zij volgen geregeld vijftien tot twintig aandelen en gaan gewoonlijk uit van de getallen die in een jaarverslag staan. Bedrijven worden echter steeds creatiever in het definiëren van winst. Het realiseren van doelstellingen om bonussen te krijgen, is veruit de belangrijkste reden om de boekhouding te manipuleren.”

    De analist benadrukt dat de balans een momentopname is en dat acquisities een manipulatie uitstekend kunnen ondersteunen. ,,Zowel de omzet als de winst en kostenposten zoals R&D kunnen gemakkelijk gemanipuleerd worden. Een uitzondering daargelaten, liegt cash echter niet. Probeer te begrijpen wat de relatie is tussen de kasstroom en de balans.”

    Post debiteuren Imtech ontplofte

    Teeuwisse deed in de RAI ‘voor de allerlaatste keer’ zijn verhaal over Imtech. ,,Ik constateerde eind 2012 dat de post debiteuren veel harder opliep dan de omzet. In de eerste helft van 2012 werd nog maar 90% van de omzet door debiteuren betaald, terwijl dit enkele jaren eerder nog 95% was.”

    Hij zag ook dat de uitstaande facturen opliepen, maar dat de schuld laag bleef. ,,Imtech besloot leveranciers pas in januari te betalen, om de schuld per 31 december binnen de perken te houden. Ik berekende op basis van de betaalde rente en het rentepercentage echter dat de feitelijke schuld veel hoger lag. Later begreep ik dat het project in Polen gebruikt was als afvoerputje van jarenlange manipulatie.

    Schuldverdubbeling bij Steinhoff

    Bij de in zwaar weer verkerende woonwinkelketen Steinhoff bespeurde Teeuwisse ook in een vroeg stadium onregelmatigheden. ,,Steinhoff deed in 2016 een paar opmerkelijke overnames, waaronder die van vrijwel failliete Mattress Firm tegen een premie van 100%. Opmerkelijk was ook dat de schuld verdubbelde tot €8 miljard, terwijl de cash €2,3 miljard bleef. De schuld bestond bovendien voor slechts €3 miljard uit bankleningen.”

    Teeuwisse kwam na analyse tot de conclusie dat het bedrijf geen kasmiddelen bezat en dat de bezittingen sterk overgewaardeerd waren.

    Nog steeds achter oordeel BAM

    Teeuwisse benadrukt dat het soms drie jaar duurt alvorens shortposities verzilverd kunnen worden. Zo staat hij nog altijd achter zijn negatieve visie op bouwbedrijf BAM. ,,Ik houd mijn twijfels over de kasstroom van BAM, maar heb me vergist in de snelheid waarmee de marktomstandigheden zijn verbeterd.
  12. forum rang 6 marique 2 juni 2018 15:29
    "Hij zag ook dat de uitstaande facturen opliepen, maar dat de schuld laag bleef. ,,Imtech besloot leveranciers pas in januari te betalen, om de schuld per 31 december binnen de perken te houden."

    Uitstel van betaling naar januari zou dat in de schuldpositie op de balans verwerkt moeten zijn. Als die uitgestelde betalingen bewust buiten de balans zijn gehouden, is er fraude gepleegd. En als een buitenstaander zoals Teeuwen dat al kan zien, moet de externe accountant ervan geweten hebben.

  13. [verwijderd] 2 juni 2018 16:15
    quote:

    marique schreef op 2 juni 2018 15:29:

    Als die uitgestelde betalingen bewust buiten de balans zijn gehouden, is er fraude gepleegd. En als een buitenstaander zoals Teeuwen dat al kan zien, moet de externe accountant ervan geweten hebben.

    Tja, die bonussen hè. Niet te weerstaan voor velen.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 juni 2018 17:23
    13-jarige Brit verspeelde bijna een ton door online te gokken
    Updated Vandaag, 12:48
    Vandaag, 12:46 in BUITENLAND

    Lancashire - Een 13-jarige jongen uit Lancashire heeft zo’n £80.000 (omgerekend meer dan €91.500) verspeeld door online te gokken. Hij gebruikte hiervoor de creditcard van zijn vader.
    Archieffoto.

    De tiener begon met zijn dure hobby na het zien van reclames over online gokken. De jongen raakte verslaafd en plaatste honderden weddenschappen per week, schrijft The Mirror. Hij zette tot wel 3.000 pond in per kansspel.

    In gesprek met The Mirror zegt de jongen niet te hebben geweten dat gokken zo verslavend kan werken: „Het leek me leuk en ik zou er ook geld mee verdienen.” Hij gaat verder: „Het was veel te makkelijk om hier mee te beginnen. Ik hoefde enkel de gegevens van mijn vader in te vullen en aan te vinken dat ik achttien ben, het kostte me maar enkele seconden om me te registreren.”

    De 13-jarige jongen voerde gesprekken met psychotherapeuten om zo van zijn verslaving af te komen. Het gokken verscheurde zijn familie bijna, schrijft de Britse krant.
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 juni 2018 09:10
    Tuinslakken kan je gewoon opeten
    Updated 38 min geleden
    43 min geleden in BINNENLAND

    Amsterdam - Last van slakken in je tuin? In plaats van ze met gif uit te roeien kan je ze ook gewoon op een bord serveren.
    Je kan een tuinslak ook zien als een lekker hapje

    „Naaktslakken kan je opeten, zeker de grote roodbruine. Al is het niet meteen een culinair hoogstandje”, zegt bioloog en slakkenkenner Thierry Backeljau in het Belgische Radio 1-programma Nieuwe Feiten.

    Ze worden ook meestal niet opgegeten, maar kennelijk gebruikt in een siroop tegen verkoudheid. „Maar volgens mij worden er nergens ter wereld naaktslakken als voorgerecht aangeboden.”

    Escargot

    De Escargots de Bourgogne, de slakken die in sommige supermarkten liggen, verschillen in principe niet zoveel van andere slakken. „Ze hebben niet allemaal dezelfde smaak, en er wordt mee gefraudeerd. Men zal duurdere escargots al eens verkopen voor goedkopere, met vlees van een andere slak erin. Kenners zullen het verschil wel proeven, maar niet iedereen merkt het,” zegt Backeljau.

    Maag en darmen

    Je eet trouwens maar een klein gedeelte van zo’n Escargot de Bourgogne. „Het dier wordt uit de schelp verwijderd, en een deel van het dier, waaronder de maag en de darmen, wordt weggesneden. Wat overblijft, voor het merendeel spierweefsel, stop je terug in de schelp.”

    Wil je een slak uit je tuin eten, doe dan hetzelfde: „Laat ze eerst even in leven, zodat ze al hun afvalstoffen kunnen uitscheiden en hun darmen leeg zijn. Zet ze in een bakje met papier op de bodem. Vanaf het moment dat de uitwerpselen wit zijn, zijn hun darmen leeg. Verwijder de ingewanden, zodat je enkel het spierweefsel overhoudt. En altijd bakken of koken: eet de slakken zeker niet rauw op.”

    In Australië liep dat namelijk een keer helemaal fout af.
3.400 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 170 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,41 -0,98%
EUR/USD 1,0641 +0,15%
FTSE 100 7.872,04 -1,17%
Germany40^ 17.850,50 -0,98%
Gold spot 2.374,96 -0,34%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+2,67%
B&S Gr...
+1,70%
DSM FI...
+1,29%
Air Fr...
+1,19%
Arcadis
+1,19%

Dalers

Arcelo...
-6,19%
Aperam
-6,06%
SBM Of...
-4,44%
ASMI
-2,69%
Pharming
-2,68%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links