Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,986 23 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 3,790 - 3,988
  • 1.515.663 Gem. (3M) 1,4M

BAM Mei 2018

1.102 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 56 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 mei 2018 10:13
    quote:

    OnoMatopee schreef op 31 mei 2018 08:19:

    [...]'ik ben de weg de waarheid en de winst' Joh 14.6 en Ro 19.46
    ;)
    Tja. Koersontwikkeling momenteel doet me denken aan een kat doen met een half dode muis speelt. Maar ‘m niet laat ontsnappen. Machtsspelletje dat met deze volumes makkelijk vol te houden is. Al maaaaaaaaaanden!
  2. forum rang 6 OnoMatopee 31 mei 2018 10:23
    quote:

    Crusader schreef op 31 mei 2018 10:13:

    [...]

    Tja. Koersontwikkeling momenteel doet me denken aan een kat doen met een half dode muis speelt. Maar ‘m niet laat ontsnappen. Machtsspelletje dat met deze volumes makkelijk vol te houden is. Al maaaaaaaaaanden!
    Crus, al jaaaaaren :(
  3. forum rang 6 OnoMatopee 31 mei 2018 11:44
    quote:

    OnoMatopee schreef op 31 mei 2018 10:28:

    Weet iemand al hoe het met de inkoop eigen aandelen staat? Of zitten we hier zelf die inkoop te bekostigen?
    of zou die 'onafhankelijke broker' de boel vorige week tussen de 4,10 en 4,16 gekocht hebben? Hoe onafhankelijk kun je zijn dan....
  4. forum rang 8 HenkdeV 31 mei 2018 13:39
    quote:

    Crusader schreef op 31 mei 2018 10:13:

    [...]

    Tja. Koersontwikkeling momenteel doet me denken aan een kat doen met een half dode muis speelt. Maar ‘m niet laat ontsnappen. Machtsspelletje dat met deze volumes makkelijk vol te houden is. Al maaaaaaaaaanden!
    Gelukkig geloof ik in wonderen. Eenmaal zal de muis de kat opeten:-).
  5. forum rang 6 OnoMatopee 31 mei 2018 15:58
    nieuws
    Den Bosch komt ‘kieskeurige bouwer’ tegemoet na theaterdrama

    utiliteitsbouw 103
    Den Bosch komt ‘kieskeurige bouwer’ tegemoet na theaterdrama

    Den Bosch liep al keihard aan tegen “kieskeurige aannemers” die afhaken bij een te laag budget. De gemeente kiest nu voor een bouwteam bij het nieuwe theater aan de Parade. Extra geld en een plafondbedrag moeten een nieuwe zeperd te voorkomen en het budget op 60 miljoen euro houden.

    Vorig jaar mislukte een eerdere aanbesteding voor een gloednieuw theater. Maart 2017 lieten BAM en Ballast Nedam weten niet uit de voeten te kunnen met het plafondbedrag van 55 miljoen euro voor de bouw. De gemeente gunde de DBM-opdracht niet en moest zijn huiswerk opnieuw doen.
    Oude fundamenten gebruikt

    Het ontwerp is bijgesteld en het budget met 10 miljoen verhoogd door de gestegen bouwkosten en de totaal andere bouwmarkt. Het functioneel ontwerp voor het nieuwe theater is gisteren gepresenteerd in Den Bosch. Het is weer een nieuw hoofdstuk in de lange voorgeschiedenis. Het huidige pand stamt uit 1976, maar voorlopers van De Parade stammen al uit 1836.

    Ook de nieuwe plannen zijn al meermalen gewijzigd: Eerst nieuwbouw, maar dat bleek te duur. Toen renovatie, maar dat bleek te krap. Dus toch maar weer nieuwbouw, maar dan wel met optimaal gebruik van de bestaande fundamenten van het oude theater.
    1000 + 500 zitplaatsen

    Het is de bedoeling nog dit jaar het functioneel ontwerp uit te werken naar een voorontwerp. Het nieuwe theater krijgt een grote zaal met 900 tot 1000 zitplaatsen en een tweede zaal op de tweede verdieping. Deze zaal heeft 450 tot 500 zitplaatsen op een uitschuifbare tribune of 1000 staanplaatsen.
    Theater wordt BENG

    Het theater wordt bijna energieneutaal (BENG) uitgevoerd. Dat betekent dat er zonnepanelen en warmtepompen komen en waarschijnlijk ook een WKO-installatie.

    Als begin juli ook de gemeenteraad akkoord gaat, gaat de gemeente na de zomer aan de slag met een ontwerpteam van architecten en adviseurs. Zij verwachten maart 2019 een voorlopig ontwerp af te hebben. Begin volgend jaar volgt ook de tender voor een geschikte bouwer die eveneens deel gaat uitmaken van het bouwteam.

    “We hebben gekozen voor een bouwteam om grip te houden op het ontwerp en verwachten dat de markt daar beter mee uit de voeten kan”, licht GertJan Arts van de gemeente toe.
    Risico’s te hoog

    Of de nieuwe zoektocht naar een geschikte bouwer nu wel zal slagen, is nog allerminst duidelijk. Maar diverse kostenexperts hebben zich gebogen over een realistisch budget. Dat budget is fiks omhoog gegaan ten opzichte van de beschikbare 50 miljoen euro, maar ligt toch weer 10 miljoen lager dan het plan van ruim 70 miljoen euro die nodig was voor nieuwbouw op een andere locatie.

    Ook zijn alle mogelijke contractvormen afgewogen met alle voor – en nadelen. Klip en klaar waarschuwt kostenexpert Dick Westerduin van Stevens & Van Dijck voor “kieskeurige aannemers” die afhaken als er te veel inspanningen worden gevraagd in de tender.
    Risicopotje van 5 miljoen

    “Geïntegreerde contracten worden vaak ‘misbruikt’ door opdrachtgevers door veel projectrisico’s op de aannemer af te wentelen en vooral de aannemer de problemen te laten oplossen. Niet zelden zien we dan ook bij de Europese aanbestedingen dat gaande het traject een aantal inschrijvers zich terugtrekt.”

    De gemeente heeft het advies ter harte genomen en heeft de keus laten vallen op een uitgewerkt ontwerp en een bouwteam waarbij partijen gezamenlijk aan het bouwproject beginnen. De aannemer krijgt een plafondbedrag mee bij de tender. De hoogte van dat bedrag zal uitkomen rond de 37 miljoen euro en de gemeente houdt voor de zekerheid een potje van 5 miljoen euro achter de hand voor tegenvallers en ontwerpaanpassingen.
    Project theater Den Bosch

    Opdrachtgever: gemeente Den Bosch
    Opdrachtnemer: ?
    Contractvorm: Bouwteam
    Budget: 60 miljoen euro
    Plafond nieuwbouw: nog vast te stellen rond 37 miljoen euro
    Start aanbesteding nieuwbouw: 1e kwartaal 2019
    Start bouw: voorjaar 2020
    Oplevering: begin 2023

    Kostenraming theater

    Prijspeil nu
    Bouwkosten inclusief sloop en asbestsanering: € 34,3 miljoen
    Inrichting en theatertechniek € 9,8 miljoen
    Overige Projectkosten incl. kosten gemeente €. 6,5 miljoen
    Prijspeil geïndexeerd (2023)
    Bouwkosten inclusief sloop en asbestsanering: 37,4 miljoen
    Inrichting en theatertechniek 10,6 miljoen
    Overige Projectkosten incl. kosten gemeente 7,1 miljoen
    Post onvoorzien 5,2 miljoen
    Totaal: 60,3 miljoen

    Bron: Stevens & Van Dijck
    Wat wordt hergebruikt:

    • Prosceniumheffer put
    • De belangrijkste funderingsstroken en funderingslijnen met de funderingspalen
    • De filmzaal in de kelder
    • Zware betonwand midden in het theater
    • Zware funderingsbalken onder de bestaande betonnen schijven die de vloer van
    de huidige grote zaal en balkon dragen

    Bron: Stevens & Van Dijck


    Eerste publicatie door Ingrid Koenen op 31 mei 2018
    Laatste update: 31 mei 2018
  6. forum rang 6 OnoMatopee 31 mei 2018 16:18
    AM verbetert klantbeleving met digitale aankoopassistent
    31 mei 2018 - AM bv
    AM verbetert klantbeleving met digitale aankoopassistent

    Utrecht, 31 mei 2018 - Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM lanceert Amy: een nieuwe app met als doel het aankoopproces voor klanten makkelijker en veiliger te maken. Daarnaast geeft Amy spontaan tips op belangrijke momenten in het aankoopproces van een nieuwbouwwoning bij AM. Met Amy zijn de gegevens van klanten daarnaast ook goed beveiligd in het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

    Sander ter Beek, directeur Marketing & Verkoop van AM: ‘Bij AM streven we naar een excellente klantbeleving. We zagen kansen om het kopen van een huis voor onze klanten leuker en overzichtelijker te maken. Daarnaast vraagt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) om op een veilige manier belangrijke gegevens en documenten te delen met onze klanten.
    Eerste gebruikers

    Bij het invoeren van een nieuwe service is het natuurlijk van belang dat dit zorgvuldig gebeurt. Daarom biedt AM geïnteresseerden en kopers bij nieuwbouwprojecten die de komende tijd in de verkoop gaan de mogelijkheid de app voor het eerst te gebruiken. De verwachting is dat Amy binnen een jaar op alle projecten van AM zal zijn toegepast voor gebruikers. Amy wordt voor het eerst toegepast op de gebiedsontwikkeling Haarzicht in Vleuten.
    Centrale plek

    Amy bewaart alle documenten die komen kijken bij de aankoop van een nieuw huis. Denk hierbij aan verkooptekeningen, een koopovereenkomst, de leveringsakte. Op deze manier worden alle relevante documenten op één plek bewaard en zijn op ieder moment te raadplegen. Zo is het mogelijk bij een bezoek aan een bouwmarkt de plattegrond te raadplegen bij het uitzoekenvan een rolgordijn of een technische omschrijving te raadplegen van een kraan.
    Stapsgewijs

    De app is op de hoogte van elke stap in het proces bij de aanschaf van een nieuwbouwwoning. Amy geeft bij elke stap aan wat belangrijk is en waaraan moet worden gedacht. Zo geeft de app, ruim voordat er naar de notaris wordt gegaan, de tip om een geldig paspoort te hebben. Amy geeft inzicht in welke keuzes er gemaakt moeten worden, zodat klanten niet worden verrast en overzicht houden gedurende het proces.
    Ontdek Amy zelf

    Benieuwd hoe Amy werkt? Bekijk hieronder de animatie. Amy is kosteloos te downloaden via Google Play of de APP Store. Kies voor: ‘Neem een kijkje’ om zonder account de demo-omgeving te bekijken.
  7. forum rang 6 OnoMatopee 31 mei 2018 16:19
    BAM Infra introduceert veiligheidssysteem voor veilig werken aan het spoor
    31 mei 2018 - BAM Infra bv
    Van links: Henrie van de Wetering (veiligheid- en gezondheidscoördinator BAM Infra Rail), Jet de Boer (directeur bij BAM Infra Rail) en Pier Eringa (directeur ProRail).

    Gouda, 31 mei 2018 - Werken aan het spoor. Dat is vaak nacht- en weekendwerk om het spoorboekje zo min mogelijk in de war te gooien. Er is hoge tijdsdruk. De treinen moeten ’s ochtends weer op tijd rijden. Maar wat nu als dit niet per se meer nodig is? En dat je sommige werkzaamheden doordeweeks, overdag kunt uitvoeren? Met minimale hinder voor het treinverkeer, en dus voor de treinreizigers. En met maximale veiligheid van de spoorwerkers.

    Dat kan nu volgens Jet de Boer, directeur bij BAM Infra Rail: ‘Met het innovatieve waarschuwingssysteem van Zöllner slaan we twee vliegen in een klap. Werken aan het spoor kan overdag en nog steeds veilig. Dit is een verrijking van het leven van de mensen die vandaag de dag aan het spoor werken of die in deze branche willen gaan werken. En we hinderen het treinverkeer niet.’
    Slim alarm

    Ver voor de plek waar de werkzaamheden plaatsvinden, staat een detectie-unit van het systeem. Op het moment dat deze unit een naderende trein waarneemt, waarschuwt het de spoorwerkers met licht- en geluidssignalen via een unit die bij de werkzaamheden staat opgesteld. Deze unit meet het omgevingsgeluid en bepaalt aan de hand daarvan het volume van het alarm. De werkzaamheden die dankzij dit systeem wel doordeweeks en overdag mogelijk zijn, zijn bijvoorbeeld metingen, klein herstelwerk en afstellingen aan wissels.
    Betrouwbaar

    Het Zöllner veiligheidssysteem is op het hoogste niveau (4) van de Europese richtlijn ‘Safety Integrity Level’ (SIL) voor elektrische systemen gecertificeerd. Hiermee is het bewezen betrouwbaar.
    Leren van het buitenland

    Pier Eringa, directeur ProRail: ‘Dit systeem heeft zich in het buitenland bewezen. BAM heeft het nu naar Nederland gehaald in samenwerking met ProRail. ’s Nachts en in het weekend werken hoeft dus niet meer altijd. Hierdoor kunnen we de spoorsector aantrekkelijker maken op de arbeidsmarkt. En dat is noodzakelijk, want een goede staat van de infrastructuur is essentieel om de beschikbaarheid ervan te kunnen blijven garanderen. Zonder dat de veiligheid van de medewerkers in het geding komt.’
    Primeur

    BAM neemt het systeem medio juni voor het eerst in gebruik tijdens onderhoudswerkzaamheden.
    youtu.be/DJdFJFBih5A
  8. forum rang 6 OnoMatopee 31 mei 2018 16:43
    ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten zullen vanaf vrijdag invoerheffingen opleggen aan staal en aluminium dat wordt ingevoerd uit Canada, Mexico en de EU. Dat maakte het Witte Huis donderdag bekend.

    Jammer dat BAM geen staal uitvoert, dan was het een extra reden om er een pennystock van te maken....hoewel geen reden dan reden.
1.102 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 56 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links