Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,225 19 apr 2024 17:35
  • -0,016 (-1,29%) Dagrange 1,212 - 1,238
  • 1.717.700 Gem. (3M) 2,2M

PostNL mei 2018, ontslagen !

3.296 Posts
Pagina: «« 1 ... 151 152 153 154 155 ... 165 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 gpjf 30 mei 2018 14:54
    Nog even en dan koop ik weer bij want dit gaat nergens over. Hier kan je geen builen aan vallen. Ik zou geen reden weten waarom de koers nog lager zou gaan. natuurlijk er zullen altijd mensen zijn die het sentiment naar benden proberen te krijgen maar met de werkelijke waarde heeft het totaal niks te maken.
  2. down 30 mei 2018 15:01
    quote:

    prinszicht schreef op 30 mei 2018 10:55:

    [...]

    Dat klopt! Wat jij schrijft is geen onzin maar ik ben het niet met je eens. Personeel plus 5 procent. Top. Pensioen plus 2,5 miljard! Top. De overheid gedienstig te woord staan. Prima. Groot verbruikers lage prijzen. ACM boetes betaald. Iedereen is na 6 jaar HV aan bod gekomen. We hebben de kas volgestopt met de verkoop Tnt. Het extraatje wat ons bij de splitsing is voorgehouden. En nu zijn we aan de beurt en moeten we nog langer wachten en worden we eerst flink in de min gestort. 1,5 euro op de koers omdat een overleg eind 2016 niet goed is aangepakt. Dat heeft niets met geduld te maken en door dat te stellen verkoop je zelf de nodige onzin.
    Ja je kijkt alleen maar wat de koers doet maar niet wat postnl doet wat wil je nog meer dan!als je mensen moeten geloven ga je morgen dood omdat!????? in je zit maar zelf weet je het wel beter omdat je er dichtbij bent en weet hoe het precies zit de mensen die het vertellen dat je ....? kunt gaan
    die willen alleen maar geld aan je verdienen Hoe doen ze dat? door je iets bang te maken en als je niet sterk in je schoenen staat dat ga je er inderdaad eraan!!!!
  3. [verwijderd] 30 mei 2018 15:14
    quote:

    pielsje schreef op 30 mei 2018 14:31:

    [...]

    Yep, wat gaat het kosten als blijkt dat Sandd het minimumloon ontduikt?
    Wat blijft er over, weet je dat ook?

    Eerst zit pielsje te suggereren dat die "50-60M" kostenbesparing een verzinsel zou zijn van mij, en nu meent pielsje dat PostNL moet opdraaien voor de zonden van Sandd.

    (Als Sandd de boel aantoonbaar bedriegt dan is er volgens mij nog slechts 1 gepast remedie: de overheid kan direct de stekker uit Sandd halen. Mocht PostNL Sandd overnemen dan is het natuurlijk so wie so wel snel afgelopen met alle wanpraktijken... Sandd contacten zullen waarschijnlijk niet worden verlengd en alle personeelsadvertenties worden direct ingetrokken met als doel om de hele toko zo snel mogelijk van het post-toneel te laten verdwijnen)
  4. [verwijderd] 30 mei 2018 15:37
    quote:

    gpjf schreef op 30 mei 2018 14:46:

    ik begrijp echt niet dat mensen op di koersniveau verkopen
    We worden geconfronteerd met een stroomversnelling slechts nieuws rondom PostNL: werkelijk alles zitten inmiddels tegen.

    Er is nog slechts 1 laatste strohalm waar je je aan vast kunt houden, namelijk de uitkomst van de postdialoog... maar die volgt eind volgende maand pas.

    Shortende partijen lijken inmiddels weer massaal bezig met uitbreiden (3x op rij een melding van uitbreiding), dus de vrees dient zich opnieuw aan dat het laagste koersdoel van analisten (2,80 euro) binnenkort wellicht alsnog toch op de borden komt te staan... alle ingrediënten lijken inmiddels aanwezig om dit mogelijk al te laten gebeuren voordat de uitkomst van de postdialoog bekend wordt.

    PS. Het dividend beleid van PostNL kan ogenschijnlijk alleen nog worden gered met een mooie uitkomst van de postdialoog voor PostNL, waarmee PostNL ogenschijnlijk eigenlijk de regie over haar eigen toekomst volledig heeft verloren.

    In zekere zin zetten beleggers zelfs ook de overheid het mes op de keel, want als het misgaat met PostNL (+ Sandd) dan zal de overheid zelf door veel van de betrokken partijen als de 'ontwerper' hoofdschuldige van de mislukte privatisering van de post worden aangewezen.

    Besef alleen wel... dat van beleggers ook bekend is dat ze wel vaker geneigd zijn om flink te overdrijven.
  5. Olie=Business 30 mei 2018 15:53
    quote:

    gpjf schreef op 30 mei 2018 15:08:

    30 % waarvan en waarschijnlijk met verlies die hij /zij eerder denkt goed toemaken bij bpost. Ik ben zeer benieuwd of dit een goede move is. Bpost zal dan toch even moeten stijgen want ze zijn veel duurder en je hebt dus er aanzienlijk minder van terug kunnen kopen ipv Post.nl
    Probeer met Bpost enigzins het verlies bij Postnl goed te maken. Zie wel mogelijkheden.
    Zitten ook op laagste koers sinds tijden(afgelopen maanden gehalveerd). Verwacht dat er meer opwaartse potentie inzit. Blijft een probeersel, kijk wel wat er van komt.
  6. forum rang 6 prinszicht 30 mei 2018 16:04
    quote:

    up en down schreef op 30 mei 2018 15:01:

    [...] Ja je kijkt alleen maar wat de koers doet maar niet wat postnl doet wat wil je nog meer dan!als je mensen moeten geloven ga je morgen dood omdat!????? in je zit maar zelf weet je het wel beter omdat je er dichtbij bent en weet hoe het precies zit de mensen die het vertellen dat je ....? kunt gaan
    die willen alleen maar geld aan je verdienen Hoe doen ze dat? door je iets bang te maken en als je niet sterk in je schoenen staat dat ga je er inderdaad eraan!!!!
    Ga ik dood!? Nou, dan rest mij alleen nog een ieder gezondheid, geluk en wijsheid te wensen. Vaarwel!

    Wel jammer van mijn aankoop gister. En al die andere aandelen. Gaat ik nooit meer die winst pakken.

    Ik wens trouwens HV ook nog een heldhaftige slotrace als ceo. Het is niet persoonlijk en uiteindelijk mag ik de grootste idioot zijn in de geschiedenis van dit forum. Dat jullie nog menigmaal aan me zullen terugdenken als de grootste roeptoeter met zijn krankzinnige complot theorieën. Met mijn vriend voorop in de strijd omdat ie het zelfs dan niet kan laten;-).

    Tot zover het rondje markabrer humor. De ernst mag er ook zijn. Er wordt weer vrolijk over briefjes gekletst en de postmonoloog terwijl we net een rechtse op de pakketdivisie hebben gekregen. En op 1 ding kun je rekenen in deze soap. Geen woord van HV naar buiten en daarmee voldoende speelruimte voor de shorters. Die laten ons snel weten wat ze van deze deal vinden.
  7. forum rang 6 Lector 30 mei 2018 16:06
    quote:

    BBman schreef op 30 mei 2018 15:53:

    [...]

    Probeer met Bpost enigzins het verlies bij Postnl goed te maken. Zie wel mogelijkheden.
    Zitten ook op laagste koers sinds tijden(afgelopen maanden gehalveerd). Verwacht dat er meer opwaartse potentie inzit. Blijft een probeersel, kijk wel wat er van komt.
    Ik zou ook wel 30%-40% willen afbouwen maar die duizenden euro's ga ik niet goed maken elders. Dus dan maar bijkopen en de dood of de gladiolen :-)
  8. Spes 30 mei 2018 16:07
    quote:

    PGV schreef op 30 mei 2018 14:56:

    [...]

    Ik ook niet, ik koop nog steeds bij. Moeten haast wel shorters zijn die verkopen.
    Een luxe dat je dat kan. Helaas zit ik al helemaal vast in PostNL. Eerst keurt de EC de overname van TNT Express door UPS onterecht af. Schadeclaim in de maak maar niet voor de PostNL beleggers.
    Daarna een bod van € 5,75 dat wordt afgewezen omdat het te weinig is en de overheid dreigt de UPD af te pakken.
    Van wie is het bedrijf nu, de overheid of mij als aandeelhouder? Ik kijk ondertussen tegen 20% verlies aan terwijl de beurs op recordhoogte staat. Handig als je zelf regels maakt. Kun je valsspelen om alles naar je hand te zetten.
  9. the legend 30 mei 2018 16:07
    PostNL is volgens de Wereldpostunie wereldwijd het een na beste postbedrijf dat werkt in opdracht van de overheid. De Unie onderzocht de data van 173 aangesloten landen en concludeert dat PostNL als uitvoerder van de UPD goed en op constant hoog niveau presteert. Op de eerste plaats staat Swiss Post, de derde plaats is voor Japan Post Holding.

    inDelen

    Criteria
    Het onderzoek is gebaseerd op miljarden data over het postverkeer die de Wereldpostunie jaarlijks verwerkt. De 173 postbedrijven zijn beoordeeld op vier criteria:
    Overkomstduur
    De mate van verbondenheid met andere postbedrijven en partners
    De vraag naar het totale assortiment van postale services en
    Het vermogen van het bedrijf om te vernieuwen en mee te gaan in de veranderende markt
    PostNL viel onder meer op door de snelle levering en de goede verwerking van grote hoeveelheden internationale post.

    Betrouwbaar
    Volgens het onderzoeksrapport laat PostNL in 2017 een uitgebalanceerde en constante prestatie zien. Daarmee stijgt PostNL op de ranglijst van de Wereldpostunie van een vierde plaats in 2016 naar de tweede plaats in 2017. De Unie stelt: ‘De bezorgsnelheid en de volumes internationale post die PostNL verwerkt, maakt PostNL een van de meest betrouwbare postbedrijven ter wereld.’

    De Wereldpostunie
    De Wereldpostunie bestaat sinds 1874. Bijna alle landen zijn aangesloten bij de Wereldpostunie. In totaal doen 192 landen mee. Die landen maken samen binnen de Wereldpostunie afspraken over het postverkeer over heel de wereld. Bijvoorbeeld over de kwaliteit van de postverwerking. En over de kosten van bepaalde diensten. Of over de veiligheid. Ook aan de orde komen onderwerpen zoals barcodes en track & trace.

    Lees hier het volledige rapport. (ENg)
  10. forum rang 6 Lector 30 mei 2018 16:11
    quote:

    the legend schreef op 30 mei 2018 16:07:

    PostNL is volgens de Wereldpostunie wereldwijd het een na beste postbedrijf dat werkt in opdracht van de overheid. De Unie onderzocht de data van 173 aangesloten landen en concludeert dat PostNL als uitvoerder van de UPD goed en op constant hoog niveau presteert. Op de eerste plaats staat Swiss Post, de derde plaats is voor Japan Post Holding.

    inDelen

    Criteria
    Het onderzoek is gebaseerd op miljarden data over het postverkeer die de Wereldpostunie jaarlijks verwerkt. De 173 postbedrijven zijn beoordeeld op vier criteria:
    Overkomstduur
    De mate van verbondenheid met andere postbedrijven en partners
    De vraag naar het totale assortiment van postale services en
    Het vermogen van het bedrijf om te vernieuwen en mee te gaan in de veranderende markt
    PostNL viel onder meer op door de snelle levering en de goede verwerking van grote hoeveelheden internationale post.

    Betrouwbaar
    Volgens het onderzoeksrapport laat PostNL in 2017 een uitgebalanceerde en constante prestatie zien. Daarmee stijgt PostNL op de ranglijst van de Wereldpostunie van een vierde plaats in 2016 naar de tweede plaats in 2017. De Unie stelt: ‘De bezorgsnelheid en de volumes internationale post die PostNL verwerkt, maakt PostNL een van de meest betrouwbare postbedrijven ter wereld.’

    De Wereldpostunie
    De Wereldpostunie bestaat sinds 1874. Bijna alle landen zijn aangesloten bij de Wereldpostunie. In totaal doen 192 landen mee. Die landen maken samen binnen de Wereldpostunie afspraken over het postverkeer over heel de wereld. Bijvoorbeeld over de kwaliteit van de postverwerking. En over de kosten van bepaalde diensten. Of over de veiligheid. Ook aan de orde komen onderwerpen zoals barcodes en track & trace.

    Lees hier het volledige rapport. (ENg)
    PostNL is volgens de Wereldpostunie wereldwijd het een na beste postbedrijf dat werkt in opdracht van de overheid.
    "hoera, willen ze nu een lintje" ?
  11. [verwijderd] 30 mei 2018 16:15
    quote:

    the legend schreef op 30 mei 2018 16:07:

    PostNL is volgens de Wereldpostunie wereldwijd het een na beste postbedrijf dat werkt in opdracht van de overheid. De Unie onderzocht de data van 173 aangesloten landen en concludeert dat PostNL als uitvoerder van de UPD goed en op constant hoog niveau presteert. Op de eerste plaats staat Swiss Post, de derde plaats is voor Japan Post Holding.

    inDelen

    Criteria
    Het onderzoek is gebaseerd op miljarden data over het postverkeer die de Wereldpostunie jaarlijks verwerkt. De 173 postbedrijven zijn beoordeeld op vier criteria:
    Overkomstduur
    De mate van verbondenheid met andere postbedrijven en partners
    De vraag naar het totale assortiment van postale services en
    Het vermogen van het bedrijf om te vernieuwen en mee te gaan in de veranderende markt
    PostNL viel onder meer op door de snelle levering en de goede verwerking van grote hoeveelheden internationale post.

    Betrouwbaar
    Volgens het onderzoeksrapport laat PostNL in 2017 een uitgebalanceerde en constante prestatie zien. Daarmee stijgt PostNL op de ranglijst van de Wereldpostunie van een vierde plaats in 2016 naar de tweede plaats in 2017. De Unie stelt: ‘De bezorgsnelheid en de volumes internationale post die PostNL verwerkt, maakt PostNL een van de meest betrouwbare postbedrijven ter wereld.’

    De Wereldpostunie
    De Wereldpostunie bestaat sinds 1874. Bijna alle landen zijn aangesloten bij de Wereldpostunie. In totaal doen 192 landen mee. Die landen maken samen binnen de Wereldpostunie afspraken over het postverkeer over heel de wereld. Bijvoorbeeld over de kwaliteit van de postverwerking. En over de kosten van bepaalde diensten. Of over de veiligheid. Ook aan de orde komen onderwerpen zoals barcodes en track & trace.

    Lees hier het volledige rapport. (ENg)
    Ik zie de samenwerking tussen DHL en Bpost dan ook als een sterkte van PostNL. In de praktijk was de samenwerking DHL/Bpost er al lang voor de pakjesroute DLD/BE. Kwalitatief is PostNL in Belgie veel beter dan het samenwerkende duo DHL/Bpost. Concurrentie op de NL markt zal er niet veel door veranderen! M.a.w. een non-event.
  12. Lionel50045254 30 mei 2018 16:17
    De toekomst van PostNL

    23-05-2018
    15 november 2017 hield de 2e Kamer een hoorzitting over de toekomst van de post en daarmee ook de toekomst van Postnl. De regering en het parlement willen zich bemoeien met de postmarkt en de hoorzitting was de aftrap van wat zij noemen: de `Postdialoog'. Bij de hoorzitting waren vertegenwoordigers aanwezig van de vakbonden (FNV en BVVP), van de OR-en van Postnl en Sandd en de directie van PostNL en de Sandd.

    Vanaf half april is de Postdialoog echt van start gegaan. In dat kader hebben de 4 vakbonden op 11 april 2018 een reactie (pdf) gestuurd naar voorzitter van de Postdialoog. De bonden zien het volume aan post slinken. Daardoor neemt de concurrentie toe omdat er minder is te verdelen. De gevolgen zijn dalende prijzen voor grote klanten en stijgende prijzen voor de consument. En binnen de postbedrijven komt er steeds meer druk op arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden. Uiteindelijk zullen bedrijven omvallen of worden overgenomen. Met alle gevolgen van dien voor de 60.000 mensen die bij de postbedrijven werken en voor de maatschappij die voor een deel van de kosten zal opdraaien.

    Er zijn 3 toekomstvisies

    De eerste gaat over de UPD (Universele Post Dienst) die Postnl. uitvoert. De UPD garandeert dat overal in Nederland de post wordt bezorgd, 5 dagen per week. Er wordt gedacht aan aanbesteden of aan versobering. De bonden zijn hier niet voor: veel onzekerheid voor het personeel en uitkleden van de kwaliteit.
    De tweede gaat over meerdere postbedrijven naast elkaar. Dit kan door `verkaveling'. Zoals bij het openbaar vervoer waar de (bus)bedrijven een regio voorzien. Of niet-verkaveling door bestaande postbedrijven kunstmatig te beschermen. Dat laatste is toekomst loos volgens de bonden. Verkaveling biedt heel veel onzekerheid voor het personeel en vereist ingewikkelde afspraken om verplichtingen van het andere postbedrijf over te nemen.
    Een derde is samenvoegen (`consolidatie') door het fuseren van de postbedrijven. De vakbonden vinden dit het beste plan voor de toekomst, het beste voor het personeel, de consument en de kwaliteit van de post.
3.296 Posts
Pagina: «« 1 ... 151 152 153 154 155 ... 165 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links