Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Online kussengevecht nekt Beter Bed

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 mei 2018 11:03
    Beter Bed is een prijsvechter met mega-kortingen, winkelverkooptactiek en weinig service. Die formule werkte, ondanks dat mensen wisten dat ze bedonderd werden (als ik 50% korting kan krijgen, betaal ik dan niet alsnog 30% teveel? ) omdat er weinig alternatieven waren. Aan de onderkant was er IKEA, en erboven zaten de dure merken. Nu wordt die hele markt in 1x platgegooid door online winkels waarbij je dezelfde voordelen (lage prijs, proefliggen, etc.) hebt, maar niet de nadelen (gladde verkopers, brakke koffie en drukte). Ongeveer waarom ook de MediaMarkt en concurrenten onderuit gaan.
    Voor mij is BeterBed een mooie shortkandidaat, zeker als ze nu nog een kwartaal matige cijfers bieden. Niet dat Duitsland zo'n spectaculaire markt voor ze was (dat is het al jaren niet) maar omdat deze merken ook in Nederland en Belgie aan de weg timmeren.
  2. [verwijderd] 29 mei 2018 12:08
    Het mes snijdt aan twee kanten, Nico.

    Beter Bed heeft de voordelen van Emma, en Emma de voordelen van Beter Bed / Matrazen Concord. Het zou mij verbazen als een van beiden het contract beeindigen, daar ze elkaar nu goed aanvullen. Echter je weet het nooit. De Duitse consument loopt op internet mijlenver achter op de Nederlandse consument t.a.v. het kopen via internet.

    Emma-matras is één ding, daarnaast is er voor de slaapkamer nog heel veel andere accessoires die nodig zijn om het slaap-/liggedeelte af te maken.
  3. [verwijderd] 29 mei 2018 12:21
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 29 mei 2018 10:51:

    Ik denk dat Beter Bed een eigen matras moet gaan maken en verkopen.
    En alweer is DeZWarteRidder niet op de hoogte:

    "Het merk M-Line behoort toe aan het Beter Bed concern. De M-Line matrassen zijn allen voorzien van visco elastisch schuim het zogenaamde Nasa traagschuim. Daarom zorgen de matrassen van M-Line voor een juiste drukverlaging en drukverdeling"
  4. Belangstellende 29 mei 2018 12:24
    Het verhaal van Inberg klopt maar als hij op de laatste AVA geweest was, had hij gehoord wat de toekomst is van "pure players".
    Die hebben inderdaad financiers met diepe zakken maar ook daar moet een keer winst gemaakt worden. BB heeft inmiddels een goedlopende website en op de AVA is de CEO van Bol.com toegetreden tot de RvC. De nieuwe CEO van Beter Bed Holding zet op dit moment stevig in. Koops is niet voor niets vertrokken. Bij hem was de pijp leeg na het (alleen) harde werken in het laatste jaar.

    BB heeft een degelijke balans. Dat er weinig dividend uitgekeerd is de laatste keer, is niet verkeerd. Er blijft dan ruimte over voor investeringen. Nieuwe ervaren bestuurders, een competente RvC. We moeten BB de tijd geven.
  5. MrMarshall 29 mei 2018 23:02
    quote:

    xkinkykongx schreef op 29 mei 2018 16:47:

    Ik heb dat LIDL matras gekocht, uit nieuwsgierigheid en je kon hem 100dagen lang proefgebruiken . Ze krijgen hem niet meer terug. En ik heb blijkbaar altijd veel te veel betaald voor een matras
    Zeker een goed schuimmatras hoeft niet veel te kosten. Verbaast me eigenlijk dat slimme startups nu pas daarop inspringen. Simpele maar doeltreffende techniek, goedkope grondstof. Geen toeval dat Emma en Bett1 e.a. geen pocketveermatrassen leveren: die schuimmatrassen komen vacuum gezogen in een doosje bij je thuis (nog net niet door je brievenbus). Misselijkmakende stank overigens nog 2 weken heb ik ervaren.

    Veel onzin verkooppraat in matrassenwereld. Bv Tempur schuimmatras voor 1600 euro (!) met Nasa traagschuim (tja) en scoort onderin in de cons test. Pocketveer betere vochtregulering blabla: ook weerlegd in de cons test.
  6. Dhrbelegger 29 mei 2018 23:20
    quote:

    FrancisFox schreef op 29 mei 2018 11:03:

    Voor mij is BeterBed een mooie shortkandidaat, zeker als ze nu nog een kwartaal matige cijfers bieden. Niet dat Duitsland zo'n spectaculaire markt voor ze was (dat is het al jaren niet) maar omdat deze merken ook in Nederland en Belgie aan de weg timmeren.
    Was een mooie shortkandidaat, inmiddels 60% van de koers af binnen een jaar, maar is een mooie investeringskans.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links