Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ahold Delhaize Koninklijke AEX:AD.NL, NL0011794037

  • 26,760 16 apr 2024 09:10
  • -0,220 (-0,82%) Dagrange 26,750 - 26,900
  • 84.725 Gem. (3M) 2M

PB

1.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 76 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 11 april 2018 20:35
    Aandeelhouders voelen zich misleid door Ahold Delhaize

    Aandeelhouders hebben niets te zeggen over verlenging van de beschermingsconstructie van Ahold Delhaize. Waarnemend voorzitter Jan Hommen liet er tijdens de aandeelhoudersvergadering woensdag geen misverstand over bestaan: een besluit daarover is een bevoegdheid van de raad van bestuur, onder toezicht van de commissarissen.

    Met die mededeling zette Hommen de discussie meteen op scherp. Professionele aandeelhouders leefden de afgelopen jaren in de veronderstelling dat zij zouden mogen stemmen over een verlenging van de beschermingsoptie. Ten onrechte bleek in februari, toen Ahold Delhaize onverwacht stelde dat het bestuur dit zelf mag beslissen.

    Lees ook
    Aandeelhouders buitenspel bij beslissing beschermingswal Ahold Delhaize

    Aandeelhouders voelen zich misleid door Ahold Delhaize, omdat het bedrijf een andere verwachting had gewekt. Een grote groep Nederlandse institutionele beleggers onder leiding van APG toonde zich kritisch over de communicatie van het concern sinds 2016. De Franse activist CIAM plaatste twijfels bij de juridische interpretatie en deed een moreel beroep op het concern het toch ter stemming te brengen. Er werd ook een voorstel gedaan om een nieuwe periode te bekorten tot vijf jaar.

    Jan Hommen en vertrekkend topman Dick Boer deden hun best de gemoederen te sussen door te stellen dat er nog geen beslissing is genomen over verlenging van de beschermingsconstructie. 'Ik heb de afgelopen periode met meer dan 150 beleggers gesproken. Maar ik praat ook met de ondernemingsraad', vertelde Boer.

    Optie verloopt
    Ahold Delhaize is momenteel beschermd tegen vijandelijke overnames. De Stichting Continuïteit Ahold Delhaize (SCAD) heeft een optie om preferente aandelen te bemachtigen. Die optieovereenkomst verloopt in december dit jaar.

    In 2016 zette Ahold verlenging van de optie op de agenda voor de bijzondere aandeelhoudersvergadering waarbij over de fusie met Delhaize kon worden gestemd. Die werd er volgens Ahold vanaf gehaald omdat aandeelhouders het geen onderwerp vonden dat pastte bij het onderwerp van de fusie.

    Toen is voor veel beleggers de verwarring ontstaan. Hommen legde daarom uit: In 2016 ging het om een statutenwijziging en daar is wel instemming voor nodig van de aandeelhouders. Nu gaat het om een reguliere verlenging van de optieovereenkomst en is het een bevoegdheid voor de raad van bestuur onder toezicht van de raad van commissarissen. 'De ava heeft hiervoor 15 jaar geleden een machtiging verleend.'

    Verkeerde verwachting gewekt

    Foto: Harold Versteeg/Hollandse Hoogte

    Een deel van de aandeelhouders nam geen genoegen met die technische uitleg. 'Waarom heeft u twee jaar die verwachting gewekt?', vroeg een woordvoerder van onder meer Robeco, Actiam en NN. Ceo Dick Boer weigerde de schuld van dat misverstand op zich te nemen. Hij herhaalde verschillende keren dat Ahold Delhaize sinds februari hier uitgebreid over heeft gecommuniceerd.
    De aandeelhouders hebben in 2003 met de huidige constructie ingestemd, maar enkelen van hen bestrijden de rechtsgeldigheid daarvan.

    Het bedrijf kreeg ook steun voor verlenging van de beschermingsconstructie van een oude bekende.Leerkracht Ineke Geneste, een kleine aandeelhouder, verzette zich in het crisisjaar 2003 tegen de beloning van de toenmalige topman Anders Moberg. Door haar persoonlijke appel werd zij symbool van de onvrede onder aandeelhouders.

    Nu sprak zij haar steun uit voor de bescherming van Ahold. 'In 2003 was het nodig rond de crisis rond het bedrijf. U allen hier leest ook de verhalen nu over AkzoNobel en Unilever. Daarom steun ik van harte het bestuur met de verlenging van de bescherming.'

    Hoe zwaar de kwestie wordt opgenomen, is nog een open vraag. Onvrede wordt meestal geventileerd door bestuur en commissarissen geen décharge te verlenen. Die werd met een overgrote meerderheid verleend. Aandeelhouders hielden hun kruit droog voor wat de Ahold-top de komende maanden gaat doen.

    Vertrekkers afwezig
    Opvallend was dat woensdag geen van de vertrekkende commissarissen van Ahold Delhaize aanwezig was. Vorige week kondigde het bedrijf onverwacht aan dat rvc-voorzitter Mats Jansson wordt vervangen door Jan Hommen. Ook de Belgen Johnny Thijs, voormalig topman van Bpost, en Patrick de Maeseneire, voormalig topman van Barry Callebaut en Adecco zwaaien plots af. Zij waren om verschillende redenen verhinderd.

    De ava was het laatste publieke optreden van Dick Boer als ceo. Hij geeft deze zomer na zeven jaar het stokje door aan tweede man Frans Muller. Boer blikte terug op wat hij heeft bereikt. Hoewel hij sprak voor de aandeelhouders zei hij niets over hun behaalde financiële rendementen. Hij sprak alleen over de winkelbeleving, de kansen die technologie biedt en beloofde een glorieuze toekomst voor de fysieke supermarkt. 'Hoe virtueler de wereld, hoe groter de behoefte aan een echte wereld. Onze winkels zullen sociale ontmoetingsplaatsen worden.'

    Jeroen Bos

    Pieter Couwenbergh

    fd.nl/ondernemen/1249632/aandeelhoude...
  2. forum rang 10 voda 12 april 2018 16:20
    AH mag toeslagen niet afbouwen

    Gepubliceerd op 12 apr 2018 om 14:03

    Ahold Delhaize 16:01
    19,82 +0,03 (+0,16%)

    ZAANDAM (AFN) - Albert Heijn mag toeslagen voor werknemers van overgenomen franchisebedrijven niet afbouwen. Dat oordeelde de kantonrechter in Zaanstad in een rechtszaak die FNV had aangespannen tegen de supermarktketen.

    Albert Heijn koopt regelmatig supermarkten van franchisenemers, inclusief personeel. Omdat deze 'nieuwe' medewerkers soms meer verdienen dan de cao van hun collega's, zet Albert Heijn dat overschot om in een persoonlijke toeslag. Bij iedere loonsverhoging volgens de cao, trekt de keten een bedrag van die toeslag af.

    Die werkwijze, ook wel mandjesvergelijking genoemd, is volgens de kantonrechter in strijd met Europese wetgeving en wordt daarom verboden. Toch worden niet alle eisen van FNV ingewilligd. De vakbond wilde dat Albert Heijn alle werknemers die sinds 2011 te maken hebben gehad met mandjesvergelijking de achterstallige toeslagen alsnog uitbetaalt. De rechter stemde daar niet mee in, omdat de omstandigheden per personeelslid te veel verschilden voor zo'n collectieve vordering.
  3. forum rang 10 voda 24 april 2018 13:34
    CIAM dient formeel verzoek in voor Bava Ahold Delhaize
    Belangrijkste agendapunt beschermingsconstructie supermarktketen.

    (ABM FN-Dow Jones) De activistische aandeelhouder CIAM heeft formeel een verzoek ingediend bij supermarktketen Ahold Delhaize voor de organisatie van een Bava, waarbij de beschermingsconstructie van het Nederlands-Belgische concern ter stemming gebracht zal worden. Dit bevestigde de belegger dinsdag aan ABM Financial News.

    De kwestie betreft een optie van de Stichting Continuïteit Ahold Delhaize om cumulatief preferente aandelen te verwerven als bijvoorbeeld een ongewenste koper voor Ahold Delhaize zich meldt.

    Een voorstel tot een vijfjarige verlenging van de optieovereenkomst stond in 2016, als stempunt, op de agenda voor een bijzondere aandeelhoudersvergadering. Dit agendapunt werd echter geschrapt nadat het stemadviesbureau Glass Lewis aandeelhouders had geadviseerd tegen te stemmen.

    In februari van dit jaar stelde Ahold Delhaize zich op het standpunt dat zij in samenspraak met de Stichting, zonder tussenkomsten van de aandeelhoudersvergadering, maar wel onder goedkeuring van de raad van commissarissen, kan besluiten de optieovereenkomst te verlengen. En dit is tegen het zere been van CIAM, maar ook die van de Vereniging van Effectenbezitters, zo bleek op 11 april tijdens de jaarvergadering van de supermarktketen.

    Aandeelhouders werden volgens de VEB "altijd in de waan gelaten" dat zij het laatste woord hadden over een verlenging van die optie.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 4 mei 2018 16:28
    'Lagere omzet voor Ahold Delhaize'

    Gepubliceerd op 4 mei 2018 om 13:26 | Views: 2.163

    Ahold Delhaize 16:09
    19,14 -0,47 (-2,38%)

    AMSTERDAM (AFN) - Ahold Delhaize presenteert woensdag voorbeurs naar verwachting een hogere kwartaalwinst op een lagere omzet dan een jaar eerder. Dat is althans de voorspelling van analisten die het supermarktconcern zelf heeft geraadpleegd.

    Marktvorsers rekenen in doorsnee op een omzet van 14,8 miljard euro voor de eerste drie maanden van dit jaar, tegen 15,9 miljard een jaar eerder. Onder de streep blijft daarvan een nettowinst over van 384 miljoen euro, zo is de verwachting. In dezelfde periode vorig jaar was dat nettoresultaat 365 miljoen euro. De onderliggende operationele winst, dus zonder bijzondere baten en lasten, daalt naar verwachting van 604 miljoen naar 586 miljoen euro.

    Bij de presentatie van de kwartaalcijfers is het ook de vraag wat de plannen van Ahold Delhaize voor de Belgische markt zijn. Topman Dick Boer kondigde in februari aan een nieuwe strategie voor het land te ontwikkelen, omdat de opbrengsten in België nagenoeg vlak bleven en de winstgevendheid er flink terugliep. De kenners verwachten dat de kwartaalopbrengsten in het thuisland van Delhaize op vergelijkbare basis met 1 procent zijn toegenomen.

    Naast de cijfers zullen investeerders ook geïnteresseerd zijn naar de beschermingsconstructie van Ahold Delhaize tegen overnames of opsplitsingen. Investeerder CIAM wil dat aandeelhouders mogen stemmen over voortzetting van die zogeheten 'gifpil'. Ahold Delhaize zelf zegt voor het einde van dit jaar met een beslissing te komen over de constructie.

    Beleggers kijken ook naar aanwijzingen over de koers die Frans Muller, opvolger van topman Dick Boer, zal varen. Zijn benoeming per 1 juli werd over het algemeen goed ontvangen. Kenners denken niet dat er grote strategische veranderingen onder de nieuwe bestuurder staan te gebeuren.
  5. [verwijderd] 4 mei 2018 22:37
    quote:

    voda schreef op 4 mei 2018 16:28:

    'Lagere omzet voor Ahold Delhaize'

    Gepubliceerd op 4 mei 2018 om 13:26 | Views: 2.163

    Ahold Delhaize 16:09
    19,14 -0,47 (-2,38%)

    AMSTERDAM (AFN) - Ahold Delhaize presenteert woensdag voorbeurs naar verwachting een hogere kwartaalwinst op een lagere omzet dan een jaar eerder. Dat is althans de voorspelling van analisten die het supermarktconcern zelf heeft geraadpleegd.

    Marktvorsers rekenen in doorsnee op een omzet van 14,8 miljard euro voor de eerste drie maanden van dit jaar, tegen 15,9 miljard een jaar eerder. Onder de streep blijft daarvan een nettowinst over van 384 miljoen euro, zo is de verwachting. In dezelfde periode vorig jaar was dat nettoresultaat 365 miljoen euro. De onderliggende operationele winst, dus zonder bijzondere baten en lasten, daalt naar verwachting van 604 miljoen naar 586 miljoen euro.

    Bij de presentatie van de kwartaalcijfers is het ook de vraag wat de plannen van Ahold Delhaize voor de Belgische markt zijn. Topman Dick Boer kondigde in februari aan een nieuwe strategie voor het land te ontwikkelen, omdat de opbrengsten in België nagenoeg vlak bleven en de winstgevendheid er flink terugliep. De kenners verwachten dat de kwartaalopbrengsten in het thuisland van Delhaize op vergelijkbare basis met 1 procent zijn toegenomen.

    Naast de cijfers zullen investeerders ook geïnteresseerd zijn naar de beschermingsconstructie van Ahold Delhaize tegen overnames of opsplitsingen. Investeerder CIAM wil dat aandeelhouders mogen stemmen over voortzetting van die zogeheten 'gifpil'. Ahold Delhaize zelf zegt voor het einde van dit jaar met een beslissing te komen over de constructie.

    Beleggers kijken ook naar aanwijzingen over de koers die Frans Muller, opvolger van topman Dick Boer, zal varen. Zijn benoeming per 1 juli werd over het algemeen goed ontvangen. Kenners denken niet dat er grote strategische veranderingen onder de nieuwe bestuurder staan te gebeuren.
    Wanneer je bovenstaand bericht leest,zou je je de vraag kunnen stellen waarom die omzet zo daalt.
    Geen woord in het bericht over de oorzaak: de euro/dollar.

    Net als destijds met overname Amazon >Whole Foods kwamen er allemaal van dat soort halfslachtige berichten de wereld in .
  6. forum rang 10 voda 7 mei 2018 16:30
    Modernisering bij Ahold-dochter Food Lion

    Gepubliceerd op 7 mei 2018 om 07:53 | Views: 2.107

    Ahold Delhaize 16:13
    19,15 +0,02 (+0,13%)

    SALISBURY (AFN) - De Amerikaanse supermarktketen Food Lion, onderdeel van Ahold Delhaize, gaat meer dan honderd vestigingen opnieuw inrichten. Als gevolg van deze moderniseringsslag met een kostenplaatje van 168 miljoen dollar komen er meer dan 5000 nieuwe banen bij.

    De herinrichting van de winkels in het gebied Greater Norfolk, Virginia, vindt dit jaar plaats. Het assortiment wordt uitgebreid, met bijvoorbeeld meer vers voedsel en restaurants voor ambachtelijk gemaakte producten. Tijdens de verbouwing blijven de vestigingen gewoon geopend. In de afgelopen vier jaar heeft Food Lion al 544 van zijn meer dan duizend winkels opnieuw ingericht. Food Lion telt nu meer dan 63.000 werknemers.
  7. kassiebora 8 mei 2018 14:19
    8-5-2018 13:46:13

    Beursblik: minder omzet voor Ahold Delhaize
    Analisten rekenen wel op hogere nettowinst.

    (ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in de eerste drie maanden van 2018 vermoedelijk lagere resultaten geboekt, hoewel de nettowinst wel hoger uitviel. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

    Volgens de analisten behaalde Ahold Delhaize in het afgelopen kwartaal een omzet van 14.819 miljoen euro. Daar droeg Amerika 8.797 miljoen euro bij, Nederland 3.409 miljoen euro en België 1.194 miljoen euro.

    Verder voorzien de analisten een vergelijkbare omzetgroei van 2,1 procent in Amerika, 3,0 procent in Nederland en 1,1 procent in België.

    Dit zou volgens de analisten een onderliggende operationele winst van 586 miljoen euro moeten opleveren met een bijhorende marge van 3,9 procent.

    Netto verdiende Ahold Delhaize vermoedelijk 384 miljoen euro.

    In het eerste kwartaal van 2017 behaalde Ahold Delhaize een omzet van 15.870 miljoen euro met een onderliggende operationele winst van 604 miljoen euro en een nettowinst van 356 miljoen euro.

    In aanloop naar de cijfers besloten analisten van JPMorgan, Jefferies en Goldman Sachs om het aandeel Ahold Delhaize van de kooplijst te halen. Aanleiding was toch vooral de goede koersprestaties van het aandeel.

    Heikel

    Op de laatste jaarvergadering van het supermarktconcern was het verlengen van een beschermingsconstructie een heikel punt. De Vereniging van Effectenbezitters en de activistische aandeelhouder CIAM lieten zich niet onbetuigd en inmiddels heeft CIAM een formeel verzoek ingediend voor een Bava over dit onderwerp.

    Per 1 juli krijgt Ahold Delhaize ook een nieuwe CEO. Dick Boer wordt dan opgevolgd door Frans Muller.

    Muller is momenteel nog vice-CEO en verantwoordelijk voor de integratie van Ahold en Delhaize. Ook was hij tussen oktober 2016 en januari 2018 ad interim verantwoordelijk voor Delhaize America.

    Ahold Delhaize opent woensdag voorbeurs de boeken.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  8. forum rang 10 voda 9 mei 2018 16:49
    Update: Meevallende resultaten Ahold Delhaize
    Optieovereenkomst met stichting verlengd.

    (ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in de eerste drie maanden van 2018 beter dan verwacht gepresteerd, hoewel de omzet wel onder druk stond. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de cijfers van de supermarktketen.

    De omzet daalde van 15.870 naar 14.933 miljoen euro, waar analisten vooraf hadden gerekend op 14.819 miljoen euro. Daar droeg Amerika 8.839 miljoen euro bij, Nederland 3.408 miljoen euro en België 1.245 miljoen euro.

    De vergelijkbare omzetgroei in Amerika was 2,8 procent, in Nederland 3,2 procent en in België 4,1 procent.

    Analisten mikten vooraf op een vergelijkbare omzetgroei van 2,1 procent in Amerika, 3,0 procent in Nederland en 1,1 procent in België.

    Over België zei Ahold Delhaize dat het nieuwe management verbeteringen implementeerde op commercieel en operationeel vlak.

    Ahold Delhaize boekte een onderliggende operationele winst van 600 miljoen euro met een marge van 4,0 procent.

    Dit zou volgens de analisten 586 miljoen euro zijn, met een bijhorende marge van 3,9 procent.

    Netto verdiende Ahold Delhaize 407 miljoen euro. Analisten mikten op 384 miljoen euro.

    In het eerste kwartaal van 2017 behaalde Ahold Delhaize een omzet van 15.870 miljoen euro met een onderliggende operationele winst van 606 miljoen euro en een nettowinst van 356 miljoen euro.

    De kasstroom was volgens Ahold Delhaize "sterk" met 441 miljoen euro, een stijging van 244 miljoen euro. Dit was vooral te danken aan een verbetering van het netto werkkapitaal.

    Ahold Delhaize blijft sturen op synergievoordelen ter waarde van 500 miljoen euro in 2019. In het afgelopen kwartaal kwamen de voordelen uit op 100 miljoen, een stijging van 44 miljoen euro op jaarbasis.

    Heikel

    Op de laatste jaarvergadering van het supermarktconcern was het verlengen van een beschermingsconstructie een heikel punt. De Vereniging van Effectenbezitters en de activistische aandeelhouder CIAM lieten zich niet onbetuigd en inmiddels heeft CIAM een formeel verzoek ingediend voor een Bava over dit onderwerp.

    Woensdag meldde Ahold Delhaize dat de optieovereenkomst voor een periode van 15 jaar is verlengd. Indien de optie wordt uitgeoefend zal Ahold Delhaize binnen zes maanden met zijn aandeelhouders in gesprek gaan over de kwestie en binnen een jaar wordt er een stemming georganiseerd of de aan de stichting uitgegeven aandelen moeten worden ingetrokken. De stichting zal dan niet mee stemmen.

    Per 1 juli krijgt Ahold Delhaize ook een nieuwe CEO. Dick Boer wordt dan opgevolgd door Frans Muller.

    Muller is momenteel nog vice-CEO en verantwoordelijk voor de integratie van Ahold en Delhaize. Ook was hij tussen oktober 2016 en januari 2018 ad interim verantwoordelijk voor Delhaize America.

    Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag op 19,49 euro.

    Update: om meer informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 9 mei 2018 16:50
    Beursblik: sterke prestaties Ahold Delhaize
    KBC Securities verrast door verlenging gifpil.

    (ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in de eerste drie maanden van 2018 solide gepresteerd. Dit stelde analist Alan Vandenberghe van KBC Securities woensdag.

    "Erg goede cijfers", aldus Vandenberghe.

    De omzet lag 0,8 procent hoger dan de consensus en de EBITDA en EBIT kwamen zelfs ruim twee procent hoger uit dan verwacht. De vergelijkbare omzetgroei van 2,8 procent was ook ruim meer dan de 2,1 procent die was voorzien. Vandenberghe was vooral goed te spreken over de groei in Amerika en België.

    Verder zorgden synergievoordelen voor een sterker dan voorziene margegroei, aldus KBC.

    Wel zei Vandenberghe verrast te zijn over de verlenging van de optieovereenkomst met de Stichting Continuïteit Ahold Delhaize. De analist rekende erop dat Ahold Delhaize waardegroei als beste verdedigingsstrategie zou zien. Wel zei hij de knieval die Ahold Delhaize deed door aandeelhouders binnen 6 maanden een overleg te gunnen en een stemrecht binnen 12 maanden te waarderen.

    KBC Securities herhaalde de koopaanbeveling op Ahold Delhaize met een koersdoel van 22,00 euro. Het aandeel daalde woensdag 2,0 procent naar 19,04 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 9 mei 2018 17:07
    'Solide kwartaal van Ahold Delhaize'

    Gepubliceerd op 9 mei 2018 om 09:09 | Views: 2.736

    Ahold Delhaize 16:49
    19,36 -0,13 (-0,68%)

    AMSTERDAM (AFN) - Ahold Delhaize heeft over het eerste kwartaal goede cijfers gepresenteerd. Dat constateren analisten van KBC in een reactie. Het supermarktconcern wist op alle fronten de verwachtingen te verslaan.

    De kenners wijzen daarbij specifiek op de ontwikkelingen in de Verenigde Staten en ,,waarderen'' de verbeteringen in België.

    KBC wijst verder op de bekendmaking dat de optie voor een beschermingsconstructie bij Ahold Delhaize met vijftien jaar wordt verlengd. De bank is enigszins verrast door die stap aangezien er werd gedacht dat het bedrijf waardecreatie als beste verdedigingstactiek zou beschouwen. Wel is KBC te spreken over de concessies die het concern deed. Zo mogen aandeelhouders binnen een jaar na een eventuele opwerping van de beschermingswal stemmen over het verstrekken van aandelen aan de beschermingsstichting.

    Bernstein gaf in een reactie aan dat Ahold Delhaize het goed heeft gedaan in de afgelopen periode. Bernstein denkt dat het bedrijf met de beschermingsconstructie een soort handreiking doet rond de zorgen van de aandeelhouders. Ahold Delhaize en mogelijke bieders zullen nu weten dat er een tijdslimiet is aan hoe lang het bedrijf een overname of fusie kan tegenhouden of tegenwerken.

    KBC handhaaft het koop-advies op het aandeel. Bij Bernstein is het advies outperform. Het aandeel Ahold Delhaize stond woensdag omstreeks 10.05 uur 2 procent lager op 19,10 euro.
  11. forum rang 10 voda 18 mei 2018 16:13
    Beursblik: Kroger zet Ahold Delhaize aan het werk
    Online belangrijke poot volgens KBC Securities.

    (ABM FN-Dow Jones) De deal die de Britse online supermarkt Ocado sloot met het Amerikaanse Kroger is opnieuw een signaal dat grote Amerikaanse supermarktketens hun online ambities handen en voeten geven en maakt dat Ahold Delhaize niet achterover kan leunen. Dit stelde analist Alan Vandenberghe van KBC Securities vrijdag.

    Naast Kroger maakt ook Walmart slagen.

    Hoewel Vandenberghe de deal van Kroger "interessant" noemt, meent hij niet dat dit een directe bedreiging is voor Ahold Delhaize. Het zal namelijk de nodige tijd vergen alvorens Kroger en Ocado 'up and running' zijn. Dit geeft Ahold Delhaize tijd.

    Vandenberghe benadrukt dat Ahold Delhaize ook niet vanaf nul hoeft te komen. Het verkoopt momenteel al voor circa 700 miljoen euro online in de VS, vooral via Peapod. Met Peapod had Ahold Delhaize de nodige operationele problemen in het verleden, maar die lijken inmiddels grotendeels opgelost. Met een groei van 9,4 procent in het eerste kwartaal blijft Peapod volgens Vandenberghe evenwel flink achter op de groeitrends bij AH.nl en Bol.com.

    Aangezien online erg belangrijk is, Ahold Delhaize mikt op 5 miljard euro omzet in 2020, denkt de analist dat de supermarktketen extra aandacht zal besteden om Peapod concurrerend te houden. Daar moet Ahold Delhaize ook niet te lang mee wachten, voegde Vandenberghe toe.

    KBC Securities heeft een koopadvies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 22,00 euro. Het aandeel noteerde vrijdag 0,4 procent hoger op 19,53 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 22 mei 2018 16:39
    Ahold Delhaize USA begint digitaal 'lab'

    Gepubliceerd op 22 mei 2018 om 08:26 | Views: 1.950

    Ahold Delhaize 16:19
    19,88 +0,18 (+0,90%)

    ZAANDAM (AFN) - Het Amerikaanse onderdeel van Ahold Delhaize begint een nieuw bedrijf dat zich richt op digitale vernieuwing. Peapod Digital Labs, zoals de onderneming heet, moet grote Noord-Amerikaanse merken van het supermarktconcern innoveren op vlak van onlineverkoop en personalisering. Peapod Digital Labs stuurt bovendien het onlinemerk Peapod van Ahold Delhaize aan.

    Het supermarktgigant stelt JJ Fleeman aan als hoofd van het nieuwe onderdeel. Fleeman bekleedde voor deze benoeming al enkele leidinggevende functies bij het bedrijf.
  13. CoWijk 23 mei 2018 10:18
    Stukje via: Marketingfacts.nl:
    Tadek Solarz, CMG Nederland 22 mei 2018


    Bol.com blijft alternatieve feiten presenteren

    Zodra het over iets met internet en e-commerce gaat, verdwijnen de meeste normale journalistieke reflexen als sneeuw voor de zon. Ik verbaasde me opnieuw over een hoera-artikel over Bol.com op het e-commerce-platform Twinkle. Bol.com blijft over de omzet fabuleren, en geen journalist die er vragen over stelt.

    Dat online retailer Bol.com cash bloedt, is allang bekend. Investeringen in de groei drukten wederom de operationele marge, die 4,9 procent betrof, maar die exclusief Bol.com op 5,6 procent zou uitkomen. Gerard Zandbergen van retail-onderzoeksbureau Locatus rekende voor dat er minstens een slordige 100 miljoen bij moet om het online platform overeind te houden.

    Ik vond het een beetje gek dat Bol.com de marge van moederbedrijf Ahold Delhaize drukte, want waren het niet de journalisten van hetzelfde Twinkle die in februari dit jaar nog schreef dat Bol.com break-even draaide?

    Investeren in groei, dat klinkt niet onaardig. Maar er is geen journalist die vraagt welke relatie er nu precies is tussen de 100 miljoen euro die is geïnvesteerd, en de gerealiseerde omzetgroei. Wat doe je dan zoal met 100 miljoen euro, toch bepaald geen kleingeld? Met al het geld dat inmiddels is weggebloed bij Bol.com, had Ahold Delhaize een beloftevolle concurrent als Picnic allang kunnen inlijven. Eerlijk gezegd denk ik dat er niemand is die dat precies kan verklaren.

    Nu mag je zelf weten wat je met je geld doet. Dat wil zeggen: als het je eigen tent is. In dit geval is het geld van de aandeelhouders dat in het online putje gaat. De verliezen zijn tot op zekere hoogte transparant. Waar Ahold Delhaize allerminst transparant over is, is de omzet van Bol.com.

    Ahold rapporteert de omzet van Bol.com als 'net consumer sales'. Volgens BusinessDictonary betekent het iets als: "Retail transaction in which goods are sold in the normal course of a seller's business, and are bought for private consumption or use and not in normal course of the buyer's business."

    Ahold heeft er een andere draai aangegeven. Bij Bol.com betekent het simpelweg dat een totale transactie als omzet wordt ingeboekt, terwijl het product nooit eigendom is geweest. Op Twitter vroeg @stassnl het aan Ahold Investor Relations en kreeg daarop het volgende antwoord:

    "In de net sales van Ahold zit de omzet van derde partijen niet, alleen de commissie die we ontvangen over deze verkopen. Echter indien we praten over net consumer sales, dan wel."

    Bol.com rekent niet alleen de bemiddelings-fee als omzet, maar ook de waarde van het product. Simpel gezegd: als Bol.com voor mij bemiddelt bij de verkoop van een boek van tien euro, boeken ze de volledige tien euro in als omzet.

    Nu mag je de volledige omzet volgens boekhouders niet meetellen, om de simpele reden dat het boek nooit in het bezit is geweest van Bol.com. Je zou het kunnen vergelijken met pakjesvervoerder PostNL, die de waarde van alle vervoerde pakketjes inboekt als omzet. Onzin natuurlijk.

    In dit geval mag Bol.com slechts de bemiddelings-fee als omzet rekenen. Rekenen we voor het gemak even met die 15 procent, dan is de omzet niet 10 euro maar 1,50 euro. Elke 100 miljoen euro omzet die Bol.com bijplust, is dan in werkelijkheid niet meer dan 10 of 15 miljoen harde omzet. Ook veel geld, maar het plaatst een investering van 100 miljoen wel in een compleet ander daglicht.

    Dat de omzetcijfers van Bol.com niet kloppen en dat het bedrijf, op grond van de cijfers die ze communiceren, niet zo hard groeit als wordt gesuggereerd, lijkt eigenlijk niemand iets te interesseren.

    Nou ja, Bol.com nadert het punt van break-even, dus we kunnen allemaal rustig gaan slapen.
  14. Digit 23 mei 2018 11:27
    quote:

    CoWijk schreef op 23 mei 2018 10:18:

    Stukje via: Marketingfacts.nl:
    Tadek Solarz, CMG Nederland 22 mei 2018


    Bol.com blijft alternatieve feiten presenteren

    Zodra het over iets met internet en e-commerce gaat, verdwijnen de meeste normale journalistieke reflexen als sneeuw voor de zon. Ik verbaasde me opnieuw over een hoera-artikel over Bol.com op het e-commerce-platform Twinkle. Bol.com blijft over de omzet fabuleren, en geen journalist die er vragen over stelt.

    Dat online retailer Bol.com cash bloedt, is allang bekend. Investeringen in de groei drukten wederom de operationele marge, die 4,9 procent betrof, maar die exclusief Bol.com op 5,6 procent zou uitkomen. Gerard Zandbergen van retail-onderzoeksbureau Locatus rekende voor dat er minstens een slordige 100 miljoen bij moet om het online platform overeind te houden.

    .....
    1. voor die vraag hoef je niet te mailen, het staat allemaal duidelijk vermeld in het verslag.
    Net consumer online sales
    Total online sales to customers, excluding sales taxes and value-added taxes, but including sales of third parties via bol.com’s Plaza.
    Ahold Delhaize’s management believes that this measure provides more insight into the growth of our online businesses

    Vervolgens worden deze omzet derden gegevens niet opgenomen in de net sales. Ze gebruiken het alleen om de totale omzet 'zichtbaar' maken die via het platform wordt verhandeld. En vertalen dit naar een groei van het platform
    Ik denk dat dat wel mag...

    Drukt het nog steeds de marges in nederland.. klaarblijkelijk wel
    In 2016 zo'n 80 miljoen en 2017 idd zo'n 100 miljoen
    Maar dit geldt voor zowel Ahold Delhaize als haar directe concurrenten.

  15. forum rang 10 voda 4 juni 2018 18:41
    Delhaize ontvouwt nieuwe strategie
    (ABM FN-Dow Jones) Delhaize heeft nieuwe strategische plannen en zal tientallen nieuwe winkels openen. Dit maakte het onderdeel van Ahold Delhaize maandag bekend.

    De supermarktketen stelde zich aan te moeten passen vanwege de oplopende concurrentie. Het bedrijf gaat nieuwe winkels openen en een deel van de bestaande winkels vernieuwen. Tevens komt de aandacht te liggen om kwaliteit, smaak, gezondheid en gemak en wil het concern beter op de vraag van de klanten reageren.

    Zo gaat Delhaize een nieuwe etikettensysteem introduceren waarmee klanten beter geïnformeerd worden over de precieze inhoud van producten die zij aanschaffen.

    Delhaize gaat dit jaar 90 van de bestaande 760 winkels renoveren. Tevens worden er 40 nieuwe winkels geopend.

    Het aandeel Ahold Delhaize noteerde maandagmiddag 0,8 procent hoger op 19,84 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 7 juni 2018 19:18
    VEB schikt met Deloitte in zaak Ahold

    (ABM FN-Dow Jones) De Vereniging voor Effectenbezitters heeft een schikking gesloten met Deloitte inzake de boekhoudfraude bij Ahold in 2003. Dit maakte de belangenbehartiger van aandeelhouders donderdag bekend.

    Deloitte was controlerend accountant van Ahold ten tijde van het boekhoudschandaal. De VEB stelt dat na vijftien jaar het stoppen van de rechtszaak de voorkeur geniet boven het voeren van een verdere jarenlange juridische procedure.

    Deloitte erkent niet dat het schuldig is geweest aan de boekhoudfraude bij Ahold en stelt dat de fraude bij Ahold destijds juist bedoeld was om de accountant te misleiden. Deloitte heeft zelf de fraude ontdekt en aan de kaak gesteld.

    Leden van VEB en partners die in aanmerking komen voor een vergoeding, kunnen aanspraak maken op een vast bedrag aan minimumcompensatie en, afhankelijk van hun positie, een variabel bedrag dat wordt vastgesteld volgens een met Deloitte overeengekomen verdelingsmethodiek.

    In eerste instantie gaat het om een vergoeding van 400 euro. Indien een kwalificerend VEB-lid aanvullend bewijs aanlevert over zijn Ahold-aandelen of over het bedrag dat hij uit de Ahold Schikking heeft ontvangen, is een vergoeding van meer dan 400 euro mogelijk, liet de belangenbehartiger weten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 12 juni 2018 22:25
    Gall & Gall regelt loonstijging zonder bonden

    Gepubliceerd op 12 jun 2018 om 22:18 | Views: 0

    Ahold Delhaize 17:35
    20,08 +0,15 (+0,76%)

    ZAANDAM (AFN) - De circa 1200 medewerkers van slijterij Gall & Gall, onderdeel van supermarktconcern Ahold Delhaize, kunnen weer een loonsverhoging tegemoet zien. Dat is evenwel niet te danken aan de vakbonden want die waren door Gall & Gall buitenspel gezet. In plaats daarvan zijn er afspraken gemaakt met de eigen ondernemingsraad.

    Volgens een woordvoerster van het bedrijf hebben de bonden de oude slijterij-cao jaren terug zelf opgezegd, zo verklaart ze naar aanleiding van berichtgeving door De Telegraaf. Om het personeel toch weer een loonsverhoging te kunnen geven is Gall & Gall daarom gaan onderhandelen met zijn medezeggenschapsorgaan.

    De deal komt neer op een voortzetting van de oude cao, maar dan met 6 procent loonsverhoging verspreid over drie jaar. De afspraken zijn ook in een stemming aan het personeel voorgelegd.

    Volgens De Telegraaf is vakbond FNV erg boos over de gang van zaken. De bond zou ook een gang naar de rechter onderzoeken vanwege mogelijke juridische onregelmatigheden. Het is niet voor het eerst dat een bedrijf besluit om zonder de bonden maar met een ondernemingsraad afspraken te maken over arbeidsvoorwaarden. Eerder deed onder meer Jumbo dit ook al.
  18. forum rang 10 voda 21 juni 2018 21:25
    Wat een flauwekul kritiek zeg!

    Kritiek op 'gevaarlijke' notentaps van AH

    KOKEN & ETENDe 120 winkels van Albert Heijn waar klanten hun eigen notenmix kunnen samenstellen liggen onder vuur. Voor mensen met een allergie zijn zulke dispensers heel gevaarlijk, zeggen critici.

    Ellen den Hollander 21-06-18, 17:00 Laatste update: 21:00
    69

    Het gaat om de notentaps die sinds twee weken bij Albert Heijn-vestigingen te vinden zijn. De buizen bevatten gezouten gebrande cashews, gezouten gebrande pistachenoten, gezouten gebrande notenmix, ongezouten gebrande cashews, ongezouten gebrande cranberrymix, ongebrande chandler walnoten, ongebrande amandelen in vlies, ongebrande notenmix en ongebrande elitehaver.
    ,,Bent u zich ervan bewust dat de mogelijkheid om een eigen notenmix te tappen leuk klinkt, maar dat dit uw filialen voor klanten met een noten- en/of pinda-allergie zeer gevaarlijk maakt?'' vraagt Jascha Hagendoorn zich af. Op Twitter roept zijn vraag reacties op bij mensen die ook ervaring hebben met voedselallergieën.

    Lees ook
    Doehetzelfkip: gaat de familie de kippen slachten of niet?
    Doehetzelfkip: gaat de familie de kippen slachten of niet?
    Lees meer
    Koks ergeren zich aan gasten die ineens allergisch blijken
    Koks ergeren zich aan gasten die ineens allergisch blijken
    Lees meer
    We hebben uiteraard van tevoren uitgezocht of dit voor allergi­sche reacties zou kunnen zorgen

    Pauline van den Brandhof

    © Shutterstock
    ,,De negen smaken noten zitten in kokers die zijn afgesloten'', zegt AH-woordvoerder Pauline van den Brandhof in een reactie. ,,We hebben uiteraard van tevoren uitgezocht of dit voor allergische reacties zou kunnen zorgen.'' Een gespecialiseerde allergenenadviseur heeft zijn zegen gegeven. De supermarktketen betreurt de onrust die is ontstaan en wijst erop dat Lidl dit soort apparaten al jaren gebruikt. Desgevraagd laat Lidl weten dat de notenkokers sinds 2013 in bijna alle winkels te vinden zijn.

    Helemaal uitsluiten dat een nootje op de grond valt die een klant vervolgens oppakt, die daarna appels vastpakt bij de groenten- en fruitafdeling, maar dan toch kiest voor druiven. Daardoor zou een kruisbesmetting kunnen ontstaan. ,,Maar hoe groot is die kans?'' is de retorische vraag die Van den Brandhof daarbij stelt. ,,Bovendien kan dat ook gebeuren als klanten buiten de winkel met allergenen in aanraking zijn geweest.'' 'Uiteraard' doet AH er alles aan om het verspreiden van allergenen zoveel mogelijk te beperken, voegt de woordvoerder eraan toe.

    Niet handig
    'Als je snel reageert op allergenen, is minstens dit pad inderdaad niet begaanbaar meer... niet handig van @albertheijn', vindt Oriette Koster. 'Zeker omdat pinda- en notenallergie steeds vaker voorkomt én potentieel dodelijk is!' Toch is het een misverstand dat je alleen al door de geur van noten reacties kunt krijgen, zegt Van den Brandhof. ,,De notentap zit dicht, dus mogelijk aanwezige allergenen worden niet constant aan de lucht bloot gesteld.''

    Specialist in allergenenbeheer Allergenen Consultancy, die AH adviseerde heeft aangegeven dat er wetenschappelijk niet is aangetoond dat alleen de geur een allergische reactie kan oproepen. Ook al kan het wel onaangenaam zijn, erkent Van den Brandhof. ,,Maar voor een voedselallergische reactie is fysiek contact of contact via de luchtwegen met het allergeen nodig.''

    www.ad.nl/koken-en-eten/kritiek-op-ge...
  19. forum rang 10 voda 26 juni 2018 17:02
    Investering Ahold Delhaize in Pennsylvania

    Gepubliceerd op 26 jun 2018 om 11:26 | Views: 1.261

    Ahold Delhaize 16:45
    20,05 -0,08 (-0,40%)

    ZAANDAM (AFN) - Giant Food Stores, een Amerikaans onderdeel van supermarktconcern Ahold Delhaize, investeert 22 miljoen dollar in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Het geld gaat onder meer naar een nieuwe hub voor e-commerce, de herinrichting van vier winkels en een nieuw pompstation.

    Met het distributiecentrum zijn 150 nieuwe arbeidsplaatsen gemoeid. Onlinebestellingen kunnen daar rechtstreeks worden geleverd aan klanten die buiten zijn geparkeerd. Verder wil Giant de prijzen gaan verlagen op duizenden producten, met name bij huismerken
1.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 76 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links