Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ajax AEX:AJAX.NL, NL0000018034

  • 10,450 16 apr 2024 17:35
  • +0,050 (+0,48%) Dagrange 10,350 - 10,450
  • 1.294 Gem. (3M) 1,9K

AJAX 2018

374 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 mei 2018 22:17
    Justin Kluivert gaat niet verlengen.
    Jammer, iedereen behalve zijn moeder en Raiola zeggen dat het beter is dat hij blijft, zelfs zijn vader en dan toch niet willen blijven of alleen tegen extreme voorwaarden.

    Het is zijn goed recht maar jammer is het zeker, ik denk uiteindelijk ook voor hem al is hij hopelijk voor hem een uitzondering.

    Hopelijk melden genoeg partijen zich die Justin ook interessant vind zodat er nog een redelijke prijs voor iedereen uit komt.

    Ajax was ook naast Bande niet voor niets al aan het kijken naar nog een linksbuiten.
  2. [verwijderd] 23 mei 2018 13:45
    Voor wat het waard is ;

    KPMG heeft een lijst gemaakt van meest waardevolle clubs.

    De ondernemingswaarde wordt onder meer bepaald door de winstcijfers, populariteit en dan vooral ook op social media, televisierechten natuurlijk en de waarde van het stadion, mits in bezit natuurlijk.

    Niet verrassend staan er 6 engelse clubs in de top 10 met die enorme televisierechten en staat ManU bovenaan met maar liefst een waarde schatting van 3.25 miljard euro voor Real Madrid met 2.92 en Barcelona met 2.78 miljard.

    AJAX staat 29e met een waarde van 282 miljoen, pakweg 15.38 euro per aandeel.

    Nu vond ik zelf al dat de waarde per aandeel gezien de balans en de enorme stijging van transfersommen en de 'spelersfabriek' van Ajax dat ik het niet raar zou vinden als het aandeel 15 euro zou staan en dat ook Ajax zelf een poging zou gaan wagen om de laatste aandelen Ajax weer van de beurs te halen voor een premie op de koers waarbij je natuurlijk ook al snel op 15 euro zit.

    Ik acht de kans nog steeds groot dat nadat 2 van de andere 3 zaken die ik eerder al genoemd heb die Ajax zou kunnen gaan doen met het surplus aan geld, vergroten belang in stadion door overnemen belang gemeente (wat ook nog eens gepaard ging met een huur verlaging van 10 naar 2.5 miljoen) en het flink investeren in het spelersopleiding complex 'De Toekomst', en een opnieuw goede transferzomer, dat Ajax weer zoveel geld over heeft dat ze dit ook gaan doen.

    Ze hebben toen niet voor niets het rapport laten opstellen door de commissie Coronel.

    En je moet als voetbalclub ook niet teveel geld op de bank hebben staan in combinatie met achterblijvende prestaties want dan gaan de supporters lopen morren of zelfs meer dan dat, maar dat zijn ook geen supporters.

    =============
    Er wordt natuurlijk niet alleen maar verkocht maar ook gekocht maar per saldo zou de verkoop van Kluivert en Ziyech al ruim voldoende moeten zijn om dat te compenseren en dan is het afwachten of er nog een niet te weigeren bod komt op 1 van de andere spelers waaraan getrokken wordt, die lijst is lang, maar dat is nu eenmaal altijd zo als je bij Ajax voetbalt.
  3. raadzaam 23 mei 2018 17:20
    Ik vermoed dat er achter de schermen inderdaad wat zaken spelen. Hetgeen kan resulteren in meer winst voor de aandeelhouders. Dat mag ook wel eens. Het is net als tijdens de voetbalseizoenen onduidelijk en niet transparant. Het maakt niet uit of Ajax als club presteert of niet de aandeelhouders worden compleet genegeerd!
  4. [verwijderd] 23 mei 2018 17:47
    Klopt, investeerders hebben in 1999 hun nek uit gestoken op omgerekend 11.34 euro (25 gulden), als je kijkt wat de koers nu staat en wat er aan dividend is uitgekeerd dan is het rendement belachelijk laag, pure sponsoring er stond ook niet voor niets daarna zelfs een keer 3 euro.

    Nu het zaaien zijn vruchten afwerpt zou het helemaal niet raar zijn als Ajax 2 vliegen in 1 klap slaat door de aandeelhouders een beetje te belonen met een overname premie op de aandelen en AJAX is ook meteen van de hele beursnotering en bijkomende verplichtingen en kosten af en kan ook die tijd en dat geld weer beter besteden aan voetbalzaken.

    Ik verwacht ook dat dit gaat gebeuren al riep ik bij 9 euro al dat AJAX die grote verkoper (wat later Delta Lloyd bleek te zijn) zou moeten kopen want zo goedkoop krijg je ze nooit meer, en dat was ook zo, maja, Ajax kijkt niet op die manier naar de notering.

    Even het resultaat van de transferzomer afwachten en maar hopen dat ze europa halen, moeten ze in ieder geval de 2de voorronde van de CL winnen van of Sturm Graz of PAOK. Hopelijk dat ze ruim voor die tijd al klaar zijn op de transfermarkt en dat er voor die tijd ook duidelijkheid is over Kluivert want zo een soap kun je in de voorbereiding niet gebruiken.
  5. [verwijderd] 25 mei 2018 09:33
    hhmm, ligt er niet alleen dat blokje van 20000 aandelen op 12.25 maar is er ook nog eens een iceberg voor gaan liggen op 12.20, dat was gisteren al te zien en vandaag weer.

    Ik zou zeggen, Ajax sla je slag, dan kost het weer minder om de rest tegen 15 euro van de markt te halen. Morren partijen niet meer die bang zijn dat het geld naar de aandeelhouders gaat en niet naar het veld want dan kan het uiteindelijk alleen maar naar het veld want Ajax is dan weer helemaal van Ajax.
  6. [verwijderd] 29 mei 2018 17:34
    quote:

    Damrakkertje schreef op 29 mei 2018 12:45:

    Plafond ?

    Zitten we aan het plafond met de koers 12.20 euro?
    Het lijkt alsof de koers even vast zit zo net boven de 12 met soms een uitschieter naar er net onder maar dat wordt snel weer opgevangen en aangevuld.
    Onlangs werd er ook aardig wat gekocht van de 12.20 iceberg die weer voor die pluk op 12.25 ligt.

    De koers zal pas echt gaan bewegen bij een transfer van Ziyech van pakweg 35 miljoen of natuurlijk een transfer van De Ligt van pakweg 55 miljoen.

    Echter zullen een hoop transfers in de wacht staan tot ruim in of zelfs na het WK, afhankelijk van of landen met de spelers zijn uitgeschakeld en dat zou dan pas 15 juli zijn terwijl Ajax 24/25 juli de 2de voorronde CL heeft.
    Dus of ze dan nog willen handelen met spelers als De Ligt...

    Kluivert (15 a 20) gaat en Ziyech (30 a 40) ook maar de rest is nog verre van weg.
    Gezien de uitgaves en de afschrijvingen en dergelijke blijft er dan niet heel veel over qua resultaat in de 2de helft van het boekjaar, mits transfers al voor 30 juni worden afgerond.

    Maar als ze dan in ieder geval maar de 2de voorronde winnen want dan kunnen ze wat relaxter naar de 3de voorronde want dan weten ze dat groepsfase europa league in ieder geval bereikt is.
    Maar het zijn natuurlijk geen slechte teams die je gaat tegen komen in de voorrondes en al helemaal niet in de playoff ronde.
    Heeft Ajax iets te zoeken in de CL??, ik zou zeggen als ze die 3 rondes overleven dan is dat antwoord ook een JA al zullen ze weinig kans maken maar wel veel ervaring opdoen en natuurlijk veel meer geld en de spelers staan op een veel hoger podium.
  7. Peter2meter 31 mei 2018 13:37
    Weet ik niet of dat goed is, verlengen lijkt me beter nieuws.
    Die 20 miljoen hebben we niet nodig, nog een jaar een goede buitenspeler die daarna meer waard is als 20 miljoen lijkt me beter. Dan maar 1,5 miljoen salaris ( je verkoopt hem dan toch volgend jaar, dus zoveel extra kosten zijn dat ook niet en gun hem en Raiola 20% van de transfersom.
    Verkoop hem voor 40 miljoen, hou je 32 miljoen over, iedereen blij.
    Marc moet eens wat slagvaardiger worden. Je kan blijven mopperen dat het niet eerlijk is en dat de zaakwaarnemers teveel macht hebben maar dat schiet niet op. Maak Raiola je beste vriend, dat heeft veel meer zin.
  8. El_loco 31 mei 2018 14:57
    Hoezo verlengen? Meneer wil de bestbetaalde speler worden en lijkt weg te willen. Dan kan je volgens mij beter de restwaarde nu pakken en tijd/moeite investeren in iemand voor de lange(re) termijn. Ook al heb je het niet nodig, het is toch net zo makkelijk verdiend als dat je de CL poulefase haalt -hetgeen wat lastiger lijkt op dit moment.

    Trouwens, kijk ook even wat Ajax dankzij Raoila in het laatje heeft gekregen. Hij speelt het spel gewoon goed en ja dat is soms vervelend, maar zorgt ook voor aardig wat hogere inkomsten.
  9. Peter2meter 31 mei 2018 16:11
    Hij wilt niet weg maar gewoon een beter contract naar Europese maatstaven, Ajax wil aansluiten bij Europese top maar geen financiële moeite doen om topspelers te behouden. Het lijkt meer op een wedstrijd Overmars - Raiola dan dat er gekeken wordt naar de mogelijkheden om Kluivert te behouden.
    Wel met 9 miljoen gokken op de hoop dat Bande slaagt maar niet een goede jeugdspeler vasthouden.
    investeren voor iemand op de langere termijn is dus precies wat ze niet doen nu...
    Overmars maakt een hoop fouten, zo had Kluivert natuurlijk allang een of 2 jaar geleden vastgelegd moeten worden tot 2021. Die fout kost nu een hoop geld
  10. [verwijderd] 31 mei 2018 16:21
    quote:

    Peter2meter schreef op 31 mei 2018 13:37:

    Weet ik niet of dat goed is, verlengen lijkt me beter nieuws.
    Die 20 miljoen hebben we niet nodig, nog een jaar een goede buitenspeler die daarna meer waard is als 20 miljoen lijkt me beter. Dan maar 1,5 miljoen salaris ( je verkoopt hem dan toch volgend jaar, dus zoveel extra kosten zijn dat ook niet en gun hem en Raiola 20% van de transfersom.
    Verkoop hem voor 40 miljoen, hou je 32 miljoen over, iedereen blij.
    Marc moet eens wat slagvaardiger worden. Je kan blijven mopperen dat het niet eerlijk is en dat de zaakwaarnemers teveel macht hebben maar dat schiet niet op. Maak Raiola je beste vriend, dat heeft veel meer zin.
    Peter, voor 1 speler is dat geld geen probleem.
    Echter als je het bij Kluivert doet dan wil de rest die nu wel het plafond accepteert dit ook, dan heb je het over een flinke toename van de salariskosten.

    Het zelfde voor accepteren dat je bij verkoop percentages gaat weggeven.
    Ajax geeft nu al wel eens wat weg aan de koopkant zodat een verkopende club in de toekomst nog een keer wat kan terugzien bijvoorbeeld bij Sanchez was dit na 1 jaar een aanzienlijk bedrag voor die club.
    Bij verkoop krijgt Ajax dat er nooit door en om dan ook nog eens extra weg te gaan staan geven.

    Ik snap je redenatie en als je het geval zou kunnen isoleren dan is het inderdaad een simpele beslissing maar je hebt steeds met dit soort gevallen te maken en je wil als Ajax een duidelijke lijn trekken en zodra je die lijn opschuift dan kun je ook niet meer terug.
    Ik kan mij goed voorstellen dat Ajax het salaris plafond in de toekomst gaat verhogen want de transfersommen zijn ook flink gestegen, maar van 1 naar 1.5 miljoen is wel 50% meer salariskosten, dan wil iemand die 400 krijgt ook 600 etc.

    Dat kan dan beter in kleinere stapjes en wat meer werken met bonussen bij het behalen van prijzen, als het de speler toch om dat extraatje te doen is dan moet hij er in ieder geval ook zijn best voor doen en dan houd de club er ook nog wat aan over.

    Het is geen geluk dat het financieel zo goed gaat met Ajax, daar is jaren naar toe gewerkt om het zo neer te zetten ondersteund met de financiële injectie van 1999 via de emissie.

    Nu heeft Ajax wel het geluk dat de transfersommen zo stijgen maar aan de andere kant komt dit ook omdat steeds meer geld bij de clubs uit de grote competities terecht komt omdat die nu eenmaal veel meer TV inkomsten hebben en veel meer aanhang puur obv het aantal inwoners.
    Dit heeft weer het nadeel dat europees succes steeds verder weg raakt en dat de betere spelers steeds sneller worden weggekocht.

    Dus het is verstandig voor Ajax om vet op de botten te hebben om ook een keer door wat magere jaren te komen, als er een keer wat minder spelers doorbreken of wat minder echt uitzonderlijke talenten zoals nu het geval is.

    Je hebt er maar 2 nodig ieder jaar en dan heb je het tegenwoordig al over toch wel 80 miljoen, dat is de nieuwe realiteit.

    Het wordt echter ook wel steeds moeilijker om de jeugd te behouden, je moet het echt hebben van de naam van de jeugdopleiding en het ook laten zien met de jeugd teams, wat dat betreft is het goed dat ze flink gaan investeren in De Toekomst.

    Ik mis alleen nog het weer van de beurs halen van de aandelen Ajax door Ajax zodat ze 1 keer een extraatje moeten geven maar verder al het geld binnen boord houden. Nu het geld bij de bank niks oplevert en juist meer risico loopt wat natuurlijk compleet krom is, is het rendement van het niet hoeven te betalen van dividend toch mooi meegenomen.
    Het lijkt er op dat Marc nog even wat meer netto liquide middelen op de bank wil hebben staan alvorens een beursexit te overwegen.

    Is wat mij betreft een kwestie van tijd en waar ik een hele boel aandelen heb gekocht van Delta Lloyd op 9 (dat het DL was werd pas veel later duidelijk) was ik toen tevreden met een exit koers van de oude 25 gulden, pakweg 11.34 euro, maar zoals de transfermarkt gekte zich nu ontwikkeld zie ik niets minder nodig dan 15 euro om 95%+ binnen te krijgen en dan de rest met een uitrookprocedure binnen krijgen.

    Als je dan gaat kijken van 11.34 naar 15 en een beetje dividend dan is het over bijna 20 jaar nog maar een schamel rendement voor een gigantisch risico maar Ajax staat er wel super voor financieel, alleen jammer dat dit niet altijd een garantie is voor voetbalresultaten.
    Ajax geeft ook genoeg uit, dat er nog meer binnen komt en dat ze daarmee investeren in De Toekomst en een deel van het stadion bijkopen met erbij onderhandelde huur verlaging van 10 naar 2.5 miljoen is natuurlijk super voor de weer verdere structurele verbetering van de continuiteit.

    Je moet alleen wel een strak financieel beleid blijven houden en slechts met kleine stapjes verruimen anders is er dadelijk geen houden meer aan en wil de volgende kluivert van 1.5 naar 2 nee 3, 5 etc etc.
  11. Peter2meter 31 mei 2018 22:34
    Romeo, mooi betoog en leuk dat er gelukkig hier op een volwassen manier gediscusseerd kan worden in tegenstelling tot vele voetbalsites. Dat het doorwerkt daar heb je gelijk in echter je bepaald dat deels zelf. Met deze transferbedragen zal het moeten vrees ik. Waar ik moeite mee heb is dat je nu telkens verkoopt wat goed is en naar mijn mening met vele miljoenen gokt op een gelijkwaardige opvolger.
    Orejuela en kristensen hebben samen 9 miljoen gekost maar blijken niet goed genoeg.
    Nu gok je met 9 miljoen op Bande, 8 miljoen op die nieuwe Argentijn. Moet ook maar blijken of dat goed genoeg is.
    Dat is al 27 miljoen. Je kan er ook voor kiezen dat dat wat echt goed is langer vast te houden en die 9 miljoen van Bande niet uit te geven. Maar ik begrijp dat het een moeilijk spel is.
    Dat Ajax die aandelen niet terug koopt blijft voor mij ook een raadsel, net als de 32000 aandelen die nu op 12,20 en 12,25 blijven liggen. Als je er zoveel kwijt wilt drop ze dan bij 12 of 12,10. Kunnen wij weer omhoog.
374 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links